UPDATE: Saturday, 28th July 2007: Grinding Borders III @ The Annexe, CM

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

50 Responses

  1. shahrizal says:

    awesome show line-up, pasti datang!

  2. tiong aka mohd faizal says:

    Thanks for inviting Tools Of The Trade on this show.Much appreciated.Awesome line up.Yeahh..100% agree!!

  3. Pijan says:

    grindin mayhem and mincing to the bone! yo kid! mana band powerviolence??

  4. syukree says:

    artikel baru dalam hatiku.blogspot.com sudah muncul. Aktikel tentang “Revolusi bukan untuk disiar tetapi didekati” dan sikit pandangan berkenaan kes Lina Joy.

  5. fahmi says:

    wah..semua bunyi-bunyi “heavyweight”.:)

  6. syukree says:

    boleh je joe 🙂

  7. Joe Kidd says:

    hey syukree, boleh letak your artikel dalam ricecooker? boleh kita bincang-bincang. guaner, buleh?

  8. wallsplug says:

    semua band best2 :)x sabar nk tgk…

  9. Kid says:

    pijan. please recommend any active + good power violence band. ricecooker got 2 more gigs in line, i can get them a slot, no problem. KID

    ps: please dont miss raja singa live-set, jaw dropping i tell you!!

  10. Kia says:

    Eh eh.. website tott dah update dengan show terbaru.. check it out!

  11. nizang says:

    cool flyer design. can’t wait to watch the lion kings!!

  12. aizu says:

    kid,nnt tlg bw meja menjual byk2 sikit ye hehe.

  13. Kia says:

    Jangan risau.. perut dia pun boleh letak stuff.

  14. Kid says:

    people,

    killeur calculateur will be replacing osmantikos (pulling out due to guitarist job’s commitment).

    killeur calculateur; for fans of post hc ala fugazi, my disco, bands like that!

    one of my favorite local bands nowadays, kid

  15. Pijan says:

    Kid! kejap eh aku panggil..hoi band powerviolence!! mana korang??
    Woi Kia! Mirdza pun dah ada piccolo lah skg! bukan kau sorang je! hahaha

  16. Kid says:

    ek eleh pijan! nanti ko, nak kena sekeh ni,kepala berdengung la tu,jap lagi aku gi bau-bau, kita sambung mabek lagi!

  17. Kia says:

    Ala.. Fizam tak boleh mintak cuti ke? Cuti dah habis? Waa.. picolo eh.. best2.. aku pun ada gendang oi (perut Kid).. Pijan, kasi tanya Mirdza kalo dia nak Iron Cobra aku, aku nak tolak.. nak angkat pedal baru ni.. hehehe..

  18. Kid says:

    gendang gendut tali kecapi kenyang perut suka hati.kid

  19. Pijan says:

    Hoi Kia! brp kau nak tolak double peddle tu?

  20. aizu says:

    halo kia,ttg web tu,nnt aku kasi taulah.skrg bz sikit ah.hehe.jumpa lah senang sikit deal.

  21. scum` says:

    i love killeur calculateur!

  22. izzul says:

    cant wait to see killeur calculateur! its been a while. i love kc!! gogogogo!

  23. khairul azizi says:

    wow…great band..awesome gig..kid how bout raja singa trip to melaka?

  24. XXXsoberXXX says:

    ermmm…kid…just nak tanye…naper jarang bg peluang pada band¬? baru/separa baru dr utara ka…selatan ka untuk beraksi kat KL eh?ko penah main tmpt dorang right?why dont u give them a chance?

  25. mosh90core says:

    betol2 kasi diorang peluang main kat kl .. band2 belah utara (perak / penang / kedah / perlis) dah banyak rip!! sian diorang xde sape2 support ..

  26. mosh90core says:

    betol2 kasi peluang diorang main .. band2 belah utara (perak / penang / kedah / perlis) dah banyak rip!! sian diorang xde sape2 support ..

