Saturday, 27th June 2009: Tentacles, Little Bali, Cherating

Joe

Joe hoards and shares.

211 Responses

  1. ApeXtreme says:

    Zionism is the Jewish political movement.

    so overall i will say Jewish instead of Zionism. ^_^

  2. anakpetani says:

    Salam…

    udangputih

    anak petani, kau nak tuju kat siapa main gig kat parti pembangkang tu? kat siapa???? kau kalau tak tahu apa-apa jangan nak masuk campur

    I direct to CUB.DUNG…..depa main depan parti pembangkang…kamu semua tak nampak ker..aktivis yes memang betul..sapa yang support a lot of money for aktivis tu..da tak pasal2 kene sepak ngan aktivis/pembangkang yang tak tau ape2…..tp tak per la itu HAK MEREKA..dan mempunyai sebab2 yang kukuh;……tp takde org nak pertikaikan…..tp bile bab band yang tak sebulu ngn kamu dan buat sesuatu , kamu hendam pula…apa nie…itu jer ker matlamat kamu dalam punk….

    itu pendapat…..masih lagi nak pertikaikan pendapat org lain…lihat diri sendiri semula sebelum hentam diri org lain..kalau tidak kamu semua tak kemana….kalau ko lihat balik band2 punk yang lebih sepuluh tahun…kenapa mereka bole bertahan dan sampai beranak pinak…still jaming/main gig/kerja/keluarga,…..itu yang kita nak, .dan belajar macam mana depa boleh bertahan..bukan bunuh semangat org lain..

  3. Nox says:

    APEXTREME,

    Sebagaimana saya menghormati hak anda untuk menyokong FAM, saya juga mempunyai hak untuk tidak menyokong persatuan tersebut. Saya punya sebab saya yang tersendiri.

    Komen saya itu adalah berkenaan perkara bolasepak dan politik. Apa kaitan “the Beautiful Game” seperti kata Pele (seorang bukan Melayu) dengan bangsa?

    Saya pun nak bagi link jugak lah: http://malaysia.news.yahoo.com/bnm/20090609/tsp-sports-football-wenger-cc21d00.html

  4. Nox says:

    Seperkara lagi, ZIONISM bagi saya adalah agenda banker-banker tamak sedunia yang bersifat sekular dan tidak mewakili mana-mana bangsa. Adalah kurang tepat menyalahkan Jews@Yahudi.

    Gila lari topik!

  5. ApeXtreme says:

    haha.. mmg gile dh lari topik neh.. xpe ke neh? huhu..

    Nox,
    setahu saya YAHUDI yg berakal BIJAK terlampaulah BIJAK yg telah menubuhkan ZIONISM yakni POLITICAL MOVEMENT dan banyak sumber yg saya baca (DALAM & LUAR NEGARA) mengatakan semua ini adalah bertujuan menghapuskan seluruh umat ISLAM di dunia ini. (dan byk lagi yg kita semmg nye tidak tahu)

    dan setahu saya juga, tujuan HITLER memburu YAHUDI ini adalah kerana, YAHUDI terlalu MERBAHAYA, LICIK dan BIJAK.

    so bagi saya juga, YAHUDI adalah pangkal utama segala2nya.
    saya juga pernah terbace info yang YAHUDI adalah Pengishtihar Perang dunie ke 2 (@ ke 1?.. xigt)

    so bagi korunk, yang mana musuh ISLAM?
    – YAHUDI atau ZIONISM?

    ini adalah pengetahuan saya. sila perbetulkan jika salah.

  6. Nox says:

    Itu lah masalahnya APEXTREME, kita berdua melihat isu ini dari sudut yang berbeza. Saya melihat isu ini dari segi pertentangan kelas di antara the Have and the Have Not (macam lagu Billy Bragg eh) manakala anda melihat isu ini dari dari segi Us(excluding me!) vs Them.

    Get along? I’d rather get alone then. Now I’m gonna get lost.

  7. MoKUjiN says:

    so apa beza kau dengan nazi, apextreme?
    kau la nazi yang sebenarnya. hahaha.. bodoh betul!

  8. APEXTREME aku ada kawan yahudi.. aku ada 3 lagi, diaorang sendiri takpernah ada masalah dengan agam islam, siap Raya aidilfitri datang rumah lagi tahun lepas. Kau nak cakap apa? kalau kau tuduh yang orang Yahudi itu semua jahat memang kau lurus bendul, macam kambing…, apa yang tuan dia suruh buat diaorang buat je…., kau tahu tak Zionism itu sebenarnya apa? Aku suggest kau carik buku pasal tu… baca and pahamkan maksud sebenar di sebalik Propaganda “Zionism” Kalau carik dalam internet memang tak sesalunya accurate…

  9. PORN says:

    APEXTREME :

    dan setahu saya juga, tujuan HITLER memburu YAHUDI ini adalah kerana, YAHUDI terlalu MERBAHAYA, LICIK dan BIJAK.

    baru aku tau kita patut diburu dan dibunuh jika kita pandai,licik dan bijak.kalau camni aku nak jadik bodoh sampai mampus lah..boleh? hahahaha..maksud aku salahkah kalau seseorang itu pandai licik dan bijak? atau kita(apextreme terutamanya) terlalu takut dengan kebodohan diri sendiri sehingga tak boleh menerima kepandaian orang lain YAHUDI terutamanya..paranoid sangat tuh inche apextreme and bak kata MOKUJIN apa bezanya kau ngan NAZI?

    masuk website ni,tengok gambar dan baca sampai khatam :

    http://nkusa.org/

    pastuh aku nak tanya,sanggup ko nak buru dan bunuh mereka ni? yang membela nasib umat islam yang tersayang? kau ada buat macam diorang ni?

