Ruang Lawak!: Harian Metro – Punk Tulen LWN Punk Tiruan!!

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

118 Responses

  1. Okeh, ada sapa-sapa nak join band baru aku? Kami main “PUNK HOP!!”!! Amacam, ada berani?

  2. MoKUjiN says:

    hehehehe ..

  3. Ah Kow Gila says:

    all malay newspapers are shit

  4. f?§riq says:

    dah ade ruangan lawak!.. bagus!.. humor di hari minggu.. kaver depan tu line-up devil dolls ke?

  5. kalium says:

    mmmm kambing hitam masala & capati.

  6. syukree says:

    tak layan lah. layan gua punya blog lagik best 😛

  7. mohd JAYzuan says:

    Apa benda punk hop nya? Mangkuk la reporter ni. Joe, hang nak buat band baru tu, hang kasi aku rap.. aku terer gak rap rap ni, smalam ada buat 2-3 lagu style punk hop. Baru2 ni, wartawan Mastika datang Ipoh, dia interview one of the otai dlm Metal scene kat Ipoh la. So, mamat tu datang lepak ngan kita and cerita betapa bodohnya wartawan Mastika tu. Salah satu perbualan yang menarik:

    Mastika: Awak ni Black Metal la ye?
    Kaki Metal: Tak, saya tak Black Metal, saya DEATH METAL!
    Mastika: Wah! Death Metal? (terkejut beruk!). Lagi ganas dari Black Metal ke ni?

    hahaha.

  8. zaxxtypeface says:

    Kasik torture reporter tu ikat kat kerusi lepas tu kasik pasang headphone kuat-kuat lagu Black Metal ke, Death Metal ke or whatsoever shit metal (yang penting mesti ganeh!), nak lagi ganas kasik dengar Deathgrind! Wahaha… kasik rasakan punishment. Baru ada akai! Haha!

  9. OPiUM says:

    kalu punkhoppers,kene pakai seluar baggy dgn kasut DM…isy! tak sesuai…hahaha…
    yoyoyo!!!

  10. Gorechestra says:

    hmm, Punk Hop aa..kalau rambut dah spike, camna nak buat headspin? one wonders.

    just another sunday mosquito newspaper anyways.

  11. pakaikasutbata says:

    joe kalu mung nok buat band punk hop.aku nok join gok..jay kasi rap aku main gendang dakpe doh..

  12. xnizangx says:

    lenkali…kat unclogged, bawok kambing sekor…panggil reporter…buat berbeque reramai…haha
    ni amy (devil dolls) ni…rasanya gambo kat myspace die ni. aku rase mamat poser ni hok beri ke reporter ni gambo ni. ye kot?

    punk hop: carburetor dung feat malique

  13. lipan says:

    newspapers now a days is tabloid…

  14. lipan says:

    muzik itu indah…jangan salah tafsirkannya…

  15. azizi kabut says:

    heheh..punk hop?hahahh….ok gak

  16. kunin says:

    it went back to the black metal issue that day, first raised in a parliament session by Idris Haron (Tangga Batu) who claimed he read about it in a recent issue of Mastika. u know, the hantu-makan-zakar-mayat-gigit-lipan-berak-besembur kind of affair. thats y la people (especially jalan riong nyamuks) been picking on it. that also led to the recent arrest in seremban, and it might also had to do with the current asean thing as well.

    i mean, member of parliament reading Mastika? you are what you read la kan? that is not a reputable journal of opinion at all.

    next issue in harian metro: ahli parlimen baca mastika banyak sangat, meracau bukan-bukan

  17. BoyDxF says:

    ya…dah mula dah balik…ya ko betul fariq..tu budak Devil Dolls…after this budaya Zouk lak sure kena..beach party, etc…

  18. f?§riq says:

    surf mastika must die

  19. f?§riq says:

    hardcore before harian metro was black metal semen!.. amacam, sarcasm x? haha

  20. zaxxtypeface says:

    Kunin,
    Yerp! I agreed. I mean, the part you wrote ‘member of parliament reading Mastika?’. From my experience; that was/is true. You’ve pointed out the exact ‘main reason of it all’. Haha!

  21. lipan says:

    lepas ni kita main jazz punk pulak rrrrr….kita kekalkan rambut…tetapi kita ubah cara pemakaian….ok?????care tak??????

