Sunday, 20th April 2008: Grind The Enemy, JB

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

37 Responses

  1. xAhmad Safuanx says:

    gig bes! from broken noise..
    bes band!
    bila nak wat kat kl?
    dosa..band utara maen kat selatan..
    nant singgah la kl..hehe..
    men kat kl terus.. ๐Ÿ™‚

  2. mohd tiong says:

    yeah2.tak sabo gak nk tgk hellexist & alchemy sickness.first time ni nk tgk die org perform.

  3. thee dr. says:

    Tools of the Trade are gaining quite the reputation in international circles. Not to sound subconsciously favoritistic but some of the grindcore bands from the SEA who I would say could probably tour the U.S. are Negation,Selfmadegod,Torture Incident, Tools of the Trade and Failure Trace of the Human Racefrom Thailand-I have a huge mad-on for them-my brother likes Tools of the Trade-they’re in his top on myspace…

  4. Joe Kidd says:

    Good Doctor… You brought tears to my eyes, my man. Not many “kids” who were active in the mid-90s Malaysian “scene” are now bothered enough to check out new local bands, but here you are enthusing about TOTT and SMG!

    Thank you, boss!

  5. xAhmad Safuanx says:

    btambah semangat aku nak g tengok showcase ni.. ๐Ÿ™‚

  6. thee dr. says:

    To paraphrase Metallica ‘I can’t take it any other way…!’ I realized a couple of years ago this wasn’t something I was gonna grow out of…I was in danger of a few years ago but punk/hc/metal/grind-it’s really not an aquired taste-there’s no middle ground..you either love it or you hate it-but I understand what you’re saying-a lot of people from my little era are all ‘grown-up’ and married and I would imagine they probably even look at those days with a little embarrassment like ‘…yeah ,I used to like that stuff (embarrassed smile/expression)…’but it seems the older you get the more you love it…its like the oxygen you breathe.

  7. sabre_thrash says:

    tak panggil Magnicide main skali ker? alah dari singapurr tu… baru ganaz show… dah lama tak turun Tmn U ni… agak2 dalam 15 tahun kot?… rasa nak turun la, tumpang KIAh naik keta purrSona dia….

  8. mohd tiong says:

    yeah.kalo dpt magnicide skali main lg mantap.guest band ke.yeha.ape2 pon dpt r asekan gig ni panas dgn ketukan padu blast2 grinding dr smue band.yeha.!thanks jimbo

  9. xAhmad Safuanx says:

    sokong! sokong! ๐Ÿ˜‰

  10. fukuyama says:

    yearghh…Alchemy Of Sickness !!
    grind!! grind!! grind!!

  11. fukuyama says:

    DOSA pon dah lame tak beraksi mat yoyo..

  12. magnicide666 says:

    Fuh!!!
    Best le semua band playing!! Jimbo ada tanya Magnicide gak to play tapi kita ada busy skit….anyway July we will play Penang,KL & S’pore wit Magrudergrind…
    Kalau tahu Tools of trade playin mesti kita join in the fun!!! Kia & Tiong grind master!!
    Ok see ya soon…
    Memeng

  13. thee dr. says:

    AAAAAAAAAARGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  14. Kia says:

    Thee Dr >> Thanks for the words! We appreciate it very much bro! We’re looking for a new direction in our music creation and today we’ve achieved something what we’re looking for, wish us luck for the future dude! E.C. apa cerit? Lama tak dengar berita.. still remember Kuantan Under The Sea? Hehehe..

    Sabre_Thrash >> Moh ler kita ke JB sesama.. camno?

    Memeng >> We’re not the grind master, but grind buncit! Yeah! Hahaha.. bila lagi mau datang ke rumah tengok AF bersama2?

  15. madmax says:

    DOSA!!!!!!!!!

  16. magnicide666 says:

    KIA >> haha yeah kita semua grind monster le…yeah kalau aku free kita turun tu JB gig kasi mosh pit skit le…TOTT rulz!!
    AF..hihi…mesti mahu tu…shoppin sekali kat PJ makan old skool kat gerai tu lagi…hahah..
    ok kita turun july penang,KL bole le lepak2… c ya bro!!!

  17. mohd tiong says:

    cik memeng nnti kim slm jali.lame takde jmpe die.tak sabo woo nk tgk ko org pecahkan stage july ni.magnicide rulez!!!! kim slm kat jali nnti.lame tak nmpk batang idong die yg tajam tuh.ehehehe

    kia >> boncit

  18. xAhmad Safuanx says:

    cam lambat lg la july..
    tapi tape..
    tunggu!

  19. thee dr. says:

    Yeah no problem…Kuantan Under the Sial..camne boleh lupe? We were very proud of our East Coast scene..around ’97..we had Aghast AND the Dirty Dogs in Kuantan..and those guys were straight Pahang, without any ‘ganu-isms’ like most Kuantanites-partly because a lot of those guys were from Maran and Kuala Lipis respectively…as for Enslaved Chaos…tgk camne…but check out my new band Fascist Insect:www.myspace.com/fascistinsect..Kia..what band you in?

