Dino Force Vomit: That New Year at Brickfields

Joe

Joe hoards and shares.

You may also like...

91 Responses

  1. punkgorama says:

    pergh..gaduh..whts up with scenes?i might too young to know about it..i was 12 years old then when ppl start talking about scene…piccad..and stuff..yet i do not understand..do we have to be in the scene to fight along?hmm…does it mean when we decide to quit the scene we have to stop fighting??it doesnt make sense at all…for me music is just a platform to spread the message..and i believe it can change something..and i believe i dont have to be in the scene to fight the ‘issues’..its just in our head actually the way we think..thats all..and to mr syukree..i’ve seen so many guys like u before..hu-ha semangat pasal scene..so bila dah quit..kecoh..POSER

  2. punkgorama says:

    asal comment tak kluar sumer?asal setengah aje?sigh..

  3. syukree says:

    menggunakan nama samaran adalah POSER dan LOSER!

    tanda-tanda ko tak ikhlas menulis sebab tu keluar separuh!

  4. BoyDxF says:

    Damn apa nie semua… tak kisah la depa dulu tak pi bengkel ke tak…kata hak maisng-masing..kita tak leh paksa beb… but now depa join dah..ok la tu..apa nak arguee lagi…

    Alim NET kantoi kat dlm kete..damn la Polis nie….

  5. kandos says:

    korang sumer mmg bersalah. yg btol hanyalah syukree. abis lah korang sumer pasal syukree ugut nk report polis biler ada gigg nanti. dia ada polis back up dia. dh tuh, dia power giler. sanggup nk lawan one on one. korang apa ada? penakut! syukree power woooo. dh tuh pandai plak tuh. baca buku politik mahal2. dgr plak band power2 yg msg power2 and lyrics power2! korang sumer apa ada? korang ahh loser. syukree jer yg btol dlm sumer hal nie. syukree, baik ko jd ketua polis negara ataupon PM. aku sokong ko!

  6. bunga says:

    ermm…tu salah satu masalah yang kita hadapi di malaysia,bila lah kita betul2 dpt free dan lakukan ape yang kita nak laku kan…tak kira dlm sosial life dah gak life dlm bercinta!haa..

  7. SUNDALASIA says:

    hahaha.. pukimakla gado2. peace punkla.. hardcore tough guy la, punk pelik2 la.. emo la ape la.. bastardla korang. aku suka lawak jenaka bangang korang ni. unite as fuck konon.. isap konek la cakap omputih mcm bagus. yg si tua bangang dari juhur racist tu pun nak joen gak. ape ayatnye tu.. “setiap manusia ade sifat racist dalam diri mereka? hahaha.. pukimakla lu hardcore tough guy bastard isap konek. lu pegi neraka nazi la sial. lu sensorang je racist. fuck off la so called motherfucking otai badigol. fuck you you fucking fucked fucks. bangang btol la..

  8. the pukimaks says:

    aku la pukimaks! korang ni asik sebut nama aku je 🙁 asal gaduh je pkai nama aku,asal gaduh je pkai nama aku….aku,ko,dia,sume pukimaks!!!

  9. duan says:

    apo kaba poit? lepen2 dulu la poit…

  10. lipan says:

    alamak ape nih gado2….tu suma bkan tanggungjawab kita bersama ke???kalau kita bersatu baru le suara kita didengar…..mmg golongan minoriti sentiasa ditindas…sebab tu le jadi camni, tu le kita kena bersatu dalam suma aspek…kalu ko nak fight utk ape2 pun takkan ko nak bergerak berseorangan, come on r brader…ko pun tau benda tu takkan berjaya…kita ni kecil jek nak dibandingkan dengan gologan yang berkuasa, kita nothing bg diaorang, kita ni semut…pasal dah kena baru nak buat tah ape2 bengkel…macam ko tak biasa je, mmg tabiat orang malaysia, kalu dah kena baru nak belajar…niat gua bkan nak memecahbelahkan korang…gua pun bkan hebat mane pun, masih belajar lagi…tapi kalau kita gado2 sampai bila nak maju…gua tau lu dah lama dalam scene ‘so called UG, diy, music, wut so ever’,lu pun mesti macam bdak2 ni gk kan…ni mesti ade sebab lu jadi rebel gila2 ni…cuba r cite skit supaya orang tak menghina lu nih…come on rr, gua ghase lu punya rebel tak kena tempat r….takmo r gado2…tak baik…nak2 same2 melayu>>>peace

  11. shahrizal says:

    “PUSARA MEDIA” candle light vigil

    satu acara berkabung dan protes atas kematian etika media/journalis dalam melaksanakan tugar dan melaporkan berita-berita yang beranalisis kukuh dan benar.

