The New Year Raid: TV3 Goes Mental!!

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

9 Responses

  1. xnizangx says:

    From METRO:

    Sementara itu, Dzuraidi sempat menemubual enam remaja yang ditahan bagi mendapatkan maklumat berhubung tindakan mereka menyertai pesta muzik liar terbabit.

    DZURAIDI: Adakah awak pernah menyertai pesta Black Metal sebelum ini?

    JAWAPAN: Tak pernah. Apa yang kami buat hanyalah berhibur untuk mencari bakat baru dan rakan semata-mata. Muzik kami tak sama dengan Black Metal. Kami tak ada unsur memuja, sembelih kambing atau puja darah. Semua itu tak masuk akal dan hanya propaganda media. Walaupun muzik kami terpekik terlolong namun tujuannya hanya untuk happy (berseronok).

    DZURAIDI: Awak semua tahu atau tidak perhimpunan itu salah dan tidak sah mengikut undang-undang?

    JAWAPAN: Saya sebenarnya tak tahu apa-apa. Saya diajak kawan-kawan.

    DZURAIDI: Awak setuju atau tidak sekiranya saya katakan aktiviti terbabit adalah tidak sihat?

    JAWAPAN: Kami cuma menyampaikan lagu dengan mesej positif sebagai contoh hidup tanpa dadah, tak ada unsur pemujaan dan ia semata-mata muzik.

    DZURAIDI: Apa pandangan awak terhadap gejala Black Metal?

    JAWAPAN: Kebanyakan anggota Black Metal adalah bekas pelajar. Mereka mudah terhasut untuk menjadi ahli Black Metal.

    DZURAIDI: Kenapa ada penjualan arak dalam pesta muzik ala Black Metal itu sedangkan majoritinya dikunjungi remaja Islam?

    JAWAPAN: (tergamam seketika) Itu saya tak tahu… mungkin pemilik bangunan yang jual atau orang lain.

    DZURAIDI: Jika benar tidak ada unsur pemujaan dan syaitan dalam muzik yang awak perjuangkan mengapa ada risalah perkataan syaitan (evil) dan lambang Yahudi dan ayat lucah ‘f***’ yang dirampas polis?

    JAWAPAN: (terdiam) Saya tak tahu perkara itu. Mungkin peserta lain yang bawa.

    DZURAIDI: Awak tidak rasakah bahawa pesta terbabit membabitkan pergaulan bebas beratus remaja lelaki dan gadis dalam keadaan sesak sebagai tidak bermoral?

    JAWAPAN: Muzik adalah bebas dan jika difikirkan apa yang kami lakukan tidak jauh beza dengan tindakan orang ramai yang mengunjung konsert Akademi Fantasia.

    (the final answer is cool…hahah!!)

  2. endosed|by|hate says:

    media suck ! yes it suck big time !

  3. scum` says:

    mental kan?kahakkahakah..diorg menulis dlm keadaan teruja sgt kot..maklumlah dpt berita yg saaaaaaaaaaaaangat lah best!

  4. MoKUjiN says:

    dalam keadaan ghairah diorang tulis artikel tu .. sehingga memberikan kesan terhadap mental mereka

  5. zaxxtypeface says:

    Media: Misbehave Educational Doctrine In Action!

  6. Jim-B says:

    aku ade sorang member name BLACK… die mmg mental! 😛

  7. lipan says:

    redneck mmg gampang dow tak ble blahhhhhhhhhhh…..diorang sebenarnya yang mempunyai penyakit mental yang kritikallll…bodohhhhh

  8. syukree says:

    9. DZURAIDI: Adakah awak pernah menyertai pesta Black Metal sebelum ini?
    Jawapan sebenar : Tidak pernah ada pesta black metal di Malaysia. Isu black metal merupakan isu pelindung kepada isu-isu besar lain seperti Ayah Pin, Approved Permit, Ketuk Ketampi Polis, warga China berbogel dan sebagainya.

    10. DZURAIDI: Awak semua tahu atau tidak perhimpunan itu salah dan tidak sah mengikut undang-undang?
    Jawapan sebenar : Setiap warganegara Malaysia berhak mengadakan perhimpunan tanpa permit. ISA itu sendiri telah melanggar pelembangaan Malaysia.

    11. DZURAIDI: Awak setuju atau tidak sekiranya saya katakan aktiviti terbabit adalah tidak sihat?
    Jawapan sebenar : Jika persembahan diy merupakan gejala tidak sihat mengapa masih dibenarkan kelab malam dan konsert-konsert kerajaan yang lain?

    12. DZURAIDI: Apa pandangan awak terhadap gejala Black Metal?
    Jawapan sebenar : Tidak perlu diulas isu ini kerana ini semua isu ciptaan pihak kerajaan untuk mengelirukan rakyat.

    13. DZURAIDI: Kenapa ada penjualan arak dalam pesta muzik ala Black Metal itu sedangkan majoritinya dikunjungi remaja Islam?
    Jawapan sebenar : Negara Islam Hadhari membenarkan remaja Islam membeli arak di kedai runcit semudah membeli air mineral.

    14. DZURAIDI: Jika benar tidak ada unsur pemujaan dan syaitan dalam muzik yang awak perjuangkan mengapa ada risalah perkataan syaitan (evil) dan lambang Yahudi dan ayat lucah ?¢‚ǨÀúf***?¢‚Ǩ‚Ñ¢ yang dirampas polis?
    Jawapan sebenar : Baju tidak pernah melambang peribadi seseorang. Begitu juga button ‘Saya anti rasuah’ pada seragam polis. Terang-terang Polis telah meminta RM100 kepada salah seorang ‘mangsa’ supaya tidak perlu menjalankan pemeriksaan air kencing.

    15. DZURAIDI: Awak tidak rasakah bahawa pesta terbabit membabitkan pergaulan bebas beratus remaja lelaki dan gadis dalam keadaan sesak sebagai tidak bermoral?
    Jawapan sebenar : Polis patut memantau kelab malam berlesen yang beroperasi setiap malam jika benar pihak polis prihatin kepada isu moral.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.