Saturday 26th November 2005: Vitamin X @ Paul’s Place

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

113 Responses

  1. Auntie Tim says:

    Ni…. soal tiket ni…… macam x elok je kalau kamu buat macam ni….! RM15 for 5 bands including vitamin X! auntie suka band ni… vitamin x band lame2 ni….!
    ingat tak dulu kamu boikot gigs orang cakap kalau orang buat gig entrance mahal2 cume nak profit je…. untuk kepentingan peribadi? ha? ape ceriter plak nyer dengan gig kamu sekarang ni? macam nak kaut keuntungan jer auntie nampak…..!
    bukan x boleh kalau kamu nak buat macam tu…. tapi x sesuai dipraktikkan oleh kamu sebab kamu kata kamu stand for diy! bukan macam major label….! sekarang kamu sudah macam tu pulak!
    bukan ke hipokrit namernyer ni…..!
    ishh…. x senonoh la kamu ni…!
    cakap x serupa bikin!

    sudah la…. malas auntie nak campur lagi…. kamu yang buat masalah dengan orang ramai…. sekarang kamu terima je la padahnyer…..!
    rosak dah budak ni!
    ish….!

  2. cikgu_zapin says:

    “vitamin x political old school sxe thrash hardcore from holland”
    tp kenapa x de satu pon band old school even sxe dlm show ni?.. any explaination?.. aku rase better organizer amik pendekatan menjelaskan segala keributan dlm ricecooker ni, sblm ianya menjadi lebih parah dan kelam kabut seperti rusuhan di paris yg mungkin merebak di kuala lumpur (kg.pandan)..
    *nota kaki: tiada serangan peribadi di sini

  3. Kia says:

    Tiong, mintak IS bawak kamera dia.. nanti kita boleh buat video clip untuk Tools Of The Trade.

  4. k-roll says:

    no matter what happend, pls dont spoil this gig cos there’s a bunch of kids from penang, s.petani and all over malaysia (sabah, sarawak) are going to be there to see all the bands, mosh, meet some friends, new friends.

    thanks to mr. organizer cos they put too much effort to make this shit happend and the best thing is this gig is on saturday. hell yeah.

    k-roll
    penang

  5. bongkok says:

    musti jugak kena ada band oldskool/sXe ke yang perform? pelik¬?…

  6. xdietonightx says:

    hai all…i’m definitely agree with what k-roll said.dont spoiled the fun!

  7. azizi kabut says:

    maafkan aku kalo ade kenyataan aku buat kamu tidak puas hati.takpe laa…aku akan pergi gak gig tu coz ramai kawan2 yg akan pergi dan mungkin juga rakan2 lama yg sudah tidak lama bertemu mahu juga menyaksikan band vitaminx yg pastinya kan jadi gig yg meriah.c u guys there and have a nice circle pits!

  8. dean says:

    hi!

    i’ll keep this posting brief, we at papakerma recs plan to organize a tour for 3 japanese band scheduled in the end of march/early april next year (2006). they are;

    cynics 19 – fastcore/power violence
    the act we act – hc/punk ala swing kids
    forget me not – hc/emo

    we are currently still on negotiation basis but they are kind of 100% sure about the tour. and there’s a possiblility more

    foreign bands will be joining in (japan, euro, usa etc) therefore, we would like to know;-

    1) is there any other band touring at that moment
    2) if so, maybe we could collaborate
    3) if not, we would like seek help for co-organizing, and helping us directly and indirectly throughout the tour.

    it has been planned that the duration shall be between 7-10 days. they would like to cover a few states and we think the best

    would be:

    1) central region – kuala lumpur
    2) north region – penang @ kedah @ ipoh
    3) south region – jb @ malacca @ seremban
    4) singapore

    therefore, it would be great it we could get a helping hand from people from different regions. help could be in term of :

    i) co-organizing
    ii) sponsorship
    iii) releases (financially or distribution)
    iv) merchandising (t-shirt printing, buttons, patches,etc)

    we also would even be happier if we could make it to eastern region of peninsular as well as sabah/sarawak. yah…so just

    get in touch!!!

    i’m kinda in hurry, its exam week now, d’oh! =( so there might be lots of thing that i’ve been missing out, let me noticed!

    wish me luck anyway, ehehehe… 😉

    email – dean@papakerma.com, info@papakerma.com or partyprogram@papakerma.com

    hp – 019 2026684 (dean)

    visit our website: http://www.papakerma.com

    cheers!

  9. Kia says:

    Hi Dean,

    Sepultura is coming next year, want to collaborate? 😉

  10. BoyDxF says:

    setelah baca semua post kat sini. Just wanted to let u all know that Vitamin X memang dah lama intent nak dtg. Since year 2000 bila depa find out they have many contacts and fans from malaysia after i’ve released the first Vitamin X “discography” in Malaysia. Memang depa dah nak sangat main kat Malaysia tme tu lagi.