  10. kerk says:

    hahahha..
    psal apek tadi…
    yahudi x semestinya zionis..
    tp zionis memang yahudi?
    ada faham?

    pendeta yahudi (rabbi) sendiri tentang pembentukan negara isreal..
    x caye, search dlm tenet r…

    ok..
    ni pendapat aku…
    aku lihat, bnyk komen2 nk goco (gaduh)..
    bkn nk cari penyelesaian..
    aku x fuck dorang..
    tp fuck ideologi mereka…
    yakni nazism…

    aku salah seorang dr HFC..
    dan keputusan ayie nk bg sek2 ni masuk adalah mengejutkan aku..
    ye la, kate gig smash racism, tp ajak dorang masuk gak..
    tp selepas gig tu, aku dan anak2 HFC berbncang dan mendapat solusinya..
    iaitu fuck ideologi mereka, bkn fuck orang…
    kalu kite2 je yg g gig tu..
    mcm mane sek2 ni nk dpt taw tntang ideologi kite?
    mcm mane mesej kita nk smpai kt dorang..
    diorang tgok dri jauh dan tafsir dengan minda mereka..
    same mcm kita juga.
    solusinya..
    kita ptot bersemuka dengan aman tanpa ketegangan!!…
    dan btol bini tok ari (bile tok ari kawen?) tu ckp…
    kita x bleh judge dr luar..
    nk taw kene la tnye sendiri..
    dan baru la judge…

    korang fuck nazi dan boikot mereka..
    adakah dengan cara ni dorang akan tinggalkan fahaman mereka?
    kita ptot dtg kepada mereka dan bagtaw apa yang kita ingin sampai kan..
    kalu dorang pukul kita…
    kita bagi mereka bunga…
    that’s is anarchist!!!

    last skali..
    pkir2 kn lah…
    kalu ade kesempatan..
    aku akan ke sana untuk berbincangan dgn mereka

  11. kerk says:

    anyway..
    ni bukan kerk ex-drumemr YAD..
    ni kerk lain…

  12. ApeXtreme says:

    baik2 kerk..

    nanti kau pula yg dilabel NAZI..

    =D

  13. ApeXtreme says:

    PORN
    “maksud aku salahkah kalau seseorang itu pandai licik dan bijak? atau kita(apextreme terutamanya) terlalu takut dengan kebodohan diri sendiri sehingga tak boleh menerima kepandaian orang lain YAHUDI terutamanya”

    aku xcakap yg jika seseorang itu pandai licik dan bijak itu salah. dan aku xtakut dengan kebodohan sendiri dan kepandaian YAHUDI.
    tp sebaliknya aku menjadikan itu sebagai satu pedorong untuk aku menjadi lebih BIJAK DARI YAHUDI. kita sepatutnya mengatasi kebijaksanaan YAHUDI, bukan takut dan terpengaruh.

    saya bukan nazi. saya cuba berkongsi apa yang saya fahami.

  14. kerk says:

    hahahha…
    ckp la ape pom…
    yang penting
    respect la sesama manusia..
    tidak kira warna kulit, jantina, bahasa, tinggi rendah, anak sape dan lain2…

    perkauman hanya layak duduk di bawah punggung…
    aku anti racist ni sebab ia akan memudaratkan keaman sejagat..
    jadi, aku rasa tidak timbul masalah diskriminasi pendapat @ ideologi…
    setuju?

  15. fukuyama says:

    kita x patut benci yahudi, kita patut syg diorang.

  16. poseur says:

    civil_disorder_dude said..

    (APEXTREME aku ada kawan yahudi.. aku ada 3 lagi, diaorang sendiri takpernah ada masalah dengan agam islam, siap Raya aidilfitri datang rumah lagi tahun lepas. Kau nak cakap apa? kalau kau tuduh yang orang Yahudi itu semua jahat memang kau lurus bendul, macam kambing…)

    aku bkn nk ckp pe..tp dlm Al-Quran sendiri menyatakan yg yahudi ni mmg kaum yg jahat..Bangsa Yahudi satu-satunya bangsa yang digambarkan di dalam al-Quran yang paling sukar untuk dibentuk, bersifat eksklusif dan suka membangkang. Di samping itu, Yahudi juga terkenal sebagai bangsa yang sombong dan zalim sehingga mereka dengan sewenang-wenangnya membunuh para Nabi dari golongan mereka sendiri. Lebih daripada itu, mereka menolak mempercayai ayat-ayat Allah s.w.t dan melanggar perjanjian dengan-Nya. Justeru, kecaman yang terdapat di dalam al-Quran lebih banyak tertuju kepada orang Yahudi daripada Nasrani.

    Bahkan Allah s.w.t berkali-kali mengingatkan kaum Muslimin untuk tidak mengangkat mereka sebagai pemimpin atau teman-teman akrab (tempat menyimpan rahsia).

