Monday, 19th May 2008: Cellulite Fest, The Annexe CANCELLED

Joe

Joe hoards and shares.

127 Responses

  1. jarex says:

    homoseks bukan budaya KITA

  2. thee dr. says:

    Yeah neither is wearing pants, t-shirts, neither is Islamic religion-so am I to understand that that you wanna go back to the days of Majapahit and be a sarong-wearing Hindu?You can’t use the argument ‘itu bukan budaya kita’–you sound like some Pemuda UMNO or some shit-democracy, elections and political parties aren’t part of ‘our’ culture either-imported from Europe-Jarex-there is something you gots to understand-the Malay people are in a state of transition in terms of attitude, mentality, and culture–while the Middle East goes to hell due to war, poverty, inbreeding, and disease, Malaysia will still be standing when the dust clears because the people adapted to the inside and outside stimuli-respect and tolerance are to be advocated-pick your bropther up when he’s down,embrace the contrasts instead of condemning it, remove the fear of something different than you.

  3. penglipurlara says:

    atas sebab yang sengaja mereka bangkitkan ko dengan itu menyokong gerakan2 seperti hindraf yang memang melukakan perasaan org2 melayu seperti aku..cakap2 kosong memang mudah..katakan diri open minded,tapi dibelakang kutuk mengutuk juuga..aku bukan racists..tapi aggresif..tapi tidak pula menafikan hak2 kaum minoriti..adakah tepat sgt perkataan minoriti itu? jikalau hak2 mereka hendak dibangkitkan..perlukah menyakiti hati aku sebagai org melayu? sebagai contoh..kalau ko hendak duit or something ngan parent ko,perlukah ko mengamuk? perlukah ko memaki parent ko?..mcm itulah juga dalam konteks hindraf ini..hak2 kaum wanita aku tahu ia selalu diperjuangkan walaupun terdapat sedikit kekurangan namun aku percaya sedikit sebanyak ia dapat diatasi..aku hidup satu golongan dimana tiada langsung perbezaan kaum dinyatakan..yang penting satu pasukan..satu KEKUATAN!!..kata2 kau kita dicipta untuk mengenali antar satu sama lain..tapi secara jujurnya aku percaya engkau berkata2 seperti sdeseorang yang sendiri tidak pernah kenal orang lain..open minded yang dicipta2..

  4. thee dr. says:

    Apa penyebabnya kau katakan kau percya aku tak pernah kenal orang lain, Penglipurlara yang mara ke ketewasan? Apa maksud kau? Bangsa lain? Alasan kau bahawasanya HINDRAF tak boleh memperjuangkan hak mereka sebagai warganegara, hak yang diberi oleh Perlembagaan negara hanya sebab perkara tu ‘melukakan’ hati engkau menunjukkan kelemahan kau…dah kalau camtu kau tak payah menulis dalam ruang ricecooker ni sebab kalau aku balas nanti, hati kau tu terluka…Apa yang melukakan hati kau? Orang yang mempunyai kulit gelap skit nak jadi setanding dengan yang terang?Bahasa mereka yang aneh didengar bagimu?Dan sejak bila kau layak menjadi wakil orang Melayu?Kau bersuara untuk orang Melayu sejagat ke? Kau kata open minded aku tu dicipta-cipta? Siapa yang menciptanya…? Kau ni sebenarnya tak tahu erti open minded tu sebab engkau ni ibarat orang buta dan pekak-berfikiran sempit serta tiada harapan untuk mengenalpasti fikiran yang terbuka-jadi sia-sia sahaja aku membicarakan kau ni, dan sia-sia kau membicarakan aku-tapi ketahuilah kalau kau nak menyebarkan sikap perkauman dab kejahilan kau…ni salah tempat…pergi webpage Utusan Melayu…pasti ada yang menyambut. Nyata di sini kau tak pernah menjadi seorang minoriti-kau tak boleh membayangkan macamana perasaannya.

  5. penglipurlara says:

