Namewee: NegaraKuKu – Revisited

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

93 Responses

  1. zkuning says:

    Aku tak hairanlah arsenic kenapa nama kau bukan mat jambol atau mat sentil atau hang kancil tetapi…. ARSENIC yang memperjuangkan kaum nya. Dan aku amat bahagia kau mengakui bahawasanya kaum aku dan kerabatku yang anti-racist adalah kaum yang paling murni. Terima cinta dan air mani secawan.

    “Jangan mempersoalkan hak istimewa bumiputra?” Itu bukan prinsip kau ARSENIC! itu adalah gejala atau ‘virus’ yang merusakkan pemikiran kita terhadap pentingnya arti kEMANUSIAAN! Inilah tempurung mikang/orang/cina/india/pariah/melayu/yang bernyawa.. yang mesti dipersoalkan. itu pendapat aku…goncang!

    MENGAPA mesti kau mempersoalkan kejujuran kaum cina sedangkan kau sendiri mempunyai banyak kamcheng dan simpati kepada kaum cina ?

    Sebagai kaum paria seperti aku ini (cina tidak, melayu tidak, india tidak tapi rojak) aku jadi ragu apakah MELAYU seperti engkau boleh dipanggil KAWAN? Sahabat? Aku akan rasa terhina jika cuma satu atau sepuluh bangsat cina atau india menghina engkau dan kau mula sangsi terhadap aku. sebab apa yang mulia harus dimuliakan ? dan kau harus tahu erti persehabatan dan kepercayaan. Dan harus kah aku merasa sangsi terhadap orang melayu kerana cuma satu bangsat melayu yang busuk jiwa dan hatinya menghina kaum aku?

    memang kau majoriti dan didalam majoriti itulah banyak bangkai terapong!! itulah yang harus kau sangsikan atau ragu ragu

    ya kau kaum majoriti dan itu maknanya banyak orang orang bangsat dan busuk jiwannya didalam kaum kau yang kau harus memahami? dan didalam kaum cina memang ada bamyak orang2 bangsat dan busuk hatinya aku setujui. tapi kita harus berfikir apakah yang wajib difikirkan? Kemanusiaan? tidak mengira bangsa, suku, kaum, tahi, atau warna ludah dan air mani nya?

    sebagai manusia yang tidak racist seperti aku dan kaum kaum ku yang kau mengurat… asasnya adalah cinta dan menghormati. kita ni colour blindlah

    it is difficult on our point of tengkorak and time cek arscenic and we are not perfect as ‘minoriti’ but we still believe in love. and thats what drive us actually. we may sound like some fucking lobang juboh but its all lovelah bro! the beauty about being minority like us cek arcenic is …we can’t agree with any discrimination. its that simple and thats perhaps complicated for MAJORITY.

    cicak. lipas(eeee) lipan (uuuh) ayam, itek, kambing, lembu, ulat, belalang etc all have HAK! to us..but yes some of them we telan jugak..but we are concious about “RIGHT”!!!

    so o.klah cek arcenic we know what you want RESPECT melayu but let me tell you we want you to respect HUMANITY bro!!!!!!!

    asas kaum minoriti dan majoriti sama saja ……….DENGAR!

  2. boy df says:

    Tak ada salah faham pun aku tak baca apa2 yg korang tulis kat atas tu..rubbish..muahaha…

    One race? Ok faham…aku lebih suka ia digelar..human beings dari sebut race…kalau ada alien cam ner…hahahaha…

    Oh ya FUCk doesn’t mean KONGKENG la wei…FUCK can used in many ways..benda yg best, sempoi pun boleh masukkan FUCK dlm ayat tu..

    Lagu RADIOHEAD “You so FUCKING special!!!!” Tak FUCk pun…

    Sick Of It All live set is so FUCKing cool..tak FUCK pun…hahaha…hentam jela labu….lu rasa wa tulis FUCk tu mau Kongkeng terpulang lah..FUCK can mean both bad and good…FUCk to PEKIDA yg aku tulis tu menas bad.. FUCK or boleh digantikan BOLEH BLA or JAHANAM PEKIDA, PUNDEK or PUKI punya 3 line..muahaha…

    ya mari panjangkan posting disini..baru la ricecooker active..mari..mari…

    Dlm scene kita ni pun byk la band2 HC yg geng2 PEKIDA 3LINE ni..cuba siasat tgk..laung racism sini sana tarak guna…laung anti-sexism sana sini tarak guna tapi itu beberapa hari sudah ramai gak yg anti-sexism punya kaki pi tgk Napalm Death yg disponsor oleh sexism brand – Crazeecausa / DTG (both same owner) “Don’t Trust Girl” APA CERIT? Terang2 kat kedai Crazee Causa ada t-shirt ngan ayat “Don’t trust girls”… Don’t trust girl who go out at night..and so on..now ada branding nama DTG (Don;t Trust Girl)…. APA CERIT? CIRIT-BIRIT LA!!! HAHAHAHAHA…

    Well sapalah aku utk bersuara (i mean bertaip..hahaha) dlm forum ni)…yelah scene sekarang dah maju….tapi jgn lupa hala tuju!!!

    Boy DF

  3. zkuning says:

    Memang tepat BOYDF buang sajalah perkataan bangsa tu kelongkang sebab yang penting kita ni kaum manusia. itu pun kita belum pandai atau tahu pasti maknanya. Babi dan beruk tak tanya pun macam mana nak jadi babi atau beruk.Babi tetap Babi dan Beruk tetap beruk tetapi manusia tu sampai nak masuk lobang kubur pun masih tertanya tanya macam mana nak jadi manusia.

  4. sexy says:

    Don’t know what you’re on Boy, but DTG is “Direct To Garment”, a process of printing t-shirts using inkjet printers that have been modified to accept t-shirts.

  5. Don't Trust Boy says:

    “Don’t Trust Girl” sexist? C’mon, You’re having your knickers in a twist over some t-shirt brand? It’s maybe a very bad usage of the English grammar, but alleging kids who went to see Napalm Death as supporting sexism because of the brand of t-shirt sold at the show? You’re beyond ridiculous. Get a life lah. You being a “boy”, you can only imagine what “sexism” is, so don’t trivialise that important issue with your moronic comments.

  6. Tinju says:

    arsenic tulis, “Tetapi jangan hina kaum aku. Jangan pertikaikan hak kaum aku. Aku akan pertahankannya habis-habisan. (dan apabila melayu sendiri kutuk melayu, perkara ni amat menyakitkan hati aku”

    Jangan jadi bodoh Arsenic. memalukan bangsa aje kamu nih. Yang sibuk dengan hak-hak ni apa dia? Orang Asal yang terbiar daif kat hutan tu lebih banyak hak dari kamu.

    Lagi pun laungan hak-hak tu semuanya bersirat “hak-hak orang-orang besar” untuk terus mengaut segala apa yang ada; orang kampung nuh masih terkial-kial cari makan jugak. Kamu biarkan sebab orang-orang besar tu berteriak pasal hak kamu. Dia menghunus keris untuk hak kamu. Jadi kamu sokong mati-matian. apakebangang?

    Hak apa? Hak jadi bodoh? hak jadi lembu dicucuk hidung? makan-suap tiap hari? Sampai tak reti nak cari makan sendiri? Semua nak dibagi subsidi? Jadi apa usaha kita? Sekadar bukak mulut tunggu suap? Itu hak yang awak duk menyibuk kat sini?

