Saturday, 18th to Sunday, 26th November 2006: FC Five’s The Hardship Tour 2006

Joe

Joe hoards and shares.

213 Responses

  1. Karen freakism says:

    We were born sell-outs. XD~

  2. Osman Salleh 06 says:

    Wow.So many had happened and im posting a second sandiwara in the same blog.This is amazing!Have fun reading again oh and ya Joe Kidd we have a lot of humour in the local HC scene now.hahahahah.

    Perbualan ni berlaku di salah sebuah mamak di depan rumah BoyDxF.Boy agak bosan malam itu dan mengajak drummer band dia (Joe) untuk lepak bersamanya di mamak tersebut.Perbualan biasa mengenai kehidupan,pekerjaan dan perniagaan bertukar menjadi perbualan mengenai DIY dan keadaan menjadi agak panas .Akhirnya Joe tidak dapat mengontrol ketidakpuasan hatinya terhadap boy selama ini.Baca lah apa yang berlaku seterusnya.

    BoyDxF : Apa CERIT Joe?Style style Joe Kidd sikit.haha.

    Joe : Ok jer.Life macam biasa saja.Biasalah ramai yg invite jadi judge.Kena practice skate lagi.But so far so good la life.Kau apa cerita pulak?

    BoyDxF : Aku ok jer.Still struggling la. Dengan magazine,personal life aku,anak lagi,DIY lagi.Susah sikit laa tapi nak buat cam mana.

    Joe : OK~~!!! (dengan nada sarcarstic style DIY punk yg dipelajari dari Boy) .Anyway asal kau ajak aku lepak malam ni Boy?Mesti ada apa apa ni.Biasanya kau tak ajak.Selalunya kalau nak pertolongan dari segi duit ker side business ker baru kau ajak aku.Ker paling kurang pon pasal band yang dah lembap bagaikan siput babi yang sedang merangkak.

    BoyDxF : Bukan apa Joe sebenarnya ada budak budak kl ni ajak main gig.Band Jepun turun so diorang nak kiter supporting untuk band tu.Kira kita tour bersama band Jepun tu nanti time diorang kat Malaysia.Lagi satu kau ada lubang di mana aku boleh jadi judge tak untuk mana mana skate competition?Aku nak duit skit ni.

    Seperti biasa boy menokoh tambah cerita yang Disaster Funhouse diajak Tour bersama band Jepun tersebut tapi di sebaliknya Disaster Funhouse hanya dipelawa untuk bermain opening act di hanya sebuah gig di JB.

    Joe : Woah!Kau biar benar Boy?Band kiter yang bodo bodo ni diorang ajak?Rilis sound dahla cam haram.Compilation Tang dulu tu pon sound cam puki jer.Aku tak caya ko laa boy.Kau ni kan kaki kencing.Macam macam ko CERIT…amik ko aku pon tau style Joe Kidd.

    BoyDxF : La betul Joe.Aku tak tipu!

    Joe : Baguslah kalau macam ini.Aku memang suggest nak buat band baru ni tapi aku sebenarnya tak nak ajak kau.But since dapat opportunity macam ini aku rasa kita perlu jam balik ini.Aku dah ada semangat ni.Jom cari line up yang lain balik.Damn im so excited!Aku nak call sponsor spnsor aku.Diorang mesti tak kisah and mesti nak support.Kau nak kau jadi judge skate comp tarahal!

    BoyDxF : Tapi kan Joe.

    Joe : Tapi apa Boy?Tader duit ker nak travel bersama band tu?Apa Boy apa?Jangan risau semua aku support!

    BoyDxF : Tapi….

    Joe : Apa lagi yang tapi ni Boy?

    BoyDxF : Aku dah tolak offer ni.

    Joe : Apa dia?Kau tolak offer main dengan band Jepun tu?

    BoyDxF : Iya!

    Suasana mula berubah.

    Joe : Fuck Man!!!Asal Kau tolak?

    BoyDxF : Sebab aku rase tak cukup DIY show ni.

    Joe : Apa dia tak cukup DIY?DIY kepala mak kau.Kau ni memang ada masalah perangai la.Kau Pyshco la Boy.Aku yg disponsor ni kau tak kecoh pulak pasal DIY.Asal?? sebab kau hutang aku duit kan?Bodo laa kau ni.Memang hidup dalam gua!!

    BoyDxF : Bukan apa Joe dengar dulu explanation aku…

    Joe : Sudah aku dah malas nak dengar.Selama ni aku yang cool ni mendiamkan diri sahaja.Tapi kau pijak atas kepala aku.Bodoh!!!Tak Abih abih ngan DIY siapa nak bagi anak kau makan kalau asyik DIY jer.Siapa?Siapa?Memang bodoh.Ini Malaysia bukan negara luar.Faham faham sikit.Semua orang kau nak backstab.Kau buat magazine skate itu DIY ker?

    BoyDxF : Dengar dulu Joe jgn melenting jer.Aku nak expl…

    Joe : Sudah la!! kau dulu pon waktu band Hong Kong apa entah main sini kau cause havoc.Kau boycott band tu kau masuk website diorang sign guestbook diorang letak comment bodoh bodoh.Fuck diorang kutuk diorang sini sana.Last last bila time diorang main sini kau juga pergi buat review untuk diorang.Memang poser dan hipokrit!!!Kau ni memang tak berubah.Disebabkan kau la aku tak dapat sponsor dari Hong Kong untuk skate.

    BoyDxF : La Joe benda tu kau masih simpan?

    Joe : Sudah pukimak aku tak nak dengar apa kau cakap!!!!Sekarang ni dapat chance nak main gig sebegini kau buat cam ni pulak.Bodoh betul kau ni Boy!Memang bodoh!Macam mana anak kau nak belajar daripada kau?Macam mana?

    BoyDxF : Joe sabar dgr apa aku nak ckp n….

    Joe : Sabar kepala bana abah kau!!!Kau nak aku sabar apa lagi?Apa Lagi???Dah dah!!Mamak kasi kira!!

    BoyDxF : Sabar dulu Joe.Ok macam ini aku belanja kau!!!

    Joe : ARRR!!duit nak beli makanan untuk anak tader nak kau nak belanja aku!

    BoyDxF : GULP~~~!~@$

    Mamak : ya mapley apa mau?

    Joe : Kasi kira semua!!!

    Mamak : Sekali kah asing asing?

    Joe : Semua skali ini pukimak tara duit mau DIY sampai mati makan free saja.Saya bayar semua.

    Mamak : Ok!Semua skali 69ringgit 90 sen.

    Joe : Haa??