    semua kata2 beremosi tanpa memikirkan apa yang sepatutnya kau katakan..mengatakan aku berfikiran sempit tetap kau yang berfikiran sempit menyerang aku yang tidak sepatutnya..ricecooker perlukan keseimbangan..maka aku dilahirkan untuk berada di forum ini..kata2 kau seperti menang sorak kampung tergadai..aku bukan lemah seperti yang dilemparkan kau..aku menulis apa yang aku rasakan patut dan semua juga patut..aku bukan menafikan hak2 mereka..aku menafikan CARA2 mereka bertindak mendapatkan hak..kau perlu faham cara pembacaan yang penuh makna oleh aku..aku tidak bersikap perkauman tetapi apa yang aku nyatakan CARA mereka bertindak..CARA bukan diri aku ok..tiada salahnya warna kulit..tiada salahnya bahasa..tapi salahnya CARA..salahnya mereka yang bertindak keterlaluan..menampilkan sesuatu yang memang tidak pernah terjadi..siapa yang mencipta open minded diri kamu..pertanyaan yang aku rasakan kanak2 pon boleh menjawabnya..kau yang ciptakannya..mencipta polemik dalam diri sendiri..adakah kau berada dalam kedudukan selesa dan lupa pada orang bawahan yang masih lagi merangkak2 untuk keatas? bangsa sendiri merangkak2 sudah mahu membimbing orang lain..ko lupa pada orang kamu sendiri..bagi aku kita perlukan kekuatan barulah boleh membantu orang lain..jikalau aku buta dan pekak masakan aku boleh menulis,berfikir yang mana perlu buat aku..sekali lagi kau mengatakan aku bersikap perkauman tanpa mengenal siapa aku..apakah kau seorang minoriti? apa perasaan kau yang sebenarnya apabila menjadi minoriti? sepatutnya engkau membentangkannya dari awal lg wahai thee dr. aku tidak perlukan web utusan melayu,mungkin engkau yang patut kesana dan belajar apa yang patut..terima kasih

  6. watai says:

    salam…
    forum yg agak panas.. (baran)…seumpama periuk nasi yg menggelegak…
    baik penglipurlara atau pun thee dr… aper pun pendapat atau pun pandangan, walau pun bertentangan dgn pendirian seseorang individu haruslah dihormati….. minta maaf kerana mencelah…
    janagn biarkan minda kita dikawal oleh emosi…

  7. jarex says:

    saya xkesah pun..saya cuma memberitahu je ini bukan budaya KITA..

  8. thee dr. says:

    Tapi selama ni kau tak sebutpun yang kau bantah CARA mereka, Penglipurlara yang marah…apabila isu hak sivil orang Tamil/HINDRAF dibangkit kau terus megelak dari soal tu, terus mengelak dari memperbincangkan CARA mereka bertindak, terus tanya samada genocide itu berlaku ke tidak-ini suatu taktik yang tak berapa jujur bagi aku-kau samakan cara mereka bersuara dengan orang yang mengamuk minta duit or something dengan makayah-pengibaratan tu bagi aku kurang tepat-kerana harta dengan hak sivil tak boleh dibanding-bandingkan -dengan menyebut perkataan genocide tu dari mula kau udah mempertikaikan dakwaan dan perjuangan mereka, bukan cara mereka bertindak-sepatutnya kau katakan mengenai cara dan kaedah mereka (HINDRAF) dari awal-awal untuk mengelak dari disalahtafsir, kerana sekarang-kalau orang baca, mereka tu akan menyangka kau ‘menukarkan’ hujjah engkau kerna ketidakcekapan engkau berhujjah menjadi tontonan majmuk-dalam hal engkau kata aku ni polemik ke apa-tuduhan engkau memang tak masuk akal , tak bernas dan mengarut-dan menunjukkan kau sebenarnya ertikata dan konsep ‘open-minded’ itu perkara asing dan ganjil bagimu itu.

  9. moshing_machine says:

    saya pun lagi xkesah.. tapi mcm muskil lah dengan apa yang dikatakan sebagai budaya “KITA” eh encik ? , apa kaitannya budaya “KITA” dgn hardcore punk eh ?

  10. watai says:

    BUDAYA… agak-agak aper sebenarnya the real, genuine and rare “BUDAYA” of orang “KITA”….yek ..

  11. thee dr. says:

    Yea aku setuju ngan kau Moshing _Machine ngan Otai-dimanakah ‘budaya’ kita yang sebenar? Kau ada baca pos aku kat atas pasei budaya….? Budaya Melayu ni sebeno diambil dari pelbagai sumber…dan akan terus berevolusi dan meminjam dari budaya lain…takde salahnye…kita minjam dari orang Barat, deme tu minjam dari kita jugek…ianya suatu yang patut dipandang sebagai suatu berkat, bukan sebagai suatu ancaman-syabas.

    Break Down The Walls.

  12. moshing_machine says:

    yup. tapi mcm kelakar la kerana masih ade orang yang panas dan marah apabila diletakkan ayat anti homophobia dlm flyers. seriously sekarang. ramai yang get into hardcore punk just for the sake of the its music but not it meaning and definition..

    i really like to see yob sing with TOT in this show. sedap macam burung..