    AKTIVITI:
    – berarak daripada PUTRA LRT Bangsar ke bangunan pejabat NEWS STRAITS TIMES – Harian Metro di Jalan Riong, Bangsar.
    – berkumpul dan menyalakan lilin di hadapan pejabat NST.
    – persembahan teater jalanan, sajak, speech dan aksi-aksi yang dirasakan patut.

    PERHATIAN/PERINGATAN:
    – sila berpakaian hitam.
    – sila bawa lilin dan botol mineral sebagai tapak lilin.
    – sila bawa banner, placard, puppets, musical instruments sendiri dengan mesej yang sesuai.
    – semua orang boleh participate untuk baca puisi, street teater dan persembahan yang lain.
    – perjumpaan/meeting sebelum acara di UBU Bangsar pada hari Jumaat 13/01/2006, pada pukul 8.00 malam.

    Tarikh: 14 January 2006 (Sabtu)
    Tempat: berkumpul di kawasan bawah stesen PUTRA LRT Bangsar.
    Masa: 8:00 – 8:30 malam (masa berkumpul)
    Kontak: 016 9045205 / 013 2437092

  12. dean says:

    just wondering la eh, since i was not the one yg kena tangkap and attend the gig (was there but no intention to get in la), i might not be the right person to raise the issue, maybe it had even be settled down, but as i’m curious, i just want to know la, where are those people behind dyslexia for all this while ya? i heard that they are the real organizer (nah..i don’t know, it might be rumours?) but when the place was raided, the no. 1 guy was there, not in the balai, but outside waiting for the others. it was ok. then esoknya bila time conference, yeah…there was this wakil for the organizer, still ok. but until now, i’m just curious what happen to all the money collected from the sponsorship (each sponsor pays rm200 mind you!) and from the tickets rm15 each (come with cabutan bertuah as metro quote, bodoh la paper ni). did you paid paul for the rental (50-50 or 60-40 deals?), did u paid mokthar for his equipment (heard his equipment still in the balai, duh…jahanam, mahal2 belaka tu)? or do u still keep the money? nak refund or anything? well, i have no buruk2 intention / prasangka towards organizer but i think this need some explaination rite? some kind of post-mortem etc… maybe blh redakan confusion di kalangan mereka yg hadir. to fight an evil we must first understand the basic element of living, responsibility, tanggungjawab, if we have the sense of tanggungjawab, i think we could (although it takes 100years) fight the tyrants.

    dean, soon to be capilatist, yehaa! 😉

  13. syukree says:

    wah lambat plak reply. aku balik kampung dah. bosan plak. ajak bertumbuk semua tak nak. so aku balik melihat darah mengalir drpd lembu korban lagi bagus! nasib baik tak de org korban kambing, kalau tak sure dorang ingat black metal.

    apa salahnya black metal? yang bersalah ada metalcore dan dikkicore sahaja…

  14. bongkok says:

    errr….so apa kesudahannya ek sesudah segala bantahan diberikan kepada pihak foolish mengenai kes ni? macam never ending story jeks…kalau ada berita terbaru, bgtau la aku k?

  15. dysrecs says:

    hello,

    Ann dari Dyslexia disini. Terima kasih sedara Dean dr Papakerma yg ingin tahu segala info. Segala soalan dipetik dr atas.

    1. i heard that they are the real organizer

  16. dysrecs says:

    Hi,

    Terima kasih pada sedara Dean Papakerma yg ingin mengetahui beberapa info mengenai gig pada 31122005. Aku Ann dari Dyslexia Recs disini. Aku akan jwb soalan yg dipetik dari atas :

    1. i heard that they are the real organizer

  17. dean says:

    ni jawapan ann:

    Hi Dean,

    Aku dah reply kat ricecooker tapi taktau kenapa die kuar sekerat jer. Jadi disini aku email segala penjelesannya. Ianya lebih baik jika ko dpt postkan info ni kat ricecooker. Thanks

    Terima kasih pada sedara Dean Papakerma yg ingin mengetahui beberapa info mengenai gig pada 31122005. Aku Ann dari Dyslexia Recs disini. Aku akan jwb soalan yg dipetik dari atas :

    1. i heard that they are the real organizer

  18. dean says:

    bersambung:-

    1. i heard that they are the real organizer

  19. dean says:

    d’oh!

    1. i heard that they are the real organizer – yes definitely 🙂

    2. when the place was raided, the no. 1 guy was there, not in the balai, but outside waiting for the others

  20. dean says:

    apo ko hal la nih. nah…. kaya polis mlm tu!

