Hishamuddin Rais in Tokyo: Cosmonout, Astronout & Coconaut

Joe

Joe hoards and shares.

19 Responses

  1. CK says:

    Duit Cukai kita dia orang sapu habis habis.

    Jangan ingat kalo kita yg miskin takde tax payable bermakna tak bayar cukai.

    Sebenarnya, apa-apa yang mengunakan wang, sudah consider cukai dah. Tahap beli gula-gula pun kita dah bayar cukai.

    Sebab company yg produce gula tu sudah bayar cukai, so pass on to consumer.

    Tapi cukai beli gulagula tu diorang sapu hantar orang gi angkasa lepas. Buat apa, tak tahu lar, tak announce pun. Mungkin teh tarik kot.
    Eh, I put nak naik.

  2. Mikhail says:

    Member aku bergaji 1k marah apabila kita org cakap gaji dia tak layak bayar cukai. Pastu dia cakap, habis tax kat KFC tu sapa yg bayar??

    aku gelak nak mampus. Semua org byr tax, tak kira miskin atau kaya.

    mari kita hantar proton Gen2 ke angkasa lepas.. mmg best!

  3. Panda Head Curry from the Future says:

    Vote Panda Head Curry?.

    Unlike the present government, who sends only ONE MALAYSIAN to space.

    Panda Head Curry? will bring SPACE to ALL MALAYSIANS!

    Woo Hey!

  4. Sultanah Yue says:

    hi…guy+gurl,

    this is my wordpress… hopeful uols will enjoyin it Although the content is in Bahasa Malaysia…

    http://divashenanigan.wordpress.com/

    I’m stillnewbie in this bloggin thing!

  5. Sultanah Yue says:

    hi…guy+gurl,

    this is my wordpress… hopeful uols will enjoyin it Although the content is in Bahasa Malaysia…

    http://divashenanigan.wordpress.com/

    I’m still a newbie in this bloggin thing!

  6. Sultanah Yue says:

    writing 3 entry in 4 hour; I’m totally exhausted.

    So please give a comments… although all the entries was written by a girl!

    Maybe today i’shall post my own Uselessnout tonight!

    i’need a sleep!

  7. The Bebex says:

    Sama la.. macam ke-bodoh-an RELA menangkap dan merobek ID Card Staff dari Kedutaan Besar Indonesia di KL. Tak banyak orang tahu case dan issue ini…

  8. Mikhail says:

    to PHC,

    yes.. another myspace.. hehehhe…

  9. Giuseppe the cook says:

    Tak bole wat party bbq la camni kat atas bulan…potong gile…

  10. magnus says:

    kalau macam tu mungkin neil amstrong terdengar azan (seperti khabarnya) kat studio sebelah yang mungkin juga tengah shooting Lawrance of Arabia time tu hehe

  11. MoKUjiN says:

    kat bulan bukan ada arnab ketuk padi ke .. bbq arnab la hahaha

  12. xabellxeinsteinx says:

    ahaha.lawak-lawak.orang malaysia ni memang nak memenangi politik dunia dengan angka 1 saja.

    semua nak yang nombor satu,angkasawan pertama lah,pandaki pertama lah, kepala bana pertama apa kalau rakyat miskin di abaikan.

    oh,mungkin rakyat miskin PETAMA YANG DI BANTU kut. =)

  13. sengal says:

    xabellxeinsteinx:

    org melayu malaysia la paling manja atas muka bumi ni.. tak sedar diri betul.. at least ada gak melayu gi angkasa. jgn la jumud sgt.

    ya la dulu masa mahathir mau buat proton pun camtu jugak. yang condemned melayu jugak. apa nak jadi. busuk betul hati.

    bro. setakat protes takda effort tak guna.

  14. matjan says:

    ayah pin pi ke bulan tak kecoh pun,siap tubuh kerajaan langit lg…

  15. Joe Kidd says:

    Sebenarnya Angkasawan Negara yang pertama dan terus unggul dimata dunia adalah Salleh Ben Joned… Penghargaan perlu dituju kepada individu yang sepatutnya.

  16. lebai says:

    xabellxeinsteinx,

    orang dah buat PPRT(ko tau tak pekebende?) bagi rumah kat orang miskin, bagi bantuan sara hidup dari pusat kebajikan ada la dalam 2-3 ratus ringgit..abes apa yang ko harapkan?bagi rumah dan bantuan RM1000-2000 ringgit??…waaaaaaaaaaaaaa aku pon nak jadi orang miskin kalau macam tu..tak payah kerja semua orang suap..hahahah buduh…tuh bukannya bantuan..tapi tuh tolong bagi naik lemak

    oh tak lupa jugak xabellxeinsteinx, slalu2 tgk bersamamu tv3..gi follow diorang tolong orang miskin

  17. Bandaq says:

    coconout..opss..
    ako da tau cita neh..
    muahahah..Razak baginda konon!!
    muahhahha!!!
    takpa la.
    nanti ako try deal dgn proton camna..
    tgk la kalo dapat tmbang murah pi ke “bulan”..
    sana nun!!!

  18. tengteng says:

    hehe. ramai juga org miskin. ramai rasanya pelajar2 miskin nak belanja. mintak loan tak dpt dan tak tahu channel. mintak baitulmal dorg tak kasik. yes, im one of them. nasib baik aku merompak. pusat zakat simpan duit je. pastu masuk paper banyak duit tersimpan. bangga hehe.

    pasal g piggie ride g iss ni, mintak2lah lagi 10 tahun ada real angkasawan. ni belum lepas atmosfera dah jadik angkasawan. power gila. apa cerita experimen? jgn cerita awek muszapar sudey… org malaysia takmau dgr cerita exp sains bla3, cerita awek dia suka la. kdg2 tak elok gak lebih2kan berita sensasi n sapa no ‘1’.

    best pulak baca NASA punya website ni. cek it out.

    nak baca cerita lawak?
    http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2006/11/15/nation/20061115181546&sec=nation

    papehal, jaket hitam kau lawa la muszapar. tolak kat aku boleh? bundle sold out maaa

  19. muhammad ng says:

    Buang duit rakyat masuk dalam poket penyangak dan syaitan berkulit manusia.

    Memang malang rakyat Malaysia masih bodoh dan tak pandai membezakan pemimpin yang baik dan buruk.

Leave a Reply