Friday, 3rd November 2006: Goodnight Electric at Zouk

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

30 Responses

  1. xnizangx says:

    wah gig free kat zouk. peluang utk org yg tak clubbing dan tak pernah masuk disco utk test masuk. hahha

  2. MoKUjiN says:

    Yay!! aku tak pernah pergi clubbing

  3. mohd JAYzuan says:

    Joe, 4 Nov show di Ipoh plak..

  4. Aha…… Peluang EMAS untuk PERGI KE ZOUKER… hehe, Harap – harap tada raid kalau tidak satu hal pulak .. 🙂

  5. YEAH… Gig Free, Tambah dekat Zouker!!! hehe ;), HArap takde raid tu je kalau tidak kantoi aku haha 🙂

  6. dhani says:

    komfom gua pergi! nak ambik autograf skali! hehe.:P.

  7. radzi sinclair says:

    MTV nomination??
    a BIG FUUUCCCKKKK OFFFF!!!!!!!!
    What the FUCK is wrong with u

  8. mohd JAYzuan says:

    The Upstairs pun on the way, maybe December mari but bukan kita yang bawak.

    tak suka tak payah datang Encik Radzi Sinclair, kita semua tak paksa pun. Ada ramai lagi orang yang tak kisah dengan MTV punya shit. So, kalau awak tak suka bole pegi ke Unclogged pada malam yang sama, aite?

  9. mohd JAYzuan says:

    Oh, itu pun kalau awak tak kisah nak tengok Couple dekat Unclogged, sebab Couple pun kuar MTV.

    Saya suka MTV kerana ramai wanita sexayyy!!

  10. Joe Kidd says:

    No Unclogged that night Jay. Cancelled.

  11. Joe Kidd says:

    precisely, mr. sinclair. it’s pretty fucked up! like i said, Amaran Kerajaan Ricecooker: Evidently Insufficient DIY content!

    BTW, Jay, i’m not keen on posting up this sort of shows on ricecooker. I’m doing this to illustrate a point, “aite”?

    And Aiman, under-age tak bleh pi la bro.

  12. mohd JAYzuan says:

    yup Joe, masa aku send kat hang pun.. aku tak budget bole lepas tapisan Kerajaan Ricecooker. hehe, but main redah hantar aja.

    Thanks anyway!!

    So, bila Unclogged?

  13. rizie says:

    nak pergi jugak..hehe..

  14. mohd JAYzuan says:

    3rd Nov show will be held at The Loft @ Zouk. No Free Love, only Goodnight Electric and Twilight Action Girl.

  15. sze says:

    hey goodnight electric is awesome. met oom in jakarta and he’s so laidback.

    too bad won’t be in KL when they’re performing… =(

  16. ikanbakar says:

    free love main wa tanak tengok..ayik dia dia dia ..takde lain ker..gummy man nampak gigi.syok sendiri ooo…ikhlas tak best..

  17. ikanbakar says:

    frust sgt la kononnyaa..cess podahchit..!!!

  18. mohd JAYzuan says:

    sempena hari Raya yang bakal kunjung tiba ni, maafkan la saya yang syok sendiri ni wahai inche ikan bakar. semoga anda berbahagia.

  19. diykertidak? says:

    i’ve wonder why does Malaysian indy or diy bands loves to play or share stage with major label bands. Correct me if i’m wrong.Goodnight Electric is a major band since they were nominated as Best New Artist at MTV Indonesia Music Award 2005, Best Live PA at Paranoia Award Hard Rock FM Jakarta 2005 and Best Indie Video at Anugrah Video Music Indosiar 2006”. Would you play with The Strokes then? or perhaps playing with any other major label bands?Damn it, Malaysia had really changed since the last time i’ve visit.

    Posted by diy_jeff in the hardship tour 06 blog edited by diykertidak?in Goodnight Electric blog.

    By the way the moderator forgot to post the warning statement in the hardship tour 06 blog.The same same warning statement posted in here.

    Amaran Kerajaan Ricecooker:
    Most Agreeable Excuse to Attend Anyway:
    Possible Reason for Not Attending:

  20. dogpop says:

    GE is awesome!!!
    d.i.y. ke dok moh le layan,
    free bawok punai jer!

  21. Ahh… man… there goes my oppurtunity to check out what’s inside zoukers…s.s.s..s…. haha 🙂

    Oh well anyway going to ipoh on the 4th and then come back with a head full off books till december hehehe 🙂

  22. johnxxdoe says:

    its funny to see foreign acts can easily been paste here the flyers but the locals (so called mainstream) here been bias.

  23. the doctor says:

    uh oh..here we go again

  24. mohd JAYzuan says:

    Untuk pengetahuan Tuan/Puan, Goodnight Electric sebuah band independent. Mereka tidak sign dengan major label pun, cuma mereka ni keluar MTV dan di Indonesia, keluar MTV adalah perkara yang biasa, bukan seperti Malaysia.

    Buat pengetahuan Tuan/Puan juga, bebudak Goodnight Electric ini juga ialah antara organizer gig yang aktif di Jakarta. Steve Towson dan My Disco juga pernah bermain didalam gig anjuran mereka ini. Bagi saya, perkara ini hak peribadi.. mahupun D.I.Y atau tidak. Saya hormat dengan prinsip D.I.Y anda semua, tetapi silalah hormati prinsip orang lain juga. Bukan semua orang dilahirkan untuk jadi “D.I.Y”.

    Jadi disini, cadangan saya ialah.. jika tidak suka. Anda tidak perlu hadir, senang bukan?

    Saya rasa isu ini tidak perlu diperbesarkan lagi, kami buat semua ini pun bukannya ada sponsor, semua pakai duit sendiri. Jadi tak payah lah nak sembang D.I.Y ataupun tidak dalam perkara ni.

    Selamat Hari Raya kepada semua, maafkan saya yang tidak D.I.Y ini.

  25. radzi sinclair says:

    Yeah,i guess ur effort in introducing awesome bands like GE should be appreciated,sorry for overreacting, only that i’m afraid that we would pick the wrong band,the kind of MTV darling band..
    Anyway,Selamat Hari Raya n Maaf Zahir Batin JAYzuan…..together for the scene

  26. mohd JAYzuan says:

    It’s ok encik Radzi. kita semua ada pendapat masing masing, saya respect apa pendapat dan hak awak. kita masing masing boleh bersuara 🙂

    Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin juga Radzi!

  27. ejoi says:

    sila baca dan kunyah petikan di bawah :

    “It seems that this has gotten so easy that we can commend ourselves for running a tiny label, not fucking over bands, dealing with ‚Äòunderground‚Äô distributors, and saying/printing all the politically correct things, that we lose touch with how we are so completely integrated into the very formation that we had naively thought we were rushing into battle against.”

    kunyah, kunyah dan hadam….. jangan ludah balik… takut jatuh ke muka sendiri…
    🙂

  28. johnxxdoe says:

    🙂 joke sungguh

  29. iamwiththepilots says:

    yayyyyy g.e

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.