    Melayu korporat keparat kaya raya masih jugak ambik subsidi, curi biayasiswa, ambik diskaun beli rumah murah untuk bagi sewa kat melayu jugak. Guna “kabel” biar anak masuk universiti walhal orang kampung berterabur airmata tak da duit nak antar anak jauh-jauh mengaji.

    Juta-juta hilang macam tu je, jadi banglo besar. mercedes empat bijik, bini tiga, anak-anak pi overseas. dan awak pulak sibuk memperbodoh kaum tentang janji-janji hak? Apasal tak berjuang pasal hak bersuara? Hak untuk mereka yang sepatutnya ditolong? Hak asasi kita? Hak mereka yang ditindas disekeliling kita? Hak rakyat untuk mengundi secara adil. hak untuk berkumpul dan membantah.

    Apabetul kamu tau apa erti “hak”?

    Kalau kamu betul-betul nak menaikkan darjat orang melayu, pi belajar tinggi-tinggi, jadi cikgu bebudak kat kampung tuh, biar mereka jadi rajin, cerdik, berjati diri tinggi sampai bebudak tu tahu malu dengan suasana tiaphari disogok dengan pelbagai “hak-hak keistimewaan” walhal mereka boleh berdiri tanpa tongkat yang diberi kerajaan.

    Kalau kamu betul-betul sayang dengan kaum kamu, berjuang lah untuk kita buang tongkat-tongkat tu. Biar kita boleh tengok kaum kamu berdiri sama-tinggi dengan yang lain, tanpa sokongan “hak-hak” yang sememangnya hanya melemahkan kaum kamu.

    You can be a complete ARSE sebagai sorang individu semaunya, arsenic, itu tak jadi hal dengan kami, tapi jangan cuba kaitkan kekolotan anda di atas nama Melayu. Jangan malukan kami lagi.

  7. shahrizal says:

    wow, enough said! nice one tinju

  8. zkuning says:

    ya good one tinju.

  9. Boy DF says:

    direct to garment? Nope!!! DTG is another clothing brand owned by Crazeecausa. They have a booth last few months ago during the junkonline / popmalaya event. I saw the word and what DTG means. DTG means “Don’t Trust Girls”. And pls go to crazeecausa outlets. Before they start the new brand DTG they also have a crazeecausa tee shirt which had tons of sexist words on it..the most popular one is “Don’t Trust Girls”. And many more.

    I didn’t say DTG being sold there during the show but it’s the same company of Crazeecausa the official clothing sponsors for Napalm Death show la. Booth Crazeecausa and DTG is same company. I know the owner. He said to my friend that he used the word just as a joke. Yeah right?

    Enough say..go here and check your self la

    tengok baju ni tulis apa? Don’t trust boy? hahaha : http://img340.imageshack.us/img340/9884/b6625561d0ff4278865008awc7.jpg

    Trust me now??
    or go to the web and see for your self la. Click tees and click DTG and click the teeshirt and read la apa dia tulis or i’ll snap some real pic and post it somewhere and give u the link again. Anyway here’s the web of your favourite Napalm Death official clothing : http://www.crazeecausa.com/index.php

    “alleging kids who went to see Napalm Death as supporting sexism because of the brand of t-shirt sold at the show?”
    Don’t know the tee shrt was sold there that day or not la. But they are the official clothing sponsor la..hahaha.. i know la DTG also means direct to garment la. This DTG brand…same brand owned by Crazeecausa aka under Hip Hop Distribution. next time apa benda kena juga ambil tahu. Sapa organiser, sapa sponsor, band apa yg main sekali..HC punk it’s about concern and awareness la. Bukan main hentam saja..kalau cam tu sampai bila pun kita punya perjuangan tak kemana2 sebab kita jilat balik apa yg kita ludah..tak serious..tak nak ambil tahu..org lain tgk pun kata kita ni sekadar main muzik je sebenarnya…sama je cam muzik2 lain…bukan betul2 into the messege or care about things that we against or fighting for? Tak gitu..

    pernah dgr pasal Morrisey…aku lagi repect dia cam tu….dia pun concern kat concert2 dia. Dia kan vege, tapi a very strict one
    when he played in Amsterdam, in this big venue called Heineken Music Hall (yes, sponsored by this famous Dutch drug), he forbid that meat would be sold there. Normally they sell snacks, also with meat, but this time, they were only selling vegetarian snacks! U see…kalau nak seribu daya beb…Morrisey pun ambil tahu sapa sponsor dia, official partner, ke apa…bukan main hentam je..

    I don’t care la who’s DTG nick above here..to me u are coward coz scared to put ur name here. Which means that ur post it’s not a honest one…I think everyone here know’s who is Boy DF is la…

    also check this one out la…they have more word behind this tee shirt. More sexist kinda thing.. : http://img522.imageshack.us/img522/4982/e275844e27e4d1af5c98b88mu2.jpg

  10. mulutjahat says:

    wahai arsenic,
    setelah aku membaca komen komen kau yg pjg gila, kat sini aku ada beberapa persoalan dan inginkan jawapan daripada kau..

    1. kau kata dulu kau ada GF berbangsa cina kan?

    “Malahan aku pernah ada seorang girl friend berbangsa cina.”

    betul ke kau bercinta dgn dia? do u ever trust her? cinta perlukan kepercayaan antara satu sama lain atau sebenarnya kau cuma menganggap dia sekadar tempat melepaskan nafsu?

    2. sejak bila kau tak percaya kat bangsa cina? sejak kau tau tentang sejarah negara malaysia atau sejak kau putus hubungan dengan gadis berbangsa cina tu? adakah kau menjadi rasis akibat dikecewakan cinta?

    3. kau kata, “Bagi aku bangsa cina adalah bangsa yang hanya tahu mencari keuntungan tanpa ada perasaan setia pada mana-mana negara yang mereka tumpangi”, mencari keuntungan di sini boleh la dikatakan sebagai berniaga kan? habis tu kalau org melayu berniaga, mereka memikirkan ttg apa? kalaulah seorg melayu berniaga tapi dlm masa yg sama dia menipu dan sekadar mencari keuntungan semata mata dan nak dijadikan cerita, mangsa penipuan tu pulak ialah kau, apa yg kau akan buat? benci/hilang kepercayaan kepada peniaga melayu yg menipu dan mencari keuntungan semata mata tu seorg saja atau kau akan membenci/hilang kepercayaan kepada seluruh kaum melayu walaupun mereka tak buat salah atau memaafkan peniaga melayu yg menipu dan mencari keuntungan semata mata tu sbb dia org melayu, sama bangsa dgn kau dan redha sambil berkata, takpelah.. duit tu semua aku halalkan dan aku anggap sebagai sedekah..
    dan, agaknya kau sebagai seorg melayu ultra tulin, adakah kau akan ada perasaan setia pada mana mana segara yg kau tumpangi?

