Saturday, 11th March 2006: Bercanda Ditepi Tasek – Zine / Alternative Book Fair @ The Artport, Shah Alam

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

16 Responses

  1. mohd JAYzuan says:

    dhani, online la. bole smebang, aku tatau gila camna nak ke artport ni.

  2. scum` says:

    wow!the event that i’ve been waiting for!yay!

  3. dhani says:

    thx joe. flyers tak siap lagik ah. adus… lambat pulak kawan aku siapkan flyers.;(

  4. dhani says:

    AKTIVITI: BERCANDA DI TEPIAN TASIK
    TARIKH: 11.3.06 [Sabtu]
    MASA: 10 pagi – lewat malam
    TEMPAT: Artport, Galeri Shah alam, Tasik Shah Alam.
    TIKET: Donasi [sumbangan ikhlas dari anda ini akan digunakan untuk membayar kos instrument dan juga kos-kos berbayar yang lain. Jadi, donate-lah sebanyak mungkin.ÔÅä.terima kasih.]

    [ATURCARA]
    > Pameran dan jualan zines/buku-buku underground.
    > Penerangan ringkas tentang acara yang dianjurkan.
    > Diskusi tentang zine/alternatif literatur. Panelis: _________,______________,_____________.
    > Persembahan musik band-band independent tempatan dan juga band jemputan khas dari Jepun.

    *juga akan terdapat persembahan pemusik bebas [busking] dari rakan-rakan sekitar KL sepanjang aktiviti berlangsung.

    [PERSEMBAHAN BAND]
    1] AKTA ANGKASA – space rock from angkasa lepas
    2] TWO FOOT CANDLE – melodic thrash rock with screaming vocal
    3] CYNIC 19 – japanese power violence
    4] SHOCK SYSTEM – powerfull rap core ala Rage Against The Machine
    5] THE ACT WE ACT – japanese post hardcore
    6] CUSTOM DAISY – mathematical grind core

    *persembahan band mengikut susunan di atas.

    [DISKRIPSI AKTIVITI]
    “BERCANDA DI TEPIAN TASIK” murupakan acara yang tidak ubah seperti pesta buku yang pernah anda hadiri di PWTC mahupun di tempat-tempat lain. Cuma yang bezanya ialah, kami cuba menonjolkan sebanyak mungkin bahan bacaan yang tidak pernah dijual di kedai-kedai buku kesayangan anda. jika ada skali pun, ianya tersangat jarang sangat susah untuk ditemui.

    Buat julung kalinya idea acara ini direalisasikan ke alam nyata dan ianya merupakan acara percubaan bagi kami pihak penganjur yang mempunyai rancangan untuk menjayakan acara seperti ini dengan keadaan yang lebih besar dan meriah, yang akan kami namakan sebagai ZINE SYMPOSIUM. jika ada yang bertanya “apakah itu zine?”, maka datanglah kepada kami pada hari tersebut dan kami akan menerangkannya secara detail kepada anda.

    secara kasarnya pada 11.3.06 ini akan berlangsungnya pemeran dan jualan zine/buku/literatur alternatif yang tidak pernah anda lihat sebelum ini. pada masa yang sama juga akan berlangsungnya satu diskusi yang berkenaan dengan acara yang dijayakan ini. sebagai acara penutupnya, kami akan hidangkan anda dengan acara persembahan musik dari band-band independent tempatan dan juga terdapat penampilan khas dari band yang dibawakan dari Jepun. jangan risau, kami bukanlah kumpulan black metal yang haram disisi perundangan malaysia.ÔÅä. kami adalah orang muda yang percaya bahawasanya tidak membaca Harian Metro mahupun Kosmo akan menjadikan kita lebih pandai.ÔÅä.

    datanglah beramai-ramai memeriahkan acara ini. jangan lupa membawa kekasih masing-masing kerana tempat berlangsungnya acara ini adalah tempat yang sangat indah untuk bercanda.hehe.;P.

    “selama ini, zine hanya popular dikalangan komunitas punk/hardcore, tapi tidak di publik yang lebih luas, sementara sebenarnya secara karakteristik, tak ada beza antara zine yang biasa diedarkan oleh anak-anak punk/hardcore dengan buletin-buletin Jumaat di masjid-masjid ”

    [PERINGATAN]
    * Kepada anak-anak band, sila datang awal untuk sound check. Beradalah di sana seawal jam 10 pagi dan selewat-lewatnya jam 2 petang. Kegagalan anda untuk datang pada waktu yang ditetapkan akan mengganggu acara yang telah direncanakan. Kepada orang ramai/pengunjung juga sila datang awal. kerana banyak aktiviti menarik dan juga tempat indah untuk dinikmati bersama si dia.ÔÅä.

