Leaving Normal: Zai Azizi (The Act)

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

19 Responses

  1. scum` says:

    takziah.
    the act adalah slh satu band yg aku tgh cari demo diorg.

  2. SANGSARARECORDS says:

    the ACT actually tak ada lah proper demo – cuma rehearsel tape yang agak OK OK soundnya that time, could consider as demo..

    the ACT adalah salah satu band dari Kuala Pilah yang banyak main gigs that time,beside the bollocks tapi bagi aku – 76 seconds (tom bollocks main guitar) is more promising …

    aku ada tape tu without cover (tak tahu lah kalau dorang ada cover atau tidak) tapi kena cari di bawah katil – kalau tak hilang lah.

  3. scum` says:

    aku tak pasti kaset yg aku dgr tu demo atau reh tape sbb tape tu kwn aku punya. time tu aku kat giat mara K.P. tape tu sblh the ACT, sblh the bollocks. aku nk pnjm nk dub tapi dia tak bagi. mungkin takut hilang. hehe. tuh la pertama dan terakhir kali aku dgr lagu dorg. pastu aku tatau nak cari kat mana. huhuh.

    kalau dpt dlm bentuk CD atau mp3 lg best!

    hehe.

  4. SANGSARARECORDS says:

    aku kurang faham ?
    “tape tu sblh the ACT, sblh the bollocks”

    the bollocks ada release demo ” neo arqam punk ” around 94/95
    revolusi tape around 97/98

    tak silap aku ada satu band called the cranks release rehearsel tape around that time … band dari kuala pilah juga tak silap aku…

  5. xnizangx says:

    side A the act, side B the bollocks. tu tape dubbing2…

  6. scum` says:

    yer yer.
    it was tape dubbing dgn sound yg clear.
    aku rasa bollocks punya side from neo arqam punk pnya demo sbb ada lagu police state.
    betul ke?
    hehe.
    the cranks pnh dgr nama je.
    tu pun baca kat blasting concept.

  7. SANGSARARECORDS says:

    aku cuba cari balik the ACT and the cranks tape semula
    seingat aku – the ACT tape aku punya – ada The ACT songs sahaja

    sesiapa nak ART reh/tape .. ada lagu stop the madness original version , not circle of friends compilation version … sound OK OK

    boleh aku cari sekali .. tapi aku boleh dubbing ke tape only
    not CD and for sure not MP3

  8. scum` says:

    ok cun.
    dub ke tape pun dh ckp bagus 😀
    ke format lain mungkin blh diusahakan ke lain hari.
    heheh.

    maybe tape kwn aku tu dia dub sendiri kot.

    ART pun aku nak jgk ah.
    kat circle of friends ada 1 lagu jek.

    btw, thnx for the help..erm..shammir rite?
    tak blh blah aku teringat tahun 2002 ke bila.
    gig kat jb, aku nampak org jual stuffs DO NOT CONSUME.
    then aku emel kata, aku nampak kau kat jb shammir.
    pastu kau mcm tak rply emel aku.
    maybe marah kot?
    hehehe. sori.
    lama lama baru aku tau, itu Karim.
    huhuhuh.

  9. SANGSARARECORDS says:

    kasi email kau .. nanti aku email kau bila dan kalau dah jumpa tape tape tu …

    aku dah lupalah pasal tu …

    no problem, thanks..

  10. scum` says:

    nnt aku emel kat emel kau 🙂
    thnx.

  11. scum` says:

    aisehmen. i lost the emel lah.
    ni aku punya.
    hehe.

    kongsigelap@gmail.com

    thnx 🙂

  12. Kia says:

    Takziah.. Haa.. The Act punya cover fotostat tu.. gambo tgn berjabat, betul tak? Saper ada Psycho Sonique?

  13. adik says:

    Takziah diatas pemergian beliau,sebelum ni am drummer The Act pun telah meninggalkan kita.Yang masih tinggal Najip(gitar) dan sasman(bass).Last aku jumpa sewaktu bollocks perform at Blue Planet 2003,kalu perasan dia datang hugging us sewaktu kitorang perform dan terus duduk kt depan drum kit.Terharu gak aku tahu dia nak kembali aktif dan will support k.pilah new band Exotica yang akan perform 30 december nih at CM annexe.People within Piccadilly era sure known him better.

  14. scum` says:

    psychosonique aku pernah ada. bape lagu lupa tapi dlm tape compilation alternative connection. tapi tape tu dh rosak kena banjir. huhu. kalau ada, aku nak jgk. hehe

  15. thee dr. says:

    the thing i remember about zai was his great sense of humor-i was closer to adik bollocks but he used to hang out with us all the time at the kp bus station-the kp crew was a tight-ass crew-they really took me in when i was berayeing at adiks house around…it must have been 95 i think-and then you guys start talking about the early/mid-90’s scene-ah-u.s.s. used to cover ‘i’m gonna crash’ during rehearsals-it’s funny but i wasn’t into girl bands or bands fronted by girls-now i’m obsessed with them-obstacle upsurge was another good singaporean all girl band-there was a few on OAG’s label but they were more..poppy?i can’t find the right words to describe them-but back to the kp scene-another good band that came out of there was 76 seconds it was tom from the bollocks side-project-seremban had seasonal abyss and a ton of quasi-tough guy hardcore bands-i helped adik with some of the lyrics/riffs/ arrangements for that first official release-not the demo i’m talking about after they discovered rancid-see adik was hanging out with me at boy t-shirts house-we had a guitar kapok laying around so we just fucked around a little bit and came up with some chords and lyrics-you’re bound to-this was before enslaved chaos-it was fun- adik was a great musician-he’s very humble about it-that’s how i got to go back with him to pilah-we left from boys house-i had a point of trying to hang out with people from all over the country-the only region i was a little weak on was the northern states..but i digress

  16. saleh lah wey! says:

    dah 4 tahun dah.
    memorial of zai.
    alfatihah.

  17. adik Zai says:

    Actually My Brother Meninggal kat rumah kawan dier..n meninggal pada hari yang mulia bagi semua Umat Islam..Hari Raya Haji..30.1.2012 cukup umur arwah 35 tahun…Rindu sangat ngan arwah..hope semua kawan2 sedekahkan Al-Fatihah pada arwah..Arwah seorang Anak,Abang & Kawan yang baik dan ringan tulang….thank for those that still remember him…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.