    Mamak : 69 ringgit 90 sen

    Joe : Pukimak apahal mahal sangat?

    BoyDxF : (Dgn nada yang sungguh lembut skali)Aku dah lama tak makan mamak Joe tu yang aku bedal semua makanan yang aku rase nak makan.Aku dtg setengah jam lagi awal dari kau tadi.Aku ada tapau lagi utk anak aku kat rumah tu.Kesian dia tak pernah makan makanan mamak….

    Joe : Tulaaa kau nak DIY lagi tapi kikis duit aku.BODOH punya lelaki!!!Sudah mamak amik 100 ringgit ni.Keep the change!!

    BoyDxF : Joe dengar explanation aku…

    Joe : Sudah ko jangan contact aku lagi!Pergi mati kau sama DIY kau.BANGSAT!Menyesal aku main dengan Disaster selama ni.Memang ethic tong sampah la kau Boy.

    Joe pon bangun dan beredar ke keretanya sambil itu BoyDxF berfikir dalam hatinya “ Kenapa laa Joe ni marah sangat ngan aku?Adakah aku telah melampui batas aku?Hari demi hari kawan kawan DIY atau bukan DIY meninggalkan aku.Kenapa iyer?Adakah semua ini salah aku?Kenapa?Hurm……..Takper biarkan jerla diorang,eh lupa pula”.

    BoyDxF : Mamak!!Mana itu baki?

    Mamak : Eh itu u punya kawan suruh saya keep the change!

    BoyDxF : Tada tada!Bak sini duit tu

    Mamak : Aiyo!sikit jam suruh keep the change sikit jam mintak balik!

    BoyDxF : Sudah ko bagi sini balik duit tu.

    Mamak : Nah amik sama duit u.

    Dalam hati Mamak tersebut “enge poringe pundek naye sapeten DIY pundek tada duit baki pon mau kasi amik kawan sudah bagi”.

    BoyDxF : Ok nanti saya ada kawan baru mau belanja saya saya bawak dia makan sini!Bye! DIY or DIE!!!

    Dalam perjalanan pulang ke rumahnya

    “Mampus la Joe janji aku dapat duit baki dia.hahahah.Dah dia suruh jangan contact lagi so kiranya hutang dia pon tak payah aku bayar.hahaha.Selamat aku.Hidup DIY sampai mati tak kena campak lombong macam shammir sebab anak aku dah bekerja mampu kebumikan aku!!!!YAY!!!” РBoyDxF

  3. trendyXhardcore says:

    ouh fuck?
    apakah ini osman salleh?
    berita gempar rabak ni.
    hahahahahaha..
    camjengjerz.

  4. radioterbang says:

    hey Boy, U’re Hardcore kids(man) in 1996 era. UxF is kind of comeback kids, keep the traditional of Hardcore in the new millenium. Karen? we give her room to change. Joe Kidd, aaaa now I remember, hehehe. Jangan mare la brader. Paisey pun ade, ejoy pun ade… apa lagi buat zine la, apa keje cari duit je, capitalis la wei

  5. radioterbang says:

    To Ein…. calm down bro. Aku belanja satey kajang.

  6. radioterbang says:

    Byk betul petikan perbualan… perbualan YM aku pun ade, dasyat

  7. dysuc))) says:

    “Cradle of Filth if i‚Äôm not mistaken depa ni consider a satanism and sexism band, Earth Crisis the wellknown pro-life militant faScist sxe band”

    What have you expected bands under Roadrunner Records will free from disease like abovementioned? As might you already know, when it comes to major label, shits like these aren’t so much a big deal. And marketable is what comes first. So why whining about Roadrunner having this kind of bands? They’re not holding DIY ethics either. The disease widespread within their label isn’t matter the most, so money is the important thing here. So, they’re (bands/labels) suits & meant for each other; exploitive by any means. Example: Bands, “we’re outcast by saying that hating women is normal. We use this label to spread what we think is right”. Labels, “we don’t care much about what are you saying. We’ll take care of you as long as you can make us sums of money”. This show will be included non-DIY bands, so this show still isn’t DIY anyway, despite it has been organized & collaborated among DIY fellas. Enough on that.

    Perhaps, I assume to have a band like Love Me Butch will be a tool to have more audiences; as in like ‘stealing’ their fan-based crowds. And then some DIY bands that participated could be easily promoted among them all. So what’s about they (big bands) already got well promoted in mainstream medias, mainstream shows etc? By having them, can’t you see this is likely trying to shove in mind of new audiences that Love Me Butch also HC/Punk? I don’t mind their sounds lately have changed to Poison The Well or Hopesfall kinda like… so if that sound makes ’em hardcore enough, well sorry to say, fuck you. As many here already know, Hardcore/punk goes far more beyond a sound that we could define. It’s an attitude & ethic that counts, really. So, care to elaborate on this one? Hence again, still I consider this show isn’t DIY and if you said that this show is DIY, well… my previous writing have says it all.

    Then again I have to keep on pressuring you guys that DIY is one of the important & basic things in Hardcore/Punk. So, what it means when it’s lost & being left far behind? Answer it yourself.

    And Nizang, do answer my question:
    “Then when it‚Äôs come to close/open minded thingy, it‚Äôs all about the ethic (or ethically corrected) that we‚Äôve been always babbling back then up until now. Yeah, those simple yet important ethics; DIY, non-racism, non-homophobic, non-fascism & the list goes on. Is ‚Äòopen minded‚Äô here as you‚Äôve been said was about neglecting those ethics & leave it all behind? Plus, it wasn‚Äôt clear enough about what‚Äôs the intention that you need to spouting out. Hope you take note & understand about the case that going outrageously raised up here.”

    Thank you.

  8. Joe Kidd says:

    Hey Osmang! Tak kelakar la. Panjang sangat. Punchline dia terlalu meleret. Aku rasa kau kena pendekkan skit, kasi tighten dia punya joke, ok? next!

  9. BoyDxF says:

    Nice cerit Osmang tapi ada sedikit perubahan dari apa yang ko ckp hari tu la..apa ni tuan Director..penulis skrip ubah skrip asal..kata based on TRUE STORY..ni FICTION..hahaha

    hmmmm… cara ko tu tulis no nak tunjuk cam ko tahu semua pasal aku ngan Joe but byk gak tak kena

    Contoh:
    Joe : OK~~!!! (dengan nada sarcarstic style DIY punk yg dipelajari dari Boy) .Anyway asal kau ajak aku lepak malam ni Boy?Mesti ada apa apa ni.Biasanya kau tak ajak.Selalunya kalau nak pertolongan dari segi duit ker side business ker baru kau ajak aku.Ker paling kurang pon pasal band yang dah lembap bagaikan siput babi yang sedang merangkak.