  22. cem says:

    bodo sial!!!lu orang tau ak skang nieh dewang nak letakkan black metal tuh dibawah undang undang mahkamah syariah!kira black metal kalu lu orang bole kena dakwa ajaran sesat dan kena kounseling tapi kalu tak jalan gak kena masok lokap!gile macam ayah pin..next thing u know its not cops busting shows its fucking jais dude!crazy!!!!shit with all the growling hc those mofos gonna think everybody worship satan.kesian melayu melayu islam kurang akal ituh.

  23. BoyDxF says:

    main indie jom… ; )

  24. kalium says:

    Punk Hop = Ramones
    Hey Ho, let’s go!

    you cant stop the cretins from hoppin
    you gotta keep the beat for all the hoppin cretins
    cretin, cretin,
    gonna go round the world with my cretin girl
    the beat cant stop for the cretin hoppers
    cretin, cretin
    1,2,3,4 cretins wanna hop some more
    4,5,6,7 all good cretins go to heavan

  25. Aku rasa kita kena start a new scene. Hardcore Boria!! Punk Dikir Barat!! Grind Joget!! Emo Nasyid!! Baju Batik, Songkok and Kain Pelikat (with patches)… Amacam? Ada berani?

  26. lipan says:

    tu r pasai…….dulu sape rambut botak kena tahan…skang kalu rambut botak digalakkan….kate ikut mawi….dunia2, poyo sial….ape tah nak jadi…pakai baju itam, black metal, pening wooo camni…nak pakai baju pun susah…lepas ni tah ape pklak nak jadi

  27. MoKUjiN says:

    ha lipan .. kau dah botak ke ?? .. pasni print baju mawi bebanyak

  28. lipan says:

    mane plak aku botak ko gile, apsal??????

  29. azizi kabut says:

    hahaha……….la baru aku tahu yang ada gerk musik punk hop…ni eh mesti bunyik dia sdp kaannn…macam taikkkkkkk…….eh sapa yang nak buat band punk hop tu aku nak join laaaaaaaa…

  30. Gorechestra says:

    joe kidd + joe flizzow = phat dung (pioneered the punk hop genre)

  31. lipan says:

    pergh…satu collobro yang baik…

  32. xkakixpukulx says:

    hihihi lepas nie pakai baju hitam musti susah arrr..hahaha punk hop?? agak agak sedap??

  33. MoKUjiN says:

    haha .. tukang jual kambing lagi la tekanan nak pakai baju hitam kena cop ketua oleh mastka .. aku dah baca mastika yang baru .. terkejut gila .. tak masuk akal la artikel diorang

  34. lipan says:

    lepas nih kita takyah pakai baju plak….ok takkKK?????

  35. lipas says:

    punk hop best tuh…ada influnces ambix ngan run dmc..hooks diea ada mcm ramones..hahahaha

  36. lipas says:

    hi lipan…saya lipas…hehehe

  37. hasharienaz says:

    cerita ni yang paling aku sakit hati sekali….
    masa tu ada 2 ekor bangsat yang berbadan gemuk dan pakai cermin mata…
    aku tak tau nak cakap ape…
    yang aku nak bagitau korang ialah…
    AKULAH MANGSA DALAM CERITA NI…!!!

    aku tak tau nak cakap ape…
    dorang suke2 letak nama aku dalam surat khabar haram tu..!!
    aku tak pernah sebut PUNK HOP!
    aku tak pernah cakap pasal NAZI PUNK!!
    aku tak pernah cakap pasal KAMBING HITAM & PEMUJAAN!!!

    kat sini, salah satu benda yang kelakar dalam akhbar tu ialah PUNK HOP…
    kalau tengok betul2 ape yang dorang karangkan tu, cuba baca petikan ni…

    (“Malah, ada ‘posers’ menjalankan upacara korban seperti membawa kepala kambing hitam ke hutan dan mengadakan upacara memuja syaitan. Merekalah yang menimbulkan masalah kerana terpesong daripada fahaman punk tulen,” katanya.)

    apa kena mengena kambing hitam dengan PUNK???
    pastu boleh pulak letak nama aku!!??

