Saturday, 29 March: Three Chords and the Truth @ MCPA hall

You may also like...

67 Responses

  1. shahrizal says:

    lawa flyer ni encik fahmi

  2. cik fahmi juga tidak lupakan arnab di bawah…weh sempat ke ko nak lari¬? ni…nak amik gambo aku lagi…har har har…siul la…aku pun nak pi gak…cis cis…petuih…tka la ari lain
    hahahah

  3. thee dr. says:

    is that d.e.p. from kuantan playing?

  4. xAhmad Safuanx says:

    exhibitions,poetry,screening??
    dari sape ea…
    haha..
    punx rok fest ni..hehe

  5. xnizangx says:

    u’re right mat leh, dull entertainment programme in the houze ya’ll

  6. thee dr. says:

    yes!!!!!!who’s the line-up?is it acai,tojeng,panther and asma..?

  7. xnizangx says:

    during new year’s eve gig, only acai, tojeng played while ya from molotov sessioned as bassist. acai told me, for this 29th march, they will play with full original line-up.

  8. thee dr. says:

    YES!!!! does that mean wan setan on drums? can y’all say…SPIRIT ALCHOHOL REUNION?!!!

  9. Joe Kidd says:

    now mat, wouldn’t it be heavenly to have Enslaved Chaos?

  10. thee dr. says:

    Hell yeah!! Play with our ‘twin’ band from Dull Entertainment Productions? Maybe coming soon, depending…but we’d have to change the sound a little, maybe more full on thrash..we would need some new material, too….I don’t wanna be a Def Leppard/ Journey nostalgia act…

  11. Joe Kidd says:

    Doesn’t matter Mat, you guys can go full-on ABBA for all I care; it’s good people, good company, and Enslaved Chaos had that in spades.

  12. thee dr. says:

    hahahhaha!!! ‘Dancing Queen not quite seventeen’ !!!! Youwharri’msayin’? Nice!!!

  13. hold_the_fret_tight says:

    nice fliers n nice list…!!
    keep on rockin guys….cheers…

    p/s~cant wait to sing-a-long boo hoo clapping song..

  14. Pijan says:

    Pehh..no more indie-pop eh? damn i miss her ya know!

  15. supergaban says:

    dis one forever…dut dut dut dut dut dut dut dut dut..

  16. thee dr. says:

    EAST COAST IN DA HAZIZZLE!!!!

  17. thee dr. says:

    What about ‘Sweet Lullaby’? All time fave D.E.P. song

  18. redneckhope says:

    D.E.P ? Retroooss.. i was 13 (i guess) .

  19. xAhmad Safuanx says:

    supergaban..tahniah untuk posisi baru di band yg baru(lama) 🙂
    jumpa disana..
    kjawan kawan jumpa di mcpa 29hb nant..dis saturday..

  20. DUM DUM TAK DUM DUM TAK DUM DUM TAK

    HAHAHA 🙂

  21. thee dr. says:

    I just wish i could be there knowmsayen?

  22. weh tolong kidnap aku lepas majlis aku nnt…aku nak pi…dah sebulan x pi gig ni…sape2 tolong kidnap aku…tolong…aku nak tgk DEP dah lame rindu(ngidam) sambil nak gletek2 perut fahmi FSF yg comel lagi mengiurkan tu…:D

  23. supergaban says:

    trimas ahmad safuan..trimas:)

  24. xAhmad Safuanx says:

    semoga berjaya supergaban..
    TAK TAK DUSH! TAK TAK DUSH! HEHE

  25. xAhmad Safuanx says:

    JIMMY JUM JIMMY…
    MANE TEMPAT KEJE HANG..
    NANT AKU PI COLET HANG..HEHE..OK

  26. thee dr. says:

    who’s supergaban?meny?

  27. Some news regarding DEP’s appearance: The band will be playing with three original members; Acai, Tojeng and Penter sans Asma. A new guy will be playing. Sorry forgot his name.