  13. thee dr. says:

    Yeh I mean bagi aku erti hardcore ialah kau menentang dengan keras benda yang berbaurkan ketidakadilan, juga ertinya (mengikut fahaman aku)ialah perpaduan, kebersamaan, kesamarataan, toleransi dan menerima orang tanpa prasyarat.

    When I Got The Music I Got A Place To Go.

  14. jarex says:

    kebudayaan mempunyai ciri-ciri tertentu yang mengambarkan budaya itu terbit daripada tingkah laku dan akal manusia.Antara ciri-ciri budaya ialah: ia dicipta oleh msykt,pembeljaran,wujud perkongsian,kesejagatan,diwarisi,sentiasa berubah,wujud perlambangan,pandangan semesta dan lain-lain…

    dipetik dari buku hubungan etnik..

    ~sharing is caring~

  15. watai says:

    hehee… but if we type ‘hardcore’ at internet searh engine….
    …silap-silap keluar pulak ‘pornography’…. tu kira perpaduan gak tu…
    jgn marah ooo… tak nak kasi lu orang tension sangat kat forum ni….

  16. kid says:

    Kah-Roe-Shi (Deja Vu Beirut) t-shirts now available from our friends at Embrace!

    Black shirts with red and grey inks.
    Sizes from XS,S,M,L to XL.
    Only RM20 by hand or RM25 by mail.

    Cash / check-order payable only to:

    KHAIRUL FAHMI BIN MOHD ALI (MAYBANK account no:151-06101-0462)

    * Please email or fax the bank slip copy for their references.

    Contact us:
    email:famy@embracehq.com or saha@embracehq.com

    H/p no: 017-7567227(famy) or 013-7451194(saha) / Fax no: 07-2414454

    More info: http://www.myspace.com/warongembrace

    We will be releasing a full length cd with them, please support their fund-raising project.

    To see the designs or how does the tshirt looks like : http://kah-roe-shi.blogspot.com

    ALAS you can buy them at the Cellulite Fest show!

    Again we refused to agree with any forms of oppression, including homophobia.

    Homophobia is no different than sexism.

    We believe your beloved culture and religion does not promote or tolerate oppression.

    Even maybe does not tolerate music culture or to narrow it down, hardcore punk as well 🙂

  17. thee dr. says:

    Yeah don’t get left behind like the Middle East, South Asia, etc…think about the future…

  18. watai says:

    for the all activist…
    here i’m slightly confused about “anti homophobia”, is its mean we fight and support for the gay minority ?…please tell me because i’ve now nothing about “anti homophobia” …….

  19. watai says:

    sorry… i mean… i know nothing about “anti homophobia” doctrine… not now nothing….(it is typing error OK)…;- )

  20. penglipurlara says:

    nampaknya kau masih tidak pandai bermain bahasa..jikalau engkau baca aku pye post yang lepas2 ade mengatakan cara2 mereka yang menyakitkan hati..nampaknya kau tidak peka..kau berkat2 dari sudut hardcore itu sahaja tanpa mahu menilai dari segala aspek yang sepatutnya..kebebasan itu bukan milik mutlak setiap insan,namun kita masih mempunyai hak..namun untuk memiliki hak itu tidak perlulah sampai menafikan orang lain..aku tidak menolak tentang isu civil orang india..jika mahu itu dibangkitkan bolehlah kau pergi kemana2 forum orang india untuk menyokongnya aku pasti ada orang menyambut kau..mungkin cara aku menyamakan tindakan mereka dengan contoh yang aku bagikan itu kurang sesuai dan aku mengakuinya..tetapi englkau mesti faham..cara mereka tetap salah..adakah itu yang kau mahukan..pemberontakan,demonstrasi jalanan,pergaduhan yang semuanya menimbulkan kekacauan..adakah kebebasa aku dan majoriti dinafikan dengan tindakan mereka..meja rundingan ada,saluran yang betul ada,namun masih lagi mahu menggunakan pendekatan hasutan,serta provokasi yang akhirnya menimbulkan ketidakseimbangan..setiap perbuatan manusia ada kesannya dan aku pasti kesannya pasti tidak elok jangka pendek atau panjang..bagi seorang activist? seperti kau itu..mungkin kau menjadi seorang wira..berlidah tajam dikalangan engkau sendiri..tapi bila berhadapan dengan suara majoriti dan apa yang dimahukan rakyat engkau diam kerana engkau tidak memikirkan untuk semua pihak..engkau hanya memikirkan kehendak minorit yang kadang kala mengjengkelkan..anti homo..apakah sebabnya ini berlaku..kenapa mereka disisihkan? aku sebagai manusia tidak pernah menyisihkan golongan ini tapi kadang kala mereka sendiri yang meminggirkan diri sendiri..dan membina kelompok yang tidak sepatutnya..aku pasti ada juga keluarga yang membantu,menegah argar tidak terus berkelakuan sebegitu namun jika mereka sendiri tidak mahu keluar dari kelompok berkenaan apa yang kita lakukan hanya sia2..habis duit mahu pergi gig kerana menyokong anti homo namun mereka sendiri yang terlibat tidak mahu memperbetulkan diri sendiri..bukan salah masyarakat yng menjadi anti homo,tetapi jelas sekali mereka menyalahi hukum tuhan yang sememangnya adil..dan apa yang mereka terima? malu didunia..dan thee dr. berkelahi di internet bagaikan anjing menyalak keatas bukit..