    4. aku sgt pasti yg kau ni seorg melayu yg ultra tulin drpd cara kau mempertahankan bangsa melayu ni dan aku pasti jugak yg kau bukan seorg muslim yg tulin a.k.a poseur dr apa yg kau ngaku kau lakukan :

    a. melakukan sex tanpa nikah => Malahan aku pernah ada seorang girl friend berbangsa cina.Walau dia tak basuh berak dengan air,tapi ok je…bersih je aku tengok,tak mengganggu pelayaran aku bersamanya pun hehehe.

    b. pegi masuk pub. dah tentu kau minum arak => Aku kamcheng dengan tauke Pub port selalu aku lepak/Aku pergi kelab Feng Tau.

    c. main nombor ekor => Aku selalu cai nombor dengan apek-apek kat pekan rumah aku.

    habis tu kenapa duk sebuk mempertahankan azan? azan bukan salah satu adat dlm bangsa melayu. kau pun bukannya pegi sembahyang kalau sgr azan atau aku tersilap? kau buat semua sekali. perkara yg halal dan haram dlm islam sbb kau nak seimbangkan antara dosa dan pahala. sama mcm nak seimbangkan antara para rasis melayu ngan rasis rasis dari kaum yg lagi satu tuu..

    5. cerita psl seimbang ni, teringat pulak lambang dacing Barisan Nasional. ko tak join UMNO? PEKIDA? tak TRUE malay lah kalau tak join UMNO dan PEKIDA sbb kedua dua pertubuhan [atau apa sajalah namanya] ni sgt sgt memperjuangkan nasib bangsa melayu atau kau tak percayakan melayu melayu dlm UMNO dan PEKIDA?

    6. kau kerja apa haa arsenic? kau ni nampak mcm bijak je. bos kau org apa? melayu? cina? jepun? kau percaya ke dgn sistem pembayaran gaji diorg? kalau cina, dah tentu tentu kau takkan percaya, kan? kalau melayu ngan jepun, mungkin kau boleh percaya lah sbb menurut pendapat kau, “Bagi aku,dalam banyak-banyak penjajah,Jepun yang paling ok.Sekurang-kurangnya Jepun mengiktiraf Melayu sebagai bangsa tuan tanah.” atau kau ni kerja sendiri? buka kedai makan yg hanya menjual 100% masakan melayu asli dan semua bangs boleh dtg mkn kat kedai kau tu kecuali org cina sbb kau tak percayakan org cina. manatau diorg bayar guna duit palsu ke? duit haram ke? atau kau buat perniagaan multi level marketing khas utk org melayu sahaja. kau nak tlg bangsa melayu berjaya jadi kaya raya. bangsa cina takleh join lah pastinya walaupun diorg boleh bantu bisnes kau berjaya sbb kau takkan percayakan diorg. mana lah tau bila diorg dah ada ramai org kat bawah, tiba tiba diorg betray? melayu takkan bertray sbb HIDUP MELAYU BERSATU, DULU, KINI DAN SELAMNYA, CEMERLANG, GEMILANG, TERBILANG!

    * aku harap kau dpt jawap semua tanda tanya dalm kepala hotak aku ni. kalau tak, you’re are not true malay a.k.a POSEUR!!

  11. mulutjahat says:

    exuse all the error in spelling 😛
    paham paham sudah.

  12. Melayu says:

    guys,

    just have to say i agree totally with Arsenic…..if the malays keep up with tak apa attitude like yourself…habis la melayu hilang di dunia…

    ps: btw..everyone racist…it’s been proved by science..so dont go and tell other people and more sadly yourself that you are an exception

  13. shahrizal says:

    “btw..everyone racist‚Ķit‚Äôs been proved by science..so dont go and tell other people and more sadly yourself that you are an exception” – kata MELAYU

    kenapa kita tak buleh nak ubah perangai supaya tidak prejudice kepada orang lain? susah sangat ke?

  14. zkuning says:

    tampa science pun kita manusia ni beranak dengan darah racist dan itulah yang jadi masalodehnya cek MELAYU. sama saja kita ni beranak penuh dalam gelombang nafsu kan?. jadi yang perlu kita ajarkan diri kita ni supaya kita control dan padamkan semangat dan nafsu yang membodokkan kita kan?

    melayu tu tak boleh hilang di dunialah cek melayu! sebab orang melayu ni tak pandai pandai tentang family planning. kahwin ke tak kahwin dia main terus!

    memang sharizal tu ada betul pantunnya “SUSAH SANGAT KE!!!

    bodoh sangat ke melayu tu nak faham ?!!

    aku dah jadi muak dan marah betul lah dengan issue hak melayu ni!!!

  15. arscenic says:

    -aku dah jadi muak dan marah betul lah dengan issue hak melayu ni!!!-Zkuning.

    eiiyoo…Aku takkan muak untuk bercakap tentang hak melayu ni.

    Tak perlu nak jadi orang UMNO atau PAS atau PERTUBUHAN KEBAJIKAN DAN DAKWAH ISLAMIAH(PEKIDA) untuk mempertahankan hak melayu.Yang perlu hanya jadi seorang melayu yang ‘sedar’ sahaja.

    Tak perlu angkat keris dan tak perlu tampal sticker 3 jalur kat plate kereta untuk bercakap dan membela hak melayu.Tak perlu dan tak perlu.

    Bagi aku untuk memperkatakan hanya orang asli sahaja yang layak dikatakan sebagai melayu tulen adalah sesuatu yang bangsat bagi bangsat-bangsat yang terpengaruh dengan perjuangan membela kaum Aborigin dan Red Indian yang tertindas.Perjuangan kamu tidak berjejak disini.Orang asal yang paling terancam sekarang ini bukan orang laut,orang semai,jakun,atau negrito.Yang paling terancam adalah penan.Pergi ramai-ramai selamatkan penan.Hutan yang mereka tinggal telah dipadang jarak padang tekukurkan oleh aktiviti pembalakan haram.Yang pasti bukan dari orang-orang kulit sawo matang.

    Aku pertahankan Deutro Melayu dan Proto Melayu sebagai melayu.Dan hak keistimewaan bumiputera pada kedua-duanya.

    Cakap pasal PEKIDA.Kamu semua nampak pertubuhan in membela Melayu.Gangster melayu.Laparkan darah cina.tapi Pertubuhan-pertubuhan kaum cina yang membela kaum Cina dan India(Hindu) kau tak nampak?Kau nampak sticker hijau,merah,kuning tapi simbol harimau turun bukit kat kedai makan cina kau tak nampak?Harimau tokak pedang kau tak nampak?Kau tahu ke perjuangan asal kongsi-kongsi di Malaysia ini untuk apa?Kongsi-kongsi
    Cina yang asal adalah untuk mengembalikan dinasti Ming dan menggulingkan dinasti Manchu.Tetapi kongsi-kongsi di Malaysia (semenjak perjuangan MPAJA) adalah untuk memperjuangkan komunisme.Aku tau bukan semua kongsi di Malaysia yang membantu komunisme(ada yang menyokong kuomintang) tetapi kongsi yang paling besar dan kuat serta masih kuat pengaruhnya sampai ke hari ini adalah pada asalnya terdiri daripada kongsi-kongsi yang menyokong Parti Komunis Malaya.

    Aku bukan terlalu fobia dengan komunisme tetapi aku menolak sebuah parti yang didominasi kaum cina memerintah Malaysia.

    Dan 3 line yang ramai kamu benci adalah satu pertubuhan melayu yang bereaksi dari pertubuhan-pertubuhan kongsi tersebut.Setiap tindakan akan mengakibatkan tindak balas.Hukum fizik yang mudah.

