Hari Raya Ke-3: Nasik Dagang Raya Jamm Part 1, Kuala Terengganu!

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

17 Responses

  1. eddie says:

    fuck all “THE MAN”

  2. mohd JAYzuan says:

    besh nya acara ni, cis..

  3. bogobogo says:

    wahh~ketika aku sedang sangap~here they come to save my day~

  4. dean says:

    best ni. kawe nak sgt gi. argh!

  5. rizie says:

    datang la kalau sape2 yang balik raye ke terengganu nanti.pasti best acara ini.walaupun sekadar jamm session.bwk kuih raye skali.hehehe..

  6. xnizangx says:

    nasik dagang raya jamm akan dipinda kepada raya ke-4 jam 3 ptg. ini disebabkan MPKT tidak membenarkan studio jam beroperasi pada setiap khamis malam jumaat. harap maklum. segala kesulitan amat dikesali.

    kami ada 2 band tambahan iaitu: gudung gabok dan marsinah.

    sebarang pertanyaan sila telepon 0169920492 (nizang)

  7. rizie says:

    yup..jamm session ditunda pada hari raya keempat.bersamaan pada hari jumaat.pukul 3 prg,sampai habis.mintak maaf.penganjur tidak menyedari sedikit kealpaan ini.bagaimana pun ia tetap akan meriah.kalau anda pengguna talian maxis,bergubung/sms la no ini untuk sebarang pertanyaan.rizie(0179094273).sekian.

  8. xnizangx says:

    thanks to all who came. 68 person payed the RM5. half way through the day session, the cops were downstairs. they were there just to check on the cars parked downstairs and to control the traffic there! i thought they came because of the noise. syed dirty divider told the cops that we’re having “perjumpaan kelab vespa” because there were like 3-4 vespas downstairs.
    i was scared they might come up stairs, and kept the money and the DIY stuffs on sale away for awhile. after that, all kids entered for free.
    so, about 100++ kids came including the band members. cool! the gig was opened by gudung gabok,
    a 4-piece punk rock covering the bollocks, pistols. other bands followed: the goodnite goodies, dead eyes glow, virgin villain, killing steward, dirty divider, clumsy ruby and sumbang. then joe kidd invited syed dirty and jason (tokey studio) to back him up and played “boo hoo”, “happy” and “oppression”.
    photos will be uploaded soon.

  9. anockmearan says:

    enjoy sakan!! budok2 ganu besh..besh lg kalo hok lame2 turun skali gok…

  10. mohd JAYzuan says:

    Ku Yie yang lo-fi ada mai kaa? Next time ajak si Ku Yie tu main skali.. sure cun!!

  11. Joe Kidd says:

    Ku Yie datang join kami makan after the show kat “bo’woh re’tok!” (under thr bridge!). The man is getting married (finally) on December 23rd (atau yang sewaktu). Dia marah tak cakap kat dia awal-awal, “nok gok jam skali skala!”. SO next hari raya we’ll have him and the other “orang lams” join sekaki lah.

    Sorang lagi “orang lams” yang datang ‚Äì Yie Ngabang Tlipot (yes, another “yie”). He’s (The Brayok) Rudy’s uncle. When we were young punks terrorising ayam-ayam kampung dalam tahun 1979-82 he was the keeper of the “Lojeng”. The “Lojeng” is a designated spot where we hung out. Yie also kept all our collective zines, vinyls and tapes in his house’s cupboard. We all share that space, a bit like a collective storage center!

    Anyway, huge thanks to Nizang & gang! To my cousin Lan and friends who drove all the way from “Krelo” Kelantan! Also Poodien, Kunin & Dean who also drove down from Koto Baru weh! Terima kasih banyok ke Rudy, Yie and gang for driving me back home!

    ada ambik banyak gambar. baik demam aku letak. thanks.

  12. rizie says:

    joe,also thanks to you..ahaha..mekasih ba’nyok sbb mr perform..taun depan wak lg..insyaallah..nok ajok ku yie lok..hahahaha..dok pung wak gig mase ku yie kawin..ekekekeke..neway,time jamm session aritu,ade sedikit kekalutan la..mcm nizang cite.polis dtg.tp nasib baik polis tak kacau..pastu tibe2 pulak amp blow.mase tu tinggal lg 2 band tak perform..tp tetap diteruskan.dan band yang main ngan 2 gitar,terpakse bermain merehatkan second gitaris mereka..hehe..sbb amp dah takleh gune dah.ape pun,terima kasih kepada semua yang datang.time kasih kepada band2 yang perorm.dan time kasih kepada tokei 60s studio.

  13. anockmearan says:

    Sian ke mu Rizie (clumsy ruby ), Xleh main sbb Amp blow…X pe, aku cadangkan mu beli amp sendiri, Raya tahun depan lambat lagi..hahaha..Thanks to Joe coz bawok balik Yie Ngabang Lipot turun..lame doh x tgk muka dia..hahaha..Mekasih gok pd Syed (dirty )& Jason (tokey) , our great technical…aku enjoy sgt, x pasal2 aku pn demam sapa arini..( alasan je tu , padahal mkn bnyk sgt ) bawoh ni kueh raya untuk joe..

  14. anockmearan says:

    sorry, ni url dia…kueh raya joe kidd masok aritu…

    http://www.youtube.com/watch?v=RSfze-idECI

  15. Joe Kidd says:

    memang sungguh sumbang adanya! isk! isk! isk!

    thanks for the clip tapi the song title is “Jolene”, made famous by Dolly Parton (not the band!).

  16. manALAGANOH says:

    kaeh nak g la mengkala x der halanganye ahh……ye betoi ahhh cot cot

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.