  27. Kid says:

    alrite no prob sober dan mosh!
    memang teringin sangat!
    please recommend me bands,
    anyway nanti gig kontrasosial kat kl, band penang, weotskam ada main.
    yup so far aku penah main penang, perak dan johore. anyway bands from luar KL, please contact me, aku mau buat listing,we want to call you guys! KID

  28. Kid says:

    so far dari selatan dan kedah/penang pernah juga panggil, cuma dari perak, perlis aku rasa belum pernah.

    kalau late 90’s pernah senang dapat bands from those area korang mentioned. cuma sekarang ni, mungkin aku korang sikit konteks dari belah2 tu. i will work it out.

    dalam masa yang sama, please recommend me bands as well ok guys, thanks.kid

  29. Kid says:

    this gig is also a release party for raja singa cd (straineyes record) and tools of the trade cd (symphonic blast).

    will ask joe kidd to update this! kid

  30. Kid says:

    people check for raja singa gigs near you:

    singapore – 27th july
    penang – 29th july
    melaka – 31st july or 1st august
    taman desa, kl – 3rd august

    will update these soon!

    kid

  31. Kia says:

    Tu la.. asyik Mass Separation je main.. mana boleh.. Kid gi marah organizer2 eh.. eh Perak pun consider utara jugak ke?

  32. Kid says:

    no probs.
    one thing here on ricecooker side, we’re lacking of informations regarding bands from mentioned states, maybe you guys should email us with links or post us demos.

    KID

  33. XXXsoberXXX says:

    thanks for the response kid!!!

  34. Kia says:

    For everybody’s info.. Mazmi dah dpt baby girl.. his wife just gave birth few days ago.. congrats!!

  35. mosh90core says:

    hey kid n joe .. nnt aku cuba listkan band2 kat area perak utk korang .. anyway thanks a lot!!!

  36. tiong aka mohd faizal says:

    utk band dr selatan aku rekomenkan sebuah band dr kulai alchemy of sickness.ni myspace die org
    http://www.myspace.com/alchemyofsickness

  37. Dude says:

    Cool..
    i like this band!!!

  38. syukree says:

    happy birtday to u faisal @ tiong

  39. tiong aka mohd faizal says:

    aik..mane ko tau ni?hihihi..tqtq.muahmuah

  40. ron sabi ron says:

    alchemy of sickness? hell yesss!!

    tiong memang grind!

    hahaha

    yusth

  41. khairul azizi says:

    alchmeny of sickness…haha..kick ass!

  42. yoby says:

    yo kiddo! i will look around for any bands who are into hc/punk and stuff in ipoh ..

    will keep u updated…..

    bro friday jom?

    lol

  43. Kia says:

    tak gi semayang ke yob.. hahahaha..

  44. ron sabi ron says:

    jumaat malam la kia.. tengah hari nak ajak kid gmana, dia tido kat opis… hahahaha

    yusth

  45. tiong aka mohd faizal says:

    jumaat cun ..kalo ade lepak2 aku mau join..ehehe

  46. ujeng says:

    tiong malam nie main bola bersama aweks-aweks…yahooo

  47. tiong aka mohd faizal says:

    ehehe..aku tak bole..kene hambat dgn rina kang..ko pon tk lps kene chop slam dgn bini ko kang..main bola dgn rkan2 doh..wakakakaka..eh aku mlm ni ade jamming dgn krs..lg pon tak smpt sbb ade ot..arrange frenly match la

  48. hafiz says:

    To Kid and Joe Kidd,

    Ape kaba? mesti abg berdue ni ensem kan? ehehe…

    Aku ade satu permintaan la (kalo bole la). Aku nak datang tangkap gambo, kalo aku nak pass free bole tak? jgn marah err, tanye je ni.. eheh…

    Aku ade banyak gambo gig, kalo sesape nak tgk, kasi email la, nanti aku kasi link..

    Cheers mate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.