    – coz mana ada time org offer gig baru aku nak contact Joe..we call and see and hang out all the time..dah kenal since 1990. Apa cit lak nak main gig baru nak contact.

    Contoh 2:
    Seperti biasa boy menokoh tambah cerita yang Disaster Funhouse diajak Tour bersama band Jepun tersebut tapi di sebaliknya Disaster Funhouse hanya dipelawa untuk bermain opening act di hanya sebuah gig di JB.

    -Mana ada aku sebut tour…hmm..tanya organiser la and tanya dia jemput aku main mana actually…first KL (but KL dah pack dan tak leh selit), then Johor (but tak leh) and Ipoh (pun tak leh) disebutkan…so tak main la akhirnya..so what?

    Contoh 3″
    “Joe : Baguslah kalau macam ini.Aku memang suggest nak buat band baru ni tapi aku sebenarnya tak nak ajak kau.But since dapat opportunity macam ini aku rasa kita perlu jam balik ini.Aku dah ada semangat ni.Jom cari line up yang lain balik.Damn im so excited!Aku nak call sponsor spnsor aku.Diorang mesti tak kisah and mesti nak support.Kau nak kau jadi judge skate comp tarahal!”

    -Joe nak main band baru ke tu hak dia..memang dia ada band lain pun..aku tak menghalang dia pun..coz aku pun ada band lain and aku pun tak ajak dia..hahaha..jadi judge skate has nothing to do with Joe punya pertolongan. I’ve got my contact and aku dah judge skate comp pertengahan 90an lagi.

    Contoh 5:
    “Joe : Woah!Kau biar benar Boy?Band kiter yang bodo bodo ni diorang ajak?Rilis sound dahla cam haram.Compilation Tang dulu tu pon sound cam puki jer.Aku tak caya ko laa boy.Kau ni kan kaki kencing.Macam macam ko CERIT‚Ķamik ko aku pon tau style Joe Kidd.”

    – memang bodoh dan tak best pun. So music penting la dari mesej. But aku ingat sound cam pantat jer..rupanya puki..oo..ok la lebih kurang jer..dulu aku ingat sound kami cam pantat jer..rupanya lain..ok thanx…sound lagi important dari mesej..ok i’ve got it..

    Contoh 6:
    Joe : Sudah aku dah malas nak dengar.Selama ni aku yang cool ni mendiamkan diri sahaja.Tapi kau pijak atas kepala aku.Bodoh!!!Tak Abih abih ngan DIY siapa nak bagi anak kau makan kalau asyik DIY jer.Siapa?Siapa?Memang bodoh.Ini Malaysia bukan negara luar.Faham faham sikit.Semua orang kau nak backstab.Kau buat magazine skate itu DIY ker?

    – kalau Joe baca ni sure dia gelak habis. Suasana cool jadi marah oleh Joe tu nampak pelik coz aku tak pernah mengalamai keadaan cam ni ngan Joe but nice skirp Osmang. It looks real. Naik bulu roma aku..tak pernah joe maki aku cam tu..terasa gak la baca skrip hang..sure laku ni movie ni….
    – List down la sapa aku backstab..suruh depa kasi tiaw sama aku disini…hemtam sini cukup la..face to face semua tipu jer..masuk forum citer lebih..kang face to face jadi macho core kes pukul kat Teratak Dangdut-core…hahahah..nanti masuk edisi siasat …hahahaha… skate magazine DIY? ye ke? ap apunya? Bukan ke setahun lepas aku kerja ngan majalah tu sama ngan syarikat majalah Putera..so since when lak DIY…

    Contoh 7:
    Joe : Sudah la!! kau dulu pon waktu band Hong Kong apa entah main sini kau cause havoc.Kau boycott band tu kau masuk website diorang sign guestbook diorang letak comment bodoh bodoh.Fuck diorang kutuk diorang sini sana.Last last bila time diorang main sini kau juga pergi buat review untuk diorang.Memang poser dan hipokrit!!!Kau ni memang tak berubah.Disebabkan kau la aku tak dapat sponsor dari Hong Kong untuk skate.

    -Aku tak coz havoc pun. Aku kenal Ritz lama dari korang semua. Aku kenal dia asal dlm skate scene before KLC. Ko nak ke aku post all yang aku post kat guestbook KLC. Aku ada simpan gak..tahun brapa punya citer hang nak? ke ko nak aku forward MsWord tu ke e-mail ko..ada berpuluh page gak la..itu pun aku dah kecikkan font..malaise punya rare thread pasal sxe, rokok dan diy dan lain2 pun ada..nak gak ke aku copy paste sini…aku buat review the whole gig yes it’s TRUE!! And aku masuk FREE as media and YES it’s TRUE. Thanx to An Dylexia…and for your info review utk majalah bukan zine DIY. Sesuai la review gig tu sebab Dylexia dan band2 dlm tu semua tak kisah jika hc di commercial-kan coz depa bukan DIY..depa independent. SO memang kena la ngan majalah yang aku kerja tu. Apa lak hipokrit..point tak tepat….bukannya review DIY Gala gig… and ko tertinggal..sebelum tu gak aku ada review ROCK the World dan gig Soundscape sekali….and yes utk majalah bukan DIY…oklah aku kasi kau can..aku hipokrit..yeah..Fuck Boy Fuck Boy!!!

    -tak dpt sponsor tu sebab sponsor tarik diri (ceh ni petikan dari KLC guestbook gak). Bukan skaters Malaysia jer..semua negara asian lain tak dpt…and it seems semua negara tu ada org cam aku and disebab org cam aku dan dorang lah skaters tempatan dorang juga tak dpt disponsor ke Hong Kong. Ha baru kena citer dia..kesian kan? Wei ni simpan utk skrip citer Lords of Kecingtown (true story about skaters yang kuat kencing org name Boy and Joe..hahaha..ingat ye..simpan the skrip)

    Contoh 8:
    Bye! DIY or DIE!!!

    Salah tu..aku selalu tulis Sk8 or Die!! DIY or BYE!! BYE!!!

    Apa punya penulis..Tuan director bayar buat citer Base on TRUE Story ko pi buat citer dongeng….

    hmmm..SEMUA ORG DAH LARI TOPIK JOE…DIY di ungkit, scene 1996 di ungkit..padahal kami tak mentioned pun those things..peliknya..byk jerebu..tul kata hang Joe..forum ni dah kritikal dah tahap jerebu..buat hujan inject cepat..ACID RAIN!!!