    In 2001/2002, i’ve even call Marko direct from Malaysia to Holland and spoke with him bout playing over here. Marko memang busy sikit ngan study and all pada masa tu and dia memang pernah berkata depa akan main di Malaysia if depa dapat buat show sebanyak yang mungkin di Japan kerana depa boleh buat duit yang lebih disana supaya dapat membeli tambang ticket kapal terbang ke Malaysia. Sekarang terbukti yang depa akan bermain disini after few shows in Japan.

    Tak kisahlah tak ada local acts youth crew yang main sekali..that’s not important…tak semestinya bila ada youthcrew sxe band dari luar perform kena ada local punya youthcrew band main sekali. Just come to the gig and get involved sudah la…

    About rip-off thing tu aku tak tahu citer..harga tiket lak..hmm..Rm15 abit pricey if semua local acts yang main but itu based kat tempat venue depa tmpah la. Ada venue yang charge mahal so tu pepandai organizer la nak kautim…or maybe cari tempat lain. but if tempat lain dah tak da gak..pepandailah bargain…but since ada band dari luar..to me Rm15 is ok la…ni pandangan aku la…

    See you all there….

    Check Hirax website..depa kata nak mai Malaysia gak….

  11. uncle_zamrie says:

    hye..!!
    uncle datang lagi..!!haha..
    sbnrnyer uncle xtau nak tulis aper lagi..
    cume uncle nak nasihatkan kat untie tim..!!
    “timah..!!awak tuh dah tue..!!banyak lagi keje kat umah tuh..masak..membasuh..!!
    tuh anak2 balik sekolah nak makan tuh..awak nih tak habis2 perangai dari mude..!!
    pemalas nak masak..!!
    dah balik..!!buat malu jer..!!”
    maaf yer..kalo uncle menganggu perbualan u all..!!bini uncle si timah tuh memang macam tuh..!!
    pemalas buat keje umah..!!asik nak pegi cc jer..!!kayakan cina cc tuh..!!issshhhh.!!
    maaf kan uncle yer..!!
    nnti jemput la vitamin x tuh datang umah uncle..!!kiter kasi dier makan sambal petai..!!
    haha..boleh uncle buat lemang n ketupat sekali..!!

  12. bongkok says:

    Tak kisahlah tak ada local acts youth crew yang main sekali..that‚Äôs not important‚Ķtak semestinya bila ada youthcrew sxe band dari luar perform kena ada local punya youthcrew band main sekali. Just come to the gig and get involved sudah la —-> aku setuju sgt…

  13. zaxxtypeface says:

    No means no. Getting involved means I have support that fucking rip-off selfish bastard. Enough said. There are many scenester overhere need to be supported, but of course not this stupid junk! Fuck you!

  14. grindfreak13 says:

    maafkan aku kalo ade kenyataan aku buat kamu tidak puas hati.takpe laa‚Ķaku akan pergi gak gig tu coz ramai kawan2 yg akan pergi dan mungkin juga rakan2 lama yg sudah tidak lama bertemu mahu juga menyaksikan band vitaminx yg pastinya kan jadi gig yg meriah.c u guys there and have a nice circle pits! …………..‚Äî->

    jgn luper pakai baju besi…takot2 kalau tgh kat mosh pit..terkene badan ker aper ker..mulut berdarah ker..terslam kat atas kepala ker…mencegah lebih bagus dari mengubati……………

    kiter having fun macam dalam gig what happens next?..tunggang langgang giler babi punyer..amacam???….

    ps/:..aku nak buat baju i love hellfest…ader sesaper nak order??

  15. uncle_zamrie says:

    haiii..
    uncle datang lagi..!!
    uncle bukan aper..!!
    uncle nak order baju i love hellfest..!!
    nak jumper sama sape.>!?

  16. zx says:

    kelam kelibut r…anyway. enjoy the hellfest!!!!

  17. xOff The Edgex says:

    wei… aku pun nak t-shirt hellfest tu… takder apa lebih hardcore dari konsert hardcore korporat beb… yeah! organizer rip off? hmm… aku dengar ada band old school hardcore dari klang sanggup bayar organizer sebab nak main gig tu… gila ah… nie lagi best dari hardcore korporat… fuck yeah!

  18. ikan says:

    hahah..!! ye ke xoff the edgex ade ke? menggelabahnye band tu..!! ahaahaha..!! ko ni mesti kawan2 organizer gak kan? ntah2 ko ni sham!! dah takde topik lain. terpakse la jatuhkan musuh ko kan? ahahaha!!! oi uncle.!! ko nak order bile>? aku nak tumpang skali.!! hellfest xnak arr.!! kalau drunkfest aku nak!! ade ke tak?

  19. ikan says:

    lupe lak.!!!

    band bertambah lagi 2
    last minute dengan at least i speak.!!

    dtg ye.!!