  17. anakpetani says:

    Salam…

    sabagai manusia biasa yang kekurangan..tak perlulah tunjuk pandai sangat tentang fahaman masing…masing2 ade tujuan2 die..dua2 betul atau tidak wallahuallam…simple think positif dan buat jer ape yang rase betul teruskan….
    tapi kalau samapi tahap dewa nak betulkan orang memang aku tabik la…
    semua dimuka bumi ini nyata dan benar ciptaan tuhan..ape2 kita berbalik pada ajaran kita..sekiranya mengamalkannya dan mempercayainya….semua cukup mengumpat ,mengeji, ape yang ko buat semua ade….

    satu link yang cukup menarik..aku tak sokong ..tp bole membuatkan berfikir..tampa ikut cakap kawan2…ada akal fikir sendiri…

    setiap manusia sama sahaja…so jgn lawan…tp kawan supaya tahu isi hatinya…

    http;//www.tellthechildrenthetruth.com

  18. alak says:

    this is what your prophet muhamad says or sabda;

    ‘Asal usul turunanmu tidak perlu dibanggakan. Tidak juga ia membawa kepadamu keagungan. Wahai Manusia! Tuhan kamu itu esa dan dan kamu semua manusia berasal dari Adam dan Hawa. Kamu semua sama ibarat bijirin gandum di dalam cupak … tiada yang lebih mulia dari lainnya, kecuali dalam amal saleh dan ketaqwaanmu. Untuk melihat seseorang itu dalam kekejian, mencukupi jika dia menghina orang lain dengan wang, amarah dan pembaziran….’

    ‘Wahai Manusia! Tuhan kamu itu esa dan dan kamu semua manusia berasal dari Adam dan Hawa, tidak ada orang Arab yang lebih mulia dari orang bukan Arab atau orang bukan Arab lebih mulia dari orang Arab; juga tidak ada yang (berkulit) putih lebih mulia dari yang (berkulit) hitam atau yang (berkulit) hitam lebih mulia dari (berkulit) putih)….’ haha

    read more : http://azlyrahman-illuminations.blogspot.com/2009/06/melayu-di-perhamba-ketuanan-melayu.html

  19. tempurungkelape says:

    well put alak.

    kudos.

  20. shahrizal says:

    thank you alak!

  21. alak says:

    haha

    Aku rasa kebanyakan dari komenkat sini banyak sangat yang ikut perasaan, emo dan tak rasional. Main tembak je. Yang sana tembak sini, yang sini tembak sana. Rasionalnya tak ada. Makin lama makin melalut , bola sepak, matematik, olimpik, sex pistol, carburetor dung, zapin, baju melayu etc..hahah..Bagi aku, apa yang joe komen dah cukup jelas dah. Jadi aku tampal skali lagi,

    “”NAZI = secara ringkas mempunyai ciri kebencian tegal terhadap mereka yang bukan orang-orang ‚Äúaryan‚Äù, supremacis yang memandang rendah bangsa-bangsa lain, fasis yang menggangap bangsa-bangsa lain setaraf binatang.

    Bagus ke tu? Baik? Idea yang bernas? Boleh diketengahkan? Boleh diangkat julang sebagai perjuangan yang mulia?

    OK. Otak kamu bersetuju dan mau jadi NAZI jugak. Okay, kamu ganas, kamu suka keganasan, suka membenci-benci, suka memandang rendah, suka tengok bangsa lain sebagai binatang. OK. terus kan.””

    Dah cukup jelas dah untuk semua orang faham. Sebagai seorang ‘manusia’, perlu ke diskriminasi manusia lain? Buatlah pilihan terbaik sebagai seorang manusia. Kalau masih was-was rujuk balik kitab-kitab agama punk, islam, yahudi, kristian, buddha, hindu dan lain-lain, tak ada satu pun yang mengajar suruh manusia berprasangka, membenci dan menghina sesama manusia. Datangnya desakan atau arahan untuk manusia berpecah-belah dan membenci sesama lain adalah dari golongan ber’kuasa’ dan ‘kapital’, yang cuma mahu menjaga komoditi kepentingan diri mereka sendiri. Aku tak memaksa sesiapa untuk memilih, aku hanya dapat menawarkan dan ‘membantu untuk memahami’ pilihan yang di beri. Manusia bisa berubah dan belajar dari kesilapan. Tempoh perubahan tu kadang-kadang makan masa. Bukan serta merta. Kalau nak di ikutkan, keliling aku lebih ramai yang bersifat racist/perkauman dari ‘minority nazi punk’. Keluarga, saudara-mara, teman sekerja, jiran etc. Aku rasa aku tak mampu nak berdiri di atas mimbar dan berkhutbah lalu beranggapan semua orang akan terima pandangan aku. Jadi apa yang aku buat cuma ‘senyum’ dan selitkan pandangan aku agar mereka fahami konsep kemanusiaan, sikit demi sikit. Aku rasa tiada penghujungnya jika aku menembak secara melulu individu yang aku tak kenali.

    Tak kenal maka tak cinta.