  10. rizie says:

    hai everyone!
    aku nak buat iklan sikit.

    tok mung collective presents.
    nasik dagang raya jamm part 1.

    sumbang(joe kidd’s solo act)
    the goodnite goodies
    dead eyes glow
    killing steward
    clumsyruby
    50k promises
    grtty floors
    cannaris

    raye ketiga.8.00 mlm – 12.00 mlm
    60’s studio(depan masjid terapung)
    kuala terengganu.

    so sesape2 yang raya tu balik ke terengganu.datang la.bawak kuih muih sekali.pastu bawak jugak duit raye.beli stuff DIY.hehehe.teruskan berdebat.bye.

  11. Osman Salleh 06 says:

    Cerita yang telah dipost selama ini adalah bahan rekaan semata-mata,walau bagaimana pon nama dan watak yang tertera di atas ADA kaitan kepada yang hidup,mati ataupun separuh mati .

    Thank You Joe Kidd for the comments.Akan cuba untuk memendekan storyline lain kali!Itu sahaja post untuk blog di sini.

  12. rizie says:

    woit.nanti dah nak dekat raye.jangan lupe pulak kite bermaaf-maafan.hehe.debat pun debat jugak.heheh..

  13. xnizangx says:

    mcm aku ckp kat atas tu lah. abaikan je lah ape aku ckp. aku bukannya dr golongan bijak pandai hc/punk mcm korang. diy is very subjective. i’m in my own diy scene kot.

    aku respek band2 mcm c. dung yg sanggup main masuk comp. Radio Malaya dgn band2 “tak diy” sbb bagi aku punk is about message. and message ni bagi aku patut dikongsi dgn orang ramai bukan saje dgn your circle friend. ye aku tau. bagi ko pendapat ko lain. jadi pendapat aku lain. punk rock is conflict.

    contoh c/dung kat atas la aku amik sbg “open-minded” tu or give and take la. u exploit something for your own benefit and for everyone to share.

    pendapat aku lain, so aku “salah” di sisi pendapat ko. aku tak tau la contoh ni betul ke tak. aku hanya bdk hingusan bkn mcm ko dysuc. aku tahu. emo pulak.

    ok sambung. apsal amik contoh c. dung? tu yg paling jelas dlm local scene. sori pade joe kidd kalu contoh dan ape aku pikir ni silap. i have my own little weak brain.

  14. Aunties Flag says:

    diy_jeff
    Comment by diy_jeff | 2006/10/12 at 07:03:03
    i’ve wonder why does Malaysian indy or diy bands loves to play or share stage with major label bands. Correct me if i’m wrong. FC5 is a major band since they were signed on Roadrunner. Would you play with Cradle of Filth then? or perhaps playing with those fascist militant hardline hc band Earth Crisis? Damn it, Malaysia had really changed since the last time i’ve visit.

    *************************************************************************

    This might sound blunt but maybe because these bands like the attention, the opportunity to play alongside a BIG band that theylooked up to. To say my favorite band was New Found Glory (yes, not DIY at all), and by some miracle the concert organiser calls me and says “hey, you guys wanna play?”

    My mind tells me that I shouldnt do it, its just plain selling out, but my heart really wants to. Most probably I would play, if i had to sell my soul to the devil himself.

    just think in a bands perspective, you might understand. Like every other investment, of course you want your band to bnefit in one way or another. It just depends on your ideals. If I think my band would benefit from playing with FC-5, hell yeah, I’d do it.

    Playing in front of a Carlsberg, songkhla, maxis banner is a cardinal sin. Ok , point taken. I think its far worse when you consume their products addictively as opposed to playing in front of an advert. Adverts are adverts, communication tools for consumption. Its an oxymoron la, being in a band that refuses to play infront of a carlsberg signboard, only to find him or herself taking a pit stop at 7-11 to buy some booze, named carlsberg. Adverts = Satan whispering in your ear!

    The scene was not what it was 15 years ago, things change, times change, but some things will always stay the same. Some have advanced to playing with bands on roadrunners invoice, and some even make their own fashion line!

    But there are still the faithful few who have the DIY spirit well embedded in their hearts and minds, Young and Dangerous, Suara anak Muda, DollyxParton, to name some.

    Everytime someone throws in an inquiry about a gig not being DIY enough, “fuck you’s” are thrown everywhere. Its no different from what we see on CNN everyday, people not willing to compromise someone else’s ideals. YOUR HARDCORE PRIDE MAKES YOU A KNUCKLE HEAD!

    I dont think the kids invloved in this FC-5 thing is doing anything wrong, but its not right either. Again, its all about the ideals and the values that these people share. There was a time when Napalm Death came to KL. hmmm…

    we’ve all fallen victim to diy_jeff stereotyping of DIY bands in Malaysia. Well Jeff, one mans meat is another mans poison, but then again in some sense you are right!

    We are not powerful for the strength that we have, but by the choices that we make!

  15. Joe Kidd says:

    Ginilah saudara-sedari, amacam kita jadi segerombolan Belia 4B sekejap dan nyanyi rame-rame lagu nih!

    Everyday People
    Sly & The Family Stone

    Sometimes I’m right then I can be wrong
    My own beliefs are in my songs
    A butcher, a banker, a drummer and then
    Makes no difference what group I’m in
    I am everyday people

    There is a blue one who can’t accept
    The green one for living with
    a black ones tryin’ to be a skinny one
    Different strokes for different folks
    And so on and so on and scooby dooby dooby

    Ooh sha sha
    We gotta live together

    I am no better and neither are you
    We’re all the same whatever we do
    You love me you hate me
    You know me and then
    Still can’t figure out the bag I’m in
    I am everyday people

    There is a new man
    That doesn’t like the short man
    For being such a rich one
    That will not help the poor one
    Different strokes for different folks
    And so on and so on scooby dooby dooby

    Ooh sha sha
    We got to live together

    There is a yellow one that won’t
    Accept the black one
    That won’t accept the red one
    That won’t accept the white one

    Different strokes for different folks
    And so on and so on and
    Scooby dooby dooby
    Ooh sha sha
    I am everyday people

  16. BoyDxF says:

    ya..aunties flag telah kemukan topic yang sepatutnya..itu yang patut bincangkan disini…bukan isu 1996 or what ever…

  17. BoyDxF says:

    dysuc))) aka Zaxxx…

    Your comments:
    What have you expected bands under Roadrunner Records will free from disease like abovementioned? As might you already know, when it comes to major label, shits like these aren‚Äôt so much a big deal. And marketable is what comes first. So why whining about Roadrunner having this kind of bands? They‚Äôre not holding DIY ethics either. The disease widespread within their label isn‚Äôt matter the most, so money is the important thing here. ”

    My comments:
    aku rasa apa aku tulis tu aku refer tu what diy_jeff cuba samapaikan..and hell yes Roadrunner is not a DIy label (ada ke aku sebut roadrunner diy?) and they don’t care tapi persoalan yang juga ditanyakan disini adalah: mengapakah band2 tempatan kita yang mereka gelar DIY dan juga anti-facist, anti-this and that, fuck the system this and that boleh tak kisah pula main dgn band major yang secara tak langsung bawah label roadrunner yang tak peduli mengenai band yang pro-life, facist dan sebagainya…bak kata john doe..let them be…yes offcourse but takan senyap jer…

    what’s the point, what’s the reason? – N.E.T

    and once again aku tak sebut pun about roadrunner or gig tu DIY..so pls take note ye..

