Ruang Lawak!: Harian Metro – Punk Tulen LWN Punk Tiruan!!

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

118 Responses

  1. kanta says:

    budak Punk bodoh….

  2. shine says:

    wahai sume ahli PUNK yg mengaku masih ISLAM…yg ngaku tau dosa dn pahala..buatle ape jer…slagi ko sume tak malukan org ISLAM lain..slagi korang sume tak hina ALLAH..slagi ko sume x buat benda yg jatuhkn maruah..orang tentu hormat..ko kata kutuk & fitnah org lain tu dosa..masuk nraka..ko sndri kutuk org lain tak…?jgn asik salahkan org..diri sndri pehal…ALLAH tak marah slagi ko tak LANGGAR LARANGAN NYE..nak tau ape laranganNYE…bukak le QURAN ke..KITAB yg soheh ke.. tak pn..p le tanye pd Datok Nik Aziz ke Datuk Haron Din ke..Ustaz Ismail Kamus ke…

  3. budak tasek says:

    harap pihak atasan dapat membanteras gejala ini dan menghalangnya dari berleluasa.dan kepada bebudak punk jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri.

  4. budak tasek says:

    takdak tajuk baru ke? dari semalam saya nengok same je balik-balik
    budak punk.cuba buat pasal kes budak sekolah menengah pecah rumah ke,ape ke?

  5. Asya'ri says:

    Assalamualaikum…hem sy ada edeologi baik punya..terpulangla nak terima ker tak…ni aku bg pandangan jer…(‘senyum tu lebih baik drpd diam,diam tu lebih baik drpd bercakap,bercakap tu lebih baik drpd tdo,n tdo lebih baik drpd mengumpat kat org..k..peace..yg buruk sumeny dtg dri sy sndri,yg baik tu dtg dri Allah s.w.t…

  6. guy says:

    bangang betol reporter neyh..
    x sedar2 lagi ke yg masalah ni sume
    bukan datang dari punk..
    punk 2 hanya name..
    dlm knowledge punk x pnah la pulak dy
    kate kalau nak jadi punk kene jadi jahat…
    yg menjadikan sume ni cume lah kitorg(budak2 yg ske wat jahat),
    kitorg jadi jahat, sbb kitorg nak..
    bkannye pasal kitorg punk ke skinhead ke, black metal ke..
    ni kitorg yg nak buat,,
    kitorabg suke…

  7. anies says:

    askum semuer….hapy nasional day…dah 50 tahun merdeka ni,so korg kenelah merdekakan diri korg dari belenggu yg tidak berfaedah ni k..fikirkan lah mase depan korg..klu korg dah macam ni,mcm mane dengan anak,cucu,cicit korg…renung2kanlah…wassalam…

  8. simbah Oi! says:

    jangan ngaku anak punk kalau kamu ga pernah ngerti apa itupunk,jgn cuma bisa ikut2 begaya ala punk,lebih baik kamu mati saja daripada hidup hanya bisa meniru gaya orang.. TREND IS DEAD. PUNK NEVER DIE

  9. jancok says:

    jancok punk malaysia norak memalukaaaan !!!!!! FUCK OFF
    WE NEVER GIVE UP WE NEVER GROW UP SO LEFT SCHOOL TOGETHER !!!!!

  10. man joi hardcore says:

    punk menaikan bangsa
    dan negara punk juga menaikan name malaysia dan agama sekian dari sya karam singh walia…..

  11. manjoi hardcore says:

    apa guna jadi punk….
    aku bukan nak cakap besar lak..
    bapak aku 3line
    abang aku mafia
    pakcik aku double7
    aku jugak matfit
    sedih2……
    mula2 hisap rokok pas tu
    hisap ganja xcukup ganja
    telan nospen xcukup stim jugak
    aku bedal gump xpuas lgi
    aku hisap ais
    last sekali aku hisap jugak raja
    dadah(fit0 abis masa depan aku…..

  12. manjoi hardcore says:

    pantat jangan la kutuk budak pekida
    kenapa nama pekida yang naik
    sekurang2 pekida menaik kan
    name agama………………………………………………………..

  13. barikad says:

    aku budaksharp
    kalau rasa korang budak punk
    datang kat steyen bus ipoh
    kalau nak merasa kene kijak dengan but domat la
    baik punya steto…….