  20. Uncle Paul Mose says:

    ini kepada anak2 buah uncle….. >>>

    bongkok
    Comment by bongkok | 2005/10/30 at 21:09:01

    HC is DEAD! FUCK U! huhuhuhuhu

    to BONGKOK >>>>>>
    uncle nak cakap satu je hc tidak boleh mati!!! coz hc didnt have a soul it’s not like a human, animal
    or allien. yg harus mati itu ialah engkau sendiri dan sesungguh nyer jika kau mati maka uncle akan sambut secara gilang gemilang. so mati la. uncle mintak tolong sangat je. if ada soalan untuk bagaimana cara mati yg paling sesuai sekali, uncle syorkan supaya you pergi ke gig ‘REAL hardcore’ ni dan jerit lah sebanyak tiga kali diatas pentasnya kemudian kamu akan tahu lah berapa ramai yang akan membunuh kamu dengan pelbagai cara yg kreatif.. pergi lah

    to syam suckegggoat >>>>

    pun bolehla mati juga!! ini kerana uncle x lihat pun perbezaan antara hidup dan mati kepada adik syam nie. maka matilah lebih elok!!! cube adik lihat sendiri.. manusia di alam ini x memerlukan kehidupan adik langsung kat dunia ini. uncle nak cakap terus terang, sebenar nye manusia di bumi ini tidak langsung memerlukan diri adik syam ni. tolonglah pegi mati untuk kami .. tolonglah.

  21. bongkok says:

    :p HC is DEAD!

  22. madame german says:

    Apabila aku baca ttg Zaki dan kawan dia tue‚Ķteringat aku dengan kawan aku juga.Ada persamaan dengan Syam ‚Ķyelah mengenai peranan dia dlm hc/punk kira ada sedikit persamaan‚Ķteruskan cerita‚Ķ sebahagian ‚Äúbudi baik‚Äù kawan aku ini adalah rip off barang haku secara halus dan baru aku tau masa tu dier mmg pencuri yg handal,datang rumah aku ambil stuff tanpa pengetahuan aku.Bile aku tanye die balek..dia boleh buat lupa.Masa tu aku boleh tahan lagi dengan perangai dieYang aku x bleh lupe sampai bebile bila dia kata..aku la kawan baik dier..tapi tu biler kite tolong dia settle masalah dia.Aku masih bleh trust dier masa tu..masa tu je..tapi ntah ah skang……tapi tu la aku seronok berkawan dgn dier masa dulu.Aku tgk dulu dier ada pendirian.. tu yg aku suke dier nih..kata dulu dia positif hc.itu baik itu tak baik la‚Ķtapi tu masa dulu¬? dulu kata x minum.tapi skg minum.org cakap,makin lama makin tau mana buruk baik..Tapi ntah ler‚Ķaku tgk..org org pun pcya cakap dier..ye la..dia bleh cover lg. ‚Äúdalam scene kiter jgn kisah sgt pasal duit, yg penting scene kita bertambah maju‚Äù teringat aku ayat tuh..ntah dari mana dtgnya.Dengan ayat ajaib tula mari la kita..nyusahkan org ‚Ķcurik barang ke..apa apa je‚Ķjanji diy harcore scene kita maju..

    Teringat aku dulu,ada gig bertemakan fuck the capitalist satu masa dulu bukan??Aku rasa la.Capitalist ke Pencurik ke sama je…dari ko political di depan mata org..lebih baik kau ubah diri kau dulu.Tapi kalo ko political sangat pun..aku rasa adalah lebih baik kau curi barang capitalist tu..kan diorang kaya…tak pandai bankrupt..merka nak peduli orang daif pun jarang sekali…lagipun kalo ko buat begitu diorang mesti faham punya.kena lagi kau political yg fuck capitalist.yelah daripada kau buat dengan kawan kau sedemikian

    Selepas kejadian hitam menimpa aku 1-2 tahun dulu,skang aku dah selesa sedikit.Aku berterima kasih dengan kawan kawan yg masih percaya dengan aku.

    -Untuk Zaki,aku faham dan aku sendiri tak suka org macam ni.Harap mereka sedar dan berubah.Kerana mungkin aku percaya dgn kawan,akhirnya memakan diri aku sendiri. Sekian

  23. Kia says:

    Venue dah bertukar ke Paul’s Place?! Ada apa2 update??? Konfius ni.. rumors ke bukan?!

