Hakim’s Romantik ISA VCDs & DVDs available!

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

8 Responses

  1. azreenmadzlan says:

    promote jgn tak promote 😛

  2. dhani says:

    hakim.tahniah sbb memang fest tu. eh kim, bilanya ko nak burnkan You And Me Running utk aku ek? lagi satu, aku secara sukarela nak distrokan/spread vcd/dvd ko ni, bole? ada berani? apa2hal, nnt kita jumpa kat luar aku citer ok.

    p/s:- daripada 10 bintang, aku bagi 10.5 bintang untuk docu nih! rugi saper tak tengok.

  3. sany ADALAH alger says:

    congratlah Hakim..hopefully in the end of the days your creative pieces didnt got the right attention from those profit looking bastards

  4. dogbert says:

    Actually aku rasa effort Hakim buat movie ni bagus..tapi aku harap boleh keluar dari interview semata-mata. Aku harap ada research yang lebih mendalam dari arkib, info seek dari primary atau secondary document yang lain selain dari interview. Keep up the good work

  5. mat yie kot says:

    Ni takde kene mengena dengan hakim punya, sesaja nak share kalau ada orang nak baca. So. sayang AP. Cinta AP, AP! ala2 lagu cinta IT.- Mat Yie

    Permit AP: Malang sungguh rakyat Malaysia Jun 6, 05
    > 1:56pm
    >
    > Terima kasih kepada bekas Perdana Menteri Tun Dr
    > Mahathir Mohamad yang meminta nama pemegang AP
    > (approved permit) didedahkan. Kalau beliau tidak
    > membuka mulut, sampai sekarangpun rakyat tidak tahu
    > betapa mereka menjadi `mangsa’ mereka yang diberi
    > keistimewaan (baca: kroni) perniagaan atas angin
    > ini.
    >
    >
    > Hari ini tahulah kita betapa murahnya harga kereta
    > siap pasang (CBU). Menurut laporan akhbar, sebuah
    > kereta import 1.0 liter jenama popular dari Korea
    > Selatan hanya berharga RM8,762 apabila tiba di
    > Pelabuhan Kelang.
    >
    >
    > Namun, setelah dikenakan cukai, harga kereta
    > tersebut
    > menjadi RM22,868. Ia dijual pula oleh pemegang
    > permit
    > AP dengan harga RM46,000! Bayangkan, selepas cukai
    > 160
    > peratus pun, mereka masih boleh mengaut keuntungan
    > lebih 100 peratus.
    >
    >
    > Begitulah juga dengan kereta 1.3 liter jenama Korea
    > Selatan yang berharga RM11,000 apabila tiba di
    > Pelabuhan Kelang. Tetapi apabila sampai ke tangan
    > pembeli, harganya menjadi RM59,000 hingga RM63,000!
    > Maknanya, setelah dicampur cukai, dan keuntungan
    > besar
    > ‘orang-orang istimewa’ ini, rakyat terpaksa membayar
    > hampir enam kali ganda, atau 600 peratus lebih
    > mahal!
    >
    >
    > Cukai yang keterlaluan yang dikenakan oleh kerajaan
    > untuk memberi perlindungan kepada ‘kereta nasional’
    > seperti Proton dan Perodua, bukanlah bukan cerita
    > baru. Betapa murahnya harga sebuah kereta import dan
    > jika kerajaan bertimbang rasa, kereta buatan Korea
    > Selatan model 1.0 liter atau 1.3 liter itu mungkin
    > boleh dijual pada harga RM20,000 hingga RM25,000
    > sahaja.
    >
    >
    > Kereta jenama tempatan yang sesuai untuk kegunaan
    > keluarga yang paling murah, dijual dengan harga
    > RM45,000. Jadi sebuah keluarga yang berpendapatan
    > RM3,000 sebulan, terpaksa membayar kira-kira RM700
    > sebulan untuk tempoh lima hingga tujuh tahun bagi
    > melangsaikan pinjaman kereta mereka.
    >
    >
    > Hari ini, kereta adalah keperluan, apatah lagi
    > dengan
    > sistem pengangkutan awam di Lembah Kelang yang amat
    > tidak memuaskan. Apabila Dr Mahathir berkata orang
    > Malaysia sudah pandai membuat kereta sendiri seawal
    > tahun 1984 dahulu, kita bertepuk sorak kerana
    > terlalu
    > berbangga.
    >
    >
    > Selepas 21 tahun, Dr Mahathir masih bercakap
    > tentang
    > perlindungan ke atas kereta buatan nasional. Rakyat
    > pula semakin merasakan tertipu dengan kenaikan harga
    > kereta walaupun selepas perlaksaan Zon Perdagangan
    > Bebas Asean (Afta). Di Thailand dan Singapura, di
    > mana
    > tiada ‘kereta nasional’ untuk dibangga-banggakan,
    > harga kenderaan jauh lebih murah selepas Afta.
    > Tetapi
    > tidak di negara kita. Persoalannya, kenapa perlu
    > memberi keistimewaan kepada orang-orang tertentu
    > untuk
    > mendapatkan AP dengan menindas golongan kebanyakan?
    >
    >
    > Yang paling utama, kenapa kerajaan pimpinan Datuk
    > Seri Abdullah Ahmad Badawi mesti akur dengan
    > kata-kata
    > Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk
    > Seri Rafidah Aziz bahawa pemerintah tidak perlu
    > mengumumkan nama pemegang AP?
    >
    >
    > From:”Nursyuhada Shafawi”
    > From:”adah”
    > From:”* juliet la fille douce”
    >
    > From:”Nor Emeliawati Rahmat”
    >
    > From:”Farah”
    >

  6. kimi says:

    can we pirate this vcd?

  7. Mei-wen says:

    Hello,
    To whom it may be concerned. I like the Romantik ISA so much,
    but I have a problem about the English speaking. Is there any English subtitle or an English script for the DVD?

    Mei-wen Lin

  8. zia says:

    hmm..cool kim, aku nak beli 1 copy dvd romantik ISA. aku order ni! romantika di penarik dah launch? haks!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.