Saturday, April 22nd 2006: Radio Malaya Album Launch Gig @ KLPAC

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

27 Responses

  1. yrmike says:

    KLpac is a very nice venue for a show πŸ™‚

  2. syukree says:

    tempat baru buat gig ni .. menarik

  3. dhani says:

    wajib datang nih!!!

  4. mohd JAYzuan says:

    berita sedih, ihsan sms aku malam semalam, custom tarik diri, tak jadi main.

  5. mohd JAYzuan says:

    mari dhani & syukree. kita ber fucking foya hehehe.

  6. the doctor says:

    ‘berfuckin foya’…..?interesting use of manglish there…

  7. mohd JAYzuan says:

    haha. mari the doctor, kita berfucking foya di klpac 22 april nanti!

  8. civil_disorder_dude says:

    yeah SATURDAY!!, hey joe i’ll meet you guys there πŸ™‚

    Oh and i’ll send you the cd there too hehe πŸ™‚

  9. dogpop says:

    sekali tiket abih daaaaaaaaaaaaaaa…
    500 orang-orang jer?
    pertama kali gi kesitu…
    very nice!!place to hang out / doin xtvt! jauh dari mata mat bond dan anjing2 polisi..
    duit tu aku beli cd fathullistiwa….tengah layan ni..
    berombak-ombak….

  10. xnizangx says:

    tempat lawa gila…bes bercanda smlm…tp camera tertinggal lak…aduh…

  11. patah says:

    dung is not playing at 5.30 as planned πŸ˜›
    hahah 1st time tiket soldout
    seb baik bdak bodysurf memahami.xdpt tiket pon takpe
    yang penting cop nak masok

    nizang bercanda? dimana kau ketika c.dung ejaculate keh3
    wohoo jay’s rite! boo hoo really make me cum!

  12. Joe Kidd says:

    No. Kami main at about 8pm (I think). The schedule tukar-tukar. Tiket pada mulanya hanya untuk 300, sold out at about 4PM. Then dia orang dapat tambah another 200. And later on another 200! So kira 700 tickets were selling. According to Myo Bodysurf, about 615 tickets were sold. And campur that with the ones yang masuk free, guests, bands, press etc, aku agak dalam 1,000 were at the show lah. banyak new fresh faces, tapi yang bestnya bebudak “orang lam” dari kontigen CM pun ramai. Sound teruk though. Review later.

  13. patah says:

    hehe batak kah yang menjadi soundman pada malam itu?
    ke hape?

    yeah the problem is no one know the tickets will selling again after being sold out

    waiting for the full review. cherio!~

  14. mohd JAYzuan says:

    ada 2 benda buat aku frust, soundsystem dan juga management klpac. kami dah sewa soundsystem dari mokh yang terpaling mahal and for us yang terpaling bagus but still result keluar sound tak seperti apa yang dijangka, aku taktau nak kata sound engineer or klpac punya speaker yang tak cukup power nak tampung show rock n’ roll. aku harap after this.. next event yang nak buat kat situ kami dapat buat soundsystem cun. but overall, dari segi crowd yang datang memang memberangsangkan. aku rasa last show kat kl yang crowd ramai macam tu is masa ‘i thrash therefore i am’. rock the world tak kira la kan, sebab itu pakai sponsor. sabtu hari tu bagi aku memang macam ‘hari raya’ untuk kita semua bebudak yang into the scene, setelah early this year kecoh dengan black metal and other shits yang membuatkan gig semakin slow. aku seronok dengan suasana macam tu, orang sibuk menjual stuff, lepak borak sama member2 and gang2 lama yang tak jumpak, jumpak kawan2 baru etc.

    as for free love, aku rasa kami tak main dengan bagus. aku penat buat kerja sampaikan by the time nak main badan semua dah jadi lembik, dah lama tak begini. back to late 90’s until – 2003 show kat ipoh kami biasa main and handle the show sekaligus tanpa penat. tapi maybe disebabkan dah lama tak buat show besar, jadinya hari sabtu hari tu terasa penat yang amat. semua pun sampai ipoh tidur pun overdose.