  14. vandalicious says:

    hehehehehe…….hidup itu pilihan selamat kamu udah mendapat tiket gratis ke penginapan kemandulan ide-ide n pola perlawanan.itu adalah pilihan personal sodara jabat tangan erat,paling tidak kita melawan dengan setiap keterbatasan kita ayolah…lets set the world on fire

  15. sam says:

    halo aq streed punk bantai kapitalis

  16. yoga says:

    stop konsmerisme……….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i’m punk from lampung

  17. bugs says:

    watta fak,apsal banyak merepek cam lahanat ni?..
    pekida saks!

    barikad:aku budaksharp
    kalau rasa korang budak punk
    datang kat steyen bus ipoh
    kalau nak merasa kene kijak dengan but domat la
    baik punya steto…….

  18. bugs says:

    BARIKAD,ang ni baru menetas ke?… nmpak bodo je ayat?…sharp tu ape?… sharperner pensil ke?

  19. bugs says:

    jgn malukan ipoh….ok…

  20. pkx 7516 says:

    a.kum.sempena d blan ramadan yang mlia ini mrilah kta menginsafkan dri kta dan mengikut jalan yang bnar k. jgn membiarkn dri kta djajah lg oleh penjajah yang tlah lma kta twaskn dlu k. kta org tmur mestilah mengikut cara orang tmur . yang berpegang pda adat.

  21. pheonix says:

    selamat menjalani ibadah puasa..tenangkan hati & insafilah diri..

  22. kull7789 says:

    ni puak….. kerajaan tak marah.

    kerajaan marah puah hak pakai serban je.

  23. kull7789 says:

    pakat2 tolak UMNO

  24. kull7789 says:

    Pemuda UMNO Hero Taik Kucing

    Sekiranya berlaku sesuatu yang tidak diingini sehari dua ini, kita semua tidak ragu-ragu lagi bahawa Mahathir dan UMNO lah merupakan golongan makhluk yang mesti di pertanggungjawabkan. Kita tidak sekali-kali boleh memaafkan mereka yang bertindak sebagai bapa samseng jalanan menunjukkan kekuatan dengan membuli rakyat. Meskipun rakyat belum mampu untuk bertindakbalas, namun rakyat memendam rasa, menunggu masa dan detik untuk menghamburkan kemarahannya kepada iblis-iblis penjahanam agama bangsa dan negara.

    Sekiranya anda menatap wajah-wajah samseng Melayu Pemuda Parti Pengkhianat Bangsa (UMNO) yang di siarkan di muka belakang majalah Roket keluaran terbaru pasti anda akan merasa malu untuk meletakkan diri anda sebagai se bangsa dengan makhluk ini. Yang pasti dia ni sebangsa dengan bapak pembohong dan penzalim Malaysia. Lagaknya sebagai hero Melayu yang tidak di iktiraf tak ubah seperti watak Wahid Satay dalam cerita Badang. Lakunannya begitu kaku sekali. Badang ini dengan beberapa panglima bapok Melayu, berpakaian ala pengantin Melayu sedang menunjukkan kemarahannya kepada seorang berbangsa China. Alahai kesian dia. Kita selalu melihat watak badot ini dalam cerita-cerita Hindustan. Hina sungguh mereka ni.

    Hentikanlah lakunan kamu wahai Pemuda UMNO pengkhianat agama dan bangsa. Persekongkolan kamu dengan bapak pembohong dan penzalim sudah cukup untuk meletakkan kamu setaraf dengan najis. Usahlah kamu berpura-pura nak tunjuk sebagai hero Melayu. Orang Melayu pun meluat apatah lagi orang China di depan kamu tuu. Kamu buat-buat tak tahu bahawa kamu dan pemimpin pujaan kamulah sebenarnya yang telah pun menjual bangsa Melayu dan sedang berusaha untuk meruntuhkan agama. Apa lagi yang ada pada Melayu yang kamu nak pertahankan. Biasiswa untuk anak Melayu telah kamu hapuskan. Tanah rezab Melayu telah kamu gadaikan atau kamu sendiri bolot. Tanah-tanah Melayu di Felda telah kamu dan kroni kamu jahanamkan dengan janji nak jadikan mereka jutawan mee segera. Kemuncak dari segala pengkhianatan ini kamu dan pemimpin pujaan kamu telah menyatakan kemungkinan untuk menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Bangsa Asing. Usahkan orang Melayu, orang Cina pun terkejut beruk dengan ucapan pemimpin pujaan kamu. Terakhir ini kamu mengkhianati pula rakyat Terengganu yang majoritinya Melayu. Ini hero apa ni?? Hero taik kucing..

