Sunday, 20th May 2007: Sek. Keb. Punk Rawk Kg. Habas @ The Annexe

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

100 Responses

  1. lord langkau says:

    kampung habis!

  2. xnizangx says:

    rot and roll high skool.

  3. Joe Kidd says:

    “kamping habas” adalah merupakan antara ayat derogatory sesuai dipergunakan untuk memberi komen terhadap mereka yang berperangai “kampungan”.

    Penggunaannya tidak popular, hanya untuk mereka yang menganuti kepahaman “underground” serta berada di kawasan Brickfields sekitar awal 90an. Asal-usulnya dari para veteran yang datang dari penang atau kedah, boleh jadi mula diguna apabila diungkap oleh Ollie atau Aru atau Araya Picagari; semuanya memang datang dari kampung-kampung jugak!

    Kamping Habas = Kampung Habis. La ni aku dengar budak sekarang lebih suka pakai : “K.G.” Itu pun aku tengok dalam filem Azharuddin itu hari.

  4. ujeng says:

    jgn mung nyanyi lagu tu nizang…dulu suruh nyanyi mase assembly mu lari…lening baru mung nok nyanyi owk…

    ape2 pun slamat hari cikgu…cikgu la penyelamat kami mase kami berak dalam sluar dulu…tolong buang taik pakai pasir pastu bagi pinjam sluar sukan skolah huhu…..engkaula ratu hatiku!

  5. rizie says:

    aku pulak,dulu kene tarik seluar ngan ustazah depan kelas.sebab die kate aku pakai seluar londeh sangat!nasib baek time die tarik tu,aku pakai tali pinggang tu kemas2.

    paling best,ponteng skolah gi A//mince studio..gi jamming.hehehe.

    conteng dinding aku rase perkara yg paling ‘punkrock’ time tuh!haha..

  6. Pijan says:

    aku dulu kena buang asrama sbb masukkan garam halus dlm cylinder myk hitam motor kawasaki kips cikgu aku! abis kena overhaul motor dia haha..sbbnya? dia bengang kat aku psl aku x mau lari utk rmh sukan dia masa hari sukan! kena rotan aku..bodo kan? dulu aku mmg pecah rekod sekolah 100m, 400m haha..tu yg dia tension x dpt guna ‘service’ aku lalu disebatnya aku. tp aku dgr last time cikgu tu dah meninggal..

  7. xnizangx says:

    aku kene mcm mung gok…siap mok aku mari…time hari report card. dpn kelas. kene jalan mcm model. dgn cikgu radzali kot. haha…

    time batch aku seme mat rempit lagi. dgr xpdc belake.

  8. jayxjoker says:

    nie show tuk dak sekolah ker.
    hehehe…
    nak kena pakai bju sekolah ker?hehehehe. .
    dtg lah beramai2 yea.
    😉

  9. Pijan says:

    camni gasoline grenade kena pakai uniform sekolah lah utk dpt feel ‘sekolah’..haha..baru nostalgia! apa kata band2 lain?haha..
    kembalikan punk ke zaman costume nya!

  10. shahrizal says:

    pijan, kami memang dah plan nak buat camtuh. tapi si khabir kata badan dia dah besar tak muat. si lan aku tatau lagi. aku pulak nak kena pow adik aku punya lah. hahahaha

  11. Pijan says:

    Nama penuh kau shahrizal? baru aku tau. sedap nama kau shah:) kau ke yg slalu aku perasan kat gig dulu suka pakai baju operation ivy dan topi baretta tim armstrong warna hitam?
    lama dah aku x follow gig, tu yg tertinggal..salah aku jgk slalu habiskan masa kat rave party ngn r&b club..k jumpa nanti geng!

  12. shahrizal says:

    terima kasih pijan. hahaha erm, kau silap orang kot. baju op ivy tuh ada lah aku pakai. tapi beretta tim armstrong tuh takde pulak aku pakai. hahaha si lan selalu la pakai tuh. oh yeah, tuh exactly apa yang dia pakai masa first time ever kami main gig dulu kat artiste club as Disgruntled. ISA pon ada jugak kot, tak ingat lah back in 2000

  13. Pijan says:

    shah!kau tau x jessie op ivy tu stil active. dia ada buat artwork utk against all authority punya layout. tp band ska punk yg aku syok lyn skg big d and the kids table.tp ni pun cite 2,3 thn lepas punya. skg x tau plak apa cite

  14. shahrizal says:

    tau, lepas op ivy dia ada band ngan doug sangalang (screw 32) under lookout jugak lah, namanya BIG RIG. tapi band tuh sempat release satu EP jea. lepas tuh jessie buat band baru ngan nama COMMON RIDER, paling latest release split ngan AAA. tapi sayang sekali, last year dah break up. betol la, sekarang nih dia dok sibuk buat artwork dengan chris applegren (current owner of lookout). anyway, check out la common rider tuh…mellower than op ivy. big d pon nice jugak. aku dok sibuk digging old gilman punya scene sekarang nih. crimpshrine beb, layan!!! haha baru download aaron cometbus punya old tape releases

  15. Nox says:

    Berani buat berani tanggung – Falsafah aku time sekolah dulu.