    The band will also be re-releasing their 1999 album Dullabye retitled This One’s Forever in CD format. It will be available at the venue for RM12.00.

    Details available here: http://dullentertainmentprogramme.blogspot.com/

  28. xAhmad Safuanx says:

    Some news regarding DEP’s appearance: The band will be playing with three original members; Acai, Tojeng and Penter sans Asma. A new guy will be playing. Sorry forgot his name.

    he is supergaban kacak gak..
    hehe..jus wait n see..

  29. Ya agak kacak berkaca mata seingat aku.

  30. xAhmad Safuanx says:

    hehe..EASEART JALIL ni sapa?
    abang acai tu ka?
    yang menyanyi dep? 🙂

  31. redneckhope says:

    Zaman-zaman DEP kembali lagi.
    Zaman-zaman anak muda mundar-mandir di Terminal Makmur.
    Zaman MPK tengah gila saman orang isap okok di luar sane.
    Zaman Pasaraya Ocean jadi tempat port anak-anak gadis sayor campor.
    Zaman Nepal Sherpa Tensing belum menular.

    Namun semuanya tinggal kenangan.
    Yang masih menten / kekal -Terminal Makmur kekal hancing kena kencing dgn budak-budak tak tentu arah dari mane tak tau. Hahaha. Studio DEP dah lame xde, Blastz pun dah xde. Aku pun dah lame x balik Kuantan..

    Kuantanist Strikes Back?
    Check Them Out!

  32. xAhmad Safuanx says:

    aritu aku ade dok dembang2 ngan abg acai d.e.p
    ade gak dye sembang ape yg kau cakap(redneckhope)
    bes je zaman tu..hehe

  33. redneckhope says:

    Mmg best kalau di kenang. Zaman tu pun aku masih menuntut ilmu putih di Sultan Abu Bakar School Off Jalan Beserah Kuantan.

  34. xAhmad Safuanx says:

    sembang2

  35. redneckhope says:

    Ok-Ok. Sembang2 tidak kenang2 / kunang2.

  36. limtat says:

    hahahahaha…kunang2..si bontot bercahaya!!

  37. supergaban says:

    pandaila hang wan..mane de kacak,biase jela..huhu..

  38. thee dr. says:

    Redneckhope you for got a couple-berklepet kat Kuantan Plaza…menyambar kat bus steng sana..entah ngan budok mane…munkin Pandan Dua atau Tiga…..:)

  39. xAhmad Safuanx says:

    oo..
    redneckhope mest da kawen n ade famili kan? 🙂
    kelip kelip juga becahaya kat bontot..
    same ke binatang tu..hehe
    supergaban..hang nye first show besok..gudluck!.. :p

  40. supergaban says:

    salam kwn2 sume,jmpe kt gig nti kul 2 ptg nie..wan,jmpe jp g k,huhu..

  41. supergaban says:

    terrrimeeeee kasiiiiihhh wan:)

  42. redneckhope says:

    Hahaha.
    Tak Pandan i / ii may be Bukit Kuing.
    Kuantan Plaza! Another place yg jadi tumpuan anak-anak gadis sayor campor dan anak-anak jantan air batu.
    Namun,
    Sungguh ralat hatiku ini tidak dapat hadir menyaksikan The Horse Band today.Workload kat opis x penah nak settle.homework lg banyak menanti.Final exam just around d corner.Ouh, sungguh luar biasa kehidupanku pada kali ini..

  43. xnizangx says:

    account summary for 3 chords and the truth

    equiptment -1500
    venue -1200
    soundman – 300
    projector – 100

    Knot Rec – 200
    Fi Skatanix- 200
    nervhous – 200
    nyaring – 200
    pissart – 200

    bands

    goodnite goodies – 100
    full pledge munkees – 100
    plague of happiness – 100

    dull ent programme – 50
    free spike free – 50
    skatanix – 50
    onani – 50
    freygyle – 50
    dum dum tak – 50
    carburetor dung – 50
    the mindless show – 50
    relationsheep – 50

    collection rm4900

    another rm50 gone missing after distributing money to the bands.
    we ought to belanja our shitworkers someday with our own money.

    thanks all.