    Mulut jahat,aku bukan seorang muslim yang baik.Biar betapa Tuhan benci pada aku atau begitu luasnya mahligai aku di neraka, aku tetap menganggap Tuhan dan agama adalah sesuatu yang suci dan tidak harus diperlekehkan dan dipermainkan oleh sesiapa.Aku mungkin tak mampu menjadi sesuci kamu yang sembahyang cukup lima waktu tetapi bila azan dan agama kau dihina kamu hanya membatu.

    heheheh..aku tak benci cina sebab ex aku amoi la…malu i tau…you tanya-tanya i macam ni…Soalan ni buat aku gelak la…hahahaha…kau nak aku jawab macamana mulut jahat?Aku cintakan Hui Ling dengan sepenuh hati aku tetapi terpaksa berpisah disebabkan cinta tak direstui oleh orang tua???Dan disebabkan dia tak nak masuk islam???ya betul la tu aku nak minum darah semua cina kat Malaysia ni disebabkan aku putus cinta dengan seorang amoi…masuk akal ke?

    oi Tinju,Kalau kau benci melayu kat atas sana yang berselirat mengaut keuntungan dari politik apa bezanya dengan kaum cina yang berselirat mencari keuntungan dengan cara yang sama.

    Kalau kau benci melayu lakhnat yang mempergunakan retorik sampah membela melayu untuk menambahkan kantung-kantung emas dia dan kroni-kroninya perkara itu tiada kena megena dengan pembela melayu seperti aku.

    Yang tinggal pada Melayu adalah kuasa politik.satu-satunya.Tunggal.Anak-anak kamu perlukan hak-hak tersebut walaupun sekarang kamu katakan kamu malu untuk menerimanya.

    Kamu boleh malu terhadap aku tetapi aku tidak akan pandang jelik pada kamu.Pandangan kamu dan pandangan aku berbeza.Aku ada sebab dan kamu ada sebab untuk percaya apa yang kamu rasakan betul.Selebihnya aku adalah manusia yang merasakan apa yang sepatutnya benar adalah benar dan sebarang bentuk penindasan adalah satu bentuk kezaliman.

    Tetapi bagi aku hak istimewa melayu bukanlah satu kezaliman dan penindasan.

    p/s-mulut jahat,aku tak bekerja dengan cina atau india.Aku budak universiti yang telah dibonsaikan pemikirannya seperti yang dicakapkan oleh Isham hahahaha.

  16. Typist jahat.mana boleh mulut sedngkan kita hanya taip bukan ckp says:

    3 line..semua join sebab nak tunjuk belang..tgk apa lagi kuasa..sapa punya Abg Long, Ayahanda apa lancau..pastu pi disco kalau ada mamat pandang atas bawah gaduh..call kaum 3 line 187 Kg baru area..pastu mamat ni call area lain…itu pertubuhan MELAYU yg korang bangga?..itu pertubuhan MELAYU meLAYUkan MELAYU..hahahaha…semua join with a reason.. PEKIDA / 3 LINE / ADIDAS / REGGAE COLOR di plat kereta..kekadang ada YING YANG / HARIMAU dan NAGA..pergh..ISLAMIC sesgt lah tu ada lambang NAGA dan HARIMAu..YING YANG lak tu..bebudak 3 line semu apakai rantai naga di leher..huhuhuhu….itu ISLAMIC..nick name semua nama Cina.. Alex la itu la..semua nak tiru Young & Dangeroues..apa citer…??

    UMNO pun..semua join sebab ada sebab..nak dpt tanah senang ..nak dpt sign projek dari Datuk / Dato’ senang…memang semua join tak ikhlas pun…you are not part of it so jgn byk cekadak…hidup dlm kl maybe lain..cuba pi Sik, Jitra Kedah punya area..UMNO lwn UMNO pun ada…berparang2 lagi…nak tgk cam mana MELAYU bersatu? Hang pi pilihanraya / undi di area kampung..berperang beb ..mana ada bersatu…org ni upah ni utk cabut poster la..org ni upah polis utk kenakan org ni la…etc.

    Kalau lu TRUE malay..jgn layan punk, hc, indie la..layan keroncong…jgn jadi bodoh cam band skinhead MALAY POWER RECORDS yg gelarkan mereka BROWN ATTACK…nampak sgt bodoh..kalau MALAY POWER..nama band kenalah BAHASA beb…pastu cara pemakaian skinhead..itu bukan malay fashion..itu western…hahaha..MALAY POWER konon…Bodoh….otak letak di buntut….

    satu je soalan aku mau tanya MULUT JAHAT..lu sxe ke? rokok, dadah , alcohol ambik tak?

  17. Typist jahat.mana boleh mulut sedngkan kita hanya taip bukan ckp says:

    Satu je…kenapa nak harap kan PEKIDA, 3 line, umno utk lindung ko or pertahankan hak melayu…? Dah ISLAM..byk2kan sembahyang, doa dan minta perlindungan dari DIA la..dah ada Allah lagi mau suruh 3 Line to watch your back…muahahahahaha….salah akidah korang ni…geng2 AYAH PIN kut korang ni…hahahahaha

  18. zkuning says:

    people (human being/manusia) are most beautifull when they are alone but when they join organisation they can be the most cruel

  19. mulutjahat says:

    typist jahat, aku rasa ko dah slh faham. heheh. kelaka seh. slogan slogan melayu bersatu tu utk menyindir si racun arsenic tu. bukan nya aku yg pro melayu. apa lancau berbangga dgn kemeLAYUan? setakat rasa bangga? tak dpt apa apa pun. kahkah.

    tayah la nak jadi rasis. semua pun sama je. sama cemana? pikir la sendiri. semua kan bijak bijak belaka. hehe.

    ouh yeh, apa masalahnya kalau aku sXe? atau pun tak?

  20. Melayu says:

    tak payahlah kita org melayu ni nak bergaduh2…masing2 punya pendirian msg msg….aku ttp mengaku aku racist to a certain extent when it comes to bangsa aku…it doesn’t mean aku tak bercampur ngan kaum lain…but i’m always aware with them…i want to be better than them…and i also can accept that they are racist as well…

    i’ve even have had love relationship ngan kaum2 lain ni..but i always keep in mind that it is impossible to be together…and i always discuss about races with them…they told me what they really think of malay..it boils me to rage but i accept it…that’s their opinion..my best fren, a chinese converted to moslem…she’s still very much chinese..i accept that because u know what we are racist…there’s no need to change ke apa ke..coz that’s the nature

    en shahrizal..

    what i meant by science has proved it is that n experiment on this racist was done…where people of diferent colors are being tied with wires..u know yg nak tgk brain activitiy…so they nak monitor one brain cell ni…what they did is they show the person pictures of different people…of same and different races…bila same race, brain tu no activity..tapi bila showed different race ada sort of response…lps tu ada la analysis bagai….and result is EVERYONE RACIST…(btw this was told by my chinese fren bila kitaorg bincang on races, politics bla bla)..i hope u get my point….kalau u nak cuba sangat jadi tak racist…by all means i applaud thee…tapi jgn syok sendiri dahlah….nko dok tak nak racist bagai…kaum lagi satu lain plak….

