Saturday, 3rd November 2007: The Journey Continues

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

85 Responses

  1. maiden (BURUH KASAR) says:

    kenape pintu (rintangan api) & custom daisy?
    aku rasa Day of tomorrow la…huhuh!
    Xpn CUSTOMKAN PINTU MERINTANG DAISY….
    CRAZY!

  2. Kia says:

    Selamat hari raya weh.. alamak komplot main kat annexe la..

  3. dean says:

    yo! i’ll be back in kl on the 3rd tu! about 12 sampai. pesanan khas buat haq @ mana2 kwn yg sudi (tlg la sudi2kan diri anda) utk kemungkinan kena pick up gue kt klia. mmg aku blk awal semata2 utk gig nih, sampai terus pegi gig. aku korban kan masa berpoya2 kt bangkok nih! huhu..

    tu lah, komplot dgn mindless show dkt annexe..d’oh!

    mana2 band je reform aku setuju! =D

  4. haq says:

    aku nak amik dean,
    tapi, kene organize gig dari awal pagi, persediaan perform, xtau lagi berapa band aku main ni(berapa band?)
    haih. mana shitworker ni?

    day of tomorrow tunggu bojak kempiskan perut.

  5. man siam says:

    woi dean ko takde amacam! haq tangkap dean mari! aku dah kumpoi geng2 utara turun mai gig hang! aku dah bosan tengok flyerS KINGLAICIKANG!!!!

  6. angah says:

    betul kr custom daisy main???

  7. duan says:

    day of tomorrow x kn mgkn main…tlg jgn brharap 🙂
    dh puas kupujuk2 dh..
    hahaha band rahsia tlh pn diketahui…

  8. assa abloy says:

    yeah!

    mesti pintu band secret tersebut!

    3hb ponteng keje!

    tp komplot main kat annexe!

    damn!

  9. pintu rintangan api says:

    hi guys. yeah the rumours is true, we are back together again. and we are going to play. maybe just a few songs. and we are going to play first.

  10. third arm records says:

    3 days to go
    for 3rd arm greatest event.

  11. assa abloy says:

    yeah!

    pintu main yea yea!

    gue akan sampai awal utk event ni.

    damn!

  12. man siam says:

    pintu hangpa jgn bubar lagi! hangpa lain macam skit! rugi hangpa habih camtu.. haritu aku x dpt tron pintu last gig.. sabtu ni aku dapt gak tgok pintu kembali beraksi!!

  13. dean says:

    perlu aku tulis something ttg gig ni.. the event started at almost 4 (tak lambat sgt kot..sbb crowd xde awal2). 1st band pintu (aka foliage!) sgt terer dgn 90s hc ala the locust nya. time tu there were only bout 30 crowd (x kira band members & crew). mmg membimbangkan! then failure of this part perform. aku x dpt tgk (actually most of the band aku x dpt tgk sbb sibuk jd chetty jaga tiket). tp dgr dari luar mmg mantap. nk masuk snap gambar pun tak blh, bateri camera dh kong. adeh. start failure main, alhamdulillah, makin ramai yg sampai ke lokasi. kiranya sampai band ke 6-7 gitu (time kitaorg stop collect tiket), 200 tickets were sold out. good lord =)

    band seterusnya yg perform bloodletting, crimescene, osmantikos dgn bowd. aku x blh bg rebiu yg tepat (sbb tertera di atas) tp melalui pemerhatian utk 1-2 lagu yg sempat di jengok, semua band main dgn dasat (ape punya rebiu la ni). ketat!

    then mcm break for prayers. tak lama sgt, mass separation pula beraksi. it’s been some time aku tak tgk band ni. last aku tgk kt paul place honestly aku rasa mcm tak ketat tp utk gig sabtu lepas mereka sgt dasat. energetic dan fuh-yoo..selepas tu infinite dgn orbit beraksi plak. aku tak tgk both band. tp time orbit cover reversal yg cover earth crisis tu mmg tak dpt disangkal ke chun an nya! band akhir devilica sbg penutup dan tuan rumah (cd terjual dlm kuantiti yg memberangsang kan! those yg belum beli sila dpt kan segera. produk yg sgt berkualiti! satisfaction guaranteed bak kata jhai alai!)

    overall dari sudut pemerhatian aku, gig ni mendapat sambutan yg baik. esp bila ada 5-6 gig lagi di sekitar kuala lumpur dan negeri2 lain (yg dpt dikesan). crowd deserve a pat in their back serta tepukan tangan gemuruh sbb sgt sporting. semua band main, sume crowd sapot. mosh, slam (walaupun takde stage..camano tu) etc.. it was fun!

    by 10 gig selesai, though x dpt bayar band in $$$ (gig ni xde sponsor etc dan dgn tiket yg berdiskaun etc organizer only had just enuff to cover their expenses) semua band members dpt cd devilica yg original dan kepuasan bermain gig di tmpt yg sejuk, muahaha..

