Sunday, 9th September 2007: Indie Shock @ Little Havana

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

7 Responses

  1. udang says:

    no negative elements
    correct me if im wrong…
    homophobic to negative element x?

  2. talibxjoe says:

    huhu…homophobic tu kire negative elemen,
    dh ko asyik sibuk ckp pasal hak asasi manusia kan,
    so, bukan ke memilih utk memilih orientasi seksual juga hak…
    jgn la jadi mcm bagus sgt, or maybe we can call it ‘mulia’ sgt…
    if buat maksiat, x igt pun agama, if nak citer benda mcm gay/lesbian/ abortion, bole plak libatkan agama…
    bak kata aku, ape siak?
    damn it! xkire la ko hadko ke, pang ke, metal ker, grunge ker, indie ker,
    hak nak hidup n tentukan jalan sendiri tu ada kat tangan kita,
    ko marah gak kan if org len kacau hak ko,
    hehe…betul ker ape aku tulis nih?
    hehe…selamat berpose if korg nk pose, if xmo tather hal la…

    lapo siak, makan best nih….

  3. udang says:

    tapi hujan homophobic
    mcm mana dia boleh ade kat gig yang anti-negative elemen??
    hmmm

  4. khairul azizi says:

    mungkin bagi organizer homophobic tue positif.hahahahahaha

  5. Ribut Taufan says:

    saya ingin bertanya:

    1. dimana dan kenapa timbulnya tanggapan (cemuhan) yang menyatakan Hujan ni, “homophobic”? Boleh terangkan? Kalau hanya sekadar cemuhan yang langsung tiada dasar dan fakta, kenapa kami harus merima tanggapan tu secara bulat-bulat tanpa ragu?

    2. Sindiran-sindiran “rockstar” ni juga datang dari mana? Adakah ini hanya kerana sesebuah band atau individu tersebut tiba-tiba melonjak sebagai pujaan ramai atau dikenali ramai? Atau kerana sidia tu sememangnya berlagak sebagi “rockstar”, bermaksud “angkuh” serta penuh dengan ciri-ciri “angkat-bakul” serta suka mengasingkan diri dari orang-ramai kerana citarasa “status”?

    3. apa yang kamu dapat dari menconteng arang, menunding jari terhadap individu-individu yang langsung tidak tahu menahu tentang apa yang diketengahkan disini? Cemuhan tu juga tidak dikukuhi dengan fakta atau apa-apa yang konkrit.

    Saya cukup terkilan dengan perangai ramai orang kita yang amat suka menjatuhkan maruah orang lain, tanpa segan-silu, tanpa perasaan. Orang putih panggil perbuatan ini “the tall poppy syndrome”. Bila sesaorang individu atau kelompok nampak begitu berjaya, jauh meninggalkan para kotemporari mereka, dengan serta merta mereka akan dicantas dengan pelbagai tomahan.

    Ini berlaku dimana-mana sahaja di sekitar kita. Jiran nampak kaya sikit, cantas! Anak-anak yang nampak berjaya sikit dari segi pembelajaran, cantas! Band-band yang nampak maju sedikit dan berbuah kejayaan, cantas! Dan seterusnya.

    Didalam sejarah negara kita semua yang berjaya dicantas, dilumat dengan pelbagai tuduhan. P. Ramlee sendiri tidak disanjung ketika ia masih bernyawa dan berkarya. Ia hanya mula diangkat selepas 10 tahun dia meninggal.

    Adakah ini yang kita ingin teruskan. Sisa-sisa pemikiran orang lama kita yang penuh dengki tapi bukan ditempias dengki secara positif, dimana mereka yang terasa akan terus berusaha secara tersendiri, melalui pertandingan yang adil.

    Nampaknya dengki orang kita tidak membuahkan “competition” secara adil, ia membuahkan niat jahat yang begitu hodoh rupanya! Kenapa?

    Aku tidak kenal Hujan, dan tak perlu kenal mereka, tapi dimanakah keadilan yang bebudak “underground” duduk juangkan apabila masyarakat itu sendiri suka menjatuhkan orang, memalukan orang, mencantas mereka-mereka yang mampu maju?

    Adakah ini perjuangan kamu? Mahu jadi generasi kolot, macam orang lain yang kamu lawan? Jadi apa yang kamu “lawan kan”? Revolusi tin kosong? Memekak tanpa isi?

    Simple saja. Kalau mahu tuduh-tuduh orang, bentangkan fakta, bentangkan “evidence”; biarkan kami sipembaca boleh membuah pandangan kami sendiri tanpa dibutakan.

    Kalau tak, please FUCK OFF!

  6. bunga cinta says:

    untuk menjadi jujur,aku cuba amat lama-lama kata2 org yg xhabis2 melabel hujan rockstar,homophobic dan semua benda2 yg terangan menunjuk mereka memang negatif,xguna.
    apa ni semua?
    aku bknlah pro hujan n peminat setia mereka pun.
    xde kaitan pertalian keluarga atau kawan2
    ini semua pendapat aku
    di dalam dunia ni mudah shj
    semua nya ada pilihan,pendpat msing2
    aku tidak lah mengharap semua org suka musik n attitude hujan
    cuma,klu pon engkau xpuas hat atau apa,sebutkan secara fakta apa n kenapa kau xpuas hati.
    apa yg menjadi sebab musabab kau mmbenci
    bodoh la engkau kalau setakat mengata hujan homo then homo tu pon tak tau secara terperinci apa yg ko nk kritik tu
    pelik bukan?tp,inilah scene malaysia
    ini bkn kritikan,tp kebodohan
    fikir secara matang kawan2

  7. udang says:

    semuanya berasas
    kalau takde angin mcm mana pokok tu begoyang
    mana ade tuduh2
    fakta sahih

    apa yang ko bualkan ni ribut taufan
    p.ramlee tu ikon mainstream melayu
    mmg dia power nyanyi dan sebagainya
    tapi sape dia?
    aku x pedulik pon hujan sebelum aku tau dia homophobic
    dan mmg aku berniat jahat terhadap semua sexist, fascist,
    homophobic dan sebagainya….
    so fuck la diorang.

    satu lagi
    ade aku ckp 7colar tshirt ke, love me butch ke apa2??
    diorg lagi best and diorang x arrogant.
    so fuck you and your poppy syndrome shit
    and go crap your face ad those hujan people
    nak fakta?
    nak bukti?
    ko tanya nuh sendiri…
    dia ada claim x dia benci bapok and halau2 diorang.
    fuck homophobia.

    One more thing….the term “underground” is so over rated and competitions are for losers. Maju doesnt mean being a sell out.
    kalau nak sell out pegi main jauh2 kat muzik2 ke…juara lagu ke…AF ke.

    Hujan@Nuh benci bapok…so why can’t aku benci diorang.
    and who are you to tell me to fuck off?
    I have my rights here.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.