    Di mana suara kamu untuk mempertahankan hak orang Melayu yang sedang di rompak oleh kuncu-kuncu kamu? Sekarang orang Melayu dah tak ada apa yang mereka nak harapkan dari kamu. Mereka meluat dengan gelagat dan lakunan kamu. Setiap lakunan kamu menambahkan lagi kebencian mereka terhadap kamu. Sebenarnya mereka ini membenci kamu kerana mereka melihat kamu sebagai budak-budak suruhan si pengkhianat besar iaitu Mahathir. Pada mereka, kamu tak ada apa-apa kekuatan, tiada prinsip perjuangan selain untuk kepentingan diri dan bisnes kroni. Cukuplah tu.. lain kali jangan nak tunjuk hero lagi.. kami meluat.

    HANCUR UMNO HANCUR KEZALIMAN

    ANTI MUNAFIK

  25. brayok says:

    Un
    Moral
    Nation
    Organization
    -mereka telah membakar stage ceramah pas kat terengganu tempoh hari
    menyebabkan kemarahan ahli2 pas,kalo stakat tak ada permit takan
    dia org nk bakar bendera dan riot!!!!!!!

  26. ares bahar says:

    Ciss ko KULL7789…

    Kau telah cuba membuat persamaan yang mengundang kemarahan aku.

    Wahid Satay adalah hero,pelawak dan penghibur yang berkali-kali lebih mulia dari manusia-manusia yang ada dalam PEMUDA UMNO tu.

    Jangan samakan Wahid Satay dengan mereka la…cisss…

  27. kicik says:

    kenapa cite umno plak nie !!
    tapi umno mmg songlp duit org kmpg !!!

  28. ACHAI says:

    JUBOR KAU………………..

  29. Fizzo says:

    Punk KER ialah Pemuda Untuk Negara Kafir atau Perasan Untuk Nak jadi Kera.

  30. ex-skinhead says:

    punk ialah sub culture(budaya tempelan)

    ia perlu diselarikan dgn agama, kerana jika budaya melayupun perlu diselarikan dgn agama inikan pula punk , budaya tempelan. bukannya kamu keluar dari perut ibu kamu, kamu terus jadi punk.

    kamu jadi melayu dulu baru jadi punk… so bangsa melayu pemberian dari tuhan pun perlu diselarikan dgn agama inikan pula punk yg datangnye dari manusia yg lahirnya dari air mani yg kotor?

    siapa lebih samseng dan hebat? tuhan @ kamu?

  31. ex-skinhead says:

    zaman punk @ underground hampir pupus dek kerana pengaruh kongsi gelap…. semua ahli2 underground telah menjadi ahli kongsi gelap hanya sedikit sahaja yg memasuki badan dakwah dan ada pula yg mula hidup berseorang dan tidak lagi berjemaah.

  32. Sid vicious says:

    fuck METRO!!!!!

  33. ipoy says:

    ( sori saya tak boleh cakap malay.sebab saya orang Indonesia.)

    saya dulu sempat tinggal di malaysia selama hampir 6 tahun paling lama saya menetap di sekitar johor bahru. berjalan hari demi hari mengelilingi malaysia dan bertemu dengan berbagai komunitas punk di malaysia.

    Tapi setelah saya membaca dari awal sampai akhir forum ini ….. GERAM BETUL LAH …. apakah memang ada punk yang seperti itu ….buat hasharienaz “the victim” yang terfitnah, dont u ever heard about the “Anti Media” principle ? awak dah paham lah sekarang. tak payah layan tu wartawan. dia nak buat cerita palsu, korang tau tak apasal dia buat macam tu ? DUIT…WANG !!!! bukan nak bikin biografi . tu setan bikin cerita supaya tu harian metro orang boleh beli banyak tau…

    dulu saya pernah kena tangkap kat senai -JB lepas tu masuk lokap pula. saya tak banyak cakap , hanya cakap pasal saya budak punk daripada Indonesia, tapi korang tau tak lepas tu saya masuk Harian Metro juga. member gua bagi tu harian selepas saya keluar lokap, saya baca tu harian sial……. 1 muka penuh cerita pasal saya sebar ajaran punk aliran sesat, siaaaaaaaaalllll ….

    komen hantar ke ipoy_punk@yahoo.co.uk

  34. deddy says:

    ANJING KORUPTUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  35. ipoy says:

    buat sume “budak punk POSER” tak tau PUNK tak payah cakaplah….