    Hi Dean,

    Aku dah reply kat ricecooker tapi taktau kenapa die kuar sekerat jer. Jadi disini aku email segala penjelesannya. Ianya lebih baik jika ko dpt postkan info ni kat ricecooker. Thanks

    Terima kasih pada sedara Dean Papakerma yg ingin mengetahui beberapa info mengenai gig pada 31122005. Aku Ann dari Dyslexia Recs disini. Aku akan jwb soalan yg dipetik dari atas :

    1. i heard that they are the real organizer – yes definitely 🙂

    2. when the place was raided, the no. 1 guy was there, not in the balai, but outside waiting for the others – yes i was there waiting for 380 kids

    3. then esoknya bila time conference, yeah…there was this wakil for the organizer, still ok. Рaku ada semasa press conference . kekwn mewakili utk kekwn.

    4. what happen to all the money collected from the sponsorship – goodie bag masih ada dgn aku utk diberikan pada mereka secepatnya

    5. and from the tickets collection rm15 each – segala collection dirampas polis

    6. did you paid paul for the rental – of course, we cant pay for that

    7. did u paid mokthar for his equipment – dah bayar. u can call Mokhtar to confirm

    8. or do u still keep the money? – polis dah rampas semuanya. duit adalah sasaran utama

    Pada sesape yg ingin penjelasan lanjut atau ingin bertanyakan soalan mengenai gig tersebut. Sila email ke info@dyslexiarecords.com

    terima kasih,
    Ann
    http://www.dyslexiarecords.com

  21. syukree says:

    bungkus je lah … orang tak jujur dah kena balasan … tapi belum setimpal tu …

    fukk metalcore and u …

  22. piesay says:

    dah ah, aku nak stop layan syukree ni. syukree, baik kau cari keje betul2, kau tak malu ke fuck2 org, org lain keje bagus2, at least ada duit utk pusing balik buat apa diaorg suka, band, label, music studio, zine or anything yg diaorg boleh buat utk bg balik pd scene. tah ah syukree, malu aku tgk melayu mcm kau ni.

  23. syukree says:

    saper nak layan ko piesay … ko ler hardcore hadhari paling lemah … ko ni ibadat noh omar lah .. balachi pak lah .. ko plak balachi cassandra …

    konon rolling duit lah .. padahal si dikki cerita sedih2 kat aku .. lari drpd umah ler .. buat kerja dua lah … naik moto je tak de kereta lah .. rolling ke tu?

    melayu memang macam ni … malu kat bangsa je … dasar nationalis kayu … berjuang atas nama bangsa .. atas nama individu … kalau berani turun demo sabtu ni ler … mesti ko tak berani …
    demo satu ni ada can kena tahan polis .. ada berani piesay? umur dah 30 … belum juga cerdik2 .. bodoh tahap tu jugak … ko ni mesti pernah join ayah pin …

  24. dysrecs says:

    syukri sungguh petah berkata¬? 😉

  25. MoKUjiN says:

    syukree memang handsome !!!

  26. piesay says:

    will b there for u

  27. syukree says:

    yes! piesay datang demo! petang ni last meeting pun datang tau piesay 😀

  28. johnxdoe says:

    hehhehe
    syukree ko ejek orang. orang ejek ko balik. mmg ko ni perangai huduh mcm aku dulu dulu time darjah satu . tul lah. Kelako. APE KEBENDE LA KO NI. ketuk kepala cikit. hahahhaah. buduh. tapi ada degree. Nampak sangat syukree adalah parasit yang cuba nak tunjuk dia lah paling terer. Di layan kan makin terasa panas bukan. Sekarang ko dah belajar kung fu ke? or dah stand by lawyer. ? K lah so sesiapa yang rasa si syukree ni tak layak nak bual hardcore. Jgn layan dia. Layan menyemak kepala.

  29. syukree says:

    aku menulis bukan kerna nama (hardcore) – Ramli Sarip

    ya saya, saya di sini mengkritik, provokasi dan sebagainya bukan sebagai hardcore atau scener atau diy follower dll.

    saya menulis sebagai seorang insan biasa yang merasakan saya berhak menulis dan memberi pendapat.

    saya seorang blogger dan seorang yang percaya kepada anarkisme!

    saya juga bersimpati kepada BLACK METAL kerena mereka telah dikritik hebat dan dibuat ‘joke’ hanya kerana mereka minum darah kambing. sedangkan kebanyakan daripada anda makan daging kambing!

    hentikanlah menyalahkan black metal dan sila salahkan diri sendiri, hardcore, metalcore, independent, indie-pop, punk, rock, ska dll!