  21. Typist Jahat says:

    To MULUT JAHAT – masalahnya kalau aku sXe? atau pun tak?

    JAwab je la…bukannya susah pun..pakai nick lak tu mau takut apa..Joe Kidd and Kidzwan je tau lu punya ip address…

  22. Nox says:

    Dari mana rasis-rasis buta perut ni datang berkumpul kat sini , aku pun tak faham….

  23. zkuning says:

    oii ARSENIC kau ni kalau duduk dengan aku minum teh tarik banyak gula rasanya perlulah aku sogok ganja sebab kepala otak kau ni dah kena basuh dengan buahpelir lembu jantan yang tak faham faham… kita ni bukan musuh kau..susah sangat ke kau nak faham? (tinju tu memang betul..susah sangat ke kau nak faham? )

    kita ni atau puak aku ni memang memahami perasaan kau sebagai orang yang dimelayukaN.. tapi yang kita nak masaknasi kat sini supaya kau tu janganlah hidup dengan perasaan yang penuh dengan dengki sehinggakan kau tu tak pandai lagi nak mengenal pasti yang bahawasanya KEBANYAKAN orang orang di ricecooker ni tak senang dengan discriminasi faham?

    kita ni tak perfect dan kita ni nak cari jalan bagaimankah kita memahami arti kemanuisaan. Kita tetap melayu lah cek arcenic sebab kita ni faham betul erti kemanusiaan…cuma kita ni rasa hak melayu tu adalah umpan yang busuk! politicise!

    jadi kalau mika nak melelongkan semangat racist tu biarlah berpadan sebab apa yang kita nak lelongkan bukan hak melayu tapi hak kemanusiaan.

    jadi kau punya butoh tuboleh menyocok lobang puki amoi kau yang basah yang kau cinta (tapi kurang pasti?) dan halalkan?

    fuck you my friend!

  24. Sa'Odah says:

    bang…
    namewee tu racist sebenarnyer..
    tapi kenaper xde orang pertikaikan mamat tu..
    urmm…

    yang benar:
    sa’Odah rock!!!

  25. arscenic says:

    aku rasis tapi bukan ekstremis…(aku tetap aku)
    Korang anti rasis yang progresif…(Kamu tetap kamu)

    Mari kita berdamai.Satu cinta untuk semua.

  26. mulutjahat says:

    to typist jahat : kau pun jwb je la. apa masalahnya pun?

    biarla kid or joekidd tau pun.
    dorg boleh buat apa?
    ahah

  27. bugs says:

    yer le typist jahat…pekida,3line,adalah jemaah islamiah… tp lepak satu table minum arak.. keje bonzer.. lepak pub lepak disko.. makan duit anak buah.. bla bla bla…
    ini namanya melayu(sesetengahnye) terlebih advance,gila nama nk jadi ayhnda@ abglong @abgngah dan gila kuasa nak tunjuk power.. mengalahkan along..bukan nak satukan melayu tp gaduh sesame melayu gak.. chit porah!. wahahaha pekida… 3line…dabel seben.. all sucks..pilih lah ke jalan yg benar..iaitu punk.

    dakwah punkmiah

  28. xabellxeinsteinx says:

    “btw..everyone racist‚Ķit‚Äôs been proved by science..so dont go and tell other people and more sadly yourself that you are an exception” kata sang MELAYU.

    kalau benar setiap manusia dilahirkan dengan nilai-nilai RACIST dalam MINDA secara SEMULAJADI,ubah saja lah seperti mana kita mengubah lahiriah kita dengan botox,dye rambut dan plastic surgery.

    cuma bezanya kita xkeluar duit pun,cuma harus duduk dan berfikir.kikis lah nilai2 racist dalam diri anda wahai arsenic dan konco-konco nya.buat apa nak pertikaikan cina x basuh berak dan sebagainya.cukuplah kalau saudara mampu bekerja keras dan MAJU kan DIRI SENDIRI.aku percaya kalian2 dalam blog ini sedang berusaha untuk terus hidup dalam dunia ni sebagai seorang MANUSIA yang perlukan makanan,minuman dan oksigen.

    aku sendiri seorang student di MAKTAB RENDAH SAINS MARA,
    kononnya disini adalah institusi pendidikan “bumiputra”.dan baru2 ini sudah di wujudkan kuota untuk pelajar2 non-bumiputra.mereka sudah berpeluang belajar di sini.tapi apa yang terjadi adalah, REALITI bait-bait lagu NEGARAKUKU.

    “(orang melayu) Jalan perlahan-lahan melintas jalan
    Kalau kau berlalu mesti beri laluan
    Yang penting hidup dengan gembira
    Yang penting hidup dengan selesa
    Jangan macam orang Cina
    Sibuk sepanjang masa
    Begitu susah payah”

    realitinya ialah,orang2 non-bumiputra ini yang menduduki carta CGPA teratas pada setiap semester.
    (cuma ada beberapa orang melayu sahaja yang CGPAnya amat cemerlang dan aku salah seorang,bukan untuk membangga diri cuma untuk pengajaran cerita)

    enchik arsenic,kamu tahu kenapa ini terjadi??sebab ada nya orang2 macam kamu dan palie zowee ni.orang yang hanya bangga dengan HAK dan bukan USAHA kamu sendiri.memang benar kata2 namewee,orang cina bertungkus lumus bekerja sedangkan orang melayu duduk berangan.lepas itu hanya tahu merungut tidak diberikan peluang bekerja di syarikat milikan orang “asing”.salah siapa??

    hiduplah sebagai seorang MANUSIA dan amalkan suruhan agama untuk DUNIA dan AKHIRAT.bukan untuk membeza2 kan antara satu sama lain.TIDAK ada dalam ajaran islam mengatakan berbuat baik pada AGAMA LAIN tidak akan diberikan GANJARAN.yang penting HORMAT mereka sebagai manusia seperti mana kamu hormat diri kamu sebagai manusia.

    xabellx
    posixabell@yahoo.com

  29. MoKUjiN says:

    asyiknya berkhayal … 🙂

  30. rizie says:

    tidur atas sofa dalam kedai joe kidd lagi best dari bace “komen-komen” diatas.habis semua masuk dlm ricecooker.dah mcm kena virus pulak webblog joe kidd nih.3 line.pekida.ayahanda.racist.science.ahhh..macam2 ada!senang cita.aku pun dah tak reti.nak kata satu diskusi “among us”,tp dah tersasar!nak kata topik yang related ngan punk dan music,pun sedikit terbabas.perkataan “mainstream” pun payah dah jumpa.yang banyak ialah perkataan “melayu” ,”cina” , “3 line”, “racist”.tak mustahil,lepas ni ricecooker weblog,akan dilayari oleh budak-budak 3 line.konpem!barang dlm internet ni,mcm lipas kudung.sekejap aje tersebarnye.

    lepas ni,orang taip “3 line” kat google.akan keluar link weblog ricecooker ni.haha.

    ape2 pun,tahniah la kepada penyumbang2 idea diatas.bagus2.memang kita ni masyarakat yang majmuk.macam2 nickname boleh tgk.asam di darat.garam dilaut.dalam ricecooker,bertemu juga!