  36. Yuen says:

    Woo..self-righteous.
    We are all posers.
    I am a Poseur! (and I love X-Ray Spex!)

  37. bro 3 says:

    oi punk bodo,

  38. roniwarzone says:

    a’kom,

    tumpang lalu semua,
    org dok citer pasal wartawan anti-punk, ada plak citer pasal PEKIDa la, UMNO la, cam bodoh jew. (maaf terlepas cakap)

    Apasal punk harus dipertikaikan (utk real dan tulen punk not dead hardcores) yg menjurus kepada sesuatu prinsip muzik sebelum memulakan hidup sebagai seorang dewasa, ianya hanyalah sebuah pegangan hidup dlm muzik, kenapa harus dipertikaikan (sama juga seperti die hard fans SIti la, MAwi la (lagi cam sial) atau RAPPERS la (kepada bebudak melayu yg perasan diorang tu kulit hitam huahuauauhua). Aku ni berkulit gelap, kalau zaman aku skola menengah dulu kena kutuk hitam cam negro, skang org yg kutuk aku tu perasan dia ingat dia ganster rap nigres yg berkulit org melayu.

    Ianya adalah muzik dan melahirkan pemuzik2 yg berbakat seperti KAburator Dung yg mampu menembusi Billboard top 40 di USA (kalau aku x silap la dan ada juga yg mendakwa billy joe armstrong kenal Kaburator Dung), selain utk melepaskan tekanan sekeliling kita atau hiburan seperti mosh, pogo dan lain2, yg menjurus kepada pakaian pula ianya dijadikan sebagai role model atau tidak keterlaluan aku sebutkan mak bapak kita dulu pun zaman A GO-GO seluar yankee, baju kebaya ketat sehingga menampakkan bentuk buah dada (bukan tuduhan mungkin juga parents wartawan ni juga adalah pengikut setia pop yeh-yeh)

    Yg kebih menghairankan ada remaja yg berpeleseran di club seperti ORANGE atau ZOUK dan yg lain2, yg memang kita dah tau lagu2 RAP atau PUNk HOP (bak kata wartawan buta muzik dunia underground huauahuahu) lebih menjurus keapada free sex, alcoholic, ganja, extasy, sedang kan semasa zaman aku die hard fan HARDCORE, lepak ngan bebudak punk, sembahyang JUMAAT insya allah x tinggal (x baik cakap besar), masa aku di paksa ke ORANGE (pasal nak ambik adik angkat aku da) bebudak dia (bukan semua la yeh harap maklum) kaki botol, free sex, dan pakaian aweks dia wah cam x cukup benang nak jahit, bila aku ajak gaduh panggil mak bapak (hehehehhe).

    Kenapa parlimen dan wartawan x mau bentang kan pasal album baru JUSTIN TIMBERLAKE – FUTURE SEX / (aku x tau serterusnya), 50 CENTS (G-Unit secara terang2 dia adalah seorang soldier gangster). bertambah hairan lagi, x di haramkan langsung.

    Tapi bila kreativiti anak melayu malaysia seperti Yasmin Ahmad (sepet – kena hentam sebab x ikut cakap gov.) dan Sharifah Amani (yg sanggup menjiwai watak dlm lakonan sehingga membotakkan kepala, pun kena hentam gak walhal dia dah tanya, tapi x de feedback dari sesiapa).

    Malang sungguh insdustri muzik, lebih2 lagi underground scenes. camana org kita nak support local scene, asal kita nak maju jew, kena banned. kalau da terang2 tu x nak plak banned.

    Bila anak2 muda ikut trend moden sepeti tranz dan house muzik (aku cuba gak nak dengar, tapi pening kepala aku woooi) rupa2nya kena mkn extasy baru bule pergi. HAMPEH tull.

