Saturday, 20th January 2007: Pack in JB! CANCELLED!

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

21 Responses

  1. mohd JAYzuan says:

    wah, riot ni! go felda punk kids!!

  2. rizie says:

    ekekek..aku suke flyers nih..”FELDA PUNK ARISE”..gempak la weh..abis la mawi lepas ni.ekekeke…

  3. xnizangx says:

    this flyer is on the front page of METRO today!!! along with interview (via phone) with JIMBO the organizer!! really funny story. haahhahhaha!!!

  4. brayok says:

    bodo punye metro…

  5. shahrizal says:

    hahaha aku baru terbaca tadi. diorang (metro) tatau la tuh gig cancelled untuk tolong flood victims

  6. ch3d33n says:

    Bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai gig itu, termasuk kebenaran penganjuran, wartawan Harian Metro menghubungi penganjurnya dengan menggunakan nama samaran, Mazlan yang kononnya mewakili Gerakan Pemuda Punk dari Utara.

    HARIAN METRO (HM): Hello… saya Mazlan dari Gerakan Pemuda Punk Utara nak tanya pasal persembahan punk anak Felda ni.

    PENGANJUR: Ya, abang… saya rasa terharu betul sebab kami buat (gig) ini bukan besar sangat pun, tapi sekadar hiburan.

    HM: Kami nak pi, tapi tak tau tempat gig. Nak pi sana susah ke dak?

    PENGANJUR: Senang saja…naik bas terus berhenti Skudai…itu dah tak jauh dari tempat gig ni. Saya rasa terharu betul…tak sangka pula dapat sambutan meluas…nak datang berapa orang?

    HM: Dalam empat atau lima orang. Macam mana dengan bayaran?

    PENGANJUR: Bayaran secara sukarela… kalau baru dapat gaji bayar lebih, lain kali boleh kita buat (gig) lain.

    HM: Semua wang yang dikutip tu nak bagi derma kat mangsa banjir ke?

    PENGANJUR: Eh, tak adalah….nak bagi pada band yang kita orang import dari Eropah tu.

    HM: Kalau tak dapat sambutan macam mana? Bayar juga kepada band dari Eropah tu?

    PENGANJUR: Kalau tak ada orang, kita tak bayar la. Macam mana awak dapat nombor telefon saya?

    HM: Alaa, kalapunk) mana nak dapat. ‘Member’ (kawan) baik juga yang bagi. Nanti sampai sana (Johor) saya call (hubungi).

  7. ch3d33n says:

    Gerakan Pemuda Punk dari Utara –> nampak sangat nak bodohkan orang yang taktau benda hehehe..
    esok aku nak call harian metro cakap aku gerakan pemuda punk dari sarawak la…

    HM: Alaa, kalapunk) mana nak dapat. ‚ÄòMember‚Äô (kawan) baik juga yang bagi. Nanti sampai sana (Johor) saya call (hubungi). –> ayat lucu…

    en Jimbotak.. comment sket.. aku rasa dorang maybe mmg ada call kau tapi apa yg ditulis aku yakin sangat2 bukan jawapan dr kau heheh.. ke mmg kau sengaja jawab phone camtu heheh..

  8. selipajepun says:

    Gerakan Pemuda Punk dari Utara? daaa… skema betul! hahahaha

  9. dogpop says:

    oit
    jom la jem kan harian metro punye feedbacks/komen form kat web harian metro….
    unite gerakan pemuda punk.

    yang benar,
    gerakan pemuda punk badok!

    hahaha.. no offense badok guys!

  10. selipajepun says:

    ‘Pemanggil yang hanya memperkenalkan diri sebagai Amir memberitahu, satu daripada kumpulan punk terbabit yang juga ‚Äòsekampung‚Äô dengan Mawi iaitu Felda Taib Andak, Kulai, Johor, amat gembira dengan kejayaan anak Felda berkenaan dan kehadiran juara Akademi Fantasia Ketiga (AF3) itu bakal dijadikan penanda aras konsert punk itu.’

    har..har…har….
    metro skang dah jadi macam komik gila-gila laaa…

    yg benar,
    gerakan pemuda balada atas tol

  11. xnizangx says:

    aku pemuda punk hulu terengganu!

  12. syedsyahrul says:

    Dari perbualan telefon dengan Jimbo, sah perbualan itu tak berlaku. Fabrication dari wartawan metro semata-mata. Another reason untuk boikot nst publication.

  13. dean says:

    yup, lame non-ethical journalist.

    diberitahu oleh sumber boleh percaya akan ada isu ttg ‘punk’ akan bangkit lagi dlm metro 3 hari!!! sebelum masuk paper jumaat yg lepas. it shows dorang dah plan to highlight this stuff n doesnt give a crap la yg benda tu cancel ke ape ke. they made up stories utk melariskan jualan.kita pulak bijak sangat tgk paper ada isu punk je terus beli. like last time.

    d’oh!

  14. dean says:

    yup, lame non-ethical journalist.

    diberitahu oleh sumber boleh percaya akan ada isu ttg ‘punk’ akan bangkit lagi dlm metro 3 hari!!! sebelum masuk paper jumaat yg lepas. it shows dorang dah plan to highlight this stuff n doesnt give a crap la yg benda tu cancel ke ape ke. they made up stories utk melariskan jualan.kita pulak bijak sangat tgk paper ada isu punk je terus beli. like last time.

    d’oh!

    dean.
    http://www.papakerma.com

  15. dean says:

    the best part is, aku dpt rasa penulis metro tu sedang baca ricecooker ni. ahahaha…gimme a buzz honey! ~

  16. dean says:

    Inviting all to

    Artport 1 year Anniversary
    @ Shah Alam Art Gallery
    8pm – 27th January 2007
    Saturday
    FREE

    with:
    A.Samad Said
    Lord Sunny Day
    So:Sound
    Zul Di Kala Jingga
    Quest of Quasar
    Raja Ahmad
    Deepset
    Bak Qi Xuan
    Blister
    Ruang-ruang Kosong
    + more!!!

  17. shahrizal says:

    aduh kacau gila sial orientation 🙁 tabley pergi artport

  18. r33na says:

    uhuhuh…macam2 kesian anak felda..

  19. shittalkers says:

    betol betol ksian budak budak felda. Boikot adalah cara terbaik kot. tu jek pendapat aku. jangan dok sebok beli.. baca takper haha..
    lirik yang aku amik dari myspace band the liberals nih, agak bernas. tapi aku blom penah lagi dengar lagunya.

    Harian Metro

    Berita Indah khabar dari rupa
    Cerita dijaja sini sana
    Semuanya dusta tipu belaka
    Wang ringgit menjadi agenda

    c/o Harian metro !
    Harian metro keparat!
    Harian Metro!
    Harian metro bangsat!

    Isu yang kecil menjadi sensasi
    Dari cerita yang penuh ilusi
    Itu semuanya tak pernah dipeduli
    Kebenaran hilang hadir fantasi

    c/o Harian metro!
    Harian metro keparat!
    Harian Metro!
    Harian metro bangsat

  20. shahrizal says:

    nofx is doing south east asian tour on april. just wondering, is anyone gonna organize any shows for them? the singapore tentative date is on 20th april. kalau dapat buat small diy show kat sini mesti best

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.