    selepas mawi,namewee pulak jd fenomena.pastu kecoh pulak pasal perbalahan kaum.pastu kat ricecooker pun kecoh psl “kaum”entah apa2 entah!ptt la joe kidd diam tak komen pun.dia sendiri pun aku rasa dah pening tgk komen yang mcm dah gulai kawah.main kacau je.lagipun,joe kidd bukan nye arif sangat psl 3 line dan pekida ni semua.ape la korang.aku sure,lepas ni,kat bwh ni mesti ade komen.tak arsenic,mesti orang lain.tak orang lain mesti budak2 nih.tak budak2 nih,mesti budak2 kat cyber-cafe-yang-gatal-tangan-nak-komen-pastu-main-taruk-je-nickname.

    ape2 pun.tahniah la semua.owh.lagi satu.selamat berpuasa.joe,kedai bukak tak bulan puasa.hehe.takut jd port je kat situ. :-p

  31. hafiz says:

    Ape kaba rerakan sume…

    aku rase aku dah terlambat bab posting kat mende ni, dah lame isu ni, tapi aku tertarik sgt tgk mende komen panjang lebar ni…

    aku rase kan, baik kite terapkan nilai2 murni kat dlm diri kite, takyah la aku ckp, korang sume dah besar, bole pikir ape itu ni.

    Paling penting, jgn sesekali timbulkan isu AGAMA atau RACIST. Jgn jadik RACIST la geng, mende ni bahaye.. kite sume bole idup aman damai la, takyah la nak kekecoh… yg mane betol kite ambil, mane tak betol kite jgn ambil.. aku percaye pade mereka yg RACIST tu mesti dieorang pikir mende tu betul, betul tak?

    Kalo kite cite pasal agama, dulu mase zaman Nabi Muhammad, komuniti yg idup dlm tu bukan sume Islam pon, ade agama lain, ade kaum lain, tapi ok je, aman je.. tak pon Nabi Muhammad tu racist pon.. kite jgn bangga sgt dgn kaum kite.. kalo bebetul, baik ikut je agama korang, takyah la sibuk nak ikut kaum. kalo taknak ikut agama, then jgn jadik RACIST, ikut otak dan hati nurani yg korang ade tu, gune secare betul!

    kite ni sume manusia beb, satu mase kite akan tau kite kat mane skang ni. yg penting think positif la.. jgn la pikir zaman jepun dulu kite kene jajah la, dulu moto kite kene curik kat macha kampong sebelah la, tak gune sume tu…

    sorry la kalo aku melalut dan salah ke ape ke, but DON”T BE RACIST! if u still want to be like one, then you’ll know what I mean…

    peace bro!

  32. Don_Cobra 77 says:

    Assalamualaikum, kitorang dah lama dah perhatikan web site ni…
    Beberapa peringatan yang nak saya sampaikan…
    Yang pertama, Jangan main agama islam.
    Yang kedua, kita tidak mahu peristiwa 13 Mei berulang lagi, so jangan bangkitkan soal hak melayu atau bumiputera atau yang sama erti dengannya.
    Yang ketiga, kaum melayu sendiri kalau dah downed kaum melayu, dah sama taraf macam makan bangkai @ mayat saudara seislam sendiri, memfitnah hukumnya??? carik sendiri dalam Al-Quran.
    Yang keempat, tiada faedahnya nak kutuk kerajaan Malaysia, mereka dan buat yang terbaik, kaum cina apatah lagi, semuanya kaya raya kat bumi Malaysia. Tu pun tak tahu bersyukur lagi.

    Tak elok la keamanan yang kita kecapi sekarang, kita haru biru kan..
    Kampung Medan, Peristiwa 13 Mei, dan macam2, jadikan tauladan.

    Kami bukan PEKIDA… minta maaf… PEKIDA tak main nombor.
    Kaum cina maybe pakai nombor 24, atau 18.
    Kaum india maybe pakai 02 atau 08.
    Atau tak kira la Assalamualaikum…|||…Ikrar naga dijunjung…Sumpah laut menghantui…Datang dari China Bersama 5 panglima membawa hajat…Menyemai benih taat setia antara 5 saudara…Tongkang pecah dilanggar garuda…Garuda Mati disambar naga…Bendera bersabit kukuh berdiri…Tanda kami masih bersatu…Maaf kupinta, Perang kujauhi,Semoga darah masih erat terpadu kuhulur 3 jari…Ibu dan telunjuk bertemu…Mohon kemaafan…Tarik keluar…Kibarkan ekor naga…30 rapat didada…Buka pengunci di jiwa…Salam perkenalan /// ku hulurkan.apa nombor pun.

    Dan kami, tak mungkin berdiam diri lagi setelah pelbagai fitnah, tohmahan dan bermacam caci maki dilemparkan ke atas kaum melayu.

    If you dare, you try….

    Assalamualaikum///

  33. srzmn says:

    selamat sejahtera ke atas kau juga.

    sakit kepala bila baca kau punya atas ni. kau ada panadol?

  34. YouthCrew says:

    Kepada DON_COBRA 77

    Sudah la. Cam la kami kat sini tak tau ko tu sapa. 77 konon. Itu cina la. Ko ikut merah ke puteh? 77..ko anak buah ayah Gun (Ghani). Cam la kami ni bodoh. benda lama la semua ni. Kami lagi tau byk pasal korang punya aktiviti. markas korang buat berkampung korang semua kami tau. Ko lepak mana.. Bawah highway Kg pandan? kedai Ayahanda Cik Ton ke? Hahahaha… kecoh la… 77 pusing tujuh tu jadi cam pistol dlm BI Gun. Sebab nama Ayahanda ko Ghani aka Ayahanda Gun. Memang sah ko bukan PEKIDA sebab Pekida yg betul ikut cara Islam yg betui dan bukan gangster. Pekida buat benda amal. Korang tu yg selindung bawah Pekida kerna nak tarik org muda, budak sekilah, pemandu teksi, mat rempit, tarik kereta, penjual burger semua..cam kami ni tak tahu semua. Cis!

    Ckp main nombor tu cina. Tapi ko tu terang2 guna ayat buah numbor. main naga..Dlm Qur’an dan islam mana ada citer pasal naga. DLm hikayat org melayu pun tak da. Itu semua citer dongeng Cina dan Omputeh. Lain kali kaji pasal naga seblum ko panai guna ayat buah naga…hahahaha..terang2 ko kena tipu.

    Kami faham ko tu bengang disebabkan sestgh org kutuk melayu. Tapi tak buleh la sabit kan semua kaum itu semua sekali. Tak fair la cam tu. Contoh depa kata Islam tu Terrorist? Fair ke? Bukan semua terrorist kan? So sama gak disini….kalau ko bengang ngan Ah Lek maka ko benci Ah Lek sorang bukan sebab bangsa dia…ada faham..ke mau aku tunjuk buah tangan gak baru faham…

  35. Aku dah letih lyn hal-hal mcmni..semua sama saja!

  36. Wok Dogol says:

    Encik Ular Tedung 77 (kita pakai melayu punya nama, ok?)…

    Boleh saya tanya sikit? Dah takda cara lain lagi ke? Dah habis pikir dah? Takda strategi atau pendekatan lain dah? Semuanya nak ditegapkan dengan kekerasan? Terguris sikit dah nak hunus pedang? Naik darah dah nak bunuh orang? Sampai jampi serapah Puteri Gunung Ledang semua keluar ni, apehal?