    The Rollicks memang aku tak kenal diorang dan kalau ada peluang, aku rasa tak salah untuk aku mengenali mereka. Aku pun minat Sex Pistols. Johnny Rotten banyak inspire aku dari berbagai aspek. Kalau di baca buku tulisan Johnny, ‘No Irish, No Blacks, No Dogs’, kita boleh fahami betapa racist/perkaumannya bangsa English/Inggeris sehingga bangsa-bangsa lain tidak dibenarkan berkongsi minum di club dan bar-bar di England ketika itu kerana kebanyakan bar orang Inggeris ini akan letak papan tanda ‘Bangsa Irish, Bangsa Kulit
    Hitam dan Anjing tidak Di Benarkan’. Johnny dan kebanyakan dari mereka pada era 70 an ni yang berbangsa Irish sendiri benci sifat busuk racist/perkauman. Kebanyakan orang yang salah faham pasal sebab Sex Pistol di label sebagai punca budaya ‘nazi’ kerana Sid Vicious memakai t-shirt berswastika. Kenapa Sid pakai swastika kalau dia bukan nazi? Antara sebabnya kerana eksploitasi fesyen dari pengurus band Sex pistol, tu sendiri Malcolm MacLaren dan juga provokasi anak-anak remaja terhadap budaya yang lurus di england ketika tu. Kejutan budaya ni menarik minat akhbar dan tabloid lalu dilabelkan budaya “punk” dan mereka yang baca kaitkannya dengan macam-macam spekulasi dan fahaman.(Sama macam akhbar dan tabloid kat malaysia yang suka isu putarbelit untuk senang dijual. ‘Mat Rempit, Black Metal, punk makan sampah etc’.) Menurut Johnny Rotten dalam docu ‘Filth and Fury’, dia sendiri terkejut dan sedih ketika melihat ratusan anak-anak punk yang berpakaian sepertinya, dah macam berpakaian seragam/uniform. Padahal apa yang band cuba tegaskan dalam kebanyakan lagu adalah ‘being yourself/jadi diri sendiri’ bukannya jadi macam diorang. Kesimpulannya jangan jadi mangsa fesyen.heh

    Apa ade dengan menjilat?

    “I direct to CUB.DUNG‚Ķ..depa main depan parti pembangkang‚Ķkamu semua tak nampak ker..aktivis yes memang betul..sapa yang support a lot of money for aktivis tu..da tak pasal2 kene sepak ngan aktivis/pembangkang yang tak tau ape2‚Ķ..tp tak per la itu HAK MEREKA..dan mempunyai sebab2 yang kukuh;‚Ķ‚Ķtp takde org nak pertikaikan‚Ķ..tp bile bab band yang tak sebulu ngn kamu dan buat sesuatu , kamu hendam pula‚Ķapa nie‚Ķitu jer ker matlamat kamu dalam punk‚Ķ” – anak petani

    Takde orang nak pertikaikan??

    aku rasa ratusan atau mungkin ribuan komen, kritikan serta caci maki yang kami terima. Reaksi aku, aku terima semua komen yang orang bagi, baik ke buruk. aku baca satu persatu. Tak pernah pulak aku tulis atau cakap untuk bidas orang yang benci tindakan aku. Aku terima pandangan orang yang berbeza dan aku rasa joe dan yang lain tak pernah lagi melenting dan hentam mereka yang tidak fahami apa yang dah jadi. Ade ke kami buat apa-apa statement di media, apa yang kamu baca hanyalah putar belit media arus perdana. Rock n roll swindle bos!

  22. rizie says:

    hahaha…
    sekali alak bg Sabda daa…
    good one… 🙂

  23. kerk says:

    pembetulan kepada alak…
    setahu aku la..
    kitab2 yahudi yang baru ade berbau perkauman…
    aku pernah lihat dalam internet…
    dan ni aku amek cebisan ‘surah2’ dorang dari zine DRSA #8&#10

    Yebamoth 98a. Semua anak Gentile/Goyem (bukan yahudi) adalah binatang.

    Sanhedrin 58a. Jikan seorang gentile memukul seorang Yahudi, dia mesti dibunuh.

    Sanhedrin 57a. Jika seorang Yahudi membunuh seorang gentile, tidak akan ada hukum mati. apa yang dicuri oleh seorang Yahudi dari gentile, ia boelh menyimpannya.

    jelas kitab mereka berbau perkauman dan menindas kaum lain…
    ( untuk menambah perngetahuan saja, bkn masuk dlm topik asal)

  24. ronzaimin says:

    alamakk….ini dah kira macam acara berbalas pantun nih.

    empat soalan kepada semua –

    salahkah menjadi nazi?.

    salahkah membenci yahudi?.

    salahkah membenci nazi?.

    salahkah menyebelahi yahudi?.

    ini semua apa ini?.ini lawak badul atau lawak mat tempe?.

    bagi aku senang.sebagai manusia,aku mempunyai tanggungjawab untuk membantu mereka yang lemah dan menentang mereka yang memberi penindasan terhadap orang yang tertindas.jika aku terus bangun melawan penindasan…..kepala buto nazi ka,yahudi ka,mat rempit ka,mat sembab ka,bik mama ka……ini semua tak akan wujud.manusia akan hidup lebih beretika dan lebih bertamadun.

  25. sungkai says:

    POSEUR:
    golongan yahudi pon ada yang beragama islam,..

  26. koronos says:

    weyh kerk ko simpati kat budak2 2 ke??huhuhuhuhu

    u not a punk and i know that u is wrong,
    with your leather and ur trendy spiky hair,
    u not a skins and i hope u understand,
    STUPID NAZI wash ur brain and fucking friend..

    u are a pig u got no dick u make me sick!!!,
    u are the bitch u are the bullshit in my heart!!!