  20. redneckhope says:

    Hohoh.Kuantan Under the Sea..
    It was a story.

  21. xAhmad Safuanx says:

    i see..
    cek out dirty dog men kat PAUL’S PLACE xsilap aku 3hb May nant..
    byk lg band2 raw punk..

  22. Kia says:

    Yes yes.. I went for few gigs in Kuantan.. still remember all those days.. Still in my mind was Tojeng’s studio, the jamming studio with tons of flyers around the wall.. hehehe.. by the way, i drums for the tools.. so how’s your Fascist Insect? Share something please..

  23. thee dr. says:

    Sure: we were gonna do a split with SELFMADEGOD but due to some unforseeable circumstances it may be on hold to the end of the year-we’re also planning to do a split with a band called GENERICHRIST out of Florida who really kick ass-they play death metal in a ALL SHALL PERISH /DESPISED ICON kind of mode I guess: http://www.myspace.com/generichrist …the details of which haven’t been ironed out yet but yeah just visit our page there’s a lot of info here’s the url: http://www.myspace.com/fascistinsect.

  24. madmax says:

    yeah.. i miss lips boom boom too…
    pasti ada raid!

  25. xAhmad Safuanx says:

    tojeng studio mean DEP studio ke?
    xde ke gambar2 kenangan lame2..
    upload la sikit..
    share..
    ๐Ÿ™‚

  26. Kia says:

    Ahmad Safuan >> Nanti aku cari balik gambo2 lama kalo ada.. hehehehe..

    Thee Dr >> I drums for The Tools..

  27. Kia jangan nak tipu la… kau drums untuk NazzaQ pastu ngaku drums untuk Tools.. konon! Tak pernah tengok pun muka kau tiap kali Tools maen gig??? Kau kan jaga kedai haiwan bila masa maen drums plak ni?

  28. kid says:

    kia also the handsome drummer for mass separation:
    http://www.myspace.com/massseparation

  29. eleh kia…die x pikir mase specop dulu…lips boom boom…fuih…puas kene kejar polis…huargh…

  30. mohd tiong says:

    hihihi..jom mazmi arshad..kite gi kedai haiwan area tmn tun…cari arnab yg kuat ………… ! eeheheeheh

  31. Kia says:

    Jimmy >> Kakakaka.. nasib baik masa tu aku slim lagi.. sempat lari.. skrg perut dah macam Kidd.. susah sket la nak lari.. boleh lari tapi tercungap2 la.. abg Kidd jangan marah.. hehehehe..

    Straineyes_prod >> Nak promote label la tu.. hahaha.. bawak banyak barang turun JB satu apa pun tak keluarkan untuk dijual.. Pastu bising2.. dah la baju koyak nampak ketiak..

    Ahmad Safuan >> Gambar2 masa gig tu ntah ku letak dimana, dulu tak guna digital kamera lagi, guna kamera filem je.. so nanti aku bagi negatif kat ko, ko tolong cucikan bleh?

    Kidd >> Ni apesal panggil aku handsome2 ni? Bodek ka? Hahahaha..

    Tiong >> Bundle murah oi.. nanti kasi turun lagi.. layan Red Bull mcm layan beer.. sorang 4 tin sambil tgk bola.. lontong kat pasar oi.. layannnn.. Jimmy, kena rasa lontong tu..

    To whom it may concern (i) >> Lepas ni gig kat Annexe camna? Boleh dibikin lagi ke tak.. rumours mengatakan mungkin tak bleh buat lagi selepas kejadian gig hujung minggu lepas.. mungkin ada yg sudi memberikan penjelasan dari pihak Ricecooker atau yg sewaktu dengannya..

    To whom it may concern (ii) >> Magnicide yang sepatutnya touring bersama dengan Magrudergrind pertengahan tahun ni katanya kensel disebabkan oleh sedikit salah faham.. just for everybody info.. info ni dapat dari line up Magnicide sendiri.. waduh2.. melepas nak melihat persembahan mereka yg mantep banget!!!

  32. mohd tiong says:

    mazmi baju jgn buang tau.simpan.n jgn jahit baju tu.mayb aku nk pnjam utk gi gig.powr gile baju tuh.alamak.magnicide tak jadik.adei.potong nih.bundle tu power.aku nk beli kasut keje kat situ nnti.

  33. magnicide666 says:

    Selamat pagi kawan-kawan!!
    Yez Magnicide cansel touring wit Magrudergrind this July..
    Anyway terlepas peluang nak play wit all grind friends in m’sia!
    Cheers & Beers!!

    Memeng

  34. ui kia ckp indon seh…mantep banget…

    tiong>>ko nak mabuk red bull jgn weh gula byk..kang hyper lain mcm kang

    mazmi>>ketiak koyak x pe tu aset tu…

    to all>> wei sape2 kalo ade gamba kia mohawk letak…tu rare gak tu…gamba kurus…huhuh

  35. xAhmad Safuanx says:

    banyak ke tak filem tu en. KIA?
    kalu mampu y not..
    wat koleksi peribadi..
    hehe..

  36. Kia says:

    Ahmad Safuan >> Aku try cari balik.. ko duk mana?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.