    Cuba pikir sikit. Selama 50 tahun lebih ni siapa yang memerintah negara kita nih? Bukan “melayu” ke? Kalau awak rasa “melayu” la ni terancam “ketuanan”nya, kenapa nak pi ugut mereka yang kecil berhingus nih?

    Apa dah jadi selama ni yang menyebabkan “melayu” gagal? Awak ingat bebudak yang duk bagi komen kat sini yang meyebabkan semua ni berlaku? Budak-budak punk ni? Jangan buat lawak la!

    Kalau nak marah, nak ugut-ugut, nak tunjuk belang, halakan keris sakti awak tu kearah mereka yang selama ni memperbodohkan orang melayu la.

    Siapa lagi kalau tak mereka yang selamanya bertahta tinggi, kelas atasan bergelar datuk-datin yang mengaut segala kekayaan negara kita, tanpa segan-silu masuk poket sendiri dengan sedikit limpahan dipercikkan kepada mereka yang mengampu, menjilat punggung depa. Siapa mereka? Orang “melayu” macam kau la jugak.

    Cuba celik mata sikit. Tak pun buang tahi mata tu dulu. Tanya mak bapak kau kenapa orang kita keluar universiti tak dapat kerja yang sepatutnya. Kenapa orang kampung masih kais pagi makan pagi. Kenapa cerdik-pandai kebanyakannya terdiri dari mereka yang bukan melayu. Kenapa awak ni tak mempunyai pemikiran yang bernas, cerdik serta berwibawa? Kemana pergi harta karun negara yang berbeliun-beliun tu? Siapa kah yang senang lenang curi harta orang ramai tanpa ditangkap, dihukum?

    Yang kau pandai-pandai marahkan bangsa lain pasal apa beb? Ada ke mereka yang memerintah negara ni? Bila beb? Mereka ke yang membuat pelbagai rancangan serta perancangan untuk negara kita semenjak merdeka? Mereka ke yang menerajui “pembangunan” bangsa dan negara? Bukan kan? Jadi awak nak marah kat sapa?

    Satu lagi, aku mintak maaf, tapi kita kembali kepada soalan saya yang pertama. Kenapa harus kita gunakan kekerasan? Kenapa harus kita takut-takutkan orang lain? Kau ingat buat orang takut tu efektif ke? Selama mana nak kontrol orang dengan pakai senjata takut-takutkan orang? Sampai bila kita nak angkuh dengan kekuatan otot-otot lengan?

    Okay, lets say orang yang baca tulisan kau ni, naik takut sampai terkencing dalam seluar. So dia orang pun diam lah. Langsung takut nak berbicara apa yang mereka pikirkan, apa yang mereka tak setuju, apa yang mereka nak luahkan, apa yang mereka rasa patut diketengahkan. Mereka diam, sepi. Jadi awak happy lah ya? Gumbira ria bagai nak rak la ye?

    Apabila sesebuah masyarakat itu dipenuhi dengan mereka yang ikut-turut sebabkan takut, adakah itu masyarakat yang gagah? Adakah ini masyarakat yang mampu berdepan dengan peredaran masa? Pak turut penakut suka jilat bontot tak da telor? Itu ke bangsa yang awak nak bangga kan? Apa punya logik ni?

    Bangsa yang cerdas, berani serta mampu bergerak langkah melangkaui pelbagai rintangan adalah bangsa yang lantang bersuara mengkritik dirinya sendiri serta yang mampu menerima pelbagai kritikan-kritikan yang dilempar kepadanya. Itu baru bangsa yang mampu menghadapi ombak-ombak besar masa depan.

    Atau kamu yang hanya mempunyai otak sejengkal, jadi orang-orang lain juga harus dipagar-pagar supaya tidak mempunyai otak yang lebih panjang dari kamu? Awak bodoh, jadi semua orang lain MESTI lebih bodoh?

    Apa punya logik ni bro?

    Kalau hangpa nak lihat melayu naik tinggi setaraf atau lebih tinggi tarafnya dari mereka yang hang pikir tak layak, kenapa kita tak berlajar tinggi-tinggi, baca serta kaji pelbagai ilmuan yang ada, majukan diri dengan menegur diri kita sendiri, berlajar dari pelbagai kesilapan yang ada, bantah pembodohan orang kita dengan pelbagai propaganda ugutan yang ada, berlajar bahasa-bahasa bangsa lain supaya kita dapat menimba pengetahuan, ilmu-ilmu tanpa terbatas dengan kekolotan diri kita sendiri, hantar anak-anak kita jauh ke negeri-negeri luar supaya mereka dapat melihat, mengalami serta membukak minda seluas yang mungkin, menjana gambaran yang lebih besar, lebih luas, lebih dalam, lebih tajam…

    Bukan kah itu caranya Encik Ular Tedung? Kamu bila lagi mau keluar dari lubang gelap tuh? Dah la. Simpan je keris tu bro. Kita bukak buku-buku, kita bukak langkah ke arah yang lebih terang, kita tebas lalang-lalang supaya pelbagai pohon serta bebunga ranum mekar bersama, kita maju kedepan dengan kesaksamaan.

  37. Fizan says:

    Dari pengalaman aku yang bekerja dgn property developer company skrg ni,dan ber’tauke’kan cine serta ber’chairman’kan melayu, aku rasa persengketaan antara melayu & cine di negara ini adalah berpunca drpd nak bolot projek, maksudnya nak profit banyak lah, so diorang kenalah kerjasama sesama bangsa..haha.. Well, in fact, business diorang banyak lagi ‘funds’ underground yang aku sendiri susah nak explain walaupun dah kerja lama (aku tengah dok study lah ni). Boss-boss melayu dan cine kat atas aku tu, so far aku tengok taklah se’racist’ seperti yg aku sangka tapi bila aku deal dgn komuniti cine dan melayu di kawasan agak pedalaman, kurang komputer, balik kampung, hmm lagilah Johor..mmg ‘racism’ ni dah jadi makanan harian, mcm bapak aku tu jawa, tapi kalau bercerita pasal UMNO, dialah yang paling kuat sokong (mana taknya byk kebun yg dia dpt atas link UMNO), then aku sound bapak aku balik, dia tu jawa bukan melayu mana pun..pandai pulak bapak aku senyap..Haha.. kelakar tul..
    Aku malas nak petik history atau apa2 dan berlagak bijak mengalahkan professor yg buat research nak buat muzium negara(oh ya, aku bekerja dgn department dlm company aku ni yg buat segala macam jenis muzium di negara ini & di luar), so aku ambil contoh terdekat yg ‘realistik’ dan langsung dari kehidupan seharian aku jelah drpd nak jadik professor serba tahu ni. Kalau anda semua nak tahu, macam Muzium Adat di Jelebu, kat N9 tu, dah 3 ekor professor yg buat reseach tu bertukar ganti, yg last sekali pun dah meninggal baru-baru ni, barulah muzium tu jadik siap, disebabkan ada aje perselisihan /pertelingakahan fakta dan pendapat tentang sejarah sebelum tu. Jadi kalau setakat sejarah versi “Arsenic” ni pada aku, terlalu mudah utk memberi pendapat /idea dan kesimpulan yang sebegitu andai anda rajin membaca kebanyakan buku sejarah melayu di pasaran terbuka. Banyak betul ideologi dlm dunia ni kan, bermacam-macam jenis, kesian kat manusia, kena gula-gulakan aje sesama sendiri..haha.. taknak aku makan gula-gula lagi, gula-gula getah boleh la.