    Kepada underground scenes, yg sentiasa support local scene, unite we stand, jgn percaya la dakyah para wartawan yg sememangnya hanya seorang penipu (hanya kepada mereka yg mkn cili).

    Tapi aku akui ada gak wartawan, dlm the star, yg kekadang ada review pasal bebudak undeground, yg camtuh memang aku salute de capitan.

    Bak kata Plague of Happines – VIVA LA PUNK

  39. onieck says:

    ..
    ..
    ..cerminan jiwa dalam kehidupan ini bermacam2, dipengaruhi oleh banyak aspek diri pribadi, punk merupakan lambang kebeasan bagi seseorang yang menginginkannya, pada dasarnya punk sebuah pemahaman itu saja, dan mungkin berkembang mengikuti jaman.
    ..
    ..namun punk bukanlah komunitas para pencinta sexs bebas, narkoba, kenakalan, ceos saja, ada kala seseorang mempunyai kejiwaan yg sama, mempunyai keinginan untuk mengapliksikan dirinya melalui fashion bergaya punk, komunitas inilah yang kini banyak, jujur aja apa catatan kriminalitas disetiap negara selalu terjadi gara2 anak2 punk?,, tidak benar bukan,,
    ..
    ..onieck punk inside

  40. roniwarzone says:

    onieck aku setuju, sebagai seseorang yg remaja, mesti melalui satu jln, iaitu memilih jiwa yg mampu kita tanggung, jgn jadi serkap jarang yg hanya tahu utk menuduh, supaya rakyat anti punk (or other scenes), tetapi mereka tidak sekali pun menghentam rap, hip-hop, tranz & techno.

    Onieck, pasal seks bebas, dadah, boleh dikategorikan berlaku walaupun kepada mereka yg melayan lagu dondang sayang.

    Onieck, ada e-mail aku nak tau gak apa citer scene tmpt kau.

    p/s aku dah pencen so hanya mampu utk bersuara keras.

    maaf kalau ada yg tersinggung.

    wartawan ini hanyalah – wrong side of tracks ( by BIOHAZARD)

  41. rebelmelayu says:

    baca la suratkhabar metro. isi cam gampang menipu aje. asyik cite kes-kes lucah je bagi laris. butoh ko.

  42. roniwarzone says:

    itu hanyalah sandiwara wartawan

  43. pokinatcha_punx says:

    Oi… Oi… Oi… Salam dari anak jogja, indonesia:
    KEEP PUNK DUDE…!!! STILL REBEL AND LETS GO!!!!!!

  44. ipoy_punk says:

    wah ada anak jogja nyar kesini nih…

  45. roniwarzone says:

    tu la pasal, sampai ke seberang site ni sampai…

  46. botax slalu says:

    fuck the media…!!!!!!!!!
    stop discrimination for punk & skins…..!!!
    fuck the posers too…….they don’t know what are they doing……!!!!!
    tetap keras tetapi bukan berarti tidak teratur……!!
    spirit of the streets…..!!!!!
    skinhead punx is a way of life…not a way of chaos…..!!!!!
    FUCK MEDIA MAINSTREAM…..!!!!!!!!!!!!!!!

  47. botax slalu says:

    fuck the media…!!!!!!!!!
    stop discrimination for punk & skins…..!!!
    fuck the posers too…….they don’t know what are they doing……!!!!!
    tetap keras tetapi bukan berarti tidak teratur……!!
    spirit of the streets…..!!!!!
    skinhead punx is a way of life…not a way of chaos…..!!!!!
    FUCK MEDIA MAINSTREAM…..!!!!!!!!!!!!
    salam skinhead INDONESIA………!!!

  48. roniwarzone says:

    yeah…..support ur local undeground scenes anywhere……

    young and proud – Roots and boots

  49. JONNYHULK says:

    omg…….pemujaan syaitan and sheep’s head=BLACK METAL(Believe in Satan) PUNK=not really must take drugs and alcohol but it is about to get freedom and fairness,less restricted life,most important to be true about yourself and not about satan ritual!!.i wonder the writers cant differentiate between black metal and punk.why? terpesong sepenuhnya,i think they make this article last minute so everything mixed up N**B even it’s rebel but for freedom not for fun.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.