  44. xnizangx says:

    supergaban rocked hard last nite. hahhahaha!!! permanent drummer for DEP now? crazy shit.

  45. johnhafiz says:

    Terima kasih pihak penganjur kerena sudi mengundang kami.

    Tolong jangan cakap kat band mates aku hampa bayaq kami main. Aku dah perabih duit tu.

  46. shahrizal says:

    on behalf of the mindless show, i would like to thank nizang, amert, kid and other organizing crew for letting us to play yesterday’s show, thanks to enan freygyle for lending me his bass, nizang for his bass (tapi tak pakai pon hehe, sorry nizang), fael for his tuner, shimi for his guitar cable. and not to forget our beloved friends for the support and came upfront during our total crappy set. thank you very much

  47. nashriq[masih baru] says:

    agagagagagaga

  48. xAhmad Safuanx says:

    nashriq(masih baru) means still baby ke?
    pandai on9 ea..hehe..
    supergaban da jd penduduk tetap..
    hehe..
    suma band las saturday bess.. 🙂

  49. alak says:

    The gig was interesting. The bands were good. Thanks to everybody who showed up and
    kudos to the organizers. We had bumps here and there, well…things can be improved
    in the future.

    Tapi, aku tak nak pejam sebelah mata dan buat macam tak ade pape yang jadi sebenarnya. Apa yang aku nak taip ni, bukan atas dasar nak kecohkan keadaan. Aku bukannya nak menunding jari kat mana-mana pihak untuk jatuhkan hukuman, siapa yang betul atau siapa yang salah.
    Aku cuma nak tawarkan pandangan aku dan terpulang kepada siapa yang nak terus membaca untuk memikirkan apa rasionalnya. Aku tak paksa dan ini bukannya maksud aku seorang konformis yang
    merelakan apa yang pendirian aku tak setuju.

    Gig sabtu lalu bukannya semata-mata pertunjukan musik band sahaja. Tiket RM15 tu termasuk juga dengan tayangan dokumentari dan persembahan seni/puisi/spoken words. Jadi pada mereka yang komplen yang mereka bayar tiket untuk tengok “band”, tengok dan baca flyers tu dulu sebelum datang. Bagi ah peluang dan respeklah sikit orang yang ade kat pentas untuk mempersembahkan luahan hati mereka. Kalau tak suka, keluar je kejap pergi kencing, isap rokok, minum… Kalau tak setuju, tanya soalan,bagi pendapat, ade banyak lagi masa untuk bawak berbincang dan diskusi kat luar lagi.

    Hari tu kecoh jap pasal persembahan berani rakan-rakan yang ingin menperjelaskan tentang isu “homophobia”. Aku seronok dan memang telah aku jangka reaksi setengah dari crowd yang bantah
    dan marah. Kita harus faham bahawa, aksi ‘ciom molot’ tersebut sememangnya bertujuan untuk menimbulkan reaksi berbeza dari crowd. Ada yang setuju,yang tak setuju dan yang tak kisah
    langsung. Bagi aku insiden tersebut amatlah progresif dan positif,kerana aku yakin sekurang-kurangnya ade 15 peratus dari crowd yang akan pulang,berfikir dan mungkin berdiskusi.Itu dah cukup bagus kerana mesej yg cuba disampaikan telah sampai.Aku memang tak harapkan kesemua 300+ orang yang datang hari tu
    untuk bersorak tanda setuju dengan apa yang disampaikan. Tak logik juga, semua yang tak setuju akan berubah pendirian dengan sekelip mata selepas apa yang mereka saksikan.Namun insiden yang terjadi
    merupakan satu usaha yang bagus dalam membantu golongan homoseksual supaya tidak di diskriminasi dalam masyarakat dan juga untuk membuka mata golongan homophobia untuk memahami manusia berhak mendapat layanan saksama.