  24. BoyDxF says:

    Hmm..too much talk tak guna…benda nie tak akan settle kalau cam ni… apa kata korang datang gig tu nanti or maybe lepas gig nie nanti buat satu perjumpaan dimana-mana (dlm umah or kelas ke). Bawa pita rakaman dan video… korang berdebatlah puas-puas then show kat semua orang pengakuan dan interview tu…kalu setakat post kat sini sapa nak percaya beb? Ini suggestion je la..if korang ada better ideas then do it… do it the right way!!! Pasal rip-off..To be honest aku sendiri pun tak suka orang cam tu but benda nie boleh dibawa bincang dan settle.

    sure ke band yang last-last minute masuk tu sanggup bayar organizer? ke it’s only a joke which means betul depa ada cakap but they didn’t mean it…macammana korang tahu nie semua?..direct from the band or mulut orang yang tak berkaitan langsung? Hmmm tak tahu la…

  25. BoyDxF says:

    Not a rumours..dpt sms info nie dari Bob dan confirm dah tukar venue ke Paul Place…damn pack la…

  26. stefan blood says:

    Apsal cam gelabah jer gig ni?
    dahler bnyk isu,

    aper ler yang jadi kat scene ni skrg?

  27. seliparmelayu says:

    Aduh sakit nye melihat keadaan scene yang tak pernah nak berubah, sejak seploh tahun yg lalu keadaan still camnie. Aku denagr vx nak turun Malaysia selepas ura2 pada beberapa tahun lalu, jadik jugak yekk, wakaka, best nie, tapi lepas bace semua comment, amat mengecewakan , alahai pihak organizer memalukan la, hey sham maybe not not recognize me but I know u, was is true all those rip off thingy. You should shame of your self, this kind of attitude you want to show off in this scene, cmon man. Another things is what wrong with the hellfest , fucker you doesn’t anything, and proud of your stupidity. Nasib baik ade band yg aku suke selain vx, mass separation, other never heard b4, just give them a chance to prove what they are, hope they will play great , and wish that this gig will not spoil, please just for vx and other that coming, have fun and enjoy. To syam you better change man!
    Nora, zaxxx, if you guy can’t set other time for the another vx gig in this short while, maybe we and other can collaborate with vx to arrange for another gig on next year or next time, fix with their schedule, since zaxx mention that, they schedule was full, and or can organize those LAST X MINUTE, SARJAN HASSAN, SECOND COMBAT, BANZAI 606 & SHARON STONED gig, what you guy say ha…nora I need I those shirt…okay

  28. BoyDxF says:

    if next year sempat la band aku main sekali..(sibuk je..ha!!ha!!)..Entah..actually forum ni yang buat kecoh…kalau aku tak tgk ricecooker sure aku pun tak tahu isu gig akan dtg ni sekecoh ni beb…ya betul VX memang pernah nak turun beberapa tahun yang lalu..baca post aku yang sebelum nie..apa yang VX cakap kat aku dulu sama dengan apa mereka lakukan sekarang..

  29. nora|danish|666 says:

    ermmm gud idea for that to collaborate to arrange the VX show someweher on next time … 🙂 … anyway the day juz only left 3 days something like that … and we already know that the venue already change … so hope we can give this info to others … so i hope on that day there will have some simple conversation about this .. maybe during the band perfoming or after that .. i think better during the band performing .. coz if after event the kids already went back already …. the idea is juz to clear the situation …. YES ! its looks stupidity but it worth better than we talk shitty around here …. but don’t take it as a place to blame others … we juz need a medium to clear n know everything the truth ….

    shit i getting bored writing this again n again …. see u there … and i ending this with one kewl lyrics .. check it out dude …. u know who u are right … since klhc era to whut we can see today …

    RATHER BE DEAD by REFUSED

    Rather be dead than alive by your oppression
    Rather be dead than alive by your design

    Poisoned my fingers
    Burned out my eyes
    Cut down my throat
    To be alive

    Rather be dead than alive by your social values
    Rather be dead than alive by your tradition

    Poisoned my fingers
    Burned out my eyes
    Cut down my throat
    To be alive

    Rather be alive
    Rather be alive
    Rather be alive
    Rather be alive

    Rather be alive
    Rather be alive
    Rather be
    Rather be alive
    Rather be alive
    Rather be
    Rather be alive
    Rather be alive

    Poisoned my fingers
    Burned out my eyes
    Cut down my throat

  30. grindfreak13 says:

    hahaha…lastlast baru nak tambah band!!tuh pun dua jer…jadila….janji ader gak band yg ader aku nak tengok!!this is real hardcore not hellfest pun dah takder tertera kat fliers….dah kene baru nak buang,baru berakal!!lain kali pikir dulu sebelum buat sesuatu benda tuh!!awak tuh dalam scene hardcore punk!!silap kata,silap tulis…..abis kene hantam balik!!dulu suker hantam orang,skang ko balik kene kan???menyesal tak ngan tindakan korang dulu????aku rasa korang takkan…..,mesti kkorang letak dua band nih coz terpaksa kan??sebab korang kan ego!!!band aper yg sanggup bayar untuk main gig nih???bagus ah…kalau tak cukup duit,mintak kat aku..aku sanggup bayar untuk korang….janji ader gak band yg berkualiti dalam gig nih….??aku bukan bagi duit kat korang jer…free t shirt i love hellfest lagi!!hahahahaha…..

    lagu background aku untuk hari nih:
    AC MIZAL;GERAK GERAK GERAK KHAS!!!!

