Elle J. Hafiz: Fahmi Reza – Menjejak Sejarah Yang Dilupakan

Joe

Joe hoards and shares.

5 Responses

  1. shahrizal says:

    watched it, and it’s so damn good. very informative. keep up the good work

  2. din says:

    good interview. lepas baca debate hangat pasal carburator dung main gig ngan hujan + underground vs mainstream & blah blah blah… aku nampak mcm ada paralel antara debate pasal DIY music scene kita dgn apa yg fahmi ni buat dengan karya dia ni. banyak bands pun berkarya dgn muzik + ada mesej yg nak dorang sampaikan pd public, tapi aku nampak 2 pendekatan yg berbeza.

    fahmi claim filem dia ni filem DIY, tapi dia guna mainstream media utk spread karya dia. aku dengar dia siap keluar interview kat 8TV/NTV7 + masuk paper & magazine mainstream sekali utk promote filem dia ni. nampak macam dia memang nak reach crowd yg lebih besar dari “underground” scene aje. dia nak share mesej dia dgn semua orang.

    beza dgn underground DIY bands yg tak mahu bawak mesej dorang pada public dan tak mau promote mesej dorang pakai mainstream channel sebab tak nak digelar sell-out. kalau suratkhabar the star atau majalah klue panggil band korang utk interview, korang pegi? kalau macam ni, fahmi ni kira dah sell-out lah ya…

  3. pacai says:

    syabas buat propagandis terbaru kita! hisham boleh lah slow down sikit lepas ni… spend time dengan cucu ke apa ke…

  4. russ says:

    i watched the film and thought it was brilliant.the way everyone worked together during “hartal” was amazingly inspiring.it was an inspiring film but i wonder how all of this isn’t mentioned in the history books when i was in school.personally i think that this important piece of history should be mentioned.everyone should go check out the film!

  5. mahdir lovegrass says:

    sungguh mengerikan. saya ikut prihatin terhadap para warga yang kena musibah. moga tuhan melindungi mereka semua yang ikut terlibat. baru saya tahu ada peristiwa disebalik kemerdekaan malaya sejak dahulu lagi. apa akan berlaku 1948 hingga 1957 ? saya tidak berpeluang menyaksikan dokumentari tersebut ….

Leave a Reply