    Aku cuma kecewa ada antara individu dari pihak yang buat persembahan tersebut dan juga dari individu dari crowd, yang berfikir dengan emosi kerana tak berpuas hati sesama sendiri.Sikap macam tu tak akan selesaikan apa-apa malah hanya akan jejas mesej yang cuba di sampaikan dan meleretkan perbalahan. Emosi negatif ni yang
    akan bunuh keterbukaan seseorang dan apa yang lahir cuma ego dan ‘judgementation’/penghakiman pada orang lain. Bukan ke ia hanya akan membawa lebih dekat kepada sifat fascist? Bila aku mulai terdengar peng’label’an orang sini pada orang situ,orang situ pada orang sini, aku rasa “Three Chords and The Truth(Di Sebalik Tiga Chord” macam tadak maksud. Hanyalah tajuk yang sedap untuk gig.

    Ada kawan yang marah kat aku dan cakap yang golongan HC/Punk perlu di tegaskan lebih tentang isu homophobia ni. Aku faham.Tapi aku tak boleh memaksa sesiapa untuk berfikir sebagaimana aku fikir. Jika dengan cara ini mereka tak dapat menerima, tentu ada cara lain.
    Aku seorang heteroseksual yang banyak rakan homoseksual yang tak tahu pape langsung tentang hc/punk. Aku kerap bersama girlfriend aku kunjungi party rakan-rakan kami yang ‘nyah’. Kami juga sering makan malam dan keluar bersama-sama rakan-rakan ‘peng’ dan lesbian. Kekadang aku saje ajak makan kat tempat public, nak tengok reaksi orang. Ade orang yang jeling,ade yang tak kisah. Lama kelamaan,orang akan faham bahwa tidak ade perbatasan pergaulan antara si hetero dan homo dan semua orang tu sama je.

    Aku bukannya nak dakwah dan cuba menyelamatkan umat mana-mana. Aku pun bukannya politician yang nak pancing undi untuk election 5 tahun lagi. Aku cuma bagi pandangan aku dan cuba cadang cara lain untuk settle satu masalah. Kalau tak jadi, then kita boleh fikir cara lain dan diskusi untuk jadikan. Bukan dengan memaksa,dengan emosi ataupun marah.

  50. shahrizal says:

    on my personal opinion, crowd hari itu sepatutnya memberi ruang kepada kawan-kawan CINTA ITU BUTA untuk make a point, bukannya terus me-reject buta-buta. pada pendapat aku, apa yang nak disampaikan sebenarnya ialah bukan untuk semua orang conform dengan apa mereka cakap dan suruh orang agree buta-buta.

    aku rasakan apa yang mereka buat itu adalah untuk orang ACKNOWLEDGE that there are these kind of people yang tak sama sexual orientation/preferences dengan kita and the point is that these people (gays, lesbian, bisex) are human beings too. mereka jugak perlu di-treat sama seperti orang lain. so why discriminate? we are the same human beings jugak kan? why won’t you stand up for the real unity instead of bashing these people?

    aku jugak punya agama (walaupun bukan seorang yang sangat devout, tapi masih punya faith) dan seingat aku, agama yang aku peluk ni tak suruh pon kita benci-membenci dengan orang lain. that’s it about religion. i’m not gonna touch more about it sebab nanti jadi endless.

    aku juga sedih masa kawan-kawan Food Not Bombs kita memberikan speech or sketch (aku pon tatau nak panggil apa) tentang malaysia menjadi host untuk perjumpaan yang berkaitan dengan military weapons kat putrajaya sometime in april nanti. kebanyakan crowd refused to listen, aku juga terdengar suara-suara sumbang yang berkata:

    “eh dah la, panggil next band lah”
    “what the fuck are they talking about?”
    “eh apa diorang ni? ntah pape laaa”

    does it mean anything to these people?

    yeah, you’re maybe anti-racist but then you’re homophobic and that’s pretty sad

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.