    * Bands! jangan lupa membawa sendiri peralatan seperti gadget, cable, zoom, effect, guitar, bass, violin, keyboard, sitar, organ, drum snare, cymbal, pedal etc. Kami hanya akan menyediakan keperluan asas sahaja. – 1 drum set, 3 guitar amp, 1 bass amp (all with micing), mic, p.a system (monitor, mixer, speaker) and stand.

    * Bawalah barangan/produk d.i.y anda (music, literature, zine, t-shirt, handmade/homemade item, anything!!!) untuk dijual atau dipamerkan. Meja/tempat untuk menjual atau mempamerkan barangan akan disediakan secara percuma kepada anda.

    * Kepada sesiapa yang berniat untuk menbaca sajak, memberi penerangan informasi terkini, memberi penerangan tentang zine atau mahu mengambil bahagian dalam acara diskusi, bersiap sedia memperkasakan diri anda seadanya. kerana kami mungkin akan mengadakan sesi terbuka kepada semua orang untuk berbuat perkara yang mereka mahukan secara demokratik. lebih kurang macam “public space” ah nie.ÔÅä.

    * Bawalah wang yang lebih untuk membeli barangan yang ada dan juga untuk menderma/donasi kepada kami [penganjur] untuk membayar kos yang dikeluarkan.JUMPA KAMU DISANA!!! TERIMA KASIH!!!

    [PIHAK PENGANJUR]
    Papakerma
    Artport
    Propamedia Records
    Revolt & Chaos Records

    Teks: Dhani [papakerma]
    Grafik: Poodin [artport]

  5. dean says:

    ON THE ROAD
    malaysia/singapore tour 2006

    THE ACT WE ACT – hardcore ala born against, gang of 4, swing kids blablabla
    CYNIC 19 – fastcore ala lip cream, nightmare etc
    CURVE – mellow indie/rock/experimental? 2 piece

    ALL FROM JAPAN!!!

    CONFIRMED VENUES :
    11/3 (sat) – Shah Alam (in conjunction with Zine/Alternative Book Fair)
    12/3 (sun) – Singapore
    14/3 (tue)- Johor Bharu
    15/3 (wed) – Setiawangsa
    18/3 (sat) – Ipoh
    19/3 (sun) – Klang

    Still waiting for updates from Penang and Serdang. Flyers and details will be up in http://www.papakerma.com really soon. the webmaster is having some difficulties with his pc and promise to update everthing asap.

    For any enquiries, please get in touch! Promote this tour at will ! 😀

    Some merch that we will have (save ur bucks now!)

    – 3 way split tour CD (cynic 19, the act we act + at least i speak)
    – bands + tour t-shirt (also check out third arms recs merch website)
    – sticker / button / patches
    – more +++

  6. dean says:

    ok jay, map will be up soon. or if u dont mind, go back to the a disaster after valentine 2 postin here and you could find the map as well as info on how to get there. thank you.

    * hc/punk, indie, metal, comic, art, poetry etc zine maker are all welcomed! we need your input! 😀

  7. ekspres rakyat says:

    bagus….selalu-selalulah dianjurkan..buat kat tempat lain ke…

  8. mohd JAYzuan says:

    kami datang nak jual radio malaya.. ada stall ke apa ke?

  9. dean says:

    yup. kami akan sediakan table dan kerusi sebanyak mungkin. kalu tak cukup atas lantai pun ok. tmpt dia redup, udara nyaman. semua olang bawa stuff dan koleksi masing2; zine, magazine, newsletter, cd, cassette, vinyl,blablabla mesti best punya! 😀

  10. dhani says:

    jgn lupa bawak pasangan untuk bercanda. dan sememangnya itu tempat orang bercanda pun. hehe. ;P

  11. xbebas says:

    idea yg bernas…tp bukan tempat berkasih ya..he

  12. dean says:

    yah..romance by the lake NOT ber”romen” by the lake. sure u dont want to end up in another pervert-ish vcam. aite? ehehe…

  13. lipan says:

    bagus2…nak pegi….

  14. dhani says:

    :update:

    penalis talk/discussion:
    Nizang [Mosh Zine], Fathi Aris Omar & Hasmi Hashim.

  15. dhani says:

    eh. tertinggal pulak. 4 orang panelis semuanya.

    penalis talk/discussion:
    Nizang [Mosh Zine], Zaki [A / Dream Zine] Fathi Aris Omar & Hasmi Hashim.

  16. dhani says:

    eh. 5 orang panelis semuanya.hehe

    penalis talk/discussion:
    Nizang [Mosh Zine], Zaki [A / Dream Zine], Hishamudin Rais, Fathi Aris Omar & Hasmi Hashim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.