Cherpen Pilihan: Satu Malam Di Woodstock

Joe

Joe hoards and shares.

8 Responses

  1. xumb says:

    thanks for posting boss! layan lah. where to get such cherpen these days huh?

  2. boss, lepas ni post artikel yang pasal filem “X” tu ada pendapat dari umum yang menarik .. boleh kita singkap pemikiran ketika tu pada zaman 70’s …

  3. Fizan says:

    Yes bro! sebab tu agaknya mak bapak aku masa 70’s dulu pakai dress pangkal peha dan seluar bell-bottom! Melayu-melayu sekarang telah dipesongkan dan disesatkan oleh politician-politician bastards yang mahu bolot kuasa dan kononnya bijak sesangat dalam menentukan masa hadapan dan hala tuju hidup orang lain!
    Ketuanan melayu kepala lancau!

  4. Joe says:

    Xumb! I don’t know lah. Susah nowadays. The past few decades has effectively killed off all the energi, kebernasan serta keberanian penulisan melayu.

    The Ricecooker Shop ada beberapa koleksi tulisan baru tapi aku sendiri tak begitu berminat untuk menyelaminya. Tulisan-tulisan tu mungkin bagus tapi oleh kerana sekian lama dikecewakan aku dah naik boring nak investigate.

    But do check out Rahmat’s old zine “Bogela Testikal” dan jugak buku koleksi “Utopia Taruma” (ada dua di Ricecooker Shop).

  5. lori says:

    patutla macam penah baca..dulu2 suka selongkar buku2 cerpen pakcik aku…sesekali aku menyelinap dari luar rumah kelahiran zaaba di kampung,teringat akan pengorbanan golongan ini dalam memperkayakan ilmu..

    suatu cerita pendek yang penuh sindiran leh pak sako…berapa ramai lagikah yang sepertinya di zaman ini?berhenti kita menyalahkan pihak yang sememannya sedia tahu salahnya disisi tuhan..apakah kita lupa tentang wujudnya cermin?

  6. zhfr says:

    crassic… nampak cantik pulak bila di scan. kalau yang ada taik burung punya mastika, berapa?

    hehehe

  7. ceri says:

    klasik..klasik…menarik..menarik….

  8. DDin says:

    Satu malam di Woodstock menarik dan tertarik. Pak sako benar-benar ‘punk rock’.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.