  27. sham katak says:

    wow!!
    best lah page ni..

    nazi,nazi,nazi!
    baik makan nasi.
    hahahaha

    aku raser dh tepat sgt apa yg joe,acai,alak dan pizan bagi tu..
    kenapa nak bising2 lagi..

    kepada the rollick..jgn maroh2..
    jadilah seorg yg profesional..

    semua ikut perasaan jer tuh..
    nanti kat gigs..kiter suai kenal..
    kompem takde hal lah..
    jgn guna kekerasan!
    gado2,tumbuk2, tak sudahkan apa2..
    jumpa + bincang = selesai..
    kalau kiter salah,kiter kene belajar dr org yg tahu..
    bykkan bertanya..jgn salah langkah..nanti pijak taik.
    kalau kiter betul,kiter kene kongsi..bgtau sesama kiter..
    barulah sama2 pandai,sama2 cerdik..hehe

    dan,kita ramai2 boleh ubah mereka yg dah terpijak taik..
    sbb tak tau apa2 dan mendapat info yg salah..
    tukang bg info pun bolokwok lagi..tp dh sebar ke org..haha
    mereka2 yg terpijak taik tu pun mcm lembu kene cucuk idung jugak,
    apa boss cakap..semua ikut..haha

    so,jgn boikot gigs ni…
    kawan2 di JB,KL,PENENG..meh la..lepak2,minum2.
    kiter semua pakat ramai2 gi little bali.
    nak sewa chalet ader..makan murah2..
    nak mende lain pun boleh ngejas..
    kiter enjoy dan diskus slow2..
    bg rokok sebatang dua..

    aku yakin,kalau kiter tak teruskan acara baling batu sorok tangan ni..
    kompem kiter boleh kurangkan kebodohan dan hilang lah manusia yang tak tau hujung pangkal tapi bajet cool!

    dan,harap2 aku dpt jumper joe kat gigs ni nanti..
    nak belajar bisnes!

    hahahaaha

    sham

  28. Dude says:

    Duh…
    bengong…
    Nabi-nabi dulu pun ada yang dari kaum yahudi.
    jadi bila ada yang F.U.C.K yahudi,
    maknanya…
    korang dah F.U.C.K jugak nabi-nabi yang berbangsa yahudi.
    aiihh…
    semua manusia ni anak cucu adam/hawa.
    semua sama je.

    p/s: Nazi adalah taik. Racist jugak taik.

  29. sepakTerajang says:

    aku nak ajak yg datnag gigs nnt boleh la pakai baju melayu…sbb nk tunjuk kan kite ni malay power..buat ape nk banggakan johnny rotten yang dah mati…kate malay power…..pakai baju melayu lah THE ROLLICKS>…….ade berani…?????kata malay power

  30. democraSICK says:

    sepakterajang/sepaktelanjang,cukup2lah jadi batu berapi.kan dah chomel mholek dah menda yang sham katak kata tu.KITA ni dahlah tak ramai,jgn kurangkan lagi bilangan KITA ni.cukuplah media perdana yang busuk hati ngan kita,jangan kita2 ni pun nak nilai tanpa melihat macam mereka jugak.buktikan yang punk ni tak conformist.maaf kalau tersilap kata.

  31. democraSICK says:

    satu lagi yang menjadi kemushkilan aku,kerk,adakah anda telah berbincang dengan anak2 hfc untuk mention nama collective mereka?sebab setahu aku,apa2 sahaja statement yang hendak dibuat haruslah dimulakan dengan bincang atau at least ask permission dulu.maaf kerk,aku cuma tanya.tolong jadi cerdik pada yang bodoh ini……thanks

  32. Fizan says:

    Nox! You’re cool guy now man! Better submit /write some column for Ricecooker Zine (mmm mmm). I’m your fan #1 now! Especially your sourcing on Jews, I want to read more without my eyes blinking facing this fukin robot screen!

    -Hensem Pijan-

  33. anakpetani says:

    kepada yang taksub dahyah zionism…sila link di bawah ini..

    http;//www.tellthechildrenthetruth.com

    Nampaknye pejuang-pejuang pelistin juga mcm t&#k la pasal mereka cuba menhalang zionism/yahudi dari pulang dan mendapatkan hak mereka di bumi pelastin..dan sepatutnya mereka berkongsi untuk hidup bersama-sama..jgn lawan..dan kita patut menyokong yahudi membina rumah sambil dibantu oleh zionism…kenapa penduduk pelastih dan AMIN AL HUSSEINI( Radical Islamic Jihad and pan-Arabism in its violent form find a common root in Amin Al Husseini, the Grand Mufti of Jerusalem. He is the vector of European fascism into the modern Islamic world, both religious and secular. One cannot understand today’s turbulent world without this information. )besekongkol dengan NAZI untuk mendapat ape yang mereka mahukan..nampaknya mereka merosak nama islam sahaja…(betul ker?..bagi yg telalu taksub)
    penduduk pelistine yang berjuang melawan zionism juga di anggap rasis dan fasis kerana mereka tidak benarkan bangsa yahudi duduk bersama di bumi pelestin..dan sentiasa melawan walaupon dengan batu sahaja….memang nabi2 banyak dari kalangan yahudi.jadi bangsa yahudi nie berhak keatas tanah pelastine…Zionism memang pandai sehingga dapat buat ape sahaja mereka mahukan….Holocaust tu semua dakyah menipu mereka….

    Dari Knight Templars / Freemason – ancaman besar zaman berzaman
    kepada dunia Islam – buku nie patut di baca..untuk membuka minda anda semua….

  34. CONGATHREAT says:

    Yahudi – licik, pandai, kejam , kaya …………….seriously tak banyak beza dengan Najib and his administration or even rakyat Malaysia . C4 perempuan Mongolia , Invest banyak duit on military gadgets (jets,subs etc) , gang rape , police brutality, etc …. people factor la .. takyah nak membezakan.