  18. xnizangx says:

    New Found Glory also might be DIY in their own way, i THINK they write their own songs and lyrics. SO, writing own songs and lyrics already can be considered DIY what. DIY means do it your self, hahahah!

  19. ejoi says:

    apa kta kita salin semua yang ada di sini, kita edit, dan kita buat satu kompilasi / booklet yang bertajuk “Sidang Parlimen HC/Punk dan DIY Malaysia tahun 2006 – Perbahasan Rang Undang-Undang DIY Sessi 1.0”. Pastinya ia akan menjadi satu makalah terlaris untuk Scene HC/Punk Malaysia yang selama ini lesu akibat kemarau zine yang berkualiti dan limpahan muzik yang terlampau yang diburukkan dengan sifat hedonisme tak terkawal.

    Jangan terlalu asyik berbincang tanpa membuat sedikit perubahan di dalam hidup dan masyarakat sekeliling.
    Menderma dan bersedekahlah.
    Sekurang – kurangnya anda semua meringankan beban insan yang memerlukan!

    Apapun, mari kita bersihkan hati dan minda!

    “Samprit atau tat, dodol atau lemang, itu semua selelra masing masing. Yang penting kita raikan Hari Raya!”
    Ayat diatas jika difikirkan lebih dalam dapat kita kaitkan dengan scene HC/Punk & DIY Malaysia.

  20. dysuc))) says:

    First of all, good morning everyone.

    1. “pendapat aku lain, so aku ‚Äúsalah‚Äù di sisi pendapat ko. aku tak tau la contoh ni betul ke tak. aku hanya bdk hingusan bkn mcm ko dysuc. aku tahu. emo pulak.”

    Ala Nizang, jangan la emo. Meh sini, meh. Aku tak kata pun kau salah. Cuma bertanya bagi mendapatkan kepastian. Kot mana tau kau ada benda menarik nak dikongsikan bersama; yang mana aku terlepas pandang selama aku duduk melangok dalam scene ni. Uih, tak kata pun kau budak hingusan. Untuk pengetahuan kau, semalam aku sedikit demam… & hingus aku pun masih meleleh lagi.

    2. “and once again aku tak sebut pun about roadrunner or gig tu DIY..so pls take note ye..”

    Alamak Boy, jangan la camni. Tak syok ah. Aku tak cakap pun yg kau stated that Roadrunner or gig tu DIY. Aku cuma point out that operasi sesebuah major label biasanya takkan ambil pusing benda¬? ethical conduct & DIY ni. As long as lebat itu duit masuk, semua jalannn. So tak hairan la bands dalam Roadrunner, ‘macam¬? ada’. Meriah gitu.

    3. “mengapakah band2 tempatan kita yang mereka gelar DIY dan juga anti-facist, anti-this and that, fuck the system this and that boleh tak kisah pula main dgn band major yang secara tak langsung bawah label roadrunner yang tak peduli mengenai band yang pro-life, facist dan sebagainya”.

    Kita asyik assume macam¬? & tak habis¬?, but those bands involved masih senyap tak berbunyi. So, let ’em speak for themselves la. Abes cerita. Then again, the organizers & some bands that required to play are my beloved friends. Borak, bincang, kutuk, cincang, sepak terajang, peluk, cium, maki, hamun, maaf, benci, marah, suka, duka (dan letak apa¬? lagi perkataan yang sesuai) depan¬? lagi ada syok. Ini untuk aku la… untuk orang lain… hmm… teruskanlah berbincang ye.

    Soundtracks of this post: All songs in “It’s Time To See Who’s Who‚Äù album by Conflict, “Expectations” by Youth of Today & “Every Man For Himself… And God Against Them All” by Catharsis.

  21. BoyDxF says:

    ok no hal Zaxxx

    and yes meh kuih raya wei..bak dlm drama skrip Osman aku duit nak makan pun tak da..so meh la sikit…

    Nizang..diy tu ko kena pi IKEA ..kat situ ada..tapi ko kena beli dan pasang..Home Improvement DIY..hahahaha..

  22. ejoi says:

    Deepavali semakin hampir!
    Aku harus ke Brickfields dan mendapatkan bekalan muruku untuk kuhidangkan di Hari Raya bersama kuih dan biskut Raya!
    Tak lupa juga untuk mendapatkan manisan laddu yang sudah 2 tahun tidak ku jamah!

    PS – Kalau mahu berbincang, perut mestilah tidak lapar kerana sekiranya perut lapar, ianya akan mempengaruhi emosi dan sekaligus mengganggu pemikiran dalam menjana idea yang kritis!

    Sekian

  23. Aunties Flag says:

    xnizangx
    Comment by xnizangx | 2006/10/18 at 09:30:53
    New Found Glory also might be DIY in their own way, i THINK they write their own songs and lyrics. SO, writing own songs and lyrics already can be considered DIY what. DIY means do it your self, hahahah!

    ******************************************************************************************************

    That was cheap! 😛
    hehehe

    aku tau, kau mesti suka new found glory, kan? ! Tehhee hee hee yeah, they were once DIY, the guitarist plays for Shai Hulud!

  24. dysuc))) says:

    …and they’re having a quite obscene name for his vocalist; Jordan Pundik. Huhu.

  25. dysuc))) says:

    …and they’re having a quite obscene name for THE vocalist; Jordan Pundik. Huhu.

  26. rizie says:

    aku setuju ngn cadangan ejoi.kite buat buku.weblog = buku.kita buat satu kompilasi / booklet/buku yang bertajuk “Sidang Parlimen HC/Punk dan DIY Malaysia tahun 2006.konpem ramai yang beli.hehe.sape2 yang nak tahu DIY ke tak.nak tahu scene dulu ngan sekrang macam mane.so kalau ade buku ni.baru dieorang tahu,mcm mane meriahnya scene kite skang..hehe..sori off topic.hehe..selingan je..