  30. dysrecs says:

    Notice: This Years Final Threat

    On 31st December 2005, the eve of New Year 2006, we organized an independent show comprising of 12 bands including a Singapore and a Japanese band at Pauls Place, Old Klang Road. Almost 450 kids turned up. At approximately 10:30pm, when the 5th band was performing, authorities from the Balai Polis Brickfields raided the premise and we were forced to halt the show. About 380 youths were arrested and detained for almost 7 hours without the presence of a warrant or any other solid reasons. All of the items at the premise were confiscated for further investigation by the authorities. This includes merchandises (Cds. T-shirts, magazines etc.), music equipments and the whole sum of the ticket collections. Out of the 380 youths detained, only 8 were tested positive for drugs. These youths were released from the police station at approximately 6am. However, five more youths were detained for further investigation and would be faced to a court hearing on the 15th January 2006.

    We, at Dyslexia Records, would like to express our sincere and honest apology to all those who were directly or indirectly involved and detained, especially the youths who attended and showed their support this show. We would also like to express our gratitude and sincere apologies to the bands involved: Crystal Lake, Force Vomit, Restraint, The Falling Grudge, Uphold, Crestfallen, N.E.T, Cassandra, Devilica, Man Under Zero Effort, Second Combat, all the co-organizers : Suicidal Clothing, United Front Records and Teark Tragedy and the supporting labels involved :Darksail Records, Demise Records, Broken Vinyl Records, Bacteria Records, Tunestone Entertainment, Exposure Magazine, Paranoid Collective, Chrome Records and Teras Records and not forgetting Mokhtar Rizal of iseekmusic on his equipment being seized.

    Upon we speak, we are striving to take action on the false accusation thrown at us as a whole. In order to do this, we require much support from independent music scene itself. We would like to educate and inform the community/public/masses on the sweeping generalization made upon us all extreme music is related to Satanism and Cult elements. We have organized and co-organized various independent shows previously, and we would sincerely and gladly declare that we have neither participated nor abetted in any of these obscene elements mentioned, this includes the bands and performers we chose for our events.

    Finally, we would like to again express our sincere apology and gratitude at the same time to all those who were involved directly or indirectly on this matter. Our applaud goes to the members of the media/lawyers/NGO who stood up for us and for righteousness.

    Respectfully yours,
    Ann
    Dyslexia Records
    http://www.dyslexiarecords.com

  31. Kia says:

    Ko tak jawab lagi syukree, cc ko brape hengget sejam?

  32. syukree says:

    Rm2! kia ko potong lah!

  33. booya says:

    oi syukree… m.u. kalah 1-3. hahahahahhahahha.
    ko mesti tengah bingit ni.

    apsal dah tak gaduh lagi? senyap je semua.

  34. ijam315 says:

    To all our friends out there, which doesn’t matter from which genre you might belong to (metal, hardcore,punk,indie or any other genre), there will be a gathering for the Independent Music Scene this Saturday 21st January 2006 at Paul’s Place, Jalan Klang Lama on 3 pm.
    The main purpose for this gathering is to setup a community which will be under the banner of Society of Independent and Amateur Musicians (SIAM) whereby will be our main voices soon to each genre under the independent music scene; thus to help every single musician and to encourage unity amongst the people in the scene. With this, we would like to setup a community which could represent ourselves, to create an awareness to the publics and to educate the masses of the purpose within the independent music scene; and therefore to eliminate all the negative perspective upon us. Petition for this community will be launched during the session and we would be appreciate for those who will get involve to join and act. There will be an explanation over this issue during the session.
    The memorandum which will be sign by the representativeswhich will be selected on that day will be shared by the particular participants on that day.

    We do that most of the comrade will understand the important of this gathering.

    For those who lives outside Kelang Valley and wanted to be part of this, kindly email us at :

    malaysiaundergroundscene@gmail.com

    Society of Independant and Amatuer Musicians Gathering.
    Date : 21 January 2006
    Time : 3pm
    Place : Paul Place Jalan Kelang Lama
    Entrance fee : FREE

  35. syukree says:

    oiii boy … bosan ler gaduh dengan orang tak melawan … biar je lah .. aku dah cool ni 😀

    ala ref tipu … goal offside … kasi free kad merah kat ronaldo …

  36. Kia says:

    RM2 je eh? Laju tak broadband cc ko?

  37. syukree says:

    standard streamyx ler .. tapi laju sebab pc ada 9 je … baru nak tambah jadi 16 … siap ada astro .. air cond jugak power .. boleh disewa sebagai tempat berKEJI selepas pukul 12 mlm ke atas …

  38. syukree says:

    mana dia hardcore/metalcore macho yang berani? fukk MYHC! fukk nasionalist Hardcore! Fukk You!

  39. Kia says:

    tempat berKEJI eh? best tuh.. berapa sewa?

  40. syukree says:

    lo pun mau sewa ke? ala subang ss15 free ma .. bilik bawah yang baru cat tu …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.