  31. grindfreak13 says:

    kepada uncle paul mose!!saya sangat stuju ngan pendapat anda!!!!100% saya sokong…mmg patut ar kiter bunuh bongkok tuh secara kreatif..saya ada idea..apa kata kiter bunuh die ngan cara luruskan dulu badan die yg bongkok tuh…pastu tukarkan kepala die ke posisi yg agak lucah,contohnyer kat punggung die ker,ataupun di depan alat kelamin beliau!!kaki die kiter tukarkan kerpada posisi tangan,tangan die ermmmm…tangan die mana nak letak ar??ermmm..arghhh….tangan die kiter buang jer la…abis citer!!!huh…mmg aku nih berbakat nak jadi pembunuh yg psiko….berbakat besar lagi tuh…..

    uncle paul mose…malaysian idol musim baru biler nak start???
    apa kata kiter tukar gig nih jadik..THIS IS REAL HARDCORE,NOT MALAYSIAN IDOL….KAN LEBIH ENAK TELINGA AKU DENGAR???

  32. OPiUM says:

    kecoh gile…

  33. seliparmelayu says:

    aku nak mosh sesuka ati aku ari tu… break free

  34. johndoe says:

    Apahal la masih ada baghdal baghdal yang masih nak tunjuk terer. dah la tak pernah pergi states atau europe. pi la buat show kat sana tengok letak banyak banyak band ka atau kutuk kutuk orang lain hellfest lah itu lah ini lah. tgklah siapa yang real atau tak. So semua bdk hc kat sini real hc lah? kalau masih duk ngan mak bapak. Duk keje kat maybank ke keje dengan sesapa lah. ko kontrol hidup ko sendiri ka? mana ada. tu duk masih p cari kerja kat korperat korperat gaks.. jadi cikgu jadi eksekutif lah. tu ke hardcore? p la wei. hang pa ni so called real hardcore ka? mana ada kalau life hangpa masih orang buleh beli? What if ppl cari makan through hardcore? tak salah bagi aku jual lah rm15 3 band pun. aku rasa aku pegi kalau aku suka. Satu jam satu band ok lah. ini band dah la hancur nak menempek.Owh jangan lupa depa buat show tu sendiri. So ingat walau mahal ada sebab BODO. support dah la.. Takkan tengok wayang hang tak berkira beli blue film tak berkira. pegi mabuk tak berkira. Ni budak budak scene nak hidup kan hardcore sikit. Dah mula menempik. WEII manusia manusia punk rock ka hardcore ka. Whatever lah. BUKA la mata hang pa. pasai apa nak dengki sangat orang nak hellfest ka apa ka. Biaq la,, kwn2 hang pa yang dok support zouk p mabuk ka apa ka hang tak teguq? Tu ha jadi despacth utk company besaq2? Apadia. If you can sell your music DIY and without selling your soul to corporate at least you take control of your life. AT LEAST takde la nak tunjuk bussiness kad keje kat some big company.. WEY bdk bdk hardcore yang lebih real bukak la mata. bukak la telinga bukak la hati. Selidik life sendiri bagi peluang kat diri sendiri nak realize. bukan nak kutuk orang. ni ha penat dah duk tgk hang pa yang masih tak sedaq apa dia makna DIY. p cari balik kenapa DIY wujud. SImple music bagi ruang utk control life hang dengan do small bussiness. hang kaya support balik member hang sama kaya. ini tak. As long haluan pendapat hang tu tak lari. Tolong sama tolong utk maju. bukan menjatuhkan orang. ni orang jb jatuhkan orang jb. orang kl jatuhkan orang kl… semua nak tunjuk terer… tu yang terer tu sapa? tu fat boy, tang , and sekutunya. hang pa? dok mabuk kat table merah. dok tunggu sapa sapa bagi show.Pi mampuih.. la… hampa kata hampa HARDCORE? TOlong wey .. hangpa bkn musician. hangpa ni menyibuk ja. Music its what make hardcore a channel to outlet our thinking. tapi bukan nak buat agenda hang kena ikut ckp aku. SEJAK Bila kena clique? Biaqpi la orang nak tunggang langgang camna hang apa problem? Simple. hardcore ni masing masing.. hidup hang hidup aku tak serupa. tapi music tu yang buat kita bersama. hang tak suka duk diam dah la tak pun lebih positif duk diam buat band lagi bes dari yang lain. sebab hang kata hang terer.

