The Real ACAB…

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

11 Responses

  1. Black says:

    ememangnya keganasan polis tidak boleh dibiarkan lagi. Kalau dibiarkan, lebih ramai yang akan mati di dalam lokap. Lebih ramai juga yang akan ditangkap untuk urine test secara rambang. Meor, Abror, Nazri dan Rahmat semuanya pernah menjadi mangsa.

    Gig dan acara baca puisi juga sering diganggu. Seganas-ganas pemerintahan Suharto di Indonesia dulu, dia hanya bunuh orang yang lawan politik dia sahaja. Di Malaysia, orang muda yang nak berhibur pun diganggu.

    Polis Di Raja Malaysia sudah menjadi Polis Raja Di Malaysia. Jadi bersama-samalah kita membantu rakan-rakan yang ditindas oleh polis. Jika kita bersatu dalam isu ini, kita akan jadi kuat. Polis tak berani nak kacau sewenang-wenangnya macam dulu.

    Tahniah juga kepada kawan-kawan yang sudah semakin berani. Berani melawan Polis!

    Tahniah!

  2. azizi kabut says:

    no police state

  3. keras says:

    big brother watching you, everything you say and do…

  4. buhurah says:

    [off topic]saya pernah ditahan bersama rakan saya di satu lokap. kami hanya keluar utk membeli roti canai di kedai mamak depan rumah sewa. ceritanya, mereka meminta ic dan kami beri. selepaskan dipulangkan, saya berkata secara sopan ‘kat depan tu ada indon dan mat bangla, pegi la tahan mereka’. memang saya bercakap secara sopan dan lemah lembut dan tiada unsur2 perli. namun anggota yg bertugas mengherdik kami dan kata kami kurang ajar dan melawan. [?????] kami ditolak masuk ke kereta dan dibawa ke balai. roti canai saya hampir dibuang seketika sampai di balai. mujur saya merayu kerana saya belum makan. kami dibogelkan tanpa seurat benang di dalam bilk soal siasat dan diherdik secara brutal.Ternyata ini bukan satu tindakan profesional kerana pegawai tersebut sakit hati psl dia kata saya perli dia. Wajarkah kami dibogelkan TANPA SEURAT BENANG?
    -memori lawak bercampur sakit hati kami di balai-
    kesimpulan:1]ini merupakan satu tindakan berteraskan egoistik dan menggunakan kuasa sewenang2
    2]saya x kisah kalau pegawai tersebut seorang wanita….

  5. yap says:

    haihh teruk tul depa ni

  6. capone says:

    wa pun pernah masuk lokap gak..dalam lebih kurang 11ari gak wa kat dalam..kene tahan masa gigs..sangkut urine…masa bru blek dari court…wa kene terajang ngan inspektor bangsat…sebab ape..dia suruh wa buka seluar wa tak nak bukak…dia terajang wa je yang lain sume da siap bogel da…fuck sial…tapi rakyat malaysia sebenarnya tak tahu hak sebagai tahanan polis…kita patut kasi tau kat mereka ni,kawan kita family kita apa hak diaorang semasa ditahan polis…tak da siapa nak kasi tau mereka ni…so kite kene edar kan risalah ke ape ke…

  7. El Pheng says:

    ACAB – “All Chicks Are Beautiful”. Aku tak tipu. Ni Alak cakap kat aku ni.

  8. redneckhope says:

    Oh.kenangan ditahan polisi.langsung menyemarakkan semangat geramku kepada mereka.satu peristiwa yg menggeramkan.aku diarah kencing walau tidak terasa sebarang air dikepala bana (kote) ku..
    Beronggi ponggi geramku..

  9. Saif Mintaka says:

    Diaorang ni masa sekarang bolelah buat apa saja, tapi bila dah pencen nanti, bila dah tua ganyut, dah hilang taring/pangkat/kena pakai pampers dewasa, suma berebut2 nak jadi imam masjid, nak bertaubatlah kononyer, heh! Masa tu lah mereka suma ni tau langit tinggi ke rendah!

  10. adios says:

    walaupun tak pernah kena tahan dalam lokap.
    aku sepanjang hayat dah lebih 5 kali kena urine test ..

    memanglah rasa tak bebas walaupun aku bukan kaki isap dadah.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.