  21. thee dr. says:

    Akhirnya kau mendepankan falsafah fasism dan supremasi Melayu engkau dengan petah, jelas dan terang-SYABAS!!!

    …akantetapi KAU MENYAMAKAN AKU NGAN ANJING??!!-TERBABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAS…!!!

    Thee Dr.-1
    Penlipurlara-0

  22. khairul azizi says:

    yeah..akhirnya ternyata jelas yg panlipurlara adalah seorang pengamal rasisme dan mungkin juga seorang pendukung teguh united malayan nationla organisations.Good nite malay fukking pride!!

  23. khairul azizi says:

    yeah..akhirnya ternyata jelas yg panlgipurlara adalah seorang pengamal rasisme dan mungkin juga seorang pendukung teguh united malayan national organisations.Good nite malay fukking pride!!

  24. moshing_machine says:

    i sense a con-meth tre-color illuminati on a rally to infiltrate yet to make a moralic change based on the tri-numeric or perhaps worst as to prove that they can scream play guitar and drum too and still playing naruto cakra.

  25. watai says:

    this primarama including the opression of dog….animal rights organisation need to involve in this melodramatic rally ..

  26. thee dr. says:

    Otai…I love you and Moshing_Machine’s sense of humor, for real….:)

  27. moshing_machine says:

    thanks dr, besa laa.. just trying to learn and perhaps devoted / traded my real life to this intresting new-found-hope of the world wide web…:-)

  28. thee dr. says:

    The Quest For The Virtual Reality 🙂

  29. shahrizal says:

    we are very sorry to inform you guys that the cellulite fest had to be canceled. we tried to talk to the CM management regarding this matter, joe kidd also had been very helpful trying to talk to the management but the answer is still NO.

    as many of you may have known or heard by now, there will be no more shows will be held at annexe. however, i heard the very last show will be the plague of happiness show on 18th may

    very sorry to all the bands involved especially kah-roe-shi because this was supposed to their release party show. there is nothing that we can do. please pass this around.

    until next time…

  30. moshing_machine says:

    WHAT!!!!!!!!!!!!!!!!!

  31. watai says:

    that is the “hidden opression” from the annexxe management to the annexxe minority…..

  32. hantu raya shah alam says:

    adoi.melepas nk tgk tools of the trade.last show kebetulan aku di jb pegi g rind the enemy.die org cover pig destroyer.best gile.ni aku kat kl.cuti lak tu wesak.dh free melepas nk tgk dorang.huhuhuh..takde rezeki.anyway,first band esp grindcore kat msia yg aku nmpk totally got their direction n bring up a their own good music is tott.not forget to kah-roe-shi,sarjan hassan,second combat,infinite delay and aktaangkasa.utk band2 hardcore yg lain pon not bad.but try to bring up your own good music bkn copy buta2 dr.band2 yg lain.

  33. Keith says:

    yup. tapi mcm kelakar la kerana masih ade orang yang panas dan marah apabila diletakkan ayat anti homophobia dlm flyers. seriously sekarang. ramai yang get into hardcore punk just for the sake of the its music but not it meaning and definition..

    I agree with you Moshing_Machine 😉

  34. watai says:

    how about….”anti HIV carriers phobia” or “anti AIDS patients phobia”….
    …. ” anti drug adicts phobia”…..”anti alcoholics phobia”….mcm best jer kalau letak kat flyers ni…;-)…don’t get me wrong..

  35. RIBUT says:

    Jom cium mulut dan bogel2….

