Friday, 17th February 2006: MALAM PESTA GAGALIS UBU

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

4 Responses

  1. syukree says:

    gwe cadangkan gambar botol wiskey ditukar kepada botol mineral.

    maklumlah gagalis gagal membeli wiskey duit tarak. mabuk air mineral doh lah!

  2. bodoh says:

    saya ingin mengkomening,..

    …pada malam kekasih, (selasa 14 haribulan februari) saya diinformasi oleh seorang kawan (yang bukan loser) behawa adanya keramaian loser-loser ini. lantas terasa keinginan untuk kembali ke pangkalan individu-individu yang desponden dan alienenasi, sampainya masa jam lewat, kami (saya dan kawan bukan loser tersebut) pun bergegas menunggang taksi menuju lokasi yang dikehendaki.
    dua tiga pusing sesat tar berlalu, kami pun sampai di kaki bukit jalan gelap dua simpang dari pusat generasi yang hilang tersebut, diselimbungi gelap kawan saya (yang bukan loser tuh) mengorak langkah eksersais naik bukit dengan saya sendiri, kiri kanan kiri kanan, fuh peluh, kiri kanan kiri kanan, jauh lagi tapi dari jauh gelap sungguh, kiri kanan kiri kanan kanan kanan, pintu gate pampang luas, namun laman lostgen kosong, gelap.
    seketika berlalu dan dua, ..lagi lima,.. sepuluh, “…ONNNNG……” (katak ke todak ke toad..? kodok!)
    (ataupun `CRooOOOAAaaK’..?)

    [otak pun berkata-kata… (so the mind went like, `they must all of them ubu fellas be blissfully blowing each other{s brains} off/out, hence the utter silence of serenity, vapouring up the cold valentines night) … lalu otak berhenti berbunyi (‘spin down’)]

    antara lumut, kotak, katak, kodok, kodak, todak, toad, frog, konfusi, sensasi, lensasi, lumusi, lunasi dan sunami, otak tak boleh nak fikir lain…

    kami lah loser. sayalah loser yang datang hadiri parti loser yang natijahnya untuk troll loser yang pati loser. antara loser pati loser dengan loser pati winner, hanya loser pati loser yang hadiri parti loser yang memangnya sudah wap masuk langit (ataupun yang masanya sudah ditukar)

    lantas, sesudahnya blablanyehnyehnongnong, lefrightlefrighttrektrekrolrol, saya pun balik (sebenarnya kami [ataupun.. ‘kami pun balik (sebenarnya saya)’])

    itulah kisah review saya pada malam parti gagal yang saya (kami) gagal untuk hadiri…
    sekianlah…..
    sehinggalah….malam jumaat..

    selepas pulang dari sehari mencangkul arang, saya mendapat tahu bahawa parti loser gagal yang gagal dihadiri oleh saya (kami) sebenarnya sudah dipospon ke hari jumaat, teranjak hati mendapat tahu, ada lagi peluang untuk loser seperti saya untuk menemui kawan-kawan loser yang lain. syukur saya mencangkul arang sepenuh hati pada hari tersebut. lalu teringin pulak mengajak kawan saya yang menemani saya pada hari yang lalu untuk sekali lagi menemani saya (walaupun dia cukup frustrate dan sustrate pada malam tersebut)..
    lrt-orang-lantai-lrt-pintu-bumbung-lrt-orang-kasut-lrt-rambut-pintu-lrt-lantai-lrt-bumbung-lrt-pintu-pintu-lrt-lrt
    sampainya saya, berhasrat mengajak kawan saya untuk menolong menatah status loser saya, …
    dia tak ada kat rumah. kesian. kesian saya dan kesal. namun sememangnya tak ada pasal yang perlu dikesal atau dikesian, majlis keramaian loser menunggu saya sendiri, loser pati loser segar dari mencangkul arang pasti diterima seperti adik kakak abang biras sendiri.

    komutermokutertunggutengokjengokjalanjalanjalanjalanjalanjalangelap. orangramaisendiri

    iya! sememangya ada keramaian! orang ramai!
    tetapi alahai sesampainya saya disitu seperti pelanduk masuk kota? mungkin monyet masuk kota kancil, selain kelisa dan bmw dan converse dan levis?. mungkin monyet cangkul arang bukan loser yang betul, yang loser pati loser, namun malam tersebut, keramaian loser yang menjanjikan penerimaan, hanya menerima hipster hipster yang tak cangkul arang.
    em. orangramaisendirian.

    anyways,.. foodnotbomb memperkenalkan saya kepada delikasi baru, black brinjal burger. oklah jugak, icky while hot.

    so, KAWANAKAWANA! moralisthatnyer,.. Tahun Depan Jangan Percaya! Jangan! Percaya Tuh Salah!! Jika Anda Ada Symptom-Symptomatically Loserific, Self Deprecatory Vocal Tendencies Which Are Tedious But Amusing, Infinite Regressession Of Questionable Self Doubt With Time And Money, Artificial Suicididal Tendencies And A Big Tiled Datin Bathroom dan Lowered Self Esteem Like Your Modded Wira Car Paid In Installments, silalah datang ke Majlis Gagalis, teteapi jika anda loser,…(seperti kami) silalh fikir empat kali, jangan pergi (Hishamuddin pun cakap dia tak nak tengok muka muka loser tahun depan sebenarnye).
    terima kasih. sekali lagi, maaf kerana anda bosan dan terlajak baca ni sampai habis.

  3. Joe Kidd says:

    another review of the night: here

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.