    Owh cassandra dah main kat RTW. p la bang diaornag pulak.. eh refused dah dead.. tapi international noise conspiracy main kat show djarum super takda halnya… lah.. hangpa je kecoh kat sini.. Ada sapa sap dengar my chemical romance./ bohong la tak dengar.. kalau p kat loft layan lagu lagu kat situ buleh takkan lah tak dengar kan.. OWh joe kenapa hang baru sekarnag nak bagi idea.Pasaipa hang tak cerita dari 1994? ka 1995. kenapa sekarang baru buka mata. Takut ka? dah terlambat joe. idea nak murah tu dah disalah erti oleh scene ni. Fuck ~! tensen nya la kenapa dah kelam kabut scene DIY ni .. dah 10 tahun wey ..RM15 dah tak praktikal lahgi
    RM15-2 tiga band.. rm35 utk foregin band.. la wei… ini utk support band foreign. and dari situ boleh modal utk ajak band lain lak. apahal kebodo sangat ni..

    joe maaflah andaa dah terlambat nak ubah minda benak mereka mereka ini. Sorry lah ckp camna pun dah nak murah.. so real hardcore sebelum hampa ckp hampa real hardcore or nak buat diri check diri anda. ya.. owh and kwn2 anda

    and hellfest people p mampuih nak jadi apa pun.

    do what u believe. support people who believe u.

    Owh hardcore oldtimer yang menyepi diri mana gi? sibuk clubbing ka hapa?

    And jb scene mcm diam jah? Mana orang orang kaya jb? or real hardcore jb?

    Wei dah la penat. tgk hangpa macm budak sekolah..

  35. uncle_zamrie says:

    hai…
    uncle datang lagi..!
    uncle harap u all sihat..penat uncle bacer keterangan diatas nih..!!
    bukan main marah lagi kawan kiter tuh..!!
    ader betul gak kater dier..!!haha..
    laaa..tak buang lagi “this is real hardcore not hellfest” tuh..
    uncle ingatkan..dah tukar vanue,band dah tambah dah ok dah..!!
    samer gak..!!
    aper2 pon..!!sabtu nih kiter datang gig nih reramai..
    babai..

    p/s:uncle dah marah bini uncle si untie tim tuh..!!(kalo dier ader lagi kasi tau uncle)

  36. kInOzAwA says:

    jumpaaa disanaa.. jumpaaa disanaa…

  37. BoyDxF says:

    cukup la tu… kat sini membebel tak guna…belum tentu depa baca apa yang hang post….so biarkan depa..bukannya dapat apa-apa pun…

    a bit annoucement utk esok…gig esok akan start lewat..maybe kul 5-6 pm cam tu..coz Vitamin X tiba lewat (flight delay)…dpt info nie last minute dari Bob. Just a reminder sebab the actuall time gig tu ialah kul 3.00pm but now kul 5 or 6 cam tu…

  38. seliparmelayu says:

    cantik la tuh delay… leh aku dok pi open house mak angkat kau sape nak ikut….meh la,
    ade betui ape yg. dikatakan oleh johndoe yg bertande kat dade tue, cube kita bukak pikiran dan pikiak balik, johndoe hang dah dapat tangkap dah mamat owner bar yg klentong jadi member hang waktu ilang ingatan…
    meh esok pi reramai, enjoy..

  39. xnizangx says:

    jupe mung dinung esookk!!

  40. John Doe: “OWh joe kenapa hang baru sekarnag nak bagi idea. Pasaipa hang tak cerita dari 1994? ka 1995. kenapa sekarang baru buka mata. Takut ka? dah terlambat joe. idea nak murah tu dah disalah erti oleh scene ni.”

    1994/95 is not the same with 2005 la. naik bas dari Brickfields ke CM 50 sen jer. Jam studio RM10 sejam. rokok dunhill 14 tak silap aku RM2.50 sekotak. nasi lemak bungkus 50 sen. time tu tiket RM8/RM10. enough for the bands la. nowadays we have “air kosong” sold in bottles!! kalu you tell me in 1995 that people will soon buy “bottled water” at RM1.80 each bottle then I will laugh at you la!

    anyway, i get what you mean. and thanks for the comments. it’s never terlambat la.

  41. seliparmelayu says:

    delay cam nak mampos menunggu, anyway the show is awesome, ticket pon turun harge, thanks for make it happends.

  42. xnizangx says:

    giler crowded siotss….!! cam nak pitam aku…gile…time young and dangerous, time last minute, time dead symphony….semua crowded cam nak pitam…no air….!! hahaa…seronok jumpe kawan2 lame ehhh!! you guys rock!!

  43. Auntie Tim says:

    hai adik2 semua…
    ni auntie datang lagi dengan kegembiraan…!
    auntie suke betul la dengan show VX semalam…. now this is what hardcore is all about! auntie tengok korang bukan main enjoy lagi…. bagus, semua enjoy! masing2 enjoy with VX show….!
    kan elok macam tu… semua unite under one roof… atleast for that night la…..! ramai bangat auntie tengok…. sampai nak lemas jugak la auntie kat tengah2 moshpit tu… siap layan wall of dead lagi…
    hehehehe!
    sempat la jugak auntie bergambar dengan marco si botak tu at the end of that show.. hehehehe!! cute gak dier tu kan..! 🙂

  44. Auntie Tim says:

    to uncle zamri :
    i dah bercerai ngan u 7 tahun dulu la….. u lupe ke?
    i still single and available tau…. 🙂
    skang i tengah dok usha marco vx tu….. ish….. cute la dia tu…..!!!
    i ingat nak ikut diorang balik holland la….. u nak ikut ke?