    on behalf of the guys at bodysurf, aku nak mintak maaf pada semua band and orang yang hadir dan sesiapa yang ada time show itu hari, jika ada benda-benda yang korang tak puas hati tentang show itu hari. hopefully, kami akan buat next show kat situ lagi.

    p/s: masih tunggu check dari klpac, tak sampai2 lagi πŸ˜€

  15. xnizangx says:

    mase c.dung tgh ejaculate…aku ade kat blkg stage…hahha…aku igt nak gi slam sbb exicted sgt…aku suh awek aku pgg beg besar aku…tp die ckp “jgn nak mengada” hahhaha…so, aku just sing along as loud as i can from the blkg stage lah…rugi tak dpt slam…ramai gilas org…aku bercanda pas abis couple punye set la…hahahha…

  16. patah says:

    hahahah agak dahh
    mesti awek tak kasi
    keh keh keh. takpe takpe. len kali pi slam diam2. toksah takot ke baby nuh
    yang sakitnya. mereka yang besar2 pon turun jugak! seb baik tadek tgn patah. huhu

  17. BATAK says:

    Aku bukan soundman kat show radio malaya. Aku hanya buat sound untuk Bittersweet, Elisabel Tears ngan Men under zero effort sebab diorang dah cakap aku awal2.

    “ada 2 benda buat aku frust, soundsystem dan juga management klpac. kami dah sewa soundsystem dari mokh yang terpaling mahal and for us yang terpaling bagus but still result keluar sound tak seperti apa yang dijangka, aku taktau nak kata sound engineer or klpac punya speaker yang tak cukup power nak tampung show rock nβ€šΓ„Γ΄ roll.”

    hmmm en jay… Setahu aku kalau sound system power maacam mana pun kalau takde soundman tak guna jugak. Kalau ada Ferrari tapi takde pemandu tak guna kan? Sama la jugak kalau pemandu tu tak tera bawak kereta, macam mana nak nampak kebolehan sebenar ferrari tu. Setahu aku masa show radio malaya takde sapa yang ditugaskan jaga sound. Mokhtar cakap aku, Bodysurf approach dia untuk sewa barang, takde cakap pun nak suruh jaga sound. Untuk maklumat lebih lanjut tanya mokhtar sendiri. Aku ada buat kerja kat situ pun bukan untuk pihak bodysurf, tapi untuk band2 yang dah approach aku untuk buat sound… band lain takde datang jumpa aku mintak buat sound, so aku tak buat lah. Takkan aku nak selamba buat untuk semua orang. Dah la Soundcheck pun macam sial. takde sapa coordinate. Selamba main suruh orang naik stage check sound tapi takde soundman nak buat kerja.. pastu semua orang tgk aku ngan mokhtar expect kitorang buat kerja free. Band yang ada bawak soundman dan dah sedia untuk soundcheck ko tak kasi soundcheck dulu, tapi ko panggil band lain yang takde kat stage suruh soundcheck tanpa soundman.. buang masa je. what the fuck is that?? Politik ke brudder?

    As far as i am concerned, the equipment used was more than adequate. tak guna ko nak salahkan orang lain atau barang. Masa Bittersweet main ok je. Ramai orang feedback sound best. apasal ha? mungkin sebab ada orang buat sound kut. Bukan aku nak promo bittersweet ke apa tapi itu hakikat dia. The truth is still the truth no matter how you twist it around.

    Dah la tu… apasal ko tak jawab soalan Patah? dia tanya batak ke soundman.. apasal ko tak jawab?

    Actually aku pun nak tau… sapa yang korang assign jadi soundman ari tu?

    On a different note, I enjoyed myself very much that day hanging out with friends. Dapat jumpa kawan2 lama, kutuk2 orang, puji2 orang… the usual shit.

    with love , BATAK!!!!!!

  18. mohd JAYzuan says:

    en. batak,

    aku bukan nak salahkan sesiapa, aku tak expect pun suruh hang jaga sound semua band dan tak suruh pun. memang time bittersweet hang jaga sound cantik, tu memang btul. yang aku tau, email weng pada aku dan meor ada menyebut yang mokh akan jaga sound untuk kesemua 15 bands. aku tak reti nak jaga-jaga sound ni.. so, memang aku harapkan dia jaga la. ini email weng pada aku dan meor.