    di sebabkan budaya, abis kemas dok sembang2 lg almost 12 gitu bergerak ke nasi lemak ape nama x ingat di kg baru yg sgt menyelerakan. jd kesimpulannya, aku sgt gumbira. terima kasih third arm, bands, serta semua yg dtg dan terlibat secara langsung atau tidak dgn gig extreme ini. tada~

  14. thanks dean, aku sgt berterima kasih kepada kau yg sudi balik naik flight utk gig ni..thanks a lot bro! and also, thanks a lot for all those who come and support our event. Terima kasih kepada semua band, wishing all of u good luck in everything u do. Stay diy. Ya, ada lagi thanks utk semua kawan2 yg tolong setup, pack brg, jaga stuff, beli air, angkat org surf, gelak ramai2, gigit bontot sesama sendiri, main tepuk tangan dan lain2 haha, tengkiu! see u again next time.

  15. haq says:

    thanks kepada as dan crew untuk equipment.
    thanks kepada arwith kerana tolong print flyers dan tikets.
    thanks kepada nazier kerana tolong buat tag.
    thanks kepada zoul kerana seludup projector.
    thanks kepada dean yg balik dgn segera dari india dan menjaga tiket.
    thanks kepada band yg sudi main.
    thanks kepada crowd yg sudi dtg serta bayar dan membeli stuff2 kami.

  16. abbas salimi bin hussain says:

    thanks kpd hampa kerana tinggai aku xbawak pi kg baru..
    haram!!

  17. dean says:

    hahaha.. ingat hang bercinta..

  18. man siam says:

    puas ati!! harap thirdarm dan rakan2 dpt organize gig mcm ni!!
    aku sampi x nak kluaq. semua band bestt!

  19. arwith_utarid says:

    show 3rd arm mmg best!!

  20. uncustom daisy cutter says:

    custom daisy bukan best pun

  21. kof 48 says:

    gig yg hebat …

  22. Kia says:

    Ya.. pa system pun best..

  23. Langsung tak tough guy (mungkin tough girl?) says:

    serius best gila! tapi tak sempat tgk band foliage tu. enjoy sampai sakit2 badan. kalau tak caya tanay (assalamualaikum haks) haq.

    third arm best.

    tempat best (sebab takde stage=best)

    rebest! (perkataan baru..kot)

  24. yusth says:

    awek2 pun best… auwwww!!!

  25. duan says:

    terima kasih paktua dan haq,sebab blanje aku makan malam tu,aku puas hahaha..

  26. duan says:

    terima kasih paktua dan haq,sebab blanje aku makan malam tu,aku puas hahaha..
    tp malang aku x dpt knal dgn awek grindcore tu 🙁

  27. she's so plastic says:

    weh ateng dah gemok sial! pandai sher jaga

  28. epit says:

    thank you haq blanje aku makan jgk
    awek tu nama dia jamilah
    0123435669
    call la

  29. dean says:

    takde org belanje aku mkn
    sedih..sedih..
    jadi sila la amik no aku
    012 370****
    call kalu nk belanje makan

  30. SHER says:

    damn, cd foliage yang dibeli adalah yg belum mix =(

  31. haq says:

    kwn2.
    speaking on behalf of the band.
    first and foremost thanx for your support.
    those who watch and buy our the sound machine demo.

    ok. ni berita x best sikit aku nak bgtau. so sesiapa yg baca tolong spread ok.
    di gig pertama kami,3/11 di mcpa. kami hanya bwk 20 keping demo kerana itu sahaja yg kami sempat burn/potong inlay dan sebagai nya.
    tapi ada hikmahnya. setelah kami check, rupanya 20 keping cd yg pertama kami burn menggunakan lagu2 yg pre-mix( yg belum di mix sepenuhnya). ini akibat dari terlalu letih, lalai dan leka. so kami memohon maaf kepada pembeli cd one of eighty eight sampai twenty of eighty eight. sebarang demo selepas ini, twenty one sampai eighty eight akan diburn menggunakan master yg sebenar yg mana dimix sepenuhnya. ini might be the most fuck up thing we have done. so sorry guys.
    so, to make it up too you, third arm records will release a cassette version of the demo. so those who bought the first 20 batch can get the cassette in special price which we’ll inform later on when its gonna release and how much it will be.

    another info is, the band will be at rest for a while to collect new materials. so we’ll see you guys next year in february.
    meanwhile, our website will be upload soon(depends on how hardworking we are)

    anyway. thanks and sorry.
    write to us at:
    foliageband@gmail.com

  32. SHER says:

    haq, patutnya kau kene kasi cassete free kat 20 buyers tu hehe

  33. haq says:

    kasi free? wah kopak la. hehe.
    boleh je nak tukar cd. sesiapa yg nak tukar cd, bawa cd yg lama and tukar cd yg baru pun boleh. cuma kami rasa cd tu rare la, pasal 20 org dlm dunia ni je yg ada cd premix tu. for the cassette, it will be in some sort of unique packaging/design(hopefully).

    so the choice is yours.
    anyway, we apologize again for our mistake.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.