  16. Joe Kidd says:

    Dari The Star:

    50 students attack teachers
    By R.S.N. MURALI

    newsdesk@thestar.com.my

    KUALA TERENGGANU: While teachers elsewhere were showered with gifts and gratitude, those at SMK Belara in Manir, near here, were pelted with stones and sticks.

    Two groups of about 50 students launched the attack on the teachers at about 8am, just as they were celebrating Teachers Day with 1,300 students.

    They fired stones using catapults and threw sticks and pieces of wood at several classrooms.

    Teachers and their students scurried for cover from the bombardment that lasted about half an hour. Several window panels of the classrooms were damaged but no one was injured.

    The first attack came from a gang of 20 students outside the main entrance and the second, from 30 students in the school field.

    School authorities believed that the culprits were facing disciplinary action and had combined forces to exact revenge against the teachers.

    One teacher contacted by The Star described the incident as the “Black 16” incident, stating that it was a war-like attack.

    The students fled on motorcycles when patrol cars arrived at the scene.

    State Education, Higher Learning, Science and Technology chairman Datuk Dr Abdul Latiff Awang ordered a probe into the attack.

    “Teachers should not keep silent if they have such wayward students. These boys should be expelled,” he said.

    State Public Order and Traffic Chief Supt Farid Mahmud said police would soon be making several arrests.

  17. shahrizal says:

    berani gila

  18. rizie says:

    waah,nampak ‘meriah’ je punkrock skang!ekekekek.

    “its my job to keep punkrock” – lagu NOFX.heh…

  19. Pijan says:

    shah!aku dah x keep track la lookout skg..tp crimpshrine mmg band fav aku ngn man dulu..lepas tu fifteen..lepas tu pop punk band operation cliff clavin style cam fifteen jgk sebijik! band indianapolis geng2 i farm..
    dulu ada satu mmt itm ni nama dia zack, dia buat zine rats in the rag..tiru cometbus..talent gak arr..setau aku dia la dulu yg byk follow lookout stuff..zaki isa kenal la dia..
    tp band lookout yg aku minat bomb bassets sbenarnya..man x suka! hehe..ko ada pansy division?

  20. alak says:

    Just read mike’s neraka earlier this week. This news was quite funny to me and i thought about sharing it. haha.

    JOHOR BAHARU, 14 Mei (Bernama) — Pengacara TV3, Mazidulakmal Sidik dan tiga yang lain hari ini didakwa di Mahkamah Majistret di sini atas tuduhan penyalahgunaan dadah.

    Mazidulakmal, 40, Fadzli Ramli, 40, Tumijah Adras, 34, dan Umaisyah Abdul Rahim, 25, mengaku tidak bersalah atas tuduhan memasukkan dadah methamphetamine ke dalam tubuh mereka di Bilik 88, Groove City Sdn Bhd, Nombor 19, Jalan Abdullah Tahir, di sini, pada pukul 2.45 pagi, Sabtu lepas.

    Mengikut Akta Dadah Berbahaya, mereka boleh didenda sehingga RM3,000 seorang jika sabit kesalahan.

    Majistret Rasidah Roslee membenarkan kesemua mereka diikat jamin sebanyak RM3,000 seorang dengan seorang penjamin dan menetapkan 24 Sept sebagai tarikh perbicaraan.

    Mazidulakmal dan Fadzli diwakili peguam, A.Vimala manakala Tumijah dan Umaisyah tidak diwakili peguam.

    Pendakwaan dilakukan Cif Insp David Chong Seng Yong.

  21. shahrizal says:

    pijan, crimpshrine ngan fifteen memang terbaik. haha operation cliff clavin pun buleh tahan gak bestnya. lookout punya bands yang lain aku tak pernah dengar sangat sebab agak susah nak carik online. yang famous2 ada lah haha. nak beli pon takde duit. sapa ada simpan cometbus? teringin nak baca. pansy divison aku download 2 albums jea. tak jumpa lagi yang lain. queer rock eh hahahaha song titles dia lawak. cocksuckers club!

    rizie, tuh la meriah lah. lepas nih buleh la kita buat annexe tuh macam our own “gilman”. amacam? dah lama takde gig punk rock. gig nih la harapan. maybe orang tak suka punk rock sebab kononnya diorang ingat punk rock “sissy + lembik + predictable + boring” sangat kot. hahaha fuck it, saya suka…suka hati saya! yeah!

  22. rizie says:

    shah,nak best lg,try turun terengganu.punkrock mmg sgt dialu-alukan kat sana.sekali buat gig/jamm session bersepah band punkrock.hehehehehe.

    dah lame aku tunggu gig punkrock kt KL ni.akhirnye..huhuhu.mmg susah pun skang shah..org kate ‘punkrock’ ni sgt boring.tp tidak bg seseorang yang tepu ke’punkrockannyer’..huhu..

    ape2 pun,mai la kite berdansa bersama-sama budak skolah nanti.peace.punk sokmo!