    (“Saya pengikut punk tulen yang melepaskan perasaan hanya menerusi muzik. Ia untuk keamanan, bukan keganasan seperti diamalkan ‘posers’. Punk menentang arak, seks bebas dan rokok.)

    rokok!!!????
    aku seorang perokok!!!

    aku tak paham apsal dorang asyik nak fitnah orang sesuka hati!!!
    dorang senang je cakap kita murtad!!!
    dorang tau ke apa hukumnya kalau tuduh seseorang tu murtad!!??
    dioranglah yang murtad..!!!!

    kebanyakan wartawan yang tak laku macam dorang ni datangnya dari persatuan…
    contohnya PEKIDA…
    ada juga dari PEKIMA…
    macam majlah WARTAWAN…
    dorang berani cakap orang macam tu macam ni…
    sebab dorang under persatuan…
    sebab tu dorang berani…

    lagi satu… ada gak antara dorang mengikut ajaran syiah…
    sebab tu dorang tak tau apa itu hukum kalau menuduh orang…

    aku dah tak tau nak cakap apa lagi…
    aku baru hantar msg hari ni
    (2.15 pm – tuesday – 8.feb.2007)
    sebab aku baru nampak web ni…
    aku tak selalu sangat bukak internet ni…

    akhir kata aku kat korang…
    terpulang pada korang nak nilai macam mana tentang akhbar tu…
    pilih la yang mana satu benar atau tak…
    percaya pada scene sendiri…
    atau pun wartawan bangsat…

    aku difitnah…

  38. old school says:

    ader sape2 yang nak join Nazi pUNK adalah amat dialu-alukan….
    datang laa kat Bukit Bintang..aku nyer port kat situ….
    sape2 yg berani nak kcau bdak2 Nazi ..kita ramai2 lanyak dia sorang….buat lauk….hahahahahaaaa!!!!

  39. mat top says:

    ape yg reporter ni merepek???

  40. mat top says:

    Nak tumpang promote!!!!

    Zine JATUH BANGUN SENDIRI VOL 1-coming soon!!!

  41. mat top says:

    GROUND FLOOR RECORDS

    present

    PUNK ‘n’ HARDCORE ARISE!!!

    This is the first project by GROUND FLOOR RECORDS to produce a compilation album which is called “PUNK ‘n’ HARDCORE ARISE”. It is an effort from us to introduce bands in Malaysia. The motive of this compilation is to give chances for bands that have original songs to market them productively. To any bands that are interested and have 3 to 4 songs/new songs or unreleased songs can kindly send them to the address listed below. This is our token of support towards you. If you support what we are doing, please do what is to be done. Remember, this offer is only for all type of PUNK and all type of HARDCORE bands. This compilation is not for boybands and fame footed rock bands. Please include together your band’s information and any other related things. The closing date is on 30th June 2008.

    HAIKAL BIN HASAN, For further information:
    No.4 Jln Permas 9/10, Call : 017-7783798
    Bandar Baru Permas Jaya,
    817500 Johor Bahru,
    Johor.

  42. necrobutcher says:

    ek ele…bgoz ar tu kalo… black metal kne banded troz……..!!!!!
    baru sedap beb…
    kalo posers je aku tak heran r sgt…
    ni ade siap yg bako QURAN>>???? ape Kes….!!!
    Ingat BApak Ko Y BUat QUrAN 2 kER?? Respect AR cket!!!!! kO Mampos Ke ape ko Pnyer PAsal la..tp kaLo BAb2 agm jgn MAen lah… Ingat cket KAt kubo t…Jgn Pk NAk Njoy KAt donia.. Chow!!

  43. sick says:

    prasangka buruk hilangkan dari otak mu….kau tidak lebih baik dari ku..

  44. kolin says:

    punk not dead ok, sebuah idiologi yang ok, apapun alasanya lu bebas memilih.

  45. kolin says:

    punk not dead ok, sebuah idiologi yang ok, apapun alasanya lu bebas memilih.
    From (indonesia )
    mau donk UG shoesnya. tks.

  46. getupkid says:

    ceh!, reporter tu mmg rip-offs
    tak pandai survey,hantam kromo
    kalo tak tau punk,jgn main tulis je!
    mmg gua agak reporter ni mat jiwang karak,buat mat poser, baik
    buang bab “punk” kalo nak buat gang.

  47. gothic says:

    bodo2 jew punk nie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.