  36. penglipurlara says:

    maybe ade hikmahnya..aku sangat bersedih ape yang terjadi pada annexe..sgt sedih..sentiasa berpindah randah veneu2 kita..sowi pada thee dr..aku bercuti seketika..xdapat membalas comment2 emosi kau itu..nampaknya kau tidak memahami apa yang dimaksudkan dengan ‘bagaikan anjing menyalak keatas bukit’..ia bermaksud satu perbuatan sia2 saja secara ringkasnya..so aku berharap engkau memahami betul2 apa yang aku ktakan..jangan terlalu emosi..aku bukan fasis supremasi ntahpape yang engkau hamburkan kepada aku..kau kalah dengan jelasnya kerana apa yang diperkatakan oleh kau lemah..aspek yang sangat kecil tidak melihat secara menyeluruh kepada society itu..pandangan secara menyeluruh wahai kawan..dan secara jujurnya..

    penglipurlara 2
    thee dr.1-1=0

    satu mata ditolak dari kau yang tidak memahai maksud bidalan bahasa itu..thanx

  37. moshing_machine says:

    how about….”anti HIV carriers phobia” or “anti AIDS patients phobia”….
    …. ” anti drug adicts phobia”…..”anti alcoholics phobia”….mcm best jer kalau letak kat flyers ni…;-)…

    i think the organizer have all right to put what ever wording that they desire.. its just like ” sapa makan cili dia rase pedas ” hahahaha

  38. kid says:

    Kah-Roe-Shi ‘Shi’ cd unleashed!

    7 tracks plus 13 minutes live video of heavy hardcore crust influenced by His Hero Is Gone, Dystopia and Counterblast. Comes with silkscreened cover and 20 pages booklet.

    Will be available from these 13 label/distro:

    Kandar Mosh Distro, Quiet Still Death, Third Arm, Anock Mayrun, Papakerma, Ricecooker, Cellulite, Cactus, Bullwhip, Pissed Off, Protocrust, Theatrical and Pure Minds.

    Trade and wholesale: unionofslaves@gmail.com / 013-2497199 / 012-9127037 / 016-9081485

    For more info (or to sample our songs, video and merchs): http://kah-roe-shi.blogspot.com

  39. yaser says:

    alah korang takkan tak faham dengan penglipurlara ni, dia suruh buang fuck homophobia dan gantikan dengan fuck penglipurlara, nak bagi nama dia naik. hahahahahaha

  40. penglipurlara says:

    seorang lagi terbabas dengan memikirkan aku ingin namaku naik..sangat terbabas..aku perlukan teman/lawan untuk bersama2 mengeluarkan/memprovokan idea-idea yang bernas dan bukan hanya berpihak pada satu sudut..yaser mukaddimah kau sangat teruk..err kau perlukan sesuatu disitu..thanx

  41. thee dr. says:

    Nice one Yaser.

  42. penglipurlara says:

    yeah wuteva yaser and thee dr aka pussy on the block..

  43. talibxjoe says:

    enchek PENGLIPURLARA….
    ada brani ker beritahu nama enchek sebenar rather than berselindung di sebalik nama penglipur lara…
    mana best men nickname-nickname ni…
    yasser = format masa depan
    thee dr. = ex-enslaved chaos, fascist insect
    aku = abdul mutalib (xde band,cume ada la menulis zine dan blog)
    penglipurlara = ?

    adoi…lapo plak…
    so….messageboard heroes?

  44. mohd tiong says:

    wah..hantu raya shah alam.time kasih.kmi sgt2 hargai.ko dok mane tu?jom la kuar lepak2 kalo free.kami ade disekitar shah alam,puchong n setiawangse.eheheh..eh talib,bukan ko ade band grunge ke dlu? eehehehehe

  45. Pijan says:

    Penglipur lara = Xenophobic brat!
    Religion? No, thanks.

  46. plotaklu says:

    penglipurlara = hero melayu aka anak buah hishamuddin “penghunus keris”.
    gua tau la lu hero, tp bkn kt cni. lu pegi meeting kt mamak la macam pekida lain buat ok?

    salah tpt ni. chuh..

  47. plotaklu says:

    penglipurlara = hero melayu aka anak buah hishamuddin si penghunus keris panca sitara.

    gua tau la lu hero, tp bkn kt cni. lu pegi meeting kt mamak la macam pekida lain buat ok?
    konfem dorg terima idea perkauman, anti-homophobe lu tu.
    eh, jgn lupe, beg selempang tu. isik dunhill 14 byk2, meeting pjg siot. dari petang bawak ke malam jgk la.
    chuh..

  48. plotaklu says:

    penglipurlara = hero melayu aka anak buah hishamuddin si penghunus keris panca sitara.

    gua tau la lu hero, tp bkn kt cni. lu pegi meeting kt mamak la macam pekida lain buat ok?
    konfem dorg terima idea perkauman, homophobe lu tu.
    eh, jgn lupe, beg selempang tu. isik dunhill 14 byk2, meeting pjg siot. dari petang bawak ke malam jgk la.
    chuh..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.