    “Pada pandangan aku, Mokhtar adalah pilihan yg lebih
    afdal pasal sebelum ini dia ada buat sound utk event
    jazz festival kat Pentas 2, tempat yg sama. Dia dah
    faham benar acoustic dan kondisi2 lain kt Pentas 2.
    Dia juga akan stay sampai habis dan jaga sound utk 15
    bands. Kalau barang orang lain, hang kena bayar
    khidmat soundman pulak.”

    Dan pasal benda benda soundcheck untuk band on that day memang bukan aku yang buat kerja tu. setahu aku, bebudak yang semua datang dari ipoh naik bus pegi makan dulu sebab bila kita sampai klpac mokh tak siap pasang barang lagi dan band takbole soundcheck lagi.

    aku nak tanya hang? band apa yang aku panggil untuk soundcheck dulu? setahu aku masa band start soundcheck, aku takda pun kat dalam tu. so, macamana hang bole kata aku suruh band soundcheck? aku pun bukannya handle part band-band soundcheck ni dan pada soalan yang hang nak tau sapa yang kita assign jadi soundman itu hari sila rujuk email weng yang aku paste kat atas tu.

    kalau hang nak kata aku main politik, dah lama aku kasi semua band ipoh soundcheck dulu on that day.. untuk pengetahuan hang, band-band ipoh langsung tak soundcheck itu hari sebab kalau bole nak kasi band-band lain soundcheck. kami sendiri pun tak dapat soundcheck.. politik apa tu?

  19. Joe Kidd says:

    allo batak, terus-terang aku duduk ingat mokhtar and his crew would jaga the sound that day. as per usual lah; when people rent his sound system, he’ll take care of the sound. this has always been the practice ever since. Not a good tradisi but it’s there sebab a lot of bands tak mampu to get that special person; or just don’t think far enough to care about such things.

    admittedly, its one of those things which we always take for granted, my band included. there’s a lesson to be learned there. The moral of the story is: If you wanna have your sound properly taken care of, do get your own soundman, or hire one to concentrate on getting the best sound for you. better still, a guy who knows what you want. Lagi baguih, bring your own amps and stuff so you can get whatever sound that your’re aiming for. I guess this is what Batak is trying to impart. A more professional approach to playing live.

    so, anyone wanna be the soundman for the dung? like a fifth member that follows the band everywhere and share the same shit and rewards (kalau ada!). free lunch at my house with budu cap petai guaranteed.

  20. syukree says:

    kata orang tua-tua “Rumah Sudah siap, pahat masih berbunyi”. Normal lah kan πŸ˜€

  21. Weng says:

    Hello people,
    it’s Weng here. The Radio Malaya event at Pentas 2,
    KLPac was a collaborative effort between me and
    BodySurf Music. The soundsystem/soundman glitch was a
    miscalculation on my part and I hereby take/accept
    FULL responsibility. As an inaugural effort at this
    prestigious venue, we are sure to encounter some
    teething problems.
    Please accept my humble apology and do address your
    hate mails/SMS (preferably constructive criticisms πŸ˜‰
    to me personally at
    freedom_junkie@yahoo.com/019-3658594, NOT to BodySurf
    Music, Batak or Mokhtar. For the “allowing rooms for
    improvement” part, we will try our damnest best to
    rectify the problematic areas in future gigs there.
    Thank you all for your support. All apologies! Peace
    out, Weng.

    “Are you happy?” C.Dung
    “ECLIPSE THE PAST USURP THE FUTURE” CrimethInc
    and live for the moments…

  22. mohd JAYzuan says:

    aku rasa semua dah clear skang. no need to argue lagi, benda pun dah selamat lepas dah. aku on behalf gang gang bodysurf minta maaf lagi sekali kalau ada benda yang kami buat tak puaskan hari sesiapa. biasa la, memang susah nak puaskan hati semua orang.

    to weng, we’re looking forward to collabo lagi yay!! πŸ˜€

  23. Joe Kidd says:

    The Star published a review today:

    go: here

  24. xbebas says:

    bijak2..syukree πŸ™‚

    jgn d sambungkan lagi ketukan pahatnya ya…he

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.