UPDATE: Leaving Normal: Fekal Musick’s Pak Lie

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

16 Responses

  1. mohd JAYzuan says:

    al-fatihah.

  2. dhani says:

    semoga rohnya dicucuri rahmat.al-fatihah.

  3. corpsie says:

    takziah.
    i knew him at paul’s place last month through mino.
    havent got much time to know him but what a great fella, he will be missed.

  4. s.a terrorist says:

    al fatihah may Allah bless your soul

  5. zaxxtypeface says:

    His “Keplank!”, “I am what I am” & some of “Welfare Distro” stuffs still been safely with me. He’s DEFINITELY not forgotten as one of my beloved friends ever existed. Al-Fatihah.

  6. Gulam says:

    I lost my good friend, but he still remains in my mind.

  7. NxAxTx Distro says:

    Al-fatihah – Semoga rohnya dicucuri rahmat, Amin!
    Last aku dengar dia dikebumikan kat Baling, Kedah.
    Korang boleh gak check website ni kalau tak cam sapa si arwah:
    http://www.geocities.com/bullwhiprecs/news.html

  8. xnizangx says:

    ooo…tak silap aku die dulu ni buat zine kan name “I AM WHAT I AM” pastu main bass ke utk humilated grapes. kalu tak silap…takziah!! your zine inspired me!!!! rest in peace

  9. xnizangx says:

    hail to the PUNK WORMS (two characters in I AM WHAT I AM ZINE) who always talk about punk/HC ethics…hehehehhe! miss them

  10. zaxxtypeface says:

    And, do not forget his “Keplank!” art/comic zine. Very inspiring indeed!

  11. shahrizal says:

    takziah…al-fatihah. semoga rohnya dicucuri rahmat

  12. penelope crust says:

    Humilated Grapes ..antara band kegemaran aku..sempat menonton vcd pulau pinang food not bomb sahaja..dan ternyata mereka mmg menarik..takziah..dan semoga beliau di cucuri rahmat..

  13. haramkah says:

    a nice and soft spoken person. vaya con dios punkrock amigo..

  14. Zul says:

    Oh my lord… Can’t believe Pa’ Lie leaving us! Wehh x leh nak caye nih….! Hey dude, that was me (wearing cap on the right) though behind Pa’ Lie & wut a shocking he’s now gone. Hey, ingat lagik time tuh kita sume ramai2 kat Georgetown Penang lepak kat mamak pekena nasi kanda’; sume ade, Pa’ Lie, Che’ Me pun mai later, Mat Pitt ade, Carey (best guy ever!), Farid (tuh haa, yg tgh berbual pointing finger kat aku tuh…), Tam, Men, bebudak SP sume… Table kasik berato’… Still refreshing it was then late 2003, yg mane time tuh aku still main ngan f.i.T.r.a.h utk last show kitorang as a band kat Actors sana. Abeh show, Pa’ Lie bawak kitorang naik keta dia (Carey, Farid, kitorang satu band!) pusing2 pulau pastu landing kat mamak. Meriah betul, sume pun same2 sampai, susun meja, pastu ramai2 dgr Farid berseloka… “Amboi Che’ Me, makin bulat hang no.. perut mai cover skit piee!'”, Pa’ Lie lepak sebelah layan gelak; sampai sume dah kenyang… Abes majlis, sume pun balik happy & kitorang yg 5-6 org tadik naik keta Pa’ Lie balik SP tumpang baring ke rumah Carey… Malam tuh naik feri, sume pun turun tengok laut… Dlm keta kat highway… haha… Ntah la camne aku ngan Men ade gaduh2 kecik psl friendship kat bandar x best, x unite & aku pertahankan tinggal kat kampung ngan kawan2 mmg syok gile psl kat KL selalunya kalau ade barang2 best jek baru nak kawan… Ape jadah, kan? So tiba2 lepas beberapa ketika serta-merta Pa’ Lie mencelah, “Betul ke kawan2 kat kampung best?”… Lebih kurang cam tuh la, pastu sume pun diam relax… Everybody shocked, tapi maintain layan pemandangan luar dari dalam keta… Sampai sekarang aku terngiang2 suara arwah bila ingat2kan jumpe kat show, kat luar Basement, even terselisih in town… Even masa Akta main hari tuh pun dia turun utk DoDo… That was the last I met him, everything’s okay then until…. Surprise me Pa’ Lie, …you’re not going do you? – Zul Hezan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.