  35. CONGATHREAT says:

    oh yea…. Jews themselves planned their own holocaust , it was not solely Hitler’s plan , semuanya untuk the ‘bigger plan’ of things to come, yes Rothschild and friendss … 2012 guys…….2012……………….2012……………………………………….2012……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………2012

  36. drastic_stupendous says:

    kepada anda semua..
    unsur2 yg di sampaikan yakni yang mengatakan the rollick adalah nazi sympaty itu adalah tidak benar same sekali…
    mereka bukan nazi sympaty mahupun mmalay power whatever…
    mane bukti hok sek mung kate diorang nazi?
    main gig bersama no dogs body?, generation 92?
    biase ah..
    inviter dari organizer kalu diorang tolok kan kate sombong..
    aduh2…

    dan kepada sesiapa hok kate di terengganu punk is dead sume tu hanyalah kata2 hok xdop motif lasung!!

    jgn kate kut blakang kerana tu sifat penakut dan org yg xdop tamadun..
    kalu mung rase mung betul, jom lepak setable dan criter pandangan mung tentang perkara2 hok mung dop stuju..
    tp kalu nk cakap pasal fahaman masing2, 1juta tahun pun dop habis..

    di ganu ad sek2 nazi dan wujud jugok sek2 sharp..
    tp kedua2 beloh pihok nih dop baloh kalu jupe..
    ni org kate sifat keterbukaan walaupon fahaman yg berbeza..

    awok2 mung je dop lage sesame diri…
    dop ke bodo?

    kalu org bleh terima pandangan mung tp bakpe mung dopleh nok menerima pandangan org laen?

    mana keadilan hok awok mung juangkan?
    fikir2 diri lah..
    mung kate sek2 ye bodo,kayu mahupun anjing..
    tp kata2 mung tu dop jadi mende2 pun ke sek2 dia…
    padan bleh dosa ade ah..

    dop puah hati kite bicang xyoh nok gocoh2 lah..
    makin benci same dri ade lah..
    xyoh men label2 lah..

    kite enjoy je same kite kat little bali nih..
    ke gwane?

  37. Fizan says:

    “All the war-propaganda, all the screaming and lies and hatred, comes invariably from people who are not fighting” -George Orwell

  38. G-A-P says:

    Klau korang nak citer pasal nazi ni sampai imam mahdi turun pun blum tentu settle. “more talk, Less action” aku dah nek bosan dgn perang internet korang nie. lancap kuat ahh..!! aku sokong pendapat acai..

    Kalau korang takut dorang melenting or pukul if dorang da tak leh accept apa yg kita cuba lakukan. pukul la balik, untuk Self-Defence aku rasa tak salah kan.. meh join GERAKAN ANTI PERKAUMAN aka gerakan radikal anti perkauman @ GAP. korang benci nazi kan.? korang nak sgt educate kan.? meh la. aku bet korang mesti lari punya la, kalau kwn2 kena bantai dgn malay power tu pun aku sangup sunat 2nd time yg korang mesti DUDUK DITEPI SEBELAH KIRI punyalah. Bkn nak jdi brani, tapi LAWAN dari tunduk ditindas.

    Sbb apa yg kurang kat korang ni tau tak.? “ckp besar buat tarak, Cite berapi, haprak”, friendship pun tarak (dlm scene sendiri pun dok gaduh sesama sendri, ader ati nak educate nazi2 tu. Malay power yg jahanam haram jadah tu lagi bersatu dari kita ni la weii. kita apa ada..?? Apa yg aku nampak POLIS HARDCORE/PUNK byk la yg dok jatuhkan sesama sendri.. fakta nie beb.

    Senang citer GAP ni bru ader 2 ahli jer, tujuan GAP ni untuk sabotaj sedikit demi sedikit niat malay power ni yg nak konker malaya ni dgn tak kira cara halus ataupun kasar (apa yg penting, Kerjasama.!!).. atleast aku buat sesuatu jgak dari cam korang dok kat Joekidd.com(gurau jer joe.hehe) nie mengutuk blakang2 tapi takder hasil.? tak ker macam org melayu yg korang duk benci tu. ko nak lari dari sifat2 melayu ni, tapi ko sendiri masih dlm kepompong tu. sorry kalau aku terkasar bahasa. bangunla weiii…!! tak guna kiter citer pasal ditindas, diterajang, disepak, dihina, hak ko dicabul ker apa kalau korang sendri tak mmbantu satu sama len dan asik duk menghadap computer and mncari kesalahan org len pastu lawan sapa nyer ideologi yg hebat tinggi giler darjatnya..

    aku taknak tau pun apa yg korang nak kata pasal aku ker or whatever.. korang nak anti pun anti la. aku cuma nak mmbantu dan gtau apa yg aku rasa yg aku dah nek mual dari dlu duk tgk aksi jatuh menjatuhkan dan pertandingan pemikiran sapa yg paling handal kat dlm ruangan ni.. selesaikan konflik dalaman dlu dan buang sikap yg menjatuhkan, baru la bleh cuba nak educate org len..
    harap korang fk POSITIF dan bukan cari kesalahan aku ok.? haha.. ni pun aku takkn bkak lagi untuk lihat apa komen seterusnya..

    fael

    P/S: Ada gak dari kwn2 kita yg handle JARINGAN BLACK BLOC. cuma syg.. juga tak lebih dari 2org pun..