    To nora danish 666:
    u ni cute gak…. i suke tengok u kat tv la…..!

  45. Auntie Tim says:

    to organiser :
    aku dah tengok show semalam, from the beginning lagi….. sayang VX tak dapat tegok local band main skali….!
    tapi elok gak diorang x dpt tengok…. tidak buat malu je tengok band such selfmadegod yg aku tengok hampeh je! memang tak best langsung korang main! macam tangkap muat asal boleh je…. but nothing! same je semua lagu aku dengar….! bengang pun ader.. ye la.. baik bagi band2 yang berkualiti main… jauh lebih elok dari korang la…!!! contoh semalam last minute and mass separation aku tengok baru la boleh pergi jauh….. baru best!!
    x macam selfmadegod!! macam sial la senang cakap!!
    selamat malam!

  46. BoyDxF says:

    – Comment by dungboy|manureman
    “1994/95 is not the same with 2005 la. naik bas dari Brickfields ke CM 50 sen jer. Jam studio RM10 sejam. rokok dunhill 14 tak silap aku RM2.50 sekotak. nasi lemak bungkus 50 sen. time tu tiket RM8/RM10. enough for the bands la. nowadays we have ‚Äúair kosong‚Äù sold in bottles!! kalu you tell me in 1995 that people will soon buy ‚Äúbottled water‚Äù at RM1.80 each bottle then I will laugh at you la!”

    Agree to that Joe..but also don’t forget joe..masa tu punya gig pun dah Rm15…that was 10 years ago when everything was cheap…i assume u must ingat masa you run AGE how much was the kaset masa tu and dah berapa kali harga dah naik…? Byk kali kan? Now tempat nak sewa pun mahal, buat kaset, cd pun naik harga (next year minyak naik lagi sure naik lagi) but then many or record labels still maintain the price of their tape since the last 10 years..also the ticket…people should appreciate and thankful to that…RM15 is damn cheap (to me la even i’m jobless now).

    – Comment by seliparmelayu | 2005/11/27 at 02:58:58
    “delay cam nak mampos menunggu, anyway the show is awesome, ticket pon turun harge, thanks for make it happends”
    Well almost everyone tunggu. I think the organizer and friends dah cuba announce kat semua org about the delay before the gig and a day before (check my post atas ada announce gak..sori la sapa yang tak sempat tgk). Benda tak boleh di elakkan. VX get a delay flight and dah tak leh nak buat apa kan? U should be thankful la coz kalau nak ikutkan..after depa playing in Singapore pada hari Khamis..depa patut main di KL pada mlm Jumaat…the organizer and kids minta favor so depa pi main Filipina dulu then baru sini….but then flight delay probs lak muncul at last minute..but hey..they show up and that’s the important thing. Glad that they make it to happen and everyone enjoy it!!! Hope everyone get their messege!!!

  47. BoyDxF says:

    -Comment by Auntie Tim | 2005/11/28 at 01:03:05
    “to organiser : aku dah tengok show semalam, from the beginning lagi‚Ķ.. sayang VX tak dapat tegok local band main skali‚Ķ.! tapi elok gak diorang x dpt tengok‚Ķ. tidak buat malu je tengok band such selfmadegod yg aku tengok hampeh je! memang tak best langsung korang main! macam tangkap muat asal boleh je‚Ķ. but nothing! same je semua lagu aku dengar‚Ķ.! bengang pun ader.. ye la.. baik bagi band2 yang berkualiti main‚Ķ jauh lebih elok dari korang la‚Ķ!!! contoh semalam last minute and mass separation aku tengok baru la boleh pergi jauh‚Ķ.. baru best!! x macam selfmadegod!! macam sial la senang cakap!! selamat malam! ”

    music is not important…as long all bands dpt apa yang depa hajatkan…which is “express their feelings and spread the message”. That’s more important…cheers!!!

  48. hi boy!!

    boy: “i assume u must ingat masa you run AGE how much was the kaset masa tu and dah berapa kali harga dah naik‚Ķ? Byk kali kan? Now tempat nak sewa pun mahal, buat kaset, cd pun naik harga (next year minyak naik lagi sure naik lagi) but then many or record labels still maintain the price of their tape since the last 10 years.”

