Hishamuddin Rais: Mahathir & Labu-Labinya

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

15 Responses

  1. khabir says:

    mahathir mudah lupa haks haks

  2. radzi sinclair says:

    lu ni cool la bila menulis hishamuddin, serius,deep tapi disampaikan dengan lawak-lawak lucah sikit,but it get the point

  3. kecix says:

    nak tanya, abdullah badwi ni warak ker…tapi aku rasa mahathir lagi bagus..sejak badwi naik kluarga aku jd susah…walopon mahathir licik dan jahat tp gula x gula penah hilang…pelikkan gula bley hilang sejak pemerintahan badawi…barang2 naik tanpa kawalan…badwi reti memerintah ke???lg satu,aku dgr badwi ni org kongsi gelap?betul ke ya alim warak!!

  4. claypot says:

    tq.. kerana jujur
    saya harap anda akan terus menulis.

  5. Man says:

    mannn .. this rais dont know that paklah its in kelam kabut , when Tun speak … dont this rais watch paklah on tv3 recently .. huh … rais ooooo rais

  6. kareem says:

    hahahaha ye ye mahathir sgt sudah gelabah. ha ha ha a .. kalau orang lain buat. aku rasa lama dah masuk isa ni

  7. aurtebing says:

    ada apa dengan mahathir? ada apa dengan paklah?
    cuba kita renungkan…
    masing2 punyai cara pemerintahan yang berbeza dan ketara. tp masih tak lari drpd menggunakan hak rakyat untuk kepentingan sendiri…
    ape fungsi perdana menteri?
    skadar menjadi figure head negara?
    rakyat menderita,emosi dan fizikal.
    yang kaye makin kaya,yang miskin makin papa.
    anak bangsa bangga? bangga apa?
    bangga ada bangunan yang tinggi2, kereta mewah, teknologi canggih, tp gula kt kedai pun xleh nk supply…
    ape sebab? petronas untung besar, yang lain pun nk jugak la.
    kos hidup tinggi? mahathir br sedar, duit pun nk abis, projek lak x dapat…
    pusing2, bende sama jugak.. hampeh semua

  8. rehan zaini says:

    aku memang sinikel dengan makalah suara atau apa jua tindakanya. untuk mahathir rasakan apa yang kau ejakan selama ini. mungkin ko lebih nyanyuk daripada firaun yang lupa kiraan batu untuk sebuah piramid sehingga berkubur dilautan. kau melalak sehignga juih liur kau membusukan lagi pekung najis yang sudah tesergam. apa gunanya? kau kata melayu mudah lupa. untuk itu kau adalah orang yang dilupakan. kami tidak cintakan jiwamu. sesungguhnya cinta itu sekejap seperti pemerintahanmu dan melupakanya cukup lama, mungkin selma-lamanya seperti mana kamu sekarang.

  9. x says:

    life is simple..
    u eat..drink..sleep..and die..for what?
    god create us man,so serve the god…dont have to give a shit about those politics coz in ur life,u have ur own politics,your own mahathir,your own pak lah…make life simple by think deeper,act simple but deep….chow

  10. xx says:

    mahathir …buntut lemak..kerak2..ade org nak cium ke …paklah aku nak hisap rokok pon susah..harga rokok naik takguna paklah..hishamuddin pondan..rais yatim botak..licin..said penyeludup balak..polis nanti rasuah(tag polis anti rasuah)..bodo jarjis..shebby sial my team kalah..ibrahim saad tak reti bola kaki bangku..nak jadi ahli fam..rosak bola malaysia..rafidah buat lari ap..shahrizat tak reti pakai tudung nak bising pasal pompuan..khairy bini ko gemuk..khairy mat rempit..tony fernandez ko buat judi haram..paklah buat agama baru(islam hadhari).. In summary semua menteri pemimpin ni teruk..aku jugak yang baik…

  11. Talking BlueS says:

    Dah nama pun politik…. mana ada politik bersih dalam donia ni….. coba bagi tau negara mana yang politik dia bersih dari segala anasir kekotoran……( Poli’fucking’tic ) Kita soma tertipu…..soma pi ngundi…. aku mengaku dari umur aku 21 sampai la ni aku tak pernah gi ngundi…. Nak tau pasai apa… pasai Poli’fuckin’tic….

  12. Muhammad Luqman says:

    Ruangan wajib untuk dibaca dalam laman ini..tulisan hishamuddin rais. jujur dan kejam. tidak ambil peduli, yang penting hati tak terbuku lagi. seronok membaca, hayati dan fahami..ambil kisah cerita Malaysia khususnya dan dunia amnya. terima kasih hishamuddin rais.

  13. Muhammad Luqman says:

    ruangan yang wajib dibaca dalam laman ini..tulisan hishamuddin rais. jujur dan kejam. terima kasih hishamuddin rais.

  14. seleman says:

    Politic ni menyusahkan.. tapi saya rasa, pak lah ni macam sengal pun aade. die naikkan harga minyak, pas tu nak concentrate pengangkutan awam. die tak leh ke nak fikir yang kumudahan awam tak cukup complete kat kampung2.. lain la kat KL ni, satu hari rm2. ape die ingat petani nak angkat sayur naik bas ke..? bengang la jugak kan. cube korang fikirkan betul2.. politik nih menyusahkan.. lagi satu pasal monsoon cup.. buat ape diorg nak anjurkan cup monsum timur laut tu.. ishh.. korang fikirkanlah..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.