  39. G-A-P says:

    Word Of The Day

    “Encik, kandungan kepala awak terutamanya disebelah atas tu namanya OTAK. Ianya berfungsi sebagai penjana minda, untuk kita pikir. Rasanya awak jarang pakai alat ini, betul tak?”

  40. grrrl_riot says:

    SEPAKTERAJANG SAYS:

    aku nak ajak yg datnag gigs nnt boleh la pakai baju melayu…sbb nk tunjuk kan kite ni malay power..buat ape nk banggakan johnny rotten yang dah mati…kate malay power…..pakai baju melayu lah THE ROLLICKS>…….ade berani…?????kata malay power

    >>>GUANE SEPAKTERAJANG???JOHNNY ROTTEN MANE 2???JOHNNY ROTTEN KG.PISANG KE YANG MU KBO MATI 2???HAHAHAHAHAHA……MU MEMANG LAWAK SKALI AH CNI…..NAPOK TERANG MU DOK TAU MENDA…..BLE MASE PULOK JOHNNY ROTTEN MATI….AKU HOK DOK BKE INTERNET SEBULAN TAU JOHNNY ROTTEN X MAPUH AGI….AKU RASE HOK MATI 2 SID VICIOUS…DOK PUN JOHNNY RAMONE….ATAU….POPE JOHN PAUL!!!!HAHAHAHA……MU SALOH ORG EH GENG!!!HAHAHA….CE MU CEK SMULA SBB AKU LAME DOH X BKE INTERNET NI..PAH2…MU KBO KE AKU BALIK JOHN LYDON ROTTEN MATI X LG???BEREH BOSS!!!

  41. grrrl_riot says:

    weyh sepakterajang…THE ROLLICKS bisik ke mu ke sek2 ye malay power…adoi laa….berat 666 mu geng…aku sian gop ke mu kadang…org berdiskusi mu nk join gop…wat malu ricecooker ngn joe kidd sbb ade gop org mat tau nk comment2 dlm ni….klau aku knal mu sape…aku jupe…aku panggil mu MAT TAU JOHNNY ROTTEN!!!se agi…mu g pasor minggu mu g beli roti john….mu mkn bru mu tau johnny rotten mati ke dok…bereh rr MAT TAU!!!sek kte blake!!!BEREH BOSS!!!

  42. drastic_stupendous says:

    tau sepakterajang! mung wak mat tau panda ngat owp…
    wak malu sek2 mung ye doh la sek2 mung koya bijok dari yahudi padahal lam al-quran oyak terang lagi nyata yg kaum yahudi kaum paling bijok.. hy iman yg kuat dapat jatuhkan mereka..

    bodo sek2 mung!
    koya bijok tp dop bijok2..
    cakap gunalah fakta bukan auto bodo weyh..
    kter ke orang macam perfect!!!

    nok educate org biarlah sesame mung tuh sehaluan nih duk badi wak bijok..
    otok ader dwane boh?
    ke simpan sapa berulat?

    bodo cakap lebih kurang..
    kalu mung cakap gni ngam org biase pown bahang parang atas pale..
    cakap ikut sedak mulut ekpom..

    sape hok brase tu reti2lah uboh perangai..
    kite tgk sape hok melenting..

    aku bukan dari pihok mane2 tp
    hok benor tu tetap benor dan hok saloh tuh kompem saloh..

    ‘they say they right but you know they wrong’
    -mickey fitz-

  43. Fizan says:

    Sebenarnya pd aku sejahil mana pun ‘people’ we have to deal jugak, ini belum lagi berdepan dah kata penat dan letih..what a fuk coward and escapist! Mmg dah jadi tradisi scene local cakap belakang drpd zaman dulu lagi..so please deal with this matter smartly..I mean, be smart! (bodohnya budak yg ckp Johnny Rotten dah mati tu, belum tanya Steve Ignorant, Colin Jerwood lagi nih..) Mana tak nya korang kena gelak je..ilmu pun kureng..itu kadang2 aku pun sakit kepala lah nak deal ngn budak2 yang rasa bijak sangat ni..
    Anyway, punk paling berani aku pernah jumpa adalah Zaxx (now Nuisance Drilled), Aku ingat lagi masa tu I.S.A main kat Artist Club, Ampang..dengan selamba je dia confront /debate /educate sorang2 Papa yang tengah mabuk, ada jgk lah aku, Boy+Sham (now SelfMadeGod) back up belakang in case kalau ada apa2 hal..Zaxx masa tu vocalist I.S.A dan adala dia berconfront ntah apa dgn si Papa aku tak dengar masa kat atas stage kitorang tgh main.
    Zaman tu takdenya message board ke, gerakan-gerakan am ke, main redah je.
    Zack! You’re the man! Gua salute lu bro!! 🙂

    p/s : Pa’el dah sihat? berani betul anak askar ni…hahaha bagus..kau ignore aje budak-budak yang bising2 kat sini, ntah sapa pun kita tak kenal..baik kau point kat org yg kau kenal aje..

    Pijan

  44. Fizan says:

    bro n sista!
    I have an ideas, do you know that there’s a band who claim as a ‘punkrock band’ and never attached at all with the real punkrock scene but Nofx and those glamorous media cover shit! I heard they’re a very fukin rich kids as well and their follower almost a fukin bloody Junk, Klue readers who can’t even read local language and only speaks handsome english between each other.
    Yeah that’s the real enemies of ours I guess :- Frequency Cannon, One Buck Shot, Y2K (I only know this 3) so let’s point your anger to these fukin useless bands that should never be existed if Fat Mike never started his fukin label. Write email to them and say fuk off.
    Thank you.