    Bagi ku, perihal buat cassette/CD & bikin rakaman ni lain sikit. Dulu nak rakam mahal, tu yang jadi ramai bands join label-label yang ada (kecik atau besau) semata-mata nak merakam. tapi sekarang ni, recording dah murah gila. buat sendiri kat rumah pun pass! memang kalau boleh, kita nak yang best-best sebijik Clay Records misalannyalah, tapi kalu dah tak mampu, buat simple-simple kat jam studio pun beres. kalau dulu, tak bayar RM80/100 sejam tak rakam la kamu. Itu tak termasuk “quarter-inch” tape untuk master dan pelbagai kerenah studio lagi! Lepas tu nak press pulak, tak boleh 100, 200 keping, terpaksa print 1,000 atau pun 500 (tapi harga untuk 500 keping tak berbalai dengan harga 1,000!, so 1,000 jugak lah). so aku pikir, that’s why harga-harga kaset/CD masih boleh dipertahankan. kalau naik pun, 2, 3 to 5 ringgit, but that’s undertstandable lah.

    Apa yang penting, dalam part ni lah, The Bollocks’ Revolution memang beri tamparan hebat untuk everyone to find other alternatives. Tak silap The Bollocks recorded that for around RM90! Tabik tegap to those guys! Agak susah nak ulang balik apa yang tercapai oleh The Bollocks tapi pokoknya kita tak perlu ada 5 atau 7 ribu nak buat album lagi dah.

    anyway, disaster bila nak ada release baru?

  49. Good to hear that the show went well. aku tak dapat pi, buat kerja sampai pagi, tak tidur, so by the time aku nak pergi, dah ngantuk gila. so I opted to sleep instead. and so i miised a good show then, dang!

    to Shammir, about CD, sorry lambat respond. aku still duduk tunggu encik fendi balik from teregganu. without him aku tak boleh nak buat decision. I heard he’ll be back this week.

    Kid, I hope you’ve interviewed Vitamin X sebagai yang dirancang. and yes, please keep the t-shirt untuk gua satu!

    cheers,

    jk

  50. johndoe says:

    Come on music not important? Then who gonna listen to your opinion. MUSIC its the tools of hardcore to break the barrier. Its always does till now. If not who gonna listen to Earth crisis if the music not good? And who gonna read your writing if you have no point? The only part that make hardcore good its music. You like music and everyone does. Especially if we can see real good bands play. And we will surely wanted to know what they all about. Thats why they have review. and ppl buy the product at any cost because the music. not the lyrics. But if someone want to read a good expression. buy books. But i guess some of us especially teenager (no offence but not all i guess) hates book. and music the only way they found easyly related. You way too childish boy. DO understand that part of teenage angst is they want it to be simple. And they turn to art music and fashion as their statement. Not some library books. BUCKS yah this is always be the ISSUE. BUCKS and BUCKS we fight each other because someone making more or someone making less. From then till now. Its always does. But we live in real world. we live that the needs to survive and to always continue what we always love is bucks. RM7000 to do recordings and production still expensive. if you cant sell your band music even as cheap at RM5 for cd. u wont get back your money back. It doesnt matter actually if the product its RM15 per cd the thing its the hardwork and helping out band that really matters.And if a label gain something and still help the kids or bands.It does not matter wether the label goin to be rich as long they come from the kids and helpin the kids.. We are not the corporate. We do not one to become like them,Aite? Music again some of us always do not appriciate the art of music. And we always counted our money for the products that run by the kids. Why it happen? We also forgot every hardwork need to be accounted for. Thats DIY. Thats why it will result to networking and growness of the music. Why we need too cheap price if band not been paid? Or distributor only get 0.50cents for the distribution while distributor spend the hardwrk carrying the cd all around to sell it. Where is our DIY network? where is work for hardcore to hardcore. We are not wrking with it. Because we always argue things that doesnt matter. DIY my ass dont you see? While we are not wrking together we like to place our hatred to someone who you choose as scapegoat. in states they have been selling 7″ for 5Us dollar for years. since 1980. Why is it? and it doesnt matter what kind of band it would be that price. And 10Us dollar for CD. Till now,, why because simple every part of the US10 are made for band distributor and label. RM10 in malaysia its way too cheap for malaysian band to survive. If not they’ll be lots of band do recordings this day. But what can i see band or label to came out RM7000? cheap its way out the line man, Its expensive. If a label sell rm15 for full length its still cheap. At least the money they get from selling would be to support other band. That included shows too? We wanna change their mind about understanding how important to do shows which can pays? no one will understand that joe. simple example look at Boy is enuf, EVery liltle things about our music does not grow if we cant impress the ppl who listen to it. And how you wanna change ppl mind with what we have in mind?

    Boy or anyone can we look at our lifes now. What we are before we saying something about others.?
    We have no control. We still robots waking up every morning doing something you are not. The only things that can give you control is the music.

    you can go on with the life you have now and pretend what you do now. is worth living.

    hope that you when u say thats ur freedom. Think again.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.