Thursday, 1st till Saturday 10th May 2008: Daighila East Australian Tour!

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

21 Responses

  1. shahrizalisme says:

    Great!

    Malaysian band tour with OZ band. I’ll check this out if i’m free. 3 days in Melb at difference places which I may describe as follows:

    East Brunswick- the place where halal meat/food is widely available due to the established population of ex refugees from Lebenon and Turki since 1970’s.

    The Arthouse- situated at Elizabeth Street, the heart of Melb city.

    Loophole, High St- nearby Malaysia Hall, a hostel and guest house of Malaysia postgrad students.

    I’ll be waiting Carburator Dung do the same here!

  2. xAhmad Safuanx says:

    gudluck for DAIGHILA.. 🙂

  3. xpojiex says:

    rembau tour
    😀

  4. epit says:

    shahrizalisme,

    do say hi if u come to our show… =)

  5. epit says:

    thanks xAhmad Safuanx

  6. mohd tiong says:

    yeah.goodluck woo smue.jgn tak geti2 blk sudah.esp si epit tuh.wakakakaka..

  7. RIBUT says:

    KJ boys go to ausiee,…well done…=)

  8. dean says:

    KJ monang terus dpt vacation gi ozy, dasat2.. hahaha..
    pasni mintak airport kasi bikin dpn cabang tiga kg batu.

  9. epit says:

    semua expenses ditaja kj dan pemuda umno.

  10. shahrizalisme says:

    Dear Epit and Daighila,

    If I come to your show, I’ll not only say hi but also to wave UMNO flag so that you can recognize me easily.

    I’ll try to make it if I’m free.

    Welcome to Melbourne!

  11. dean says:

    bukan pemuda, tp umnoputera. ni perancangan tahun 2008. 2007 dh anta mat rempit pegi northpole. 2008 anta bbdk punk gi main musik.

  12. xAhmad Safuanx says:

    knape UMNOPUTERA x hantar band hc/punk g tour luar ea…heheh

  13. redneckhope says:

    Sungguh kelakar permainan yang mereka mainkan.

  14. epit says:

    shahrizalisme,

    good…it would help to see a kind n friendly umno face kat sana nanti.
    tak da la homesick. =) jangan lupa bawak keris untuk dihunus.

    tiong,
    aku balik punya…nanti sure rindu kat kau.
    hahaha

  15. shahrizalisme says:

    Dear Epit,

    Keris tak main, aku bawak boomerang je. Jgn tak tau sini pun ada kelab UMNO Melbourne! Macam Kelab UMNO London lah. KayJay pernah datang sini thn lepas bagi ‘talk’ kat student.Tapi aku tak ambik pot ini semua…

    Nanti aku bawak kau jln2 sini tgk org ‘busking’. Naik basikal pun best sini, mcm Jepun. Hidup basikal!

  16. dean says:

    basikal-ist kt sana dpt special treatment tak? ada jalan sendiri kt sideway, boleh potong kereta @ pedestrian sesuka hati tak? aku risau accident dgn basikal ni.

  17. xAhmad Safuanx says:

    agak xbes..
    bawak lastik..
    senjata zaman kanak2 kita..hehe..
    HIDOP BESKAL!
    FREE POLLUTION…

  18. shahrizalisme says:

    Dear Dean and all,

    Kat sini dlm bandar (Melb terutamanya) memang disediakan lorong khas berbasikal tepi jalan2 besar. Basikal memang ada special treatment sikit tapi masih kena patuhi peraturan jln rayalah. Kalau kayuh sesuka hati nanti Polis saman gak. Nak potong pedestrian/kereta takde hal tapi still kena hati2 sebab bukan kereta je kongsi jln ni tapi ‘Tram’ dan ‘keta kuda’ pun kongsi jln. Jalan takde jam langsung… Bukan dlm bandar je ada lorong beskal, bayangkan kat highway (takde toll) pun disediakan lorong beskal…So far, aku tak lihat accident lagi sini…

    Kedai Beskal berlambak2 sini dlm bandar. Boleh dikatakan Melb ni bandar mesra beskal jugaklah. Naik beskal is a lifestyle here. Ini pemandangan biasa. Tua,muda,miskin dan kaya kebanyakkannya prefer kayuh beskal utk gi kerja, beriadah dan bersosial. Naik beskal kat sini lain macam rasa dia. Environment dia buat kita rasa ‘cool dan rock’ je tunggang beskal. Dgn cuaca sejuk dan nyaman, berbasikal sgtlah sesuai. Basikal pun macam2 jenis ada sini. Racing,touring,MTB, lowrider dan chopper pun ada. Berbagai ragam dan gaya penunggang beskal kat sini. Tapi ‘law’ kat sini ‘helmet’ diwajibkan semasa menunggang. Safety first!

    Menjadi kebiasaan kat sini kalau nak travel jauh basikal boleh dimuatkan dlm train! Memang ada ruang khas dlm train utk letak beskal. Sampai kat mana2 train station, turunlah dan kayuhlah basikal anda. Bukan jlnraya je mesra basikal, tapi train system pun mesra basikal!

    Bulan Jan haritu, syarikat train kat sini (Connex) dgn bantuan politician cuba haramkan penumpang letak beskal dlm train masa ‘peak hour’! Alasannya ialah nak kurangkan kesesakan dlm train dan jimatkan ruang penumpang train masa peak hour (7-10 pg hingga 4-10 ptg). Hampir dilaksanakan tetapi berkat bantahan group2 beskal dan NGO Environment melalui protes di jln raya maka kerajaan terpaksa tarik balik polisi ni. Berbasikal dlm bandar dapat mengurangkan kesesakan dan pollution, maka tidak seharusnya basikal diharamkan letak dlm train bagi mereka yang nak travel jauh…Train tak boleh salahkan penunggang basikal (yg jadi penumpang mereka). Utk elakkan kesesakan dlm train, servis/trip perlu dilipatgandakan dan bukannya discourange org berbasikal!

  19. epit says:

    cool…
    ada sewa basikal tak?

  20. shahrizalisme says:

    sewa basikal biasanya ada kat ‘community center’. Walaupun naik basikal kat Melb (dan di kampus2 Uni) dah happening tapi masih lagi tak boleh lawan Europe! Surat Khabar The Age April 5, ada buat laporan seorang runner-up Tour De France, Cadel Evan yang dtg OZ baru2 ni masih komplen kemudahan berbasikal kat sini berbanding Europe. Even in cycle-friendly Europe, some towns go to the extra distance e.g Groningen the Netherland, Munster Germany, Trondheim Norway, Ferrara Italy and Odens Denmark. But to those who come from ‘non cycle-friendly country’ such as Malaysia will suprise that the bike culture here in Melb is stunning!

  21. su su nie nie says:

    nak ikot boleh 🙁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.