  45. asa takkan mati says:

    fizan, you missed out bunkface. 🙂

  46. zach says:

    Pijan,

    Lu buat gua segan la, bro. Gua ni siapa la di mata bebudak (gum)punks masa sekarang ni. Apa-apahal gua pun salute kat lu, sebab mulut lu buat Papa angin sampai angkat botol carlsberg mau hentak kepala lu dan gua. Haha. Sungguh pun dulu aku tidak gemar dengan Expired dan ideologi yang Papa bawa, tapi sedikit sebanyak aku kagum gak dengan dia camne la dia boleh rekrut ramai bebudak join ‘gerakan’ dia tu. Haha. Sedikit sebanyak selepas ber’borak’ dengan dia, dapat la jugak aku tips camne nak pengaruh manusia-manusia yang ignorant serta tiada pegangan hidup yang kukuh untuk ikut ‘pergerakan yang sepatutnya’ (you know what I mean). Terima kasih juga buat Jeryzon kerana menjadi penyampai untuk aku ber’borak’ dengan Papa. Tapi yang bestnya melalui ‘borak’ itu, kami tahu pendirian Papa, dan hasilnya dia cakap dia memang tak racist dah. Beberapa minggu selepas tu, aku agak tersenyum simpul bila nampak Papa pakai backpatch anarcho/crust. Aku rasa bukan sekadar ‘perbincangan’ kami yang membuat Papa berubah, tapi juga pengalaman beliau melepak dengan bebudak Disorder (seperti mana yang diberitahu oleh beliau sendiri) di UK tak lama dulu. Dan yang bestnya lepas tu, Papa, Jery dan rakan-rakan datang melawat kami Shah Alam. Papa cheers kat aku Carls, aku cheers dia balik teh o ais limau. Haha. Kawan-kawan lain cheers carls jugak la. Nyata si Papa ni cool orangnya, boleh dibawa berbincang, tak macam seperti yang aku dengar sebelum aku dan rakan-rakan ‘berborak’ dengan dia. Standard la kalau ‘berbincang’ ni mesti la bertegang urat semua, macam nak terbalik meja etc. Tapi lu orang akal ada, guna sebaiknya la kan? Aku takde hal nak berbincang ni… dan aku suka kalau duduk berborak daripada cerita belakang-belakang. Tapi tak la juga tolak kalau sesiapa nak guna ‘fist’ kan? Cuma aku tak suka nak menjual, kalau siapa berhajat, sila jual… saya sedia membeli. Haha. Satu lagi, kalau dalam perbincangan ni kita kena ingat satu benda la iaitu: Tak salah kalau menegak kebenaran… DAN tak salah juga kalau mengaku kesilapan, kan? Tak perlu chicken shit sangat, DAN tak perlu la juga BODO SOMBONG aka IGNORANT tak tentu pasal, tak nak dengar pendapat serta pandangan orang lain.

    Tapi aku rasa bebudak (gum)punks sekarang ni LEMBIK dan LAYU semua. Penakut tak tentu pasal. Gertak sikit semua berterabur lari. Dalam lirik fight itu ini, mansuhkan itu ini, fuck itu ini… bila berdepan realiti semua kecut telur termasuk sampai ke ulu hati. Malu la sikit wehh…

    Lu orang pernah lalu depan bebudak skinheads sikit punya ramai dan tengok muka diorang seko-seko yang sememangnya tunggu lu orang untuk dibelasah sebab lu dengan selamba cakap Fuck Nationalism depan diorang? Haha. Kalau belum pernah, hentikan la buat lirik yang nampak kental dan so-true (konon!).

    Okay Pijan, lu punya pasal la ni gua dah melalut jauh dah ni. Sorry tak dapat datang Ricecooker party semalam; gua tak sihat & exhausted.

  47. zach says:

    Tapi bagi aku punk paling berani adalah Man vokalis Blockage (now Shock Cable & The Ranomes). Sebab?

    “Woi, kenapa kau belasah orang tua tu?!”, kata Man sejurus nampak seekor FRU sedang membelasah seorang makcik bersama anak kecil ketika melewati dataran merdeka. Peristiwa berlaku semasa darurat Reformasi 1998/99 tak lama dulu.

    Hasilnya, beliau (bermohawk terpacak menunjuk langit) dikejar FRU tersebut dan makcik bersama anak kecilnya pun selamat. 🙂

    Berani kan?

  48. Fizan says:

    Zack, punk paling pengecut sapa eh? Hahaha…ingat lagi tak bro?
    Itu yang mampuih sampai sekarang aku tak percaya ckp mamat ni! haha
    (Clue : Mamat ni pun berambut spike, tapi baru nampak polis dtg buat routine-check up kat shop lots dah lari menyorok macam tikus, tetapi dlm bab theory dan ideology ohh dialah yg sungguh dahsyat sekali..hehe)

    Pijan

  49. ronzaimin says:

    fuh,aku raspect la fizan dan zach nih…aku pun tak sehabat depa nih…style la!!.orang lama yang hebat dan berani.berjiwa kental dan macho.kami-kami punk baru perlukan tunjuk ajar anda semua!.

    papa tu punk gangster – kongsi gelap – 360 – serpihan pekida 3 line….hahahaha.

  50. Fizan says:

    Gngstar betul mana ade ckp dia gangster brader..haha
    Yang kuat kecoh ni samseng tahi kucing aje!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.