  27. Joe Kidd says:

    Maybe we should do a special page, where kita collect all the thoughts, and put on it one page. “Defining DIY for Malaysia 2006”. kena letak tahun, because things change mah!

  28. rizie says:

    btul tu joe..aku stuju sgt2..lagipun skang byk bende yg dah berubah.kalau ade buku pasal DIY ni,maybe budak2 akan dapat more info..dapat kongsi cerita.nak cerita dari tahun 80-an ke..90-an..cite la..lgpun skang,zine dah mcm berkurangan je..ni cadangan aku le..takpun..kite bukukan je comment2 diatas td..br best sikit bace..hahaha..

  29. BoyDxF says:

    nanti dorang bagi alasan..adakah hc punk berlandasankan dari buku?..seperti apa yg pernah Ritz KLC balas kat aku 3 tahun lepas…haha…

  30. Aunties Flag says:

    Chapters in the booklet :
    Pre text
    1. What is DIY – pg 4
    2. History of DIY – pg 8
    a. The Clash
    b. Crass
    3. How to feel DIY? pg 17
    4. Knowing how a band is not DIY? pg 19
    5. Boycott, boycott and more boycott! pg 30
    6. Politics of DIY. pg 32
    7. Elitism. pg 35
    8. Profane Existence good, Revolver bad! pg 60
    9. Ricecooker good, Jamtank bad! pg 61
    10. Direct Action! pg 65
    11. The term “Fuck you” pg 70
    12. Merchandising. pg 103
    13. Cut costs on KL Tour during Visit Malaysia 2007. pg 130
    14. Economics of DIY, Finance and infrastructure.pg 155
    15. Hardcore and Globalisation. pg 163
    16. Hardcore branding exercises. pg 172
    17. Good grammar versus bad grammar. pg 185
    18. The Relationship of Ronald McDonalds, Pres. Bush, Hitler and Satan. pg 211
    19. Harian Metro and Media Massa. pg 223
    20. Printing gig flyers with a ‘non black metal gig!’ label. pg 240

    hehehehe we,d sell more books than Harry potter did in his entire saga! thats fo sho!

  31. xnizangx says:

    i dare all of u to come to the KL show and bring the name-tags of your nick names here we can go for makan2 and continue this face to face lah. cammon…hahhaa!

    if u don’t feel like entering, just hang-out outside the venue. what do u guys think? hahah.

    the ipoh show seems to have the best band line-up for this whole tour. i’ll go there hopefully.

    and i heard rumours that CHANNEL X wanna pull out from KL show. RUMOURS-lah! is it true??

    new found glory? not really, auntie’s flag. i just feel it’s not right to accuse some bands as “not diy at all” when u don;t even know them personally. i don’t really dig them…

  32. thisdayallgodsdie says:

    Maybe next year on December (i hope so), i’ll organize a big damn non-DIY show that will be perform by hardcore bands (ahh it will be bands that u guys claimed to be non-DIY), and one month before the event start, i’ll hope joe can post my event here, so u guys will talk about this DIY thingy all over again.

    see u guys at ricecooker next year ok. 🙂

    p/s: ohh and i hope your “Defining DIY for Malaysia 2006” book will be release on that time. I’ll save one small booth (no need big booth right? it’s only DIY thingy..) at my event so u guys can sell your book there. good luck!

  33. rizie says:

    booth nak DIY,buat sendiri la..besar ke tak tak kisah..kalau dah buat sendiri kite kire DIY la tu..tul tak?dah kalau booth buat sendiri..leh la simpan buku DIY tu nanti..hahaha..kan senang..

  34. ejoi says:

    Berdasarkan idea Joe untuk membuat satu ‚Äòpage‚Äô yang dikhususkan untuk membincangkan isu DIY di Malaysia dengan tajuk : ‚ÄúDefining DIY for Malaysia 2006‚Ä?, maka isi perbincangan sebaiknya lebih menjurus kepada perspektif dan peristiwa yang berlaku di Malaysia supaya lebih relevan.

    PS – Kenapa kalau isu DIY di dalam scene di Malaysia berbangkit, ianya hanya sempit dan menjurus kepada kugiran, perlaksanaan gig, pembuatan album dan seumpamanya?
    Kenapa DIY itu tidak diperluaskan dengan merangkumi isu-isu kesihatan, makanan, ekonomi, perlancongan, dan perkara-perkara am yang sering berlaku di dalam kehidupan?

    Saya harap akan ada nanti isu DIY yang dibangkitkan berkaitan dengan cara membuat tempe atau ikan bawal kukus di rumah atau perkongsian maklumat-maklumat berguna ketika melancong ke tempat orang.

    Dan bagi saya hasil penulisan seperti buku dan seumpamanya adalah elemen yang dapat memberikan kekuatan kepada scene HC/Punk itu sendiri. Buku adalah seperti bukti intelek dan penjanaan pemikiran. Dan scene Malaysia yang lesu dan bosan sekarang ini adalah disebabkan kekurangan bahan-bahan bacaan yang menarik!

  35. hatkor says:

    bros and sis,
    wish you guys SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI/ EID MUBARAK where ever you are. besok balik kampung sudah…. bye bye KL!

  36. Joe Kidd says:

    Selamat Pagi Semua!

    quote: “nanti dorang bagi alasan..adakah hc punk berlandasankan dari buku?..seperti apa yg pernah Ritz KLC balas kat aku 3 tahun lepas‚Ķhaha‚Ķ” ‚Äì Boy

    Sekiranya buku tersebut hanya berlandaskan dari satu pandangan, maka itu bukan buku namanya. Itu manifesto. tak pun berpandangan dari sudut yang terhad, boleh jadi mengikut citarasa segerombolan penulis yang datang dari sudut yang sama atau hanya datang dari pandangan seorang individu.

    Bahan bacaan yang saya cadangkan adalah jenis yang akan mengopak (betui ke ejaan nih?) pelbagai pandangan yang sedia ada (yang berlawanan dan yang bersetuju, dan juga yang berada diatas pagar-pagar) dan juga pandangan yang berbangkit, dengan itu buku itu lebih menjurus sebagai kupasan dari segi dokumentasi dan juga membentangkan pelbagai cara DIY diambilpakai.

    tapi jangan pulak terlalu academic ya? nanti boring nak baca.

    lepas raya kita buat amacam?