  23. shahrizal says:

    rizie, hah! cantek la tuh. kitorang pon tak pernah main terengganu. hehe next time kalau kau, nizang ngan kengkawan nak buat show lagi kat terengganu buleh la tms menyelit sekali hehe

  24. rizie says:

    orait bro..cantek!! tunggu la..nasik dagang raya jamm PART 2 dan Tengkujuh Fest PART 2.hehe..mmg gempak kalau TMS turun tganu.yeahh..

  25. shahrizal says:

    mazidul tuh yang host 999 tuh kan? kalau betol la tuduhan kat atas dia tuh, memang fucking hypocrite.

  26. rizie says:

    hehehehe.dulu kejar orang isap dadah dalam ladang kelapa sawit,ini jam die pulak yang kene tangkap!hahahaha…

  27. scum` says:

    fsf confirm main ahad ni yay!

  28. fariq says:

    gig ni aku nak bawak rotan la.. aku nak rotan shah!.. haha

  29. shahrizal says:

    kau jangan fariq, aku panggil geng-geng sekolah aku pukul kau nanti hahaha gang fight la kalau berani

  30. fariq says:

    kalo gang fight x pe.. jgn gang bang sudah le.. hahaha

  31. azam says:

    sila ber dansa nti..yay

  32. brayok says:

    punk gig ning!!

  33. brayok says:

    pink habas…

  34. shahrizal says:

    on behalf of the mindless show, i would like to thank KOLEKTIF ANJUNG BISING (poodien, man, pijan) for letting us to play this show with other good bands, toleb for borrowing us his guitar, all our good friends friends and everyone else for coming and for being super supportive. thanks to fahmi reza for the video recording/interview. please let us know when it is ready. yes, we are super excited. thanks again! hehe

  35. Pijan says:

    Well, thanks kpd smua yg datang semlm ya..Ok, setelah di kira2 oleh mr accountant kitorang a.k.a pudin..show kali ni mmg takde untung/rugi.lepas2 utk cover cost je la..haha punkrock show!
    Kitorang mmg ada cadang nak sambung lagi show ni, so kpd band2 lain yg tak mementingkan profit, sila contact kitorang or dtg sendiri ke bau bau cafe /ricecooker utk sembang2..
    Thanks everybody..We luv you! Pls luv us too!

  36. lord langkau says:

    pijan sucks!

  37. Pijan says:

    Yeah that’s so true!haha

  38. rizie says:

    waa…arap2 request tu jugak sampai kat band2 kat tganu.pijan,byk band baru yg berentak kan punkrock kt tganu ni.cume tak brape expose je.huhu.well,wish u luck pijan.arap2 lepas ni,akan ade lg punkrock show mcm malam tuh. 😀

    ni untuk ko buat reference,pijan.mane tahu nk buat next event lg ke.leh jemput dieorang2 nih.ekekek.

    killing steward – skapunk/skatepunk
    the goodnite goodies – sounds like NOFX.energetic.melodic & besh!
    kids on alert – punkrawk
    dirty divider – punkrock(80s sounds)if im not mistaken la..
    dullydog – KT poppish punk(dulu menyepi,tp bebaru nih muncul smula kat gig)
    the obvious – pop punk
    clumsyruby – serada punkrawk!

    ape lg ek..nizang,tlg le tambah dan betulkan ape yg silap..huhuhu..

  39. Pijan says:

    Hell yeah! we re about to proceed on this show again and again! We re now sending our spy everywhere to detect and find out any melodic /hc punk bands around the nation. Don’t get surprise when our ‘request for information’ form reach your fukin door very soon!
    Hey! is there’s no more all-female band in Malaysia? Now so fukin male-dominant scene!

  40. Pijan says:

    Hey Rizie! Show ni mmg continuous! Tp genre ni jelah.. emo2 mcm get up kids, favez, the anniversary pun boleh jgk! Tp kalau band indie pop ala the times tu cari aje lah organizer lain..bersepah! Kecuali mat indie tu dgr buzzcock dgn husker du baru boleh! haha

  41. fahmi says:

    Hey dudes.

    On behalf of FSF, i would like to say:

    “Sunday school rocks, and you guys fuckin’ rule!”

    Thank you, Thank you, Thank you.

    Plus: Here’s some photo’s from Punk Rawk Kampung Habas Gig, taken by Riena of last minute.

    http://www.flickr.com/photos/fakapunch/

    🙂

  42. lan says:

    nak buak 2nd punk rock fest ke? waaah. menarik sungguh! do make more punk rock shows! 😀

  43. xnizangx says:

    heard that kuantan’s punk rock holocaust will reform…enslaved chaos!

  44. ujeng says:

    arghhhh sempat tengok 2 band jer…tu pun sound check jer, band mirza satu lagu, 2nd combat dua lagu…..bini ajak balik plak…bagus btol la…F.S.F x sempat…fahmi aku blanjer hang minum kat puncak kinrara nanti…yosh!

  45. Pijan says:

    Yo Fahmi!
    Show yg akan dtg tolong buat flyers lagi ok!

  46. fahmi says:

    Alrighty pijan.

    Anything, kasi roger sama aku.

  47. Pijan says:

    Comment closed. Wait for Sek.Men.Kg.Habas show. Not yet university level.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.