    Well, after all, my conclusion is: my country is the world, my citizenship is the earth.
    Joe, pls discard all those religious, racist, moralist comment lah, they don’t deserved to be here la..

    “More People Done Died In The Name Of The Lord Than In Any Natural Disaster & Disease” -Charlene Molison (my facebook’s friend from KK…haha..I admit I have a desire to fuk her up the ass, though i really know well how to police myself, for at least of being called as “perv”)

    “Tolerate No More!” -FSF

    “If you can’t colony /be king /be police to yourself, then I guess you the one who really need police, royal family, and orang putih” -I Farm’s alteration quote by me.

    P.s. Anton remp-it? kau kah di atas? sikitnya komen? marky ramones pun selamba ‘fuck’kan fat mike(nofx) sambil tunjuk bulu ketiak dan bulu idung kat dlm youtube! baru ranomes! hahaha.

    Cheers!
    Pijan

  38. YouthCrew says:

    mana buleh sama. Hc punk is not about being racist or friends with them. Fuck off to bands yg kata mereka tak kisah main satu stage ngan band2 nazi or main show nazi.

    Ko ckp punk is a bout freedom and breaking the rules! well not entirely. Punk do have rules and it is “Anti-racist, Anti-facist, Anti-nazist, anti-homophobic, anti-sexist” That’s fucking RULES!!!!

    think again. being a racist, sexist, homophobic, facist is not about freedom! Coz think again, you are against other people choices for who they are. Is that freedom? NO

  39. famy says:

    the only good malay is a dead malay…..

  40. PORN says:

    Hye,everybody,this is a late post from me,and i hope this issue is still not “basi” lah..

    the only good nazi, is a dead nazi.

    the only good malay is a dead malay.

    percayalah,bumi terbelah lapan pun rasisma tetap ada.pada aku,takda benda2 camni tak “colourful la bumi ni,tak terjana lah minda”.ini benda srupa karma la..tak percaya? well , fuck you.

    Minimize? ya betul,tapi minimize camna pun pasni klua video negarakuku versi hindi,gadoh balik.macam kat forum ni la..letih! kepada mereka yg punkrock kental tapi suruh melayu kental ni carik forum lain untuk berdebat,anda sendiri menolak kebebasan bersuara? mana hilangnya laungan “hak bebas bersuara anda?”. malu orang tengok.laung sana sini,diri sendiri hipokrit.takleh terima pendapat si melayu kental ni takpa,tak payah la meng halau2.

    Lihat di sudut pandang mereka pulak(si pendekar ketuanan melayu),bagi aku betul..
    NAMEWEE yang korang dok pertahankan ni,juga…adalah RACIST BASTARD.apa yg korang cuba promosikan di sini? kes NAMEWEE ni ada pro dan con,apa yg disampaikan sememangnya realiti di malaysia,tapi tetap juga tak membezakan dia dengan ARCSENIC,PALIE ZOWIE & MELAYU.

    Yang menghairankan si ke 3-3 pro melayu ini dihentam macam sawan babi oleh engkorang semua,tapi tidak seorang pun yang berdiskusi tentang betapa rasisnya si NAMEWEE itu sendiri.apa ni? yang positif(realiti) yg dicanangkan oleh NAMEWEE sibuk korang banggakan sampai lupa side NEGATIF si NAMEWEE ni.

    walaupun aku percaya TIDAK AKAN WUJUD dunia tanpa rasisme,aku tetap ingin mengatakan :

    fuck racisme,fuck you and fuck the world.

    fuck sana sini ,
    _PEACE ABOVE ALL._

  41. YouthCrew says:

    PORN – sapa kata pertahankan NAMEWEE..tak da tulis pun kat atas.

    PORN tulis “percayalah,bumi terbelah lapan pun rasisma tetap ada.pada aku,takda benda2 camni tak ‚Äúcolourful la bumi ni,tak terjana lah minda‚Äù.ini benda srupa karma la..tak percaya? well , fuck you.”

    ya betui racisma tetap ada..sama agak ngan oppression lain…

    benda2 yg kita tentang dlm scene, korupsi, rasuah, tikam belakang, sexism, facism, etc..benda ni pun sentiasa ada gak. Bukan hanya racism…so sapa kata benda camni kita perlu buat tak tahu. Kalau cam tu suruh la bebudak punk tu tak perlu pedulikan isu korupsi kerajaan, sistem semua sebab camner pun ia tetap korup sampai bila2 masa… sama gak ngan racism dan nazi..kita menentang mereka, nanti depa dah insaf yg lain muka baru lak muncul.

    Memang mustahil nak jadikan semua org positif dlm dunia ni but at least kita cuba sedaya upaya utk menjadikan the world a better place to live. Bak kata dlm STAR WARS la.. camner pun the darkside kena ada…baru balance..jika ada positif..maka adalah positif..jika ada baik maka ada lah jahat, jika ada malaikat, maka disut lah adanya setan…jika adanya nazi, maka disiu adanya anti-nazi.. that’s balance!

    ya aku tetap FUCk gak. Takut budak nazi. Ala budak nazi pun penakut gak. Depa ramai berani la. Cam budak skinhead nazi. Kalau ramai berani la. Cuba suruh bertempur 1 vs 1. kecut telor dorang. Depa sama jer cam budak 3 Line semua tu. ramai baru berani kalau ramai kecut.. huahuahuaha…

  42. hamba says:

    salam sejahtera..terbaca blog ni..dan tak paham siapa side siapa, atau mana side mana..what’s on my mind? for me – kalau kau tak suka duduk di Malaysia yang aman damai ni, kau boleh migrate pegi Palestine , Libya , Korea Utara , Acheh , Filipina or mana2 negara yg lagi aman damai dari Malaysia.Hak masing2..tunjuk terror dalam blog ni buat apa.bukan Najib tun razak nak baca benda ni.pi depan ofis dia lah kalau berani.keluar la segala apa yg kau ada tu.cakap la dengan dia yg dia banyak makan rasuah.dia tak layak memimpin.korang ni la yang paling layak memimpin.aku bagi 5 minit je.sedar2 korang semua kat kamunting, taiping.dok la dalam bilik gelap tu.elok2 ada kerja boleh bagi anak bini makan , dapat bala terus! hahaha

  43. HidupSegan says:

    hamba, kalau semua rakyat malaysia ni macam kau, rasanya lagi aman damai negara ni ya? semua diam semua pak turut, tali kat hidung, jalan menunduk, jaga cari-makan cukup, yang lain tak penting. kita biar je lah kalau dia orang rompak segala yang ada. biar je dia orang langgar segala hak-hak yang kita ada. biar je lah dia tangkap, kurung mereka yang berjuang untuk kesaksamaan. apa kan daya, periuk nasi mahu jaga. persetankan maruah diri, jilat je bontot orang besar kita tuh, asalkan kita hidup OK. Baguih betul falsafah ni. Patut la nama dipanggil hamba. hamba abdi selama-lamanya.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.