UPDATE!: Saturday, 23rd December 2006: Tengkujuh Fest, Mengabang Telipot 60s Studio, KT!

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

46 Responses

  1. brayok says:

    *MENGABANG TELIPOT….(Public Image Lipot a.k.a kampung ub40) http://en.wikipedia.org/wiki/Malaysian_underground_music_scene#Underground_music
    *BOLE LAWAN MONSUN CUP…
    *mintak tolong datang awal,sbb ini kawasan kampung!!!
    rasa aku xdog masalah,sbb gig hock lepas2 budok ganu bole dtg awal dan berdisplin…..
    *lipot calling….

  2. brayok says:

    ape lak komen jadi gini….?????

  3. anockmearan says:

    brayok ngoh…bijok ah mung, siap ade info link lg. baguih. jupe mung dinung ah..

  4. mohd JAYzuan says:

    brayok for life! rudy brayok for prime minister, yeay!

  5. xnizangx says:

    brayok rocks!!!!
    hari-hari sidang di parlimen,…
    bekmok
    harga minyak naik lagi…hahhahahahaha

  6. mohd JAYzuan says:

    WTF? naik lagi ke?

  7. rizie says:

    afundi rudy..yeay..go brayok..go rudy..hehe..

  8. xnizangx says:

    tu lirik lagu brayok ler jay….hehhehehe…

  9. mohd JAYzuan says:

    oh ye ke? mana nak tau.. haha.

  10. brayok says:

    ni lirik paling beh dlm dunia…
    1,x..x..x…
    2,babi..babi..babi…
    3,x..x..x…
    bodo mcm brekmok…
    pok loh babi!!!!
    (cetak rompok dr the goodnite goodies/influence aku)

    jay ada 1band ganu memang beh gile name…THE GUANE…

  11. Joe Kidd says:

    THE GUANE? Oloh! Bijok name band nih! THE GUANE!

  12. mohd JAYzuan says:

    The Guane tu maksud apa?

    Rudy, baju lu malam esok tukang print pass sama aku. Nanti aku buzz hang.

  13. rizie says:

    jay,the guane maksud die

    guane : amacam?
    guane : macam mana?

    guane tu dialek tganu.lebih kurang gitu la.the guane ni,band budak-budak kampung serada.pernah sekali je tgk dierang jamming.dieorang main jamm session kat KT.8/12..joe,sori off topic sikit..

  14. bug_brayok says:

    the macam mana..
    carrraaaaaaa

  15. rizie says:

    hahaha…bug,ok gok tu..dok pun the amacam?hehe…

  16. mohd JAYzuan says:

    oh, sudah faham…

    so, guane awek awek ganu la ning? sihat? hehehe.

  17. rizie says:

    gadis-gadis ganu..cantek dan menarik..(macam slogan negeri)
    kekeke…

  18. xnizangx says:

    padang doh awok mung…ade org komen…tok mung kolektif ngarut!! haahha…dok caye tanye bug. fuck what people say. we’re here to give a kick n have fun…ade cadangan jgn lupe email rubygonescrazy@yahoo.com

  19. rizie says:

    macam mana la scene nak naik..baru nak meriahkan scene tganu ni balik.tp dah ade orang kate mengarut..haish..tapi mmg ngarut pung.sbb kami tidak ‘berpolitkal’..mungkin.

  20. brayok says:

    budok hock komeng tu budok ipoh!!aku pernoh nampok ye 2,3x g2 ah…ye nk kate,kate ah…sbb aku tgk dia PUN XDOK WAT MENDE PON DLM SCENE IPOH!kite plok org jauh duk ipoh saing gan tulong org ipoh,come on la…bukan masanye lening nk duk rumoh komeng org fuck org..diri sendiri pn dog do something utk scene….kite duduk di zamang kite smue bole dpt gan mudoh, hati je hok tentukan mu duk lane mane…read between the line…

  21. Ahaa……. Takpe Kita sama-sama Naik kan Scene Malaysia, Nanti sampai Terengganu kitaorang cuba sedaya upaya untuk menghiburkan minda Rakan-Rakan di sana

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA……… XP

  22. rizie says:

    ntah la rudy..(rudy ke yang pakai name brayok tu?).time semangat aku tinggi…time aku nak buat something for the scene..time aku nak tolong kwn2..ade jugak yang nak kondem..ade jugak nak komen..kalau komen membina boleh diterima la.tapi kalau komen kate mengarut..tak tahu la.tp dieorang ade hak..biar la..

  23. mohd JAYzuan says:

    janji kopok lekor kg. losong sedap, yeah!

    kalau projek hang yang pulau tu menjadi rudy, lagi ramai yang jeles kot? abaikan aje, ikut kata p. ramlee..

    “ey.. bole jalan daa…”

  24. anockmearan says:

    yea yea ..ade orng kutuk..yea yea…bijok Ah ye…sayang sket…muah muah..

  25. bug_brayok says:

    ermmm…
    kopok keteh…nak hock nipih rangup sehingga menjilat jari..

    bestt best..(kene makan sorok sorok nnt jay mintak…abeh)

  26. bug_brayok says:

    rizie…kenalkan awek ganu sowang 2 eik…molek? …bohhhhh.. kah kah

  27. rizie says:

    bug.awek tganu semua minah rempit.nak kenal jugok ke?hahaha..

  28. bug_brayok says:

    alerrrr rizie..
    xkan semuanyer rempit?..

    xbeh aaa gini… ke kamu kedekut rizie nak kenalkan?.. khekhekhe

  29. xnizangx says:

    ok, begini ceritanya. chalet mat kuba mmg venue yang kurang sesuai. pastu…sblm ada gig (baru sebar flyers) org kampung dah dpt menghidu akan acara yg akan dijalankan…org kampung doh bising2 ke tuan chalet.

    jadi, aku ade tempat baru iaitu di sutra beach resort, batu rakit. esok lusa aku akan try bayar deposit. harap dapat carik duit utk bayar deposit tu.

    so, tempat akan berpindah ke sutra beach resort, batu rakit atas tiket ‘gathering kelab skuter’.

    harapnya selamat.

    amin.

  30. rizie says:

    harap-harap selamat.amin.

  31. mohd JAYzuan says:

    jangan lupa bawak kambing.. hehe.

  32. yayok says:

    agak2 ramalan cuaca 23/12/06 camner awok2 ei….

    ade orang sponsor kepok dok? tadok..dok beh ar…

  33. xnizangx says:

    hmm…aku gi ke sutra beach resort nok bayor deposit smlm. dlm phone kate rm400 je sewa dewan sehari. pegi2 sampai dinu, dewan besor rm400 separuh hari, dewan kecik skit rm400 full-day. tapi KENA amik makanan. minimum 100 orang. rm20 sekepala. jadi RM2000 makanan saje. pastu sewa dewan kecik rm400, equiptment+transport rm450…kira2 belom ape2 dah rm3000.
    jadi, gig cancel tukar jadi jam session. maaf kawang2 atas kekalutan ini.
    mungkin terlalu konfiden dgn venue pertama (chalet mat kuba)…hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,,,,,…….

  34. brayok says:

    MAT KUBA……..ye dh janji gn aku bole tp org kampung sudah marah nk wat mcm mn boh!!!!

  35. mohd JAYzuan says:

    rileks, gig tak jadi aje.. bukannya dunia nak kiamat pun..

  36. dean says:

    bijok ni! goodluck rizie n de gang! =>
    nnti kawang nok zine banyok2 keping deh. uhuhu…

  37. mohd JAYzuan says:

    gua tetiba feel kg. losong ni.. aduh!!

  38. dean says:

    kerepok lekor! slurp! ;>

  39. awang says:

    weh brayukk….

    mun kenal dok akuu….hahhahaaa
    camna aku leh jupe mung sining…

    aku nok balik raya aji ning….kita makang “ikang’ bbanyokk gituu….hahhahaa, koceh pesang doh suruh wat alik

  40. brayok says:

    cis natang awang pembangkang kepada kerajaan malaysia…
    aku baru balik dr terengganu raya aji?mungkin balik…. wellcome to awang aku nok tengok tulisang mu plok di periuk nasik ni..bule aku curi knowlage buak lirik…

  41. brayok says:

    bagi kawan2 yg pegi ari tu terime kasih dan anda bole menilai sendiri kebangkitan scene d sana…thank for helping friend…

  42. xnizangx says:

    TENGKUJUH JAMM gig 06

    Kutipan tiket dan jual cd Bollok Wok =RM500
    Aku tambah =RM50
    Rudy tambah =RM50
    Bayar studio =RM150
    Bayar 2 amp, mic stand + amp blow =RM140
    Civil Disorder (KL) =RM100
    In Curl (Alor Star) =RM50
    Brayok (Ipoh) =RM30
    Love As Arson (Kemaman) =RM20
    7 band lain =RM70 (RM10 setiap satu)
    Laminate tag =RM20
    Lebih RM20 Belanje makan malam 2 budak Kuantan yang tembor datang ganu dok kabo mokpok dan bajet lari.

    Secara jelas dan nyata, gig kali ni adalah rugi. Walaupun jumlah tak besar, yang tak bes sebab bayar band sikit je. Takleh nak bayar tambang pegi balik untuk band-band yand datang dari jauh. Ni disebabkan ramai yang datang takmau bayar untuk masuk. Kenapa ye?

    Walaupun rugi sikit je, tapi sape mahu rugi kan? Tak kire lagi keluar modal print tag, fotostet flyer, beli pengikat cable dan lain-lain. Jadi, bayarlah untuk masuk ke gig…kalau nak tengok satu band je pun, at least cakaplah…boleh lah buat kira kasik murah ke ape.

    Mungkin tiket yang dikenakan juga agak mahal sikit iaitu RM8. Itu salah pihak akulah, tapi lepas 5 band main, aku dah turunkan ke RM5 still diorang takmau bayar dan aku dah malas nak jage sangat. Lantak koranglah. Simpanlah duit korang beli rokok.
    Adios.

    Nizang.

  43. rizie says:

    thanks to all

  44. ekspres rakyat says:

    lek a nizang…buat guane? dah style budak skang maleh nak bayar bila masuk gig! so, ni pun satu “isu berbangkit” gak apa. Tentang jenis org2 yg tak supportive. mcm mana scene nak terus idup? kalau x support sesama sendiri. so, atas semangat setiakawan tersebut, aku rasa aku nak beli zine mosh! ko tu…ada lagi ke dah abis? kalau nak trade bole? e-mel aku ha…

  45. syamil_duran says:

    -AKU AKAN KE TERENGGANU SOKMO!!!-
    23aribulan, aku ader gig kat terengganu…
    tengkujuh jamm…
    aku dah ambik cuti siap2 pade 22aribulan… aku, lineup aku(brayok), ngan abang drummer aku bertolak ke terengganu pade pukul 6ptg.. lalu kat grik, tak nampak ape… dgn sejuk gile… kabus penuh… dah mcm2 tempat aku lalu akhirnye aku sampai kat terengganu… rase membuak2 aku nak nengok terengganu… mule2 aku dah terase angin yg kuat… kuat gile… gile pun tak kuat mcm “gining”…hehehe…
    sesampai je aku kat mengabang telipot, tempat kelahiran rudy…
    kiteorg trus kerumah rudy(gitaris aku)…
    dapat la aku jumpe mak ngan adik2 die… aku lepak2 ngan member2 die kat dpn umah sambil menikmati suasane reggea… hehehe…
    dah puas lepak2… aku pun masuk tido… abis dah sampai malam ape nak ade…
    Keesokan arinye aku bangun awai… kul 8pagi tu.. sbb terdengar bunyi mak rudy menyiapkan sarapan pagi… aku trus bangun lepak2 kat krusi dpn umah rudy… lepas tu rudy dikejutkan oleh mak die,mak die nqak ke kl… ayah rudy ade keje kat sane… pakcik rudy yg antar diaorg ke stesen bas…
    aku pun pegi la kedapur… ramai2 makan skali… pagi2 lagi aku dah pekena nasi berlauk ngan nescafe panas, perh… best wo!!! siap ade sambal blacan… bab makan serah je kat aku… selesai “makang” bak kate lorat org terengganu, aku, lineup aku(brayok) adik rudy, rahimie dan abg saleh(drummer brayok), kamal bersiap2 nak pegi gig… rudy menalifon nizang dan rizie…diaorg on the way ke studio… kiteorg siap awai sbb nak tlg diaorg..dah siap semua kiteorg pun bertolak ke kuala ibai… tak silap aku 15minit mcm tu la dari mengabang telipot ke kuala ibai… sepanjang perjalanan aku, aku dapat tengok care idup org terengganu… pakcik2 lepak kat satu pondok… ramai2… bestnye, kalau aku dpt lepak ngan member aku mcm tu… silap2 sampai kepagi tak abis topiknye…
    Sampai kat studio.. 60’s studio name tempat tu… aku trus naik ke atas.. aku bersalam ngan owner die, jason… sempoi orgnye… ade lagi satu owner buyong name die… tapi aku tak baper knal… besar jugak tempat nyer… tapi yg best memanjang…kiteorg tunggu kejap.. sbb amp gitar nak sampai… selesai semua… kiteorg pegi jalang2 cari makang jap.. kat dpn studio tu ade masjid terapung… sempat la aku tangkap gambar…
    hehehe… aku tegur pakcik2 kat situ, peramah betul org sane.. sepatah aku tanye, trus die sambut seolah2 dah knal aku lame…
    mmg tak boleh dinafikan… awek2 kat terengganu comey2 blake… dah la lawa,putih2 plak tu… yg itam2 manis, terselah ayunye… ish3x.. lawa2 sungguh hamba ALLAH ni…pastu aku trus bergambar di blakang masjid terapung kuala ibai… puas bergambar aku trus ke studio balik… dah ramai yg lepak2 kat dpn pintu masuk studio.. ade 3 tingkat kat studio tu… studio tu tingkat 2, atas skali bumbung die terbuka… best boh kalau buat atas bumbung hehehe…. aku lepak kat studio tu jumpe dan bersalam ngan band members… ade yg sound check… pastu Nizang ngan rizie sampai,diaorg trus siapkan keje…kiteorg pun tlg la skit2…nizang mintak tlg kat rudy dan kamal ikut die pegi ambik budak kedah, in curl… diaorg pegi 2 keta… aku ngan saleh trus pegi try drum…snare saleh ade problem skit… aku mintak tlg kat jason.. jason main drum untuk band fret… mungkin die serba serbi tau… setelah die menurunkan ilmu dan skil2 lamenye… maka settle la masalah piccolo saleh… time kasih jason, jase mu dikenang… josan ni org melayu… gelaran je tu.. sesampai je nizang die trus nak mulekan gig… rudy ngan saleh tlg die…
    aku ikut rizie pegi makan… dpn skit dari studio tu ade restoran makan… best kat situ… mcm2 ade… dah mcm pasar malam… rizie bwk aku lepak ngan member2 die… aku tak baper knal budak2 terengganu… lepas diaorg memperkenalkan diri baru aku tau goodnight goodies rupenyer(influence aku tu)… sempoi lepak ngan diaorg…peramah.. kuat buat lawak…aku paham skit2 je perbualan diaorg… “hanya kubang”… aku tak tau maksud nye..
    hehehe… aku makan nasi ‘ayen’ kate diaorg… hehehe aku jwb melekattt…. hehehe… abis jer makan ujan turun… lebat gak… aku terpakse tunggu jap… renyai2 je aku trus pegi studio blk… sampai je aku tengok budak2 dah ramai… ade yg beratur nak masuk… memang beh ah… tapi ade yg tak nak bayar… tak boleh la mcm tu… alamak… tak best la camni…
    kepade budak2 yg tak bayar tu, kite tanam la sifat respect kat band2 yg main… bayar la… bile kite nak maju?? blk pade cite tadi, aku dok blakang skali sbb dah ramai sangat… aku tengok band first.. band adik rudy, cock say cock dung…sempoi diaorg main, tight music diaorg…lepas tu band fret…jason main drumm… bnyk skill mamat nih… lepas tu band ala2 punk rock ska.. killing steward… awai2 lagi dah ade punk… beh ah.. semua support… diaorg ade bwk lagu sendiri dan cover song dari rancid-i wanna riot,the brews, ramones-blitzkrieg bop, mcm2 lagi la… baye2 aku gak diaorg ni.. lepas tu band dari kl, civil disorder… siap conteng muka lagi… nice guitar… diaorg dah ade demo… lepas tu the obvious plak.. crowd yg ramai dah mcm riot aku tengok… mmg beh ah… aku siap2 tuning lepas diaorg turn aku.. sampai giliran aku, aku trus menonong kedepan je…kemudian nizang perkenalkan aku dari ipoh… pastu crowd semua kedepan… dah pasang semua aku trus memperkenalkan diri.. aku ckp mcm ni… “kami brayok, time kasih kat korang sebab datng… ini kire first time aku dtg terengganu… mmg beh ah… terengganu sokmo… punk sokmo”… crowd tepuk tangan sambil gelak… hehehe tak betul ape aku ckp tu… hahaha… aku trus main lagu pertama… im a shit worker… masuk je drum, aku nyanyi… aku tengok barisan dpn aku aku semua nyanyi skali… sempoi la crowd terengganu… yg peliknye mcm maner boleh tau?? hehehe… masuk lagu ke2 aku sembang2 skit, tentang seseorang yg nak jadi punk rocker… wannabe tajuk die… lagu ketiga kiteorg main lagu cover dari nofx… mula2 aku nyanyi elok je… saleh masuk drum mike aku dah ilang kena kidnap… hehehe… mike rudy ilang… crowd dah serbu… gile, sampaikan metalzone rudy sampai ketengah… ish3x… sempoi2.. abis je lagu tadi aku sembang2 lagi… pasal peperangan… aku fuck yahudi… tajuk lagu ni stop the war… aku mintak diaorg pogo… memang menjadi… puas ati aku geng… ade geng2 punkers yg dresup mcm generasi pertame dan kedua… mmg power la korang… kuat prinsip tu… diaorg nilah yg banyk menghidupkan gig… kiteorg truskan dgn lagu yg ke5…ketuk ketuaq…sampai lagu yg ke6 crowd tepuk tangan, sbb lagu ni berunsur ska..farewell tajuk lagu ni… diaorg ape lagi skakin la… lepas tu kiteorg main lagu yg ke7… lagu yg kiteorg masukkan dlm bollok wok… berdiri kat tepi sebelah kiri… lagu ni mmg banyak sambutan…, crowd nyanyi skali… mungkin kat tengah2 die ade reggea kot… ataupun diaorg dah dengar lagu tu… nizang pun nyanyi skali… thanks nizang support kiteorg… sempoi org ganu semua ‘ambik tau’… crowd tak puas dengar lagu ska.. kiteorg pun main la lagu nofx-johnny appleseed… mase tak cukup.. jadi kiteorg pun main la lagi 2 lagu… kiteorg truskan dengan lagu ska.. lagu yg dah lame kite tak dengar.. generasi ke2.. rancid-time bomb…oleh sbb band aku trio… aku mintak diaorg nyanyi skali… mmg sempoi… sampai abis diaorg nyanyi… mmg beh ah…aku truskan dgn lagu pilgrims yg tlah dimainkan semula oleh carburetordung dlm tribute to pilgrims… tuan johnny tajuk die..crowd mmg pogo habis2san…aku suke la ganu… hehehe.. abis je main aku trus stay untuk tengok band dari dungun ganu… goodnight goodies.. mmg best la.. tapi aku bengang sbb mike rosak tiba2… nasib baik diaorg main lagu yg aku mintak… yamasala… lirik terbaik tu… lagu2 diaorg rudy nyanyi sampai abis… bagi aku, kalau band dari dungun semua best2… sape kate band terengganu tak tight??? mai turun dulu la… pastu ade band dari kedah.. in curl.. aku sempat tengok diaorg soundcheck je.. aku trus gi makan… sory guys aku dah sakit perut tak makan.. aku pun pegi la makan.. ngan lineup aku… abis makan aku lepak kat bwh.. diaorg ckp clumsy ruby ngah main.. aku naik2… rupe2nye love as arson dah abih main… sory rizie.. sory guys… tak dapat tengok korang performs.. tapi aku tau musik korang tight… mase korang same2 main kat ipoh ngan aku dulu, aku suka sound korang… sedap… aku dipahamkan budak2 terengganu menantikan saat2 akhir.. sbb band dirty divider.. band ni diaorg ckp dah lame.. tahun 98 tak silap aku.. selepas carburetordung..penuh crowd.. original punk.. ramai org2 lame.. abis2 je gig.. aku lepak kat bwh.. tunggu nizang settlekan barang2.. aku jumpe ngan band2.. bersalam2man.. tangkap gambar, sembang2 pasai pergerakan band aku dan diaorg..influence, mcm2 la… settle semua kiteorg blk mandi2.. lepak2 jap.. pastu member rudy dtg.. then they make me be a rasta.. hehehehehe… siap2 semua rudy tipon nizang, diaorg ade lepak kat zies corners.. sampai2 je..aku tengok nizang, rizie,budak2 civil disorder ngan clumsy ruby kat meja makan.. kiteorg pun salam2 la.. skali nasik dah abih.. perut aku dah berkaraoke dah.. nizang ajak makan kat gerai batu burok.. rudy ckp tu tempat syed dirty divider slalu lepak.. sampai2 aku nampak budak2 dirty divider ade lepak kat situ.. rudy bagi tau aku salah sorang kat group tu dah lame dlm scene.. tok ari name die.. kire second generation la.. nizang dtg lambat sbb keta die rosak.. tibe2 pakcik aku call nak jumpe aku.. die trus dtg kat gerai aku.. aku sembang2 ngan die sementara tunggu nizang.. macm2 aku sembang dah lame tak jumpe.. pastu group2 tadi pun dtg.. lepas lame lepak2.. nizang , rizie ngan band2 tadi pun dah nak beransur pulang..selesai bersalam aku semua pun bersurai.. sampai je umah aku trus tido.. letih gile..esok paginye aku bangun awai lagi.. aku pinjam mtr adik rudy aku lepak tepi pantai… mmg beh ah.. tenang je ati aku.. sorang2.. pagi2.. besar sungguh ciptaan ALLAH.. aku lepak lame gak.. pastu aku pusing2.. mam dah lame aku dok situ plak.. sesat baru tau.. aku ternampak awek comey naik tangga.. ish3x comey sungguh.. dah puas aku jln aku blk rumah.. aku dok kat dpn umah.. sambil bace zine rizie.. (aku beli 2 rizie)… hehehe..n dlm tak sedar je aku tertidur.. tengahari tu diaorg kejutkan aku untuk makan.. tiba2 ngantuk ilang hehehe… abis makan aku jadi jamaica kejap… hehehe… pastu pakcik aku dtg antar kopok… siap2 mandi dan berkemas semua, aku pun bergambar kenangan ngan adik2 rudy.. rahimie, helmee ngan asyraf.. pastu kiteorg trus jln2 ke bandar.. kiteorg pegi pasar payang.. first aku kesitu..mmg banyak brg la..aku jln2 sambil melihat awek2 yg comey.. hehehe.. aku rehat mkn kat foodcourt kat dlm tu gak… makan nasi ayam hailam.. nampak same je nasi nye… mane hailam nye?? pelik kiteorg hehe.. sambil mkn rudy sempat jumpe 2,3 org rakan2 die.. selesai makan aku nak shopping kiching2 plak.. aku singgah satu kedai,aku beli sekor penyu, hehe.. batu bersurat pun ade, lawa owhh mcm penjual die gak.. dah bnyak kali aku sebut lawa kan.. korang turun tengok sendiri la.. aku sempat sembang2 ngan awek tu.. pastu rudy tawar menawar harga baju.. kamal nak beli baju.. sempat gak kiteorg kacau2 die.. suare mcm fasha sanda beb.. last2 rudy tanye dok mane..skali die jwp ‘telipot’.. hahahahaha… org kg rudy.. gelak besar kiteorg.. awek tu pun gelak.. korang pun gelak la skali.. hahaha… mase kiteorg tak cukup aku trus pusing2 k. terengganu.. pastu trus chow.. bile lalu je umah rudy, aku teringat baru nak tangkap gambar.. cis.. menyesal aku.. aku trus tangkap kat pantai dpn2 tu je… jadi la… pegi kat batu berakit pun kire ok dah.. pastu aku shopping kopok losong kat azmi kopok… aku shopping abis kopok ‘gethea’.. 30inggit aku sorang je.. hahaha.. pastu aku trus pulang ke ipoh.. aku suke la terengganu.. aku harap crowd2 punk kat ipoh, yg lame2, otai2 meh la turun gig.. support kami yg masih baru,,,… mcm zaman toxin99%.. best yoep.. ok la.. kalo ade gig ganu boh, panggil je aku.. insyaALLAH aku dtg.. hehe..mmg beh ah aku main kat sane.. punk sokmo.. terengganu sokmo..

    terengganu=bumi punk…

  46. mohd JAYzuan says:

    penat mata aku baca hang nya artikel syamil, hehe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.