  37. Joe Kidd says:

    QUOTE: “Maybe next year on December (i hope so), i‚Äôll organize a big damn non-DIY show that will be perform by hardcore bands (ahh it will be bands that u guys claimed to be non-DIY), and one month before the event start, i‚Äôll hope joe can post my event here, so u guys will talk about this DIY thingy all over again.” ‚Äì thisdayallgodsdie

    Sebenarnya ada dua perkara berkaitan dengan ukapan diatas sedang didalam perancangan:

    1. Sebuah festival DIY/Independent sedang dirancang untuk diadakan di Kuala Lumpur pada bulan March 2007. Setakat ini kita telah dapat venuenya. Sekiranya kita ingat kembali Chow Kit Fest sekitar 2001, itu adalah contoh utama.

    Di festival ini kita akan tumpukan segala aktiviti kepada yang berpaut kepada bahan-bhan artistik dand kreativiti yand ada di alam DIY dan juga Independent. Ini termasuk music, penulisan, kesenian dan pelbagai yang bersangkut. Kita akan adakan gigs, persembahan, exhibitions, workshop, pameran dan juga workshop-workshop.

    Saya sebenarnya tidak mahu ceritakan keseluruhan nya sebab Festival ini masih ditahap proposal. Walaubagaimana pun, festival ini tidak akan mempunyai Sponsors. Ianya akan dibiayai oleh para penderma, pengiat dan juga kita sendiri. Kalu boleh kita jalankan ini setiap tahun.

    Nanti apabila proposal ini telah mempunyai tarikh-tarikh dan jadual-jadual, saya akan ceritakan secara panjang. Untuk mereka yang mempunyai minat untuk terlibat, sila kontek saya atau Kid (mass sep/propamedia)

    2. Sebuah kedai khusus untuk hasil kreativiti alam DIY dan Independen juga sedang di usahakan. Ianya akan bermula pada bulan December di Central Square, Central Market Annexe.

    Ianya akan diusahakan oleh saya dengan pertologan sukarelawan, kawan-kawan yang ada. Sebagai menandatangani masalah yang akan berbangkit tentang keupayaan kedai seumpama itu mendapatkan kepulangan yang berbaloi untuk terus hidup dan mampu membayar sewanya, saya telah kapitkan perniagaan tersebut dengan satu servis printing dan juga design.

    Setakat ini saya sedang dalam proses mendapatkan pinjaman untuk berniaga. Kontrak untuk kedai tersebut akan kami sign lepas raya.

    nama kedai tersebut sekarang berbelah bagi, samaada OUTO (outsider/otonomi) atau saja The Ricecooker. Yang pertama tu nampak terlalu “artistik” dan tidak ceria, agak keras. Manakala The Ricecooker, rasanya lebih “kelakar” senang diingat serta sememangnya udah punyai nama.

    Bagaimana pandangan saudara dan saudari? Sekiranya ada cadangan, sila ujarkan disini. Kami amat memerlukan pelbagai pedoman dan juga kritikan awal sekiranya ada.

    terima kasih,

    Joe Kidd

  38. BoyDxF says:

    quote: “adakah hc punk berlandasankan dari buku?..seperti apa yg pernah Ritz KLC balas kat aku 3 tahun lepas…haha…” – Boy

    To Joe..yang aku type tu bukannya aku ..Ritz tu la yang tulis alasan kata adakah Hc punk berlandasankan dari buku (3 years ago) sebab aku recommended dia beli Philosophy of Punk …but itu yang dia balas jawab….kelakar…

  39. BoyDxF says:

    “nama kedai tersebut sekarang berbelah bagi, samaada OUTO (outsider/otonomi) atau saja The Ricecooker. Yang pertama tu nampak terlalu ‚Äúartistik‚Äù dan tidak ceria, agak keras. Manakala The Ricecooker, rasanya lebih ‚Äúkelakar‚Äù senang diingat serta sememangnya udah punyai nama.”

    Is this what u told me on the phone that day Joe Kidd?

  40. johnxxdoe says:

    i guess u a joke Boy Kehancuran..Does hardcore berlandas buku ? atau your own ideas or your own concept itself.
    The philospy itself its our own mentality,ideas or believe from experience ,encounter or whatever you feel bro. If hardcore only about anarchist, veganism or rasicm? Where does the idea from? Its frm someone else experience and they encounter it and now they write a book. but who they ? they are not into hardcore it self.

    hardcore an outlet for people who have thier mind who dont need someone else to tell how someone else hav to live.
    The only original ideas came out from hardcore its STRAIGHT EDGE and it wasnt taken from any book. Its based on someone experience. So if you think reading some KARL MARX books you called yourself more hardcore than anyone else you certainly laughing at your self.
    My concept of hardcore its how i run my self not someone told me what to do. And i never follow any book to tell me how should i think. but reading hardcore lyrics influence me in such way to think about whats goin on.

    Owh my advice go get DOD part 1 and part 2 and read the whole experience of those early hardcore generation they share experience in such ways open my eyes about hardcore.

    And why is it kelakar for you? when Riz told you he doesnt need a book to be HARDCORE? Is it because he have his own mind and ideas.

    So ask yourself you have stance?

  41. BoyDxF says:

    bukan sebab tu..bagi aku kelakar sebab aku promote buku je and since when aku ckp kena ikut buku tu baru hardcore…but then dia terus ckp..”adakah hc punk ni kena berlandasankan dari buku”. Aku promote the book ..tu jer…cam kita promote flyers zine, dan sebagainya..salahke? And John Doe kenapa kau dok ckp sal buku Karl Marx pulak?.kenapa suka out of the topic bro…aku tak da ckp apa2 pun…so chill dude….

    Aku ambik qoute Ritz sebab nak refer kat bawah ni la
    “aku setuju ngn cadangan ejoi.kite buat buku.weblog = buku.kita buat satu kompilasi / booklet/buku yang bertajuk ‚ÄúSidang Parlimen HC/Punk dan DIY Malaysia tahun 2006.konpem ramai yang beli.hehe.sape2 yang nak tahu DIY ke tak.nak tahu scene dulu ngan sekrang macam mane.so kalau ade buku ni.baru dieorang tahu,mcm mane meriahnya scene kite skang..hehe..sori off topic.hehe..selingan je.. ”

    So aku pun tulis:
    nanti dorang bagi alasan..adakah hc punk berlandasankan dari buku?..seperti apa yg pernah Ritz KLC balas kat aku 3 tahun lepas…haha…

    Sebab 3 years ago tu scene HK baru lagi..so aku byk bagi my point of views about a lot of things la..and aku promote buku philosophy of punk..but tu yang dia balas …tu yang kelakar tu…

    ok tu jer..

    SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN!!!

  42. rizie says:

    boy,aku rase tu quote dari comment aku.aku bukan ritz.aku rizie.hehe.correct me if im wrong.maksud aku,buku tu bukan pasal nak suruh ape yg kite buat dan ape yang perlu kite buat untuk nak jadi DIY ataupun ape ke.tapi ianya menjurus kepada himpunan2 pendapat/comment/kritikan/luahan emosi/atau yang sewaktu denganya.yang berkaitan dengan HC/PUNK dan DIY malaysia.takkan nak buat buku pasal “undang-undang dan etika DIY di malaysia” pulak.hehehe..tu dah mcm tak relevan je..hehe.juz yg aku mentioned psl cadangan ejoi tu..adalah ‘buku’kan semua idea/thought tak kire pro/kontra pasal ape yg sedang hangat kite discusskan kt sini ni..tu je le..haha..kelakar..memang kelakar..oppss..lupe..selamat hari raye yer semua..

  43. Hey Joe Can You Explain To Me What is happening in this page, Im confuse……. 🙁

    Some how right this page has the most comment i ever seen in the ricecooker and somehow this topic becoming more “PERSONAL” then it used to be. I think there’s even a fight going on.

    I wonder what round it is hehe 🙂 Hmm…………. Maybe ROUND 10 !!!!! …………..

    somehow this give me a good idea, i should do a stick man comic about this stuff..

  44. BoyDxF says:

    Ya betul yang bawah ni ko punya and aku rasa hang salah baca or salah faham la kut..

    YES AKU TAHU BAWAH NI RIZIE YANG TULIS PLS READ BALIK!!!!
    YES AKU TAHU BAWAH NI RIZIE YANG TULIS PLS READ BALIK!!!!
    “aku setuju ngn cadangan ejoi.kite buat buku.weblog = buku.kita buat satu kompilasi / booklet/buku yang bertajuk “Sidang Parlimen HC/Punk dan DIY Malaysia tahun 2006.konpem ramai yang beli.hehe.sape2 yang nak tahu DIY ke tak.nak tahu scene dulu ngan sekrang macam mane.so kalau ade buku ni.baru dieorang tahu,mcm mane meriahnya scene kite skang..hehe..sori off topic.hehe..selingan je.. ”

    Perasan aku tulis : – Aku ambik quote Ritz sebab nak refer kat bawah ni la. – Maksud aku refer kat bawah tu ko punya quote kat atas tu la. And aku ambik qoote Ritz KLC dimana dia pernah berkata “adakah hc punk berlandasankan dari buku?” Offcourse aku tak agree ngan Ritz but maksud aku depa yang benci ngan diy or what ever sure akan beri alasan seperti Ritz tu (maybe) “”adakah hc punk berlandasankan dari buku?”. Bukan aku yg berpandagan begitu..maybe some of them will give the same excuses as Ritz NOT ME. Aku just ambik contoh or teka what might they think of the book / manifesto yang Ejoi cadangankan tu..

    and kan aku ada tulis kat atas “NANTI DORANG BAGI ALASAN..adakah hc punk berlandasankan dari buku?..seperti apa yg pernah Ritz KLC balas kat aku 3 tahun lepas‚Ķhaha‚Ķ ” Which means nanti kalau betul la kita buat buku or manifesto DIY tu…sure ada (not me la them) yang akan bagi alasan or ckp seperti Ritz tu “hc punk berlandasankan dari buku?” Ok tu je kot…

  45. Ting….. Round 11 both side are getting in a stress, blue corner just post another comment now we wait for the Red corner huah huah ( Crowd Cheer !! 🙂 )

  46. xnizangx says:

    today we had a “DIY day” me and rizie and another friend din singapore. i rushed back from school and made a final check on the fanzine we worked on. we went to pudu to take the cassette cover for marjinal, and also to maluri to take the 400 pcs cassettes.

    yeap 400 cassettes. we don’t ride a proton or a kancil. we ride 2 motorbikes. 1 modenas and 1 scooter.

    everytime i get back from the factories, (i went with my motorcycle all the time, only once i went with car). i will mengeluh…”diy sangat!!”. no, i never regretted any single time for choosing to do this. taking back 1000 pcs of CDs/100-200 cassettes home on my back alone. i call my bike the “nervous mobile”. it’s the only vehicle my “label” can afford.

    i was always so excited everytime any CDs or cassettes i pressed is ready. never once i regret. but is it DIY??? we used fucking big companies help like petronas, suzuki, modenas! hahahha!

    halfway in KL, the rain fell down heavily and we stucked at jalan dungun bus stand like 20 minutes. yeah! we also was afraid if the cops might see us and stop us because we’re bringing fucken 400 cassettes with us. so, we cancelled our plan to go print our zine at Chow Kit and head straight away home. DIY demands high spirit. only the strong and commited will stay.

    so, we went to the print shop nearby our house and print the zines, and make a few copies of it. DIY!! but is it really DIY?? man…we used Fuji Xerox to print and copy them. hahaha! big companies alert.

    why everything all in one day?? we just want to make these stuffs available for the Raya Hols and force the kids in Terengganu to buy it and just to give them an ass kick for being in active for the whole year.

    oh, all written above are just intros. this is the actual post:

    available now from nervhous rechords:
    (soon available from: propamedia, bewok, lompat, imaginasi, fahmi fsf, cactus, gusti katil)
    marjinal “predator” double cass RM12. 23 songs of socio political melodic street punk/oi from Jakarta!

    available now from nizang:
    mosh zine issue 9. “reborn, uhuk, issue”. comes with printed cover. rm3/rm4ppd. interviews with ila mitra (s’pore), the goodnite goodies, the mindless show, xlumbrahx, jayzuan, azmyl yunor, civil disorder…plus the usual zine stuffs. not diy hc/punk zine. just an “independent “pop” fanzine”. haha…selamat skit.

    selamat hari raya! jangan main mercun. berhati-hatilah di jalan raya. keranamu malaysia.

  47. rizie says:

    alrite boy..got it..sori2..hehe..nizang dh bgtau yg ritz tu pernah tulis surat kt ko..huhu..faham2..hehe…again boy..aku baru perasan..ayat ko yg ‘refer’ tu..so sori..hehehe..

    ok..ni aku ambik quaote dari nizang pulak..

    “halfway in KL, the rain fell down heavily and we stucked at jalan dungun bus stand like 20 minutes. yeah! we also was afraid if the cops might see us and stop us because we‚Äôre bringing fucken 400 cassettes with us. so, we cancelled our plan to go print our zine at Chow Kit and head straight away home. DIY demands high spirit. only the strong and commited will stay.”

    yupp..tp kiteorang tetap redah hujan sampai la ke rumah..hari